Направи добро - изяж дърво - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Направи добро - изяж дърво
преди: 5 години, 3 месеца, прочетена 2744 пъти
Имам един въпрос, който ме мъчи от известно време. Казвам "от известно време", защото съм забелязал, че преди 2012 г. това го нямаше !
Работя в производството и се занимавам с данни, и... определяне на бонуси на служителите. Въпроса ми е защо след като съм направил в продължение на 4 поредни месеца абсолютно всички да взимат бонус, все още да се опитват да ми съсипват живота и да са недоволни? Бонуса е 500 лв, и като се върже със заплатата им се получава някъде около 1500 лв. чисто, а работата е нискоквалифицирана и в малък град. Аз не определям заплатите дявол да го вземе !
Друго нещо - когато подаря в знак на добра воля нещо на някого, то този човек после ми става най-силния неприятел ?! Защо ???
Когато платих на хирурга в спешното (пари под масата в знак на благодарност) и... получих усложнения, а сега дори не иска да ме види - игнорира ме !
Приятелите, на които помогнах да се издигнат, сега искат да ме изместят и ми тровят живота...
Писна ми от живота, хората, работата... мразя се !
Лек ден !

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 3 месеца
hash: 2420a86a42
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Просто хората усещат, че са ти морално задължени и това ги гложди и затова предпочитат да те изкарат дявол и да те отбягват, само и само да убедят себе си, че си лош и така вътрешно да не се чувстват задължени. Това си е присъщо за ниските духовно хора, а такива има доста в България. Така че нормално си е. Не можеш да очакваш високо ниво от низки хора.

Но по-важния момент е - не виждаш ли знака от съдбата, че не това е урока, който трябва да научиш (даването и правенето на добро) в момента? Малко повече досетливост ти трябва и ще напреднеш доста.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: b75d9da710
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Я кажи в кой град е това и аз си търся по- добра заплата? Хората са си такива. Найстина ли заплатата е такава?

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 202a0c7d98
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ако тези за които го правиш са от ромски произход никаква благодарност ня бива да чакаш. Както са ти казали - това са уроците на живота.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 729fdf0550
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

4.   Научете се веднъж завинаги, че лекарите получават заплати и НЕ трябва да им давате нито стотинка под маса, зад маса ... Учите ги зле, а после се оплаквате, че сами ви рекетират. Всъщност, така е с всички услуги. Имат си заплата - плаща се каквото трябва и нищо повече от това!

НЕ на корупцията!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 556f4d2256
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   От години народа се овълчи. Всеки си гледа живота и се опитва да изкара за насъщния. Дадеш ли нещо отгоре като знак за признателност или все някак успееш да разпределиш бонуси, всеки се пита за себе си -" Аз толкова ли съм заслужил?!" . Не можеш да угодиш на всеки. Всички дърпат чергата към себе си. От както демокрацията настъпи в българия, всеки гледа да завземе повече. Тези с многото средства, продължават да трупат, а останалите да се борят за кокала. Започнах да работя преди 25 години като момче за всичко в един железарски магазин. На 15 години, взимах заплата с която наборите ми пиеха до зори на моя сметка. И пак ми оставаха. Не мислех за другия ден. Знаех , че пак ще поработя и ще изкарам пари. Но след 5-6 години нещата дръпнаха на зад. Никъде не можах да си намеря работа. Всеки странеше от мен. Нямаше ги приятелите с които пиехме. Поискаш на заем пари, и всеки се дърпа и вика нямам. За това и аз нямам сега. И наистина нямам. Изкарвам с кръв и пот 800 лв. и за коледа и нова година бонусът ми беше 20 лв.
Имаше един анекдот:
"Един рибар хванал златната рибка и тя му казала да си пожелае нещо за да я пусне. Мислил, мислил и си пожелал да умре на комшията му кравата."
Е те това сме в българия! Управниците така ни подредиха живота, че повечето да се борим със зъби и нокти да изкараме нещо с което да си платим сметките, данаците и глобите. Ако остане нещо, за хляб поне да имаме! Не говоря за жена или деца. Винаги ще бъдеш крив с тази длъжност.

 
  ...


...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 94c34523f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Здрасти авторе. Да, хората са ограничени и няма да оценят нищо. Когато правиш толкова много добрини започват да чувстват, че си им длъжен и най - голямата наглост е, когато си правил много много полезни неща и накрая откажеш за незначително нещо да се сърдят... Не прекалявай с доброто!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 4f62b1d68d
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

7.   И къде е доброто в цялата работа? Да даваш пари под масата как е добро? Това е просто неморална инвестиция - подкуп. Подкупваш с надеждата да получиш по-добро отношение. Тоест, искаш на теб да ти е по-добре.

А на приятелите си защо си помогнал да се издигат? Искал си да те уважават, величаят, да си мислят "ейй тоя колко е голям, помага ми да се издигна!". Къде е доброто тук? Това е мечешка услуга.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 175052930a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   4, пише, че става дума за нискоквалифицирана работа. Защо реши, че са лекари?

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: f94020377d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   До Номер 5! Това не са приятели, а използвачи! За какво са ти били? Към днешна дата щом те не се интересуват от теб, т. е. не искат и да ти помагат, при положение, че искаш да работиш, а те са едни надути пуяци, нищо друго! Точно като Правителството на ГЕРБ! Нито пенсии увеличават, нито заплатите са както трябва! Защото са използвачи! А иначе приятели за маса има дори и на гарата, а като ти потрябва някого в много извънредна и спешна ситуация, се прави на "дръж ми шапката"! Такива ги надушвам отдалеч или изобщо не припарвам до тях! От такива не става нищо! А и много трудно някой би спечелил доверието ми! А то е много важно! Излиза, че ти им си се доверил на онези пиявици, а те са ти забили ножа в гърба! А и такива могат да играят най-различни роли, затова не си ги разбрал! Но по-добре късно, отколкото никога! Добре, че не съм като теб! Мъж на 35 съм вече, чета редовно темите, които ми дават много ценни напътствия, така че да знам от какво да стоя възможно най-далеч!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 8a9347afbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Първо мислех да не пиша, пък се върнах и да напиша нещо. Съжалявам авторе, че и ти си попаднал в такива ситуации и си такъв добър човек, който гледа да помогне. Знаеш ли, че аз останах без приятели, ама нито един не остана буквално.. На кой ли не помогнах. На една идиотка й дадох за доктори и операции и след няколко години като си ги поисках на няколко пъти мухлата вика Пари ли? Какви пари? Не си ми давал пари!
Друга пък като банкомат ме гледаха, все да ги черпя като излизаме, все очакваха някой да им плаща кафето а те да си пазят парите.
То завист, то злоба. Едно ще ти кажа Хората са пълна измет!

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 59823ee2ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Хората са си боклуци. Не прави добро. Не си струва.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 8c63abe6d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ако ще правиш добро, прави го с чисто сърце. Защото така си решил, а не защото искаш признателност и потупване по рамото. Не го казвам с цел укор, казвам го, защото така би си спестил много нерви. Има всякакви хора, някои колкото и да получат от теб, все ще искат още и ще са недоволни. Просто това тъпо мислене се е насадило в главите- колкото повече, толкова повече, може и още. И ако трябва да сме напълно откровени, всеки един човек в даден момент от живота си е искал повече, макар и да е имал достатъчно. Не изключвам себе си в сметката, гадно е, не се гордея, но съм имала такива моменти.
Нямам против да помагам на другите, приятно ми е да знам, че с нещо съм била полезна на някого и съм го накарала да се усмихне. Обаче и това си има граници, които не прекрачвам. И ако човек започне да ме съди, че съм направила много, но не и още малко отгоре, просто спирам да общувам с него и да се интересувам от положението му. Защото мисля, че трябва да сме благодарни и на малкото, мисля още, че не бива да сме и нагли да искаме всичко. Ако сега обмисляш да станеш като тези, които хулиш, по-добре недей. Прави каквото можеш, върши си работата съвестно. Ако има недоволни, нека заемат поста ти. Но не очаквай признателност зад всеки ъгъл, някои нямат това качество в себе си.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 9e93dfef28
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Авторе не виждам да си направил нещо наистина добро че да си търсиш и изискваш полза за себе си от хората.
Първо на работа си си свършил работата за която ти плаща работодателя ти, бонусите които си раздал на колегите, те сами са си ги изработили, ти не раздаваш подаръци, нито пък ги вадиш от собствения си джоб. Хората са работили за тези бонуси, грешно възприемаш че ти си направил те да имат бонуси, истината е че те работят къртовски труд за да вземаш и ти заплата, защото реално фирмата в която работите продава продукта на техния труд.
Второ подкупа какво добро е? На кого и за какво направи това "добро"?

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 7d9e7c957b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Човече, хората са го казали - не прави добро, което никой не ти е искал. В народните поговорки има много истина. Затова са "народни", много хора са ги изпитали на гърба си, за да потвърдят, че е така. Затова сега една стотинка не давам, ако не са ми я поискали. Макар, че в много случаи не давам дори и след това. Ще ти кажа и още една поговорка - бий, за да те уважават. Е, не буквално да влизаш в ръкопашен бой. :) Рядко ще срещнеш свестен човек, с който да се разбираш интелигентно.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 960176619f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   А ти защо се натягаш толкова!?

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 53834404b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Не прави непоискано добро

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: b686a50fa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Не си струват добрините. Човешките постъпки се приемат различно от начина по който трябва. Хората не понасят контрол, не искат повече, ама и се оплакват и недоволстват много! Имам един колега, длъжността му е такава че няма отношение към целия персонал, много отстъпки са направени за него, и от своята позиция прави опит да взема инициативата, малко или много установяваш един контрол, но човека е насочил цялата си енергия към мене, много голяма напаст и пречка е, вреди. Позицията ми е такава че няма как да съм концентриран върху определен човек, на всичкото отгоре е възрастен, и като го настъпиш леко, много се засяга. Но и той не е длъжен да се доверява, такъв е живота.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: f94020377d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Сега пиша нов коментар, надявам се Модератора да го одобри! До Номер 5! Лесно си се доверил на онези използвачи-"приятели за маса" можеш да намериш и на гарата, но като ти трябват при спешни и извънредни случаи, се правят на "дръж ми шапката"! По принцип аз стоя възможно най-далеч от такива, които си търсят "дойни крави"! Това са просто едни паразити, които не стават за нищо! Такива ги надушвам отдалеч, а и много трудно някой би спечелил доверието ми, особено като настъпи котето, връщане назад няма! Аз съм мъж на 35 чета темите и научавам много интересни неща-какво трябва и не трябва да правим! А ти им си се доверил, защото тези са много добри имитатори и много добре си играят ролите! А накрая ти забиват ножа в гърба-храниш ги, поиш ги, а накрая-все едно никога не сте се познавали! Използвачите много добре могат да те накарат да им се довериш-започват да ти обещават неща, които никога няма да изпълнят-подкрепа, защита, любов дори! А след като вече те използват докрай, се покриват! Затова и аз не искам да се доверявам на всеки срещнат!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: e2dffe05e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Не разбирам нещо, вие какво очаквате? Хората в цялата си история са били надменни, долни и какво ли още не. Ние не сме просто животни, ние сме най-специалните, ние сме любимците на еволюцията, после следват убийства, няма значение дали убитият ще е роднина или някой непознат, войни т. н.... Съжалявам, но това е светът, а ти трябва да свикнеш, а може дори и да го промениш, но това ще стане, когато спре някой друг да ви е виновен. Нагоре - ГЕРБ и капитализма били виновни, на втори му е виновна демокрацията, а на трети - марсианците. Започни с малко, а след време ще стане нещо прекрасно. Това важи за всеки - не другите са ви виновни, всъщност даже може и да няма виновник. Но знаете ли, на хората все им трябва виновен...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker