Жилището ни е малко - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Жилището ни е малко
преди: 5 години, 3 месеца, прочетена 1817 пъти
Със съпруга ми и нашето дете живеем в двустайно жилище. То е около 50-55кв., но има чудесна локация – в центъра на града. В тих квартал е, най – желаната локация. Много го харесваме и не искаме да го сменяме за нищо на света, но имаме само две стаи, както споменах. Едната е спалня, другата е хол с кухня. Има един кът, който е отделен и разчупен, използвахме го за кухненска маса със столове, но когато детето се роди, на негово място сложихме бебешко легло, скрин, гардероб. Сега нямаме маса за хранене и вечеряме на ниската холна маса. В началото ни беше много зле, но после свикнахме. Майка ми винаги ми казваше, че детето няма нужда от имоти и пари, а от любов и ни наричаше егоисти, че не искаме дете. Това беше една от причините да не искаме все още. Всичко ни се нареди, само не и жилището. А сега, когато бебето е вече факт, разбираме че е хубаво да си има собствена стая – вечер ще заспи по-рано, а ние трябва като го приспим да изгасим всичко и да лягаме и ние да спим. С напредване на времето не знам на каква маса ще вечеря, а като стане ученик не знам на кое бюро ще седне да учи и как ще му осигурим спокойствие, като няма стая, в която да се отдели.
Започнах трескаво да търся ново жилище. Всъщност търся от доста години, но чак сега сериозно и започнах да звъня по обяви. Натъкнах се на хиляди измами, но за мой късмет открих една реална. Отказваха да ми кажат къде се намира жилището, но аз познавам града и с гугъл стрийт вю веднага го открих. Видяхме го на място на улицата, чудесна локация, на няколко преки от нас, отново в центъра на града, но... доста скъпо. Нашето жилище би се продало максимум за 70 000 евро, а цената на новото е 120 000 евро. Но пък има прекрасно южно изложение, панорамна гледка над целия град, банята е луксозно направена, всичко друго на шпакловка и има соларни инсталации, които са включени в цената. В малка кооперация, абе просто точно каквото търсихме. Само че... парите!!!
Имаме второ жилище, което е пак така – двустайно, около 50 кв., в не толкова централен квартал, което е новообзаведено и даваме под наем. Благодарение на него се справяме с ниските си заплати и изкарваме месеца що – годе добре. Това жилище е от родителите ми, а първото е от страната на мъжа ми. Него предполагам можем да го продадем за около 55 000 евро. Първоначално родителите ми го отстъпиха с уговорката то никога да не се продава, защото е важно да си има един резервен покрив, а и с идеята да остане за детето ни като порасне. Ние бяхме съгласни. Сега, обаче, като гледат колко е трудно с две стаи, казаха да го продадем и да купим по-голямо жилище. Но ако го направим ще остане детето ни без дом след време и ще живее под наем, ако иска да се изнесе. Също така се лишаваме от наема, с който си плащаме високите сметки за ток зимата и храната и т. н. и дори с него сме на нула накрая, а без него не зная.
Не зная как да постъпим. Детската стая е важна, но не го осъзнавах докато не се появи детето и не натрупах опит от ситуацията. Ако успеем да продадем двете жилища, едното от които е сигурно че ще се продаде от раз, евентуално ще имаме около 120 000 евро за новото жилище. После ще трябва кредит за обзавеждане, но поне за бая няма да се дават пари. Само подова настилка, легла и една кухня. Другото в движение. Обаче и заплатите ни са ниски, аз взимам 600 лв., мъжа ми взима 550 лв чисто. Оставаме трима души с около 1000 лв на месец. Храната ни е 400 лв., тока и сметките окло 200. Гориво около 150. Чисти остават около 250 лв., за бебешки неща и дрехи, но разходите нямат край, защото сме трима и всичко струва пари, детето на всеки няколко месеца иска изцяло нов гардероб, защото расте бързо. Капчици, мехлемчета, лосиончета...
Не знам какво решение да вземем. Мъжа ми каза да си живеем така в двете стаи и това е... обаче така ми се иска да имаме нормално жилище... да ми е приятно у дома, тъй като предимно там си стоим.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 3 месеца
hash: 7cc2f1ea3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен не сте в състояние да купувате жилище. Независимо, че имате два малки апартамента, после да се набиете с кредити за обзавеждане и да останете трима човека с 1000лв на месец кредит ми се вижда безумно. Мъжът ти е прав.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 3907427d5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Важно е че имате имоти, ние с моята сестра и нашите бяйме в две стай и между тях пространството направено като хол. Не сме страдали от това. Щом и наем получавате е добре. Практически две стай стигат. И детето е малко, за сега не му трябва. Едната я направете за вас другата за него.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 9f2fc2d2e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Знаеш ли сега ще ви е тясно, но един ден ще ви е широко. Ако купите по-колямо жилище сега ще ви е добре, а после ще ви стане тясно.
Имате 2 стаи едната става детска, а хола спалня хол. За целта ви трябват смарт мебели, пр. леглата в детската и спалнята в хола са в шкаф и се свалят за спане има доста идеи. Такива мебели са скъпи или се правят по поръчка, но си заслужават парите при малки жилища. Виж линка примерни идеи:


http://www.q-domus.com/de/einrichtungs-gegenstaende/klappbetten-6-loesungen-fuer-wenig-raum

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: fd4e724071
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ние имахме същия проблем, решихме го като едната стая която е хол с кухня, другата е спалнята, спалнята стана детска стая, а хола с кухнята стана и спалня, като с тънка и елегантна етажерка, разделихме визуално кухнята в хола където е и новата ни спалня, е стана тясно в хола, но детето ни си има собствена стая.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 84e02a89bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Кофти ситуация, но аз поне не бих се изхвърлил да дам всичките си пари за апартамент, който не е обзаведен напълно и с тези доходи (доста ниски за съжаление) да взимам заем за обзавеждане. Дори и около 200лв на месец да ви е вноската към него, оставате с около 800лв на месец за тримата, което наистина е малко. Все пак това е жилище и с течение на времето ще излизат и други разходи освен споменатото от теб по-горе. Помислете добре преди да се хвърлите на тази идея. Не е ли по добре да направите компромис от към обзавеждането на жилището или от локацията и да вземете нещо обзаведено за около 100к и дори да ви останат някакви пари за евентуални нужди или допълнителни неща за обзавеждане и ремонт, от колкото да се дадете всичките си пари и да имате и заем, за нещо което не е по джоба ви? Като знам и колко са сигурни работите в днешно време, не дай си боже някой от двамата да остане малко и без работа. Това ви го казвам защото бях на това дередже и много трудно се измъкнах, но успях само защото си намерих доста по-добре платена работа. Иначе постоянно звъняха от банката аз 2 месеца нямах работа не си бях внасял вноските...кошмар!

 
  ...


...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 44fdc81af7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Уау.. какъв проблем.. и какво се иска от нас, ние да преценим дали да продължите да живеете в 50 кв. или да си купите по- голямо. Организацията е от особено значение, ние сме 5 човека в 60 кв. апартамент, е няма всеки своя стая но според мен това вече е повече мода от необходимост. Във време назад когато и повече от вас деляха по-малко като площ имаше желание да се учи и развива човек, и изобщо тогава човешкото беше повече. Може да живеете в голяма къща, но спокойствието и уюта на дома се създават от вас като семейство.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: dd219e83e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   По цената на жилището съдя, че сте от София? Та ако е така защо работите за минималната заплата и двамата?

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 3020963a03
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   В никакъв случай така както си го замислила. Накрая ще свършите при някое ЧСИ. Ние детето го гледахме до 6 годишен в двустайно и ако беше наложително щеше и там да израсте. Ако решиш да сменяш продай само едното жилище и смени квартала с друг, където са по-евтини. Доходите ви не позволяват да теглите кредити и да се лишите от наема, защото няма да се оправяте, а и кредит да изплащате - абсурд. А относно жилището на детето - нашият манталитет е такъв, но често децата порастват и си хващат пътя, а жилищата тук стоят празни. В чужбина хората живеят под наем и не им пука, че нямат нищо закупено. Но от гледна точка на наема, мисля, че не трябва да го продавате. Бъди разумна, всеки иска повече, но човек разполага според чергата си.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: e3e2ec31ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Можете да излезете под наем като ви отеснее, и да давате текущото си жилище под наем като вариант.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: e67fcc6f7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да разгледаме различните гледни точки. Сама казваш, че второто жилище ви помага със сметките и без него сте заникъде. Мисли в перспектива. Дори да продадете и двата апартамента, което първо - ще отнеме много време и второ - няма гаранция за цената, която ще получите, то тогава ще вземете въпросния апартамент, но няма да имате достатъчно средства. А детето ще расте и ще изисква все повече. Освен това живот ли е да броиш всяка стотинка и да лишаваш себе си и близките си от необходимото. Изпитал съм го и не бих подложил детето си на същото.
Друго, което си струва споменаването е, че не е задължително да купите най-скъпия апартамент. Направете си сметката, потърсете нещо по-голямо и по-евтино. Може би е възможно да задържите другото жилище и все пак да вземете ново, продавайки старото. Винаги има опции, въпрос на настройка.
Но от друга страна един път се живее. Кой знае какво ще се случи за в бъдеще. Може да намерите по-добре платена работа. Детето ви ще е голямо след много години и може би няма да пожелае да живее там. Познавам много хора, в това число и аз, които се справиха и без завещано жилище. Едва ли детето ще израстне с нагласата, че му дължите нещо. Аз лично бих рискувал, тъй като промяната е единственото, което наистина си заслужава.

Успех.

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 1b215384fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   С такива цени на апартаментите може да сте само от София. Как може да се примирявате с такива заплати не знам. Аз не бих продавал нищо. Бих преустроил всекидневната с гипскартон и така бих направил отделна стая и много малка кухня. Въпреки това квадратите си остават малко. Бих намерил начин да изкарам повече пари и бих събирал пари докато детето стане 7-8-9години(например не пипайте наема от втория апартамент. След години като събера например 30к за вноска за голям апартамент бих теглил един голям кредит и с наемите от двата малки апартамента би трябвало да покриват вноската по заема и един ден когато детето е голямо ще има апартамент, аз също и един ще има за наем Обаче 1000-1200лв на месец е несериозно.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: b07011c22d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   В ред ли си?

70, 000 евро за сегашното максимум, 55, 000 за другото. 125, 000 в най-добрия случай, но никога не гледаме най-доброто, търсиме по-консервативно, защото е по-сигурно. Нека кажем 120, 000. Тоест продавете и купувате, оставате без нищо. Това обаче е преди брокерска такса и обзавеждане. Сега сте на нула, без наем ще сте на минус, със заем ще сте на още по-голям минус, после с 3-то гърло за хранене ептен. Как ще живеете точно? Или с лов на кучета, или някой от вас ще трябва да се жертва и да легне в тигана. Аритметиката не е сложна. Не е, мисъл малко трябва.

Тоест от преблизително добро състояние ще преминете в дълг и немотия. Защо? Някой иска да си разпъне краката? Това какъв смисъл влачи? Моментното щастие от новото жилище бързо ще се подмени за стрес, страх, депресия. И това през следващите поне 18 години. Това звучи ли като добра сделка? Този стрес и тази депресия ще напрегнат семейството. Ако стане нещо нередно, откъде ще вземете пари? Болница, инцидент, катастрофа, злополука, бедствие. Няма значение дали ще продадете колата (няма да е въпрос тогава), дали всеки ще моли за пари родителите си, и с това заникъде няма да се отиде. Ще трябва всеки да вземе по още една почасова работа (и това само след като детето не е вече невръстно), което пак си е още стрес и умора. Тази умора се налсагва и довършва. Накъде, сериозно?

Сценариите, в които това семейство печели от тази сделка не са на хоризонта. Няма ги. Не продавай жилището си. И не знам каква храна ядете, но се научавате на леща и ориз. Няма да е зле и някой да се научи да кара колело, а не да плаща гориво.

Какво да кажа, казусът е ясен, не знам защо никой не е помислиl за него предварително.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: a547296445
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   докато детето е бебе, няма чак такава нужда от собствена стая, то и без това спи при родителите си. Когато порасне, вече има нужда от лично пространство, за да спи, играе и учи.
Опитайте се докато е още малко да спестявате парите от наема, за да си помогнете с покупката на по-голямото жилище. Освен това потърсете по-добре платени работи, помислете за преквалификация, ако трябва. Какви са тия заплати от 550-600 лв?

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: b6f03a2675
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Струва ми се, че малко излишно ревете. Хората по 1 апартамент нямат и търсят решение без да реват, вие имате 2 и пак ревете. И то 2, за които не сте давали 1 стотинка.
Има и едно много просто решение - продавате този, в който живеете и с парите си купувате по-голям апартамент в друг квартал. Но претенциите са ви много - пак да бъдел в центъра. Видели сте вие какво значи зор.... само знаете да ревете.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 296a6c77cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   120 000 евро плюс още 10 хиляди евро за ремонт и мебели за още една стая? ! Това е безумие. Вашата спалня нека стане детска стая, вие ще спите в хола, голям праз!

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 0debb27a75
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   На твое място нищо няма да продавам! Сегашното положение може спокойно да продължи докато детето стане на 2-3-4 години. След това потърсете под наем подходящо необзаведено 3-стайно и дайте под наем жилището, в което живеете в момента - така от него ще си покривате новия наем, без да губите собственост и ще имате достатъчно пространство.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 416b4d4241
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Продайте единия апартамент, този за 70к. Намерете по-евтино по-голямо жилище, максимум до 100к, обзаведено. Значи заемът остава да е за 30к евро, без ипотека, за 15-20г. примерно, месечната вноска по заема няма да е голяма. Дайте врото си жилище под наем. Мисля, че ще се справите. После задължително си потърсете по-доходна работа, преквалифицирайте се, ако трябва, млади сте, малко по-активно го давайте!
И да споделя лично мнение- грехота е да се дава нещо под наем, така спечелени пари ще ги връщате обратно... като се стабилизирате продайте и второто жилище, щом не ви трябва, да имате някой лев настрана, по-добре е, отколкото под наем, но това вие ще си го решите.
Успех!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: c7f2c47097
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Мъжа ти като глава на семейството как се примирява с такава мизерна заплата? Още повече ако сте от София... Първо помислете за смяна на работата, после мислете за жилище.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 15f302a404
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Така става като слушате родителите си кога да правите деца. За съжаление майка ти е много глупав човек да ти приказва подобни неща и дори да ви обижда. Какво ще остане за детето, не го мисли. Ако е успешно, ще учи, ще си намери работа и ще си купи само жилище, няма да разчита на вас. Вие явно разчитате на родителите си и не сте стигнали много далеч. Възпитавайте детето по другия начин иначе, ще изпадне в същата ситуация като вас.
Тези цени ми изглеждат като за София и на мен. Но се чудя ако живеете в София, какви са тези заплати? Намерете си по-доходоносна работа. Една сервитьорка изкарва повече от вас двамата взети заедно. С мъжа ми сме на този принцип - не пестим, а търсим варианти да изкарваме повече, но и бачкаме повече. Това е единият вариант - по-високоплатена рабога и да изтеглите ипотека за апартамента. Само че за да обзаведеш тристаен ще ти трябват поме още 25к евро (минимум, не с най-доброто на пазара). Това също го имай предвид.
Втори вариант е да продадете двустайния в центъра и да се преместите в тристаен в краен квартал за същата цена. Някак с този доход ми се струва, че не можете да си позволите подобни претенции хем да е в центъра, хем да е тристаен, хем да е южен и т. н.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 1c905a61ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Авторке, влизам ти в положение. Първо търсите по-добра работа с по-добро заплащане. Има, ще намерите, дори и някоя квалификация нещо за да подобрите финансовото си положение. Това е първото. И след това продавате двете жилища и купувате едно хубаво широко жилище. Теглите заем и го обзавеждате и живеете спокойно и приятно. Сега не е нужно да бързате, защото детето е още малко. Имате време да коригирате ниските заплати. Успех.

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: a6593fb98c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   На ваше място не бих предприела преместване на този етап. Вие изкарвате допълнително пари благодарение на втория апартамент и ако се откажете от него, то оставате без част от доходите си. В случай, че изтеглите ипотечен кредит с идеята второто жилище да помага със заема, то поемете немалки рискове. Добре е при едно преместване да имате заделени пари, наистина биха ви потрябвали и биха ви помогнали много.
На този етап детето е малко и няма такава нужда от своя стая. Аз бих поставила кошарата в спалнята. Така вечер ще можете да стоите до късно без да пречите на бебето да спи. Като порасне, ако още нямате възможност да се преместите, то може вие да спите в хола, а детето във вашата спалня. Има много дизайнерски решения, които правят пространството визуално по-голямо или просто по-функционално. Разделяне на стаята с етажерка, падащо легло, по-скъп и удобен за спане диван и така нататък.
За вас няма да е толкова удобно, сигурно не ви е и мечта, но детето ще има място за игра и за учене. Няма да ви пречи да си кани гости и вие няма да пречите на него, когато каните ваши гости. Представи си, че детето е на 12 години, то спи в хола и вие сте извикали ваши приятели вечер. Детето няма да може да си легне, докато гостите не си тръгнат. То няма да има и къде да остане, ще трябва да е около вас. А ако се е забавило с домашните си, докато вие се забавлявате и вероятно сте леко шумни, то ще се чуди къде да си напише остатъка от домашните. Много по-добре е холът да е вашето пространство.
Ако толкова държите да се преместите, мисля, че е редно да обмислите и други квартали като опция. Ще направите компромис с местоположението, но ще имате по-голяма квадратура на по-достъпна цена. Струва ми се като приемлива сделка. Няма начин само 1 квартал в града ви да е хубав, спокоен и комуникативен откъм градски транспорт.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: b7307cc749
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Авторка: Благодаря ви за коментарите. Съгласна съм с повечето от вас. Номер 11, идеята е много добра. Наема е 400 лв. За година това ще е... 4. 800 лв. Но да ви кажа честно, ако не си помагаме с наема сме свършени, защото с него плащаме всеки месец ток, вода, храна... и от заплатите де. Тотални завалийки сме. Преди години майка ми ми каза, че сме егоисти, че не искаме дете, когато и казвах, че то няма да има детска стая и тя ми каза, че детето има нужда само от обич... сега ми казва да продаваме двете жилища, да теглим заем и да сме смели. Въпреки, че преди половин година каза, че да теглиш заем е робска работа и ти отива младостта. Тя е минала през това. Заплатите ни са ниски, но сигурни и работните ни места са сигурни. Затова сме на такива заплати. Предпочетохме сигурни доходи пред повече пари и спукване от работа. А и ходих две години по интервюта и повече от 600 лв никъде не предлагат. Не знам как да направим наистина... За жилището на центъра имаме хора, които чакат да го купят дори, веднага са готови... то е на супер доброто място и буквално се избиват тук за жилища, но вече всичко е разпродадено. Знам, че ще замине от раз. Въпроса е струва ли си за още една стая да отидем на по-лошо място. Свикнали сме на топ локацията и не искаме да се махаме. А другото жилище в по-гадния квартал, което е под наем, не вярвам да се продаде бързо, макар че е ново строителство и обзаведено в бяло и красиво и много хваща окото... Имаме наематели там от две години. Четох, че като си уточниш в банката, че взимаш наем, така заради наема ти дават по-добри условия за заем. Но не съм проучвала повече, защото пак са си пари, които трябва да връщаме. Мъжа ми има повече изисквания от мен - да е тухла, да е добре строена сградата, да е на последен етаж, да е електричество, да е на 10 мин пеша от главната улица на центъра и работните ни места, да има чудеска панорамна гледка, която да не е към прозорьи на съседи, да е поне 80кв., най - добре 100 - 120 кв. Е, точно такова жилище намерихме, перфектно, това за което писах 120 000 евро... дори мислихме да теглим заема и да даваме двата апартамента под наем, така ще имаме наем на месец 900 - 1000 лв. сигурни и с тях да плащаме кредит, да си имаме трето жилище и да си живеем с двете заплати (имаме и големи бонуси през годината 2 - 3 пъти). Така накрая имаме три жилища. А ако видим зора продаваме едното и доплащаме заема. Но си е доста риск и разправия. И двамата сме супер стреснати какво да направим. Ще прочета коментарите ви още веднъж, може нещо да изскочи ново. Дразни ме, че виждам обява, звъня и се уговарям за оглед, и повече от агенцията не ми се обаждат. Аз обаче си намерих жилището и смятам да намеря собственика и да се разбера с него, т. е. да не минавам през агенция и да не им плащам на тях. Проблем е, че на единия прозорец имаше щори и снимките в обявата бяха от миналата година... доста странно. Явно пак фалшива обява...

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 7c78695263
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   А защо ви трябва жилище точно за 120 000 евро?Струвате ми се много претенциозни.Намерете по-евтино, излиза, че едната стая в повече струва 50 000 евро, сто хиляди лева една стая?Това е абсурд.Животът не тече само в центъра.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 792ab20294
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   А какъв е проблема да си вземете по голямо жилище към края на града, доста по евтино ще ви излезе, а и не е толкова голям проблем, един вид компромис е, не може да очакваш с тези пари да имаш всичко

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 7c36a86dfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

25.   Думи нямам, да ви имам проблемите! Има хора по света, които живеят на улицата, а вие с два - подчертавам ДВА - апартамента, искате да пуснете питомното, та да гоните дивото. И то с голите си гъзове. Защо не продадете второто жилище и не инвестирате малко в образование, та да си вдигнете доходите? Това би ви било най-умната инвестиция...

 
  ...

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: e68971e49d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   Искаме... Ама искаме бе! И аз искам последен модел мерцедес ама няма! Като нямате пари, защо разглеждате скъпи имоти? Скъпите неща са за хората с пари. Или мислиш че само ти си видяла перфектният апартамент и затова ти се полага?

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: ef94333100
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   Ама да ми е в центъра, ама фризьорката, ама детската градина, работата, пицарията... Хората, които искат спокоен живот (не само богатите, а и тези, които искат спокоен живот), търсят жилища, често къщи, в предградията, в близки селца, в горички и т. н. Като се забиеш във "великия" център какво, за палците ли ще се държиш? Да, идва другият момент - пътните разходи, ама щом имаш за къща, предполага се, че ще имаш и за бензин.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 8d23457cd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

29.   Леле, детето ще живее под наем един ден. Не, така не може. Всяко дете - с апартамент! Да е закотвено до майка си и баща си, че кой ще ги гледа един ден. Ами ако имате второ и трето дете, как ще им осигурите, вие ли ще идете под моста да спите?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker