Искам да умра, а така ми се живее - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Искам да умра, а така ми се живее
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 2214 пъти
Вървя по улиците и събирам в себе си толкова болка и тежест. Всички тези хора с веселите си лица, едни-забързани на някъде, други-безгрижни. Обикновеното им битие и обикновените им човешки проблеми. Всичко това ме изпълва с много тягостно чувство. Слънцето, което грее над тях, дъждът, от който се крият. Майките бутащи колички, групичките тинейджъри, дълбоката старост на пенсионерите. Изведнъж намразих всичко и всички от този свят. Не мога да се примиря с неговото устройство. Не мога да приема, че ще ми се наложи да работя по минимум 8 часа на ден. Не искам да работя и цял живот да нямам време за истинските чудеса. Наречете ме мързелива лигла. Не искам семейство, деца. Не искам да живея живота който масовата култура ни е предопределил да живеем. Имам си други приоритети. Искам да обикалям света с евтина каравана и да си имам рок група от истински и освободени хора. Не знам какво ми става. Едва на 18 съм, а се затварям без да излизам никъди, само аз, мислите ми, многобройните книги и музиката, която обичам до болка. Нямам приятели. Нямам хора, с които да споделя как се чувствам. Никаква мъдрост около мен. Защо всички живеят толкова повърхностно. Работа, пот, сметки, хубава къща, добре платена работа - това ли е живота, мамка му? Спря да ми пука. За глада, за бедността, за всички глобални проблеми. Вече не искам да спасявам света. Чувствам се като от друга планета. Не мога да си намеря мястото. Живея в свой измислен свят дори когато ходя по улиците, дори когато разговарям. Просто не мога да я приема тази действитеност. Искам да умра, а така ми се живее, но не в такава реалност. Дано в коментрите се изяви поне един, който да не ми казва да спра да мечтая и да посетя терапевт.
Благодаря за отдленото време!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: 8a15aafba6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти не искаш да умреш. Просто искаш да живееш по различен начин.
Ако се интересуваш от музика и пееш добре, потърси си съмишленици. Може наистина да пожънете успех в сферата. За фа откриеш правилните хора обаче, трябва да не се затваряш в себе си. Ако си 12 клас, не записвай университет, поне не веднага. Ще се наложи да направиш жертвата да работиш, катл с това би си осигурила средства за музика, инструмент и всичко свързано. Не мисля, че си нискоинтелигентен лентяй, не звучиш като такава. Просто си в екзистенциална криза.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 2d75c98513
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Виж, свободна си да живееш както си искаш - запомни го това, никога не го забравяй! Независимо кой какво ти говори, стига да спазваш законите на държавата, в която си, можеш да живееш както на теб ти харесва. Не се обяснявай на хората за мечтите и плановете си, а просто си ги следвай.

Само че тук с тази тема много си рискувала да ти се изредят с яка критика разни чичовци, лели и разни други злобни души - казвам ти да си знаеш, че може някои от тях да ти напишат нещо, което ще те жегне.. Единственият начин е да не им се връзваш.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ОБАЧЕ ТРЯБВА ДА НАМЕРИШ НЕЩО, ОТ КОЕТО ДА СИ ИЗКАРВАШ ПАРИ!!!
ПОМИСЛИ СИ КАКВО ТЕ ВЛЕЧЕ, САМООБРАЗОВАЙ СЕ В ТАЗИ СФЕРА И ДЕРЗАЙ.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 2417e28bc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Браво, поне един се осъзна че цялата схема която хората са си изградили за живота е просто загуба на време и си пропиляваме животите с постоянните БЕЗМИСЛЕНИ задължения.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: bdf5875e7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Спокойно, много хора имаме подобни възгледи за живота. Няма нужда да умираш, нито пък да се депресираш. Търси нещо или някой, който да те прави щастлива. Така, ще се абстрахираш от нещата. Това за рок групата, ми хареса :п.
Айде дано има файда от коментарите ни в сайта.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: f6ebf6e932
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   В депресия си.

Аз бях същия, докато не си намерих работа в офис. Бяхме 30 човека и беше много яко. Също така се социализирах. Това ми върна желанието за живот.

Сега смених работата и колегите ми липсват. Понеже новите колеги са по-възрастни, се страхувам, че ще се върна към самотата. Дано да греша...

 
  ...


...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 9331b3d222
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Определено си лигла. Може би не мързелива, просто инфантилна и елементарна.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 5bdef56681
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Няма нещо особено и неусъществимо във филмовоте ти хипарски мечти. Работата е, че караваната струва пари, а едва ли ще намериш някой дето да ти я даде наготово. Ако намериш - евала. После докато обикаляш ще трябва храна, но ако имаш рок група ще печелите от концерти примерно и ще си вземате храна.

Проблемът ти е, че не осъзнаваш как работи обществото. Такива "бунтари" като теб не осъзнават, че ако не беше това общество, за което трябва да му работим по не знам си колко часа (не всички работим по 8 часа, някои сме на по 4) нямаше например да имаме здравеопазване и спешна помощ, нямаше да имаме полиция (която колкото и да е неадекватна е по-добре с нея, отколкото без), нямаше да имаме училища и тн.

Иначе, само те моля да не наричаш хипарските си мечти "истинските чудеса". Няма по-голямо чудо от това да създадеш нов живот. Имаш правото да не искаш семейство и деца, просто нека не пречупваме обективната реалност през изкривените ти представи за живота и да омаловажаваме значението им.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 9be1239618
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Човек, буквално все едно слушах себе си, докато четях това. За жалост не мога да ти дам съвет, защото и аз съм в същата ситуация, но мога да ти кажа, че те разбирам напълно. В днешно време всички живеят толкова повърхностно, че не забелязват дори за миг истинската красота на живота, която е в малко по-дълбоките и смислени неща. Радвам се, че открих човек, който мисли като мен.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: e666d4a7e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Прочети книгата богат татко, беден татко на Киосаки.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: b38bd2c13d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Изолация, музика, повърхностен свят, няма мъдрост, самоубийство. Всичко налице дотук. Сигурно носиш черно и се режеш с макетен нож.

И двамата знаем, че ни приемаш, ни предаваш "мъдрост", така че няма смисъл дори от опит. И ако приемем, че зовът ти не е само един жалък хленч за внимание, то няма да бъдеш и разубедена от смъртта.

Затова само няколко истини преди пак да посегнеш към бръснача. Обшият ни приятел (животът) обича да ги напомня.

Животът е това, което индивидът сам си дефинира. Това, което за тебе е "повърхностно", то за друг е кеф. Единственана повърхностност тук е твоята, защото в неосъзната си арогантност ти сведе животът на въпросните хора до "работа-сметки-къща". Описаните ти приоритети аз ги свеждам до "каруца-рок-алкохол". Не си съгласна и на мен не ми пука, както на теб не ти пука за моето описание.

Това би трябвало да наведе до мисълта, че не познаваш много от въпросния "повърхностен" живот. Знам, че няма, но би трябвало.

Което ни води до следващата част - хората правят каквото могат с възможностите, които имат. Ключовата дума: правят. Не "стоят и мънкат", "правят".
Целта ти е да друсаш каравана с други мързеливи хипита и пияни да свирите в тираджийски барове? Добре, направи го. За да изкараш пари за това обаче... трябва да се работи. Мама и тати няма своеволно да ипотекират къщата, за да може принцесата им (чийто музикален талант дори не е гарантиран) да плюе в микрофона след полунощ. И с тази приятелска изолация, в която си, интересно къде ще се намерят другите освободени хора.

И сега финалът: винаги може да има промяна. Има и други интереси, има различни начини за забавление и живеене. Шок, но има и работа, която не е болка за умиране. Можеш да се адаптираш или да поддържаш статуквото - самосъжаление с мрънкане. Ако избереш второто, то не се учудвай защо обществото с право ще те нарече "мързелива лигла".

 
  ...

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: e40feffcbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Хей! Мечтите ти са чудесни. Защо искаш да умираш? Та животът ти едва започва!!! Просто не си попаднала в нужната среда. Сигурно си от малък град или село и хората около теб са с други разбирания за живота.
Работата е нужна за да може човек да яде, да има къде да спи. Но не е нужно да работиш 8 часа на ден. Зависи как се уредиш. Аз не работя 8 часа на ден, а изкарвам толкова колкото средна работна заплата (живея извън Бг) Какво разбираш под "работа"? За много хора, работата е нещо досадно и неприятно което са задължени да изпълняват за да получават пари. Но работата може да бъде приятно нещо. Избери да учиш нещо което да ти харесва и да осугирява добри доходи. Защо не развиеш онлайн бизнес? Не си ли мислила за това? Много от хората които пътуват по света, печелят пари чрез онлайн бизнес. Не са милионери или богаташи, но изкарват достатъчно за да могат да живеят и да пътуват. Има хора които пътуват и на място търсят работа.
Всичко зависи от това как човек ще се организира. Пътуването не е лукс.
Разбирам че в Бг за нещастие хората са много изтормозени, а и по принцип запалени пътешественици няма на всяка крачка. Но това не означава че трябва да загърбиш мечтите си.
Защо не ми пишеш? Аз съм по-голяма от теб, но мечтата ми е същата: искам да обиколя света, да опозная други култури. Досега не съм пътувала извън Европа, а и от Европа има мноооого още за гледане. За деца не мисля засега, а съм вече на 28. Доста нестандартен човек съм.
Пиши ми на mileisabelcg@gmail. com. Има и много групи във фейсбук и страници в Интернет с полезна информация за хора като нас. Блогове и т. н. Ако знаеш английски ще видиш много.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: e40feffcbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Недей да посещаваш терапевт. Ти не си болна! Просто си различна. Не бива да сме всички еднакви.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: c62fee0c45
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   ОМГ ОМГ Омъжи се за мен!!! :3 Аз съм момче на 20г. Мноооого добре те разбирам! Просто, това застояло битие в което се намираме, единственото нещо е да бачкаш за да живееш, да изкарваш пари и да имаш някакъв “статут” сред обществото. Цяяяяяял живот даскало, университет, после какво, от вкъщи до кофата за буклук, от там на бачкане, стъмва се, през магазина и в нас... събота и неделя в парка? !? !? НЕЕЕЕ! Искам планинитеееее. Ей така да се прост на на тревата и да гледам водите на езерота как са спрели, не бушуват. Една хижа там някъде, би ми свършила добра работа. Да гледам безкрайните полета или морските ивици. Хубава музика, каравана, момиче до теб и пътят.... Бих искал да си имам едно дете ( не повече), но не искам да живея забързан живот в офиса.... НЕ!
Много се радвам, ме има такива момичета като теб!!! Много дано и аз срещна такова :)
Продължавай да се усмихваш и давай всичко от себе си да го постигнеш! Парите и лукса не са всичко, НЕ СА!

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 332fb8bcdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   Не ти се живее така ли?
Живота бил безсмислен ли?
Рок бандичка, къркане и пикаене по канавките било върхът на сладоледа?

Не си лигла - презадоволена си, нямаш грижи и си ги създаваш. Споко - ще ти мине като станеш на 30-40 ;))

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 90e076fb7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Това е просто част от порастването. Непримириение към света на големите. Случи ми се в 12 клас, няколко месеца преди да завърша. Започнах да си представям, че след няколко години, ще съм по 8 часа на работа, а след известно време ще имам и семейство, за което трябва да се грижа. И си зададох глупавия въпрос: Кога ще имам време за себе си? Всеки път, когато мислих за тези неща, започваше да ми се гади съвсем реално, стомахът ми се свиваше.
Сега съм на 21 години, студентка. По-голямата част от деня ми минава в лекции, упражнения и работа. Прибирам се в квартирата, където не живея сама и започвам да чистя, готвя. Странно е, но за мен не е поробване. Харесвам мястото, на което живея. Не е родния ми дом, много неща липсват тук, но го направих дом. Нещо повече, направих го мое кътче. Имам котка, която е зла, но ми харесва, че се грижа за нея сама, без майка ми да ме отменя против волята ми. Побрах важните си вещи, накупих си книги, които прочетох и оставих по рафтовете. Никой не ми се меси. Работиш и учиш, за да имаш тази привилегия, да живееш нормално на място, което изразява теб самата. Ще работиш по 8 часа, но ще можеш да си купиш евтина каравана и да пътуваш. Няма постижения без вложен труд от наша страна. Прибирам се, свършвам със задълженията, а после се отдавам на всичко друго, което ме кара да се усмихвам. Никой не те кара да се омъжваш и да раждаш деца. Никой не те кара да се прибираш и веднага да заспиваш. Животът е такъв, какъвто го направим. Животът е това, което избираме да видим от него. Стегни се, чувствата ти НЕ са ненормални, но те ще те дърпат назад, ако прекалено дълго се взираш в тях. Толкова ще се вманиачиш да протестираш, че ще изпуснеш хубавото. Всеки един период има хубави и лоши страни.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 332fb8bcdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Лелеее 18 коментара чакат. Тук ще е интересно, освен ако пак не е измислена история ;))

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: a3ca5ab309
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Не разбрах само след като искаш и не искаш това и онова, кой ще иска и се интересува от рок групата ти? Вървете си свирете в гората и се чувствайте освободени. Ако не сте интегрирани, няма и да се интересуват от вас (ако изключим други подобни луди). Вземи намери някой да те чука най-накрая и ще започнеш да се радваш на забързаните хора по улицата. Сега се чудиш къде ти стяга шапката, а то не е шапка, а гащи.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: ac7ea81f3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   И като огладнееш веднага ти минава напушената депресия... И аз не искам да работя по 8... а не по над 12 часа на ден, но искам да се храня добре, да се обличам добре, да разпускам добре, да карам хубава кола и да я поддържам, да пътувам и да имам пари за гориво. А за да пътуваш ти трябват пари, доста пари за да се храниш, облечеш и да продължиш да се движиш. В противен случай живееш като клошар някъде в някоя маза или на улицата, с вмирисани дрехи, без баня и ядейки мухлясали закуски от казаните. Ти си избери как искаш да живееш, то си зависи от самата теб.

И последно един съвет, не си лигла, но ми се струва, че прекаляваш с тревицата, както повечето от вашето поколение! И затова сте на този хал.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 87599e8d44
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Още си малка, малко си видяла от живота и не си стояла достатъчно "гладна". Нямаш сериозни проблеми и това води измислянето на такива. Преди 20 години г/д и аз мислех така, сега съм част от тая маса хора, но все още с мечти, които следвам и най-важното бавно реализирам и това ме прави жив. Тогава живота придобива смисъл!
Влез в музикалната Академия, завърши с китара, направи група, скъсай си гъза от работа с тая група (буквално, защото аз някога бях музикант) и след това пътувай по целия свят. Музиканти се търсят по всички круизи, хотели и т. н. из цял свят. Ето ти решение на проблема.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 9cd120b1b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Стани най-добрия математик в околията, изкарай 3-4 години в специалност свързана с математика и финанси, скъсай си задника и от учене по 18 часа на ден, изкарай две години на борсата в някоя уважавана институция и ще имаш достатъчно пари, да инвестираш и да лежиш до края на живота си по корем :). Едно приятелче взе 60 000 евро бонус-че тази година, а е едва на 24.

 
  ...

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 648a1ed1b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   https://youtu.be/fS-L_lALPFM

;)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: dddc8a1b3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   номер7 виждам, че се изживява като някаква супер авторитетка от мега земен тип -ултра популистка, но да не си позволява да нарича полицията ни неадекватна, защото и там работят хора, и то точно ей такива като нея - на заплатка някаква и доста от тях са с ценности точно като нейните, особено относно това кое е най-голямото чудо в живота. (също така някои от тези хора може да влиза в този сайт и да се засегне, четейки изказването ѝ) И също да не натрапва кое било най-голямото чудо, защото за всеки човек това е нещо много индивидуално, колко и да не ѝ харесва.
Така и не разбирам как хора като нея изобщо забелязват такива теми. Има някакво огромно смислово противоречие в това човек като нея, който най-вероятно има ежедневие изпълнено на макс с какви ли не задължения (защото ми звучи като семейна), а пък да влиза да рови из интернет разни сайтчета, да коментира по разни темички.. Или пише от работа, което изобщо не ѝ прави чест. Хората работещи на свободна практика можем да си го позволяваме това, защото сами сме си шефове, но пък тези на трудов договор не би трябвало. Не е етично.

Прави ми лошо впечатление, че когато момиче пусне някаква тема свързана с потиснато емоционално състояние, депресия нещо нали, и все се намира някой, който да ѝ пише 'е прави секс и всичко ще ти се оправи' (визирам коментар 20). Значи аз изобщо не съм против секса, някой случайно да не си помисли така, но такива съвети ми се струват някак си омаловажаващи емоциите, душевността на авторката. Забележете, че когато момче пусне тема нещо свързна с потиснатост, депресия, се почват едни такива супер мега мъдри, задълбочени, философски изказвания, бих казала дори и доста интелигентни, и не че имам против, даже това е много добре, но пък такова отношение трябва да получават и момичетата.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: ea1aa2f85b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

26.   Заглавието ми напомня за изказването на един циганин- "много исках да гласувам, обаче нямах желание".

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: b38bd2c13d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Не си за терапевт. За психиатър си. Моли го за халдол.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 688fb896c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   Засягаш тема табу за живота тук. Много хора са се блъскали да оцеляват, да постигнат нещо си, и искат да виждат смисъл в това (независимо дали реално го има или не)...

Иначе и да умреш не е толкова лесно колкото много (поне на запад) си мислят... Има изписани книги за това как да умреш "правилно", и ако се зачетеш как се постига, дори е по-трудно от това да работиш по 8 часа на ден, да правиш семейства и градиш кариера... Всичко зависи от това, в което ще вложиш усилията си и как го чувстваш. Много от коментиращите тук смятат, че просто искаш да избягаш от влагането на усилия, но аз не виждам за това да става въпрос. Намери правилното нещо за себе си за което си струва да живееш и постигнеш. Ако нямаше такова, нямаше да се родиш тук. Няма нужда да е това което смята "масата", особено пък в днешно време. Просто "масата" си има ниво на развитие, което съответства и на реалността в която съществуваме...

 
  ...

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 54ca372a1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   Просто минаваш от една фаза в друга. Това винаги е свързано с известно количество стрес от неизвестното.
Ето сега ти не знаеш какво е да работиш по осем часа на ден, пет дни в седмицата, но ти се струва гадно. Мога да ти кажа, че ако намериш работа, която да ти доставя удоволствие и работно място в приятна обстановка, нещата няма да стоят точно така.
И какво лошо има в това да бъдеш полезен? Това не е робство, а естественият ред. Даваш нещо, получаваш нещо. Не можеш да получиш, ако не си дал.
Опитай го този живот, преди да го отхвърлиш. Ако не ти хареса, има и други начини... Колко хора работят на свободна практика или дистанционно от където си пожелаят. :)
Но трудът винаги е необходимо условие. Дали ще е в офис от 9 до 18 или плаващи часове, определени от теб... ти решаваш.
Колкото до семейство и деца, никой не може да те накара насила.
Ж30

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 042242fc0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   "Искам да обикалям света с евтина каравана и да си имам рок група от истински и освободени хора. "
...
" - това ли е живота, мамка му? "

Според лигавите холивудски филмчета с хепиенд това се постига изключително лесно ;)

Според реалния живот - това се постига като се нанижеш на к*ра на някой богат продуцент, но такива кандидатки има доста, така че конкуренцията е жестока. Учи се да духаш и да правиш всичко в леглото и може и да постигнеш мечтата си ;)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker