Пълно е с фалшиви обяви. Как да намеря жилище? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Пълно е с фалшиви обяви. Как да намеря жилище?
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 1264 пъти
Въпросът ми се разбира още от заглавието. От няколко години търсим жилище, но не откриваме подходящо. Живеем в центъра на града, но жилището ни е двустайно, затова искаме да го сменим с тристайно. Търсим жилище отново в центъра на града. Търсим и да е на разумна цена. Влизам в сайтовете за продажби на имоти, почти не виждам обяви. Предлагат се жилища в покъртително състояние на висока цена, продават се и в другата крайност - супер лукс на космически цени. Днс видях чудесно жилище, оказа се на две пресечки от нас, но ми казаха, че е продадено. Обявата не я свалят. Намерих обявата на същото жилище от друга агенция, обадих се и там, също казаха, че е продадено, но не са свалили още обявата. Обявата така и ще си седи, това според мен е примамка. Миналата седмица видях едно що-годе добро жилище, обадих се за оглед, казаха че ще звъннат да го видя, но така и не се обадиха. Само ми записаха данните да ми предлагат други имоти. Масото пишат, че се намира в центъра на града, а когато попитам се оказва, че е в друг квартал в покрайнините. Не знам какво да правя. Една единствена реална обява имаше с добра цена, тристайно, хубаво жилище, но имаше ужасно малък хол + кухня в едно и вътре посмъртно няма да има място за кухненска маса, дори не знам всички кухненски уреди ще се поберат ли. По документи 80 кв., реално го измерихме 55. Банята му беше толкова малка, че имаше място само за тоалетна, за мивка и душ не знам... Отказахме се, защото е непрактично. Беше като бункер с едни скосявания и малки прозорци по таваните. Моля ви за съвет, откъде да търся жилище? В кои сайтове? Как се намира жилище? Не ни е спешно, трябва да сменим жилището в идните 5 - 6 години. Дали цените след време ще паднат? Дали да изчакаме? Как да разбера, че дадеда обява е фалшива? Моля за съвети, защото нямам никакъв опит. Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: b8041e31b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Частни обяви или брокер. Или когато имате повече пари за наем. Всички искат на хубаво място за малко пари, но такова животно няма.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: c8347a33bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз съм в същото положение, обаждаш се, предлагат жилище 80кв, а се оказва, че броят таванската стая за 20кв, понеже имало и там вода и тоалетна.

Затова си харесах квартал и направо питам на място дали не се продава жилище.
Така мои познати намериха каквото търсят, и продавачът доволен и те.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: aad2148388
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Брокерите се нареждат някъде до политиците по наглост. Схемата им е изпипана:

Фалшива обява на страхотен апартамент на добра цена. Наемателят звъни... "ооо апартамента бе отдаден току що "... след това спасителят казва, че му се намира сходен апартамент и бързо трябва да се отиде на оглед.... дали в базата има такъв апартамент не е важно... Вече ТИ си в базата и почваш да бъдеш работена с изкусни манипулации и лъжи върху лъжи... Ако решиш да се откъснеш няма проблеми, друг брокер от агенцията ще те спаси като се представи от друга фирма.... Нагли далавераджии са повечето... Цялата им нагласа е да манипулират и доминират отсрещната страна по театрален начин. Така е като цяло в продажбите. Хора на планетата земя са решили да си губят времето в лъжи и манипулации... Не остава нищо друго на един в студен свят на състезание по важност освен да си изостри ума, избистри съзнанието и да уповава на Бога.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: b8041e31b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И какво бе, номер 3, Господ ли ще напише истинска обява, къща ли ще му построи? Чакай ти на Господ.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 1360dc3260
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Благодаря за коментарите на номер 2 е номер 3. Скоро бях на оглед. По описание жилището беше посочено 105 кв., но го измерихме 60 кв. Искаха му 110 000 евро. Терасата нямаше врата. Можеш да и се любуваш от хола, но не и да отидеш на нея. В кухнята няма комин за аспиратор, но в спалнята има, обаче където има възможност за аспиратор, няма възможност да се сложи мивкаи кухня. Смях тотален. Сградата се рушеше още в строеж, а скоро е започната. Масово пишат южно изложение, а се оказва север - изток или пр. Смятат крайни квартали за център. А аз търся нещо на максимум 15 минути пеша от центъра на града, където живея в момента. Остана ни вариант да купим апартамента на съседите, който е доста голям, само ни спира, че нямаме асансьор, но квадратурата е реална, сградата е на 20 години, добро строителство, та засега изчакваме да видим какво ще се случи, междувременно гледам обяви. Видях 150 кв жилище за 100 000 евро, супер оферта, но е доста голямо и няма отопление това чудо, иначе простор да видиш.

 
  ...


...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 499b4c5e30
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Този кошмар с намирането на жилище го минах миналата година. Милион обяви и до една нереални. Накрая се предадохме на една брокерка и като се започна едно влачене от апартамент на апартамент... Пълен потрес, а едни цени- думи нямам! Та, моя съвет е да търсиш във фейсбук, има такива групи за покупка на жилище без посредник. Или през приятели. Вероятно и цените ще паднат, поне такива са прогнозите. Успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker