Как да поддържам взаимоотношения - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как да поддържам взаимоотношения
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 1599 пъти
Здравейте.

Имам много познати, с които съм в добри взаимоотношения.

Проблемът ми е, че с никой от тях не съм приятел. Просто не знам как да надградя тези познанства. Как да ги докарам до приятелство... Какво се прави, как се прави.

Винаги съм искал да има човек или група, с които ако не всяка вечер, то често да излизаме и да правим различни неща. Да изградим връзка.

На около 30 г. съм. Работя от 9 до 18 всеки ден, от понеделник до петък. Завърших бакалавърска и магистърска степен преди време, наскоро смених работата, а преди тази промяна бях на един курс.

Ясно е, че проблемът е в мен и всеки ден се старая да бъде все по-добър човек, но ето, че нищо не ми се получава. Започнах да чета по темата за защитните механизми на Аза и обмислям посещението на психолог.

По характер съм позитивен човек, помагам, когато мога, борбен съм, любопитен, комуникативен, добър слушател, наблюдателен, ексцентричен и т. н. Не се считам за егоист, а по-скоро за екипен играч, но се справям добре и двете роли.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: d722cf4ddd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   С времето си ще намериш приятели. Просто с познатите ти явно нямате някакви общи интереси.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: d77208ef1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Най-тъжното е, че свръхинформационната асоциалност вече засяга и по-големите...

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 96d70aa251
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ще следя темата за коментари с интерес. Аз съм жена на 24. През живота си съм имала две много наситени и задълбочени приятелства. С тези мои приятелки вече нямаме същите отношения, което на мен в началото много ми тежеше. Мога да кажа, че от доста време насам не съм имала качествено излизане. Тази прагматичност и сдържаност, характерна за възрастните (каквито сме ние), ни пречи да имаме приятелства като "тогава". Гадното е, че хем аз съм дръпната, хем и друхите са дръпнати. Предполагам, че ти искаш шепа хора, с които да сте си близки и да държите един на друг. По мои наблюдения от един момент нататък всичко е интереси, хората идват и си заминават по закономерен механизъм, на никого не му прави впечатление, защото си обяснява всичко благодарение на натрупаната мъдрост.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: f786fa348c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   То никой не знае какво се прави. Или се случва, или не. Ако не се случва, значи не сте подходящи за приятели.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 8e997072f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   До 3... Дооообре! Щом си казал!

 
  ...


...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 69d1542030
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   На мен най-добрите ми приятели са от гимназията и университета. След това нещата малко или много се изкелифещват - започва да ставав въпрос за пари, работа, социлна йерархия... тегава работа.
С повечето ми приятели от тогава сме и семейни приятели. Събираме се, ходим на екскурзии, почивки, правим си купони, събираме децата да играят заедно.
Най-важни са общите интереси, напасването на характерите и удоволствието да сме заедно (понякога и да споделяме радости и трудни житейски моменти за всеки от нас).

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: b9b298edc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Познанството се превръща в приятелство, като се засили взаимообменът. Помагай, но и искай помощ. Давай, но и търси съвет. Споделяй, не прекалено, разбира се, но достатъчно, за да започне да споделя и другият.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: e25d8f9fa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Аз като професионалист в това отношение ще ти кажа тайната. Винаги бъди искрен с приятеля си и разковничето приготви се да се откажеш от комфорта си в негова полза. Много е важно и да си точен във всяко отношение, но главното е помагането и споделянето това са нещата които сплотяват двама човека. Но не мога да бъда по-конкретен някак ми се е получавало винаги просто не предавам хората и могат да ми вярват. Даже се е случвало да ми звънят петима различни човека които смятам за истински приятели и просто да не мога да обърна внимание на всеки.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: bd91d96e65
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Тая тема, ако беше пусната от жена на 30 щяхте да я спукате от подигравки и критика.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: dae6a6b580
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Здравей, много добър въпрос и поздравления за идеята и куража да го зададеш (независимо къде).

Бих искал да ти кажа, че всички по-интелигентни и способни хора отблъскват останалите, те гледат на тях като на различни, може би малко горделиви, дори надменни, понакога като на саркастични хора.

От моя опит съм разбрал, че всички хора се опитват с егото си да владеят ситуацията, да доминират. Затова, ако срещнат човек, който не се поддава лесно, то те са склонни да го заобиколят или да не се сближават с него, защото този човек е опасност не само да не могат да го доминират/ манипулират, ами може да стане и обратното - той да ги доминира тях.

В тази връзка, няколко съвета, ако мога да си позволя - както във всяко партньорство, нужен е компромис, нужно е да жертваш нещо от себе си - напр. ти споменаваш ексцентричността - ако искаш повече приятели, ще трябва да я намалиш и да минеш поне частнично на стандартни и общоприети неща.

Бъди по-въздържан и внимателен - рядко има хора или са единици, които наистина да оценяват интелекта и артистичността. Затова намали сарказма, солените шеги, научи се да изчакваш и да си казваш мнението по-към края или просто да си мълчиш, прецени с кое от мненията на другите да се съгласиш... Не точно да се подмажеш, но да направиш удоволствие на някого, леко да го/ я изчеткаш. Хората сме наистина егосити и се ласкаем от това, суетни сме.

В никакъв случай не бъди само и просто добър - така ще си довлечеш само неприятности. Обиовкновено няма ненаказано добро...

Така че - по-умерено, с повече въздържаност, преценка и опит за взаимно доставяне на приятни моменти...

Искрено ти пожелавам успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker