Какво бихте помислили за човек, който... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какво бихте помислили за човек, който...
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 2213 пъти
Какво бихте си помислили за човек, който говори за работата си с всякаква липса на ентусиазъм, всеки път се вълнува когато е петък, защото е последният му работен ден от седмицата, всеки ден чака с нетърпение да стане 17 или 18 ч., за да си тръгне от работа... Говорим за човек, който работи в офис и има време да си почива, който работи по образованието си, и е млад, едва на 30 години.
За мен е странно, признавам... бих разбрала подобно отношение към работата от един човек работещ нискоквалифициран, тежък физически труд, подложен на шум, стрес, на ниско заплащане, принуден да издържа семейство и деца, но случаят съвсем не е такъв.
Как бихте оприличили подобен човек?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: ee004cd5a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Малко хора работят, зашото им е кеф. Просто трябвада ядат. Това, пе подпирам бюро по цял ден, изобщо не е причина да ме кефи.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 73d2143e5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   България е държавата на мамините синчета.
Тук родителите издържат децата поне докато станат на 48 години, а пък твоят човек е... само на 30! Има още време.
30-годишният мамин синчец си мисли: - "Тези пък какво ме занимават тук в офиса, вместо да съм си в нас и да си джиткам на компютъра..."

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: df31690cfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Освен, разбира се, от заплащането, отношението към работата се определя от самата дейност и от средата, в която се върши. Ако заплащането е добро, а отношенията с колегите са топли, приятелски, значи работата не му носи удовлетворение, нищо че е по специалността му. Особено ако работата не отговаря на интересите и заложбите му, може просто да му е скучно и досадно. В такъв случай най-добре да се преквалифицира, докато е млад, защото е прекрасно да обичаш работата си.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: f30f45eeb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Гледай себе си, а не този човек. Всеки си има свои мечти и свои цели. Ако си върши работата, няма значение как говори за нея. Животът на човек не се изчерпва само с работата му. Има и други неща, които могат да го вълнуват.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: dc786a90cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Докато ходих на работа, забелязах два типа хора. Едните идваха с желание и приповдигнато настроение - за тях работното място с колегите (не работата) изглежда беше по-интересно от личния им живот. Другите, включително и мен, бяха като твоя човек - неприятна, отегчителна и втръснала до болка работа, безинтересни или неприятни колеги с несъвместим мироглед. Свободата за мен започваше след 17.00, а както е казал дон Кихот "свободата , Санчо, е най-висшето благо...". Сега работя на свободна практика хобито си и също забелязвам, че когато върша нещо за клиент, ако не е нещо ново, което искам да науча и усъвършенствам, го върша с нежелание. Предполагам и с твоя човек положението е подобно. Има нещо много по-привлекателно в извънработното му време, което той чака с нетърпение. Дали е жена, приятели, хоби, или дори игри (както заядливо посочи някой по-горе), то го кара да се чувства жив. А както казват геймърите "life sux", а специално работата изяжда почти цялото време в будно състояние и си е форма на заробване. Вярно има и работохолици, за които тя е най-интересното нещо в живота, но при повечето ми се струва това става по принуда, заради липсата на време и средства за по-добра алтернатива.

 
  ...


...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: a4122207c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз като обичам по цял ден да играя на компютъра игри каква работа бихте ми препоръчали :D

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 2a4e403129
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ха, все едно за мен е писано това. Ще си позволя да кажа моята гледна точка. Работя хубава и интересна, добре платена работа по специалността ми, но при всички положения предпочитам свободното и почивно време, което прекарвам с приятели, семейството ми, имам време за хобита. В крайна сметка работата е просто средство да се издържаме и подсигурим в реалния живот, нали? Харесвам си работата много, както вече писах е интересна, колективът е страхотен, но все пак си е работа, изморява ме и винаги петъка ще ме развълнува повече от понеделник.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: dc786a90cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   До 6 от 5.

Нещо почасово или непълен работен ден, за да имаш време и сили за игра. Не ти препоръчвам да се занимаваш с разработване и продажба на акаунти за игри, зашото едно, че като е работа ще ти се загуби удоволствието, и друго, че е нелегално и сайтовете, които посредничат бавят или може и да не ти платят. Аз преди години си продадох един акаунт на една игра, според правилата им трябваше до седмица да ми пратят парите, а ме размотаваха 3 месеца, като през това време постоянно им пращах писма с данни за продажбата и банкова сметка за получаване.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 2581cca94f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Напълно нормално е. Много малко хора работят нещо, което им е интересно и им е на сърце. Аз също работя в офис и често е скучно и еднообразно. Не се въодушевявам от попълване на таблици в ексел и разпечатване на чертежи.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 86498db3dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Няма работа, която да не омръзне ;) Като започнеш и ти да бачкаш ще разбереш сама ;))

<6> С подобна "квалификация" единственото, което можеш да работиш е да се ожениш по сметка ;)

 
  ...

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 6b64c52fb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Бих си помислила, горкия човек. Не стига, че не си харесва работата, ами и някой там около него му се бърка колко трябва да се изморява и как трябва да се чувства от нея. Бих сменила работата и бих била шута на тоя дето ми се бърка.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 6eb1fab84f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Би ми станало тъжно за него. Той не живее. Ясно е, че се работи от необходимост, но чак толкова...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 4f3e390bf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Бих си помислила, че е човек, който не харесва специалността си или това, че се е забил в офиса по цял ден. Нищо повече, нищо по-малко. Всеки го прави, за да изкарва пари за хляб, сметки и покрив. Малко хора намират призванието си и му се отдават напълно. Не характеризирам никого според желанието му да работи това, което работи. Познавам много хора, които съжаляват за избора на специалност, който са направили едва на 18 години, когато изобщо не са мислили по същия начин. Може би просто има нещо в личният му живот, което го вълнува толкова силно, че се чувства наказан докато е на работа. Може и да го мързи, може да е асоциален, може да е всичко. Причини всякакви. Няма смисъл да умуваш излишно за чуждите животи. Стига колегата да не ти пречи, остави го намира да си изживее каквото му е на главата.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 973a0aee6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

14.   Как решихте, че ми е колега или гадже... нито едното от двете не е.
Аз смятам, че хората, които правят нещо без то да им харесва, са зле (изключвам тези, които издържат семейството си, децата си..., там е въпрос на оцеляване, не само на своя живот, така че, тези хора ги оправдавам, може да работят каквото и да е, за да има какво да ядат децата им, за да ги изучат и т.н.), но млад и сам човек, който мърмори, че не харесва работата си, ходи с нежелание и т.н. за мен е освен - мързелив, той е и неориентиран, което със сигурност ще се прояви и в други сфери от живота му. Някакви критикари се изказаха тук, сигурно и тях ги мързи да работят. Знаете ли какво? Никой не ви е виновен, че не работите нещо, което ви харесва, никой не ви кара насила, намерете си каквото ви харесва, но най-много ви харесва да ви падат пари от небето, гаранция. Работело се за пари, да..., но и за други неща, например за лично удоволствие, принос, полезност за обществото. Въобще не ги мислите тия неща, доста зле е положението в мозъците ви. Ходещи на работа зомбита, я помислите дали ще ви е готино ако попаднете на лекар с вашия ентусиазъм. Трагедия.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 973a0aee6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   О, да и искам да благодаря на номер 3, който не изби лични комплекси с мнението си и всъщност е полезен :)

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 8469b93c96
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

16.   Човек, ако живееш за едната работа и кариера, то с теб е свършено като индивид...

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 973a0aee6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Човек, прави разлика между успешен и доволен човек, който е такъв И в работата си, и недоволен, мързеливец, който чака ден да мине-друг да дойде.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: df31690cfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   №3 съм.
Към автора: моля, удоволствието е мое.
Към №16: изобщо не е това темата, а както е приказката: "Щастлив е този, който сутрин с радост отива на работа, вечер с радост се прибира вкъщи".

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 2f7618bcd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   на кой му е мечтата по цял ден да виси в офис?

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 051a3efb10
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   №3, "а отношенията с колегите са топли, приятелски, значи работата не му носи удовлетворение, нищо че е по специалността му." А как ще се чувства човек, при обратната ситуация - работата е приятна, но трябва да се върши в неприятна служебна атмосфера? Мисля, че това е много по неприятно! С работата се свиква, но с неприятни хора - не!

 
  ...

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 7098666240
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Бих помислила, че си е сбъркал професията или страда от някаква форма на депресия.
Ж30

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 6a427e906a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Доста ограничено мислене... искаш да кажеш, че освен, ако работата не е изключително тежък физически труд, човек няма право да не е щастлив? Това е просто глупаво сравнение. Можеш да работиш изключително лека работа, например в офис среда, и да нямаш търпение да се разкараш на края на деня. Не е свързано с това доколко натоварващо е, а това какво удовлетворение ти носи..

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: b73f18ed4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Не се чувства на място явно. Аз бях по същия начин, завърших, работех по специалноста в хубава фирма с хубава професия, но по някаква причина нещо все се отегчавах на работа. Докато един ден не осъзнах че просто работата в офис не е за мен.. отстрани изглежда престижно, но да стоя цял ден забита в монитора, за да правя пари за някой друг, докато си стоя на твърда заплата- чувствах се като затворничка. После напуснах и със събраните пари започнах собствен бизнес- сега съм много по-щастлива. Пътувам в чужбина за стока, движа се, управлявам хора, никой не ми казва какво да правя, разпределям сама времето си- чудесно е. Просто всички хора сме различни и за всеки различно е хубаво. За друг това което сега правя, може да е досадно. Щом имаш апатия към работата, дори да е най-престижната и високоплатена- не е за теб! По-важно е да си щастлив!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker