За клишетата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

За клишетата
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 1423 пъти
От години чета едни и същи безсмислени клишета в този форум и ми
е смешно. Едното е, че щастието било състояние на духа и не зависело от външни фактори. Да, донякъде е вярно, защото има хора, които колкото и да имат, все са недоволни, но съгласете, че е много по-лесно да си щастлив, ако си здрав, имаш какво да ядеш, къде да живееш, ходиш на почивки, имаш приятели/семейство, отколкото ако ги нямаш. На мен поне не ми е лесно да съм щастлив, когато съм болен, гладен или нямам работа (примерно).

Второто клише е да имаш самочувствие, за да те харесвали и жените. Не че нещо, но ако си 160 см и с грозни черти, колкото и самочувствие да имаш, малко трудно ще припадат по теб масово. Аз до сега не съм видял грозен нисък мъж с наистина красива жена, освен ако няма пари, но това са друг тип жени.

Третото е, че трябва да вярваш, че всичко ще се оправи и когато най-малко очакваш, всичко ще се нареди. Глупости на търкалета. Ако сам не можеш да намериш конкретно решение на проблема, можеш ад си вярваш, колкото си искаш. Може и да ти помогне да превъзмогнеш по-лесно загубата от емоционална гл.т., но до там. Самата вяра с нищо няма да ти помогне, ако нямаш решение и не го осъществиш или ако съдбата не реши да се оправят нещата.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: e5b07e28fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Трудно е да си щастлив ако си беден. Да не говорим ако си болен или гладен. Но дори една илюзия за щастие би могла да подобри намирането на решение в такъв момент - няма излишен кортизол, прилив на грешни хормони, агресията е овладяна. Мисли се трезво. Винаги е по-добре на спокойствие. Трудно някой ще си признае, че е гроз н. Дори ниските, кривите, клепоухите - даже те демонстрират повече самочувствие. Това, че нещата скоро ще са ок, да, и за мен са глупости.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 86f6c08ab7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да, и аз това се чудя.
Мога да прибавя в списъка и това, че усилията гарантирали успех. Ами не винаги е така. Предпоставка са за успех, но не са гаранция.
Още по-абсурдно клише: Страданието едва ли не гарантирало, че по-късно ще бъдеш добре. Например тук преди време беше писало момче, което го тормозели съучениците му и отдолу коментари, че му правели "услуга", защото той някога щял да е по-добре. И други подобни.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 74646f4d0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ето моята гледна точка за тези неща:

Щастието е избор като цяло - ти решаваш как ще виждаш чашата - наполовина пълна (това, което имаш) или наполовина празна (това, което нямаш). Няма точно определение за щастие, защото всеки има различни приоритети.

Всеки човек трябва да има в умерени граници самочувствие. Това е един от факторите, които карат човек да върви напред. А относно половинката - всеки според класата си, а желанията вече са друг въпрос ...

А за да успееш в нещо, освен вяра са необходими и действия. За да искаш да постигнеш нещо трябва да полагаш много усилия, но и да вярваш, че ще успееш. :)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 45e1ea5e20
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз преди бях срещу илюзиите, но с времето осъзнах, че някои (бих казал голяма част от хората) имат само това - надеждата. Колкото и да не са прави, не ми се искам да им я отнемам и гледам да бъда по-тактичен. Иначе щастието за мен е наличието на определени хормони, затова и няма точна дефиниция за щастие, а е неопределена съвкупност от чувства. Същото е и с любовта. Точно тук е проблемът. Искаш да си щастлив, но не знаеш какво е това "щастие". Нещо хубаво, но недостижимо, и все някъде в бъдещето. Вярващите са си решили тоя проблем - щастието им е на оня свят евентуално, ако са изпълнили условията за спасение.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: e4d7acb273
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Самочувствието не решава всички проблеми, но помага. То е като с красотата, височината и т.н. важни характеристики за да бъде харесан един мъж.

Ако си красив, висок и т.н., а го нямаш, има голяма вероятност жените да не те харесват въпреки другите неща. Доста такива мъже са писали тук.

Ако пък си грозен, нисък и т.н., но все пак показваш самочувствие, може пак да не успееш да свалиш някоя манекенка, но определено ще си разшириш възможностите.

Проблем, който забелязвам при много мъже, е че просто отказват да приемат, че някои неща (които не притежават) имат значение за жените. И въпреки тези си дефицити, пак искат най-хубавите и най-желаните. Човек просто трябва да приеме, че понякога не е улучил от генетичната лотария и това ще му повлияе на възможностите. За сметка на това има достатъчно неща, които подлежат на промяна, но върху тях трябва да се работи.

 
  ...


...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 490443dd74
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Авторе не мога да се съглася с теб, може би не виждаме "клишетата", които си изброил по един и същи начин.
Първата разлика е че аз не виждам щастието като измерение на имане и нямане, а като вид емоция. И както е възможно имащия да е нещастен в даден момент така е възможно нямащия да е щастлив в даден момент и е нереално да смяташ че въобще е възможно човешко същество да е постоянно щастливо или постоянно нещастно само заради притежание на количество материални или нематериални неща. От там и сентенцията че щастието е състояние на духа защото има хора които са доволни и на малкото, а има хора които не са доволни на многото имане и въобще не отрязват какво получават от това което притежават.
Примерно днес болния може да се почувства щастлив когато лекарите му кажат че има шанс болестта му да спре да се развива с новото лечение или дори че има шанс за подобрение на състоянието му, в същото време здравия въобще не отразява факта че е здрав и е нещастен за дребни житейски проблеми. Може довечера да лежиш у дома да пъшкаш от преяждане и да ти е кофти, а цигането в махалата което не е сложило и троха в устата си през целия ден да играе кючек на музиката чуваща се от неговите съседи. Така че щастието е емоция която е производна на състоянието на духа в дадения момент.

Второ "клише". За да те харесват жените ти е нужно самочувствие, да, защото човека без самочувствие сам се смачква и крие в ъгъла, а това не му позволява да покаже другите си качества освен красота и височина. Жените никога не харесват мъже само по красота на лице и височина, за жените е много по важно мъжа да има чувство за хумор, да не е скръндза, да е умен и можещ, работлив и уважителен, да не е страхлив, да обича природата, да й помага в трудни моменти, да има мъжко рамо на което тя да се облегне, да я защитава и чак на следващо място са височината му и красотата на лицето му. Жените не избират като мъжете, това за красота и височина е мъжкия избор за жена, при жените красотата и височината са на едно от последните места в изискванията и често по лесно преглъщани. Ако той е умен, работлив, безстрашен, с чувство за хумор и не е свидлив за повечето жени е без значение че не е много висок или че бил малко грозноват в лицето.

Трето "клише". Вярата! Човешкия мозък е устроен така че търси решение само когато вярва че има такова. Зададеш ли си сам режим на невярване никога няма да намериш решение, защото въобще няма да започнеш да търсиш такова, няма да търсиш начини, няма да пробваш дали ще стане. Зададеш ли си обаче режим на вяра, че ще успееш да се справиш, започваш да мислиш начини, започваш да пробваш дали ще стане и в даден момент откриваш правилния начин или подход. Да възможно е след няколко опита да се откажеш, да решиш че не си струва усилията, че не можеш да се справиш, но това само доказва че си спрял да вярваш, а не доказва че нещото с което си се захванал е невъзможно.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: c8a1e8f2e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами за това са форумите - да се говори/пише/. Друг е въпроса, че дума дупка не прави ;))

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: d5a36d627f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Жените не избират като мъжете, това за красота и височина е мъжкия избор за жена - ха-ха-ха ето защо България е в демографска криза :) :) (спокич, шегичка..(?))

И не, щастието не е емоция, която е производна на състоянието на духа в дадения момент, примера за преялия човек и цигането е мега плосък - това все едно да кажеш, че човек, който не е във връзка и тая вечер просто му се е отворило шанс да прави еднократен секс е по-щастлив от човек, който е щастливо задомен, но претрепан от работа. Хайде някой да ме обори, наистина ще се зарадвам :)

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 5280f8da99
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   номер 5 е напълно прав. Човек може да промени някои неща у себе си, други - не и обикновено хората се фокусират върху вторите вместо честно да си признаят пред себе си недостатъчците и да работят върху тези, които могат да бъдат променени или поне смекчени.
ако цял ден разсъждаваш и се вайкаш как може да си такъв нещастник и така да те е наказала съдбата, няма как да се почувстваш по-добре. Нали се сещаш, че няма кой да дойде, да те хване за ръка, да те заведе в замък или вила на Ривиерата, за да се почувстваш по-добре? Така че се научи да се радваш на малките неща - екскурзия сред природата, хубаво време, кафе с приятел и т.н., а ако има и големи, още по-добре.
Самочувствието е важно когато идва наистина отвътре, а не е поза. Да, ако си висок 160 и грозен, не е лесно, но ако си добре сложен и трениран, няма да си зле, в крайна сметка има и ниски жени, а и не всички са красавици. Моето наблюдение е, че спортът много помага за доброто самочувствие, само че не всички имат волята да спортуват редовно или поне да се движат достатъчно. Къде по-лесно е да мрънкаш във фейса и да хейтиш мацките че не те отразили.
А идеята на вярата е пак същата, не че някой ще ти сервира решението на проблема на тепсия, а че ако вярваш, че ще се реши, си склонен да търсиш и евентуално да намериш решение. Ако легнеш и да потънеш в самосъжаление, няма шанс да намериш такова, нали?
Това е идеята на клишетата, да не се отчайваш, да оцениш трезво какво и как можеш да направиш, за да подобриш нещата и да действаш. Е, колкото и да си представяш и вярваш, че ще станеш милионер, вероятно няма да се получи, но ще си подобриш живота доколкото ти позволяват силите. То и няма как всички да са супер, хора всякакви - има и глупави, и грозни, и мързеливи...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 3ea0465f49
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Това твоето писание си е липса на отговорност към себе си. Клише, не клише от нивото на любов към себе си и вътрешната ни нагласа, зависи личната ни реалност.
Както за теб животът на село, например, може да е Рая на земята, а за мен да е Ада, кое е по-истинско и каква е реалността за живота на село? Зависи от личната ни нагласа. Чия градина ще е по-богата, кой от нас ще е по-щастлив в нея? Зависи от личната ни нагласа.
За мъжете просто е изтъркана тема ВСИЧКО е в увереността и това няма нищо общо с външния вид. Какво значи увереност-да си доволен от себе си и да се харесваш. Кога ще я постигнеш зависи от личния ти критерии. Увереността не е егоцентризъм, арогантност, или самовлюбеност, а излъчването на щастие и удовлетвореност от себе си. И да, всеки човек, всяка жена би искала да бъде в такава компания. Всеки от нас познава поне един такъв човек, който като слънце озарява всички в стаята, който те отпуска само с присъствието си. Вярвам, и че всеки от нас познава поне един красив и успял човек, който обаче е мрачен, комплексиран и натоварващ.
Това с вярата и щастието е много повърхностно, поставяне на каруцата пред вола.
Много е лесно, когато си щастлив да си и здрав и да имаш много приятели и ентусиазъм за пътувания и т. н. И е много лесно ако си нещастен да си и самотен, ленив, не ентусиазиран, да боледуваш.
Много е лесно, ако имаш вяра в себе си да откриваш правилните решения и да имаш импулс да ги следваш и да работиш. И е много лесно ако не си вярваш изобщо да не търсиш решение, изобщо да не опиташ, изобщо да не действаш.
И в Библията го пише "Повярвай и ще ти бъде дадено. " Ти искаш обратното. Да ти се даде отвън здраве, приятели, лична удовлетвореност и вяра в себе си, та да си щастлив. Само, че такова "отвън" не съществува, всичко това идва отвътре.

 
  ...

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 9d61117133
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От наблюденията ми мога да кажа, че има жени, които са хубави но имат за гадже някой нисък, космат, плешив или мъж със шкембе и тези мъже не са богати.
Всяка жена има различни критерии за мъже.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 380f5b683c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   ограничено мислене имаш, развий се и чети книги

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 1e403db09b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   На клиширани теми - клиширани съвети ;))

Народът го е казал отдавна: "Каквото повикало - такова се обадило. "

Та тъй ;)))

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: edb0d0a3de
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   12, не съм съгласен. По-скоро хората се вкарват в някакви филми и заучават едни клишета, на които сами са си повярвали и ги повтарят като папагал автоматично. Явно и ти влиаш в тази група, щом се засегна и отговаряш нападателно.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 4934bb7070
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   И аз смятам, че номер5 е изключително прав/а, но пък се учудвам, че има само 1 положително гласуване? (към момента, в който сега пиша)
Май на доста хора не им изнася истината, която номер5 е казал/а.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker