Стрелба с огнестрелно ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Стрелба с огнестрелно ?
преди: 5 години, 3 месеца, прочетена 997 пъти
Здравейте, интересувам се от стрелба с огнестрелни оръжия, но не съм особено запозната, за това пиша тук. Преди всичко, може ли някой да ми обясни как се процедира, тъй като аз нямам никакво понятие как се стреля, видове оръжия, добри пистолети за начинаещи и тем подобни неща. В интернет информацията е оскъдна по въпроса, та може ли да ми обясните трябва ли да изкарам някакъв курс, към кого да се обърна за да ме въведе в тази работа, така че да мога да го практикувам, като хоби в някое стрелбище ? Какви са цените също ме интересува ? Това, което ме притеснява, може би ще ви се стори глупаво, но много ли е шумно в стрелбищата и като цяло звука от стрелянето много ли е силен ? Знам, че дават слушалки, но въпреки всичко се притеснявам. Общо взето, ако някой е информирам моля сподели опит. Благодаря !

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 3 месеца
hash: 0a9510ac0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Значи ако имаш 18 отиваш на стрелбище едно от най големите в София е на Герена но дали си от София не знам другото на место попълваш формуляр че си информирана че можеш да се нараниш после ти дават оръжие и инструктор би трябвало да има на всяко стрелбище те инструктира как се стреля какъв е захвата и тъй нататък това е а за начинаеш Калибъра е от 22 lr нагоре.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 64f5658f0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз не съм от София, но в стрелбището в моят град давах само лична карта и понякога ме оставяха да стрелям сам в помещението. Със слушалки не е толкова шумно, няма да ти пищят ушите. Но без тях е ужасно. Има едно златно правило - държиш пистолета насочен само напред към мишената. Иначе патроните не са евтини. Средно вървят по 0. 80лв за патрон, но много зависи с какво стреляш. Флобер 22, ТТ 7. 62 са по-евтини. НЯкъде на тая цена са западните патрони 9x19мм с които стрелят почти всички западни пистолети, а най-скъпи са американските магнум и съответно най-мощни. Как се стреля. При пистолетите така хващаш оръжието, че другата ти ръка да не е на пътя на затворният блок за да не я удари при презареждането. При револверите никакви изпънати около барабана пръсти на другата ръка, защото изпуска в страни огромна енергия. Мисля, че десният крак трябва да е малко напред, спусъкат се натиска възможно най-плавно за да не отклони оръжието. Най-тихите и безобидни оръжия са Макаров и 22 Флобер.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 6d4024782a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Стрелял съм на няколко места в София. На Герена са най-готините инструктори. Отиваш, инструктират те, следят те какво правиш, помагат, ако се наложи, дават съвети. Единият е супер забавен и доста съм се смял с него.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: feb6cb6ae7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Просто отиваш на някое стрелбище и казваш, че искаш да стреляш за първи път. Там си има инструктори, те ще ти обяснят всичко необходимо относто това как да държиш оръжието, как да стреляш и т. н., няма да те оставят сама. Носиш си само пари и лична карта. Не ти е нужен курс, можеш да стреляш на стрелбище когато си поискаш. Относно цени-зависи на кое стрелбище си, и с най-вече с какъв калибър стреляш ( тоест колко големи са патроните), но е добре да си приготвиш едни 10-20лева. Относно шума-отново зависи с какво оръжие си, но като цяло си е доста шумно, да, може да стреснеш малко в началото.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 76c65408f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Отиваш в най-близкото стрелбище и срещу лична карта, и парите които си решила да дадеш, стреляш. Избери по-малък пистолет защото има откат и ако не можеш да го овладееш пистолетът засича, но не се паникьосвай.

Най-важното правило: НИКОГА не насочвай оръжието към хора, дори и да не е заредено.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker