Как бихте постъпили? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как бихте постъпили?
преди: 5 години, 3 месеца, прочетена 734 пъти
Здравейте,

Преди няколко дена станах на 30. Така да се каже - вече съм уж възрастен човек. Израснах в трудните времена и съм свикнал от малък, че нещата не стават както аз искам. Със сестра ми винаги сме делили всичко, а родителите ни са се лишавали многократно от какво ли не за да сме добре.
Не знам дали заради това, а може би поради други причини, съм свикнал да съм доволен с по-малко. Не ми трябва много за да съм щастлив - особено от материална гледна точка.
От малък искам да се занимавам с програмиране. Когато бях на 12 родителите ми някак събраха малко пари и ми подариха компютър. От тогава започнах да се уча и бързо навлязох в нещата. Заплатата ми беше много добра още от самото начало и завърших университет само за дипломата. През цялото време си работех по специалността и успявах да си платя и семестрите и да си изкарам изпитите, че даже успявах да помогна на семейството.
Преди пет години получих предложение за работа от Англия. Реших да опитам и заминах за Лондон. Работата не беше лоша, но беше леко скучна. А със цените там - заплатата ми се усещаше много по-ниска отколкото в България. Там се запознах и с едно момиче - малко по-малка от мен, тъкмо завършила университет. Не можеше да си намери работа и ѝ беше много трудно. Заживяхме заедно, но само с мен работещ сметките бяха прекалено високи. За около година спестяванията ми приключиха и трябваше да се мисли за алтернатива.
Свързах се с бившият си работодател от България и го попитах дали би ме назначил отново, но работейки от къщи. Той се съгласи и ми даде много добро предложение - 3000лв на месец. Говорихме с приятелката ми и решихме, че най-добре би било да се преместим в България. Да намерим квартира в България, но някъде в провинцията и да си потърсим селска къща, да я купим, стегнем и да заживеем в нея. И без това ни беше мечта и на двамата, а цените за селски къщи в Англия са безобразно високи. Така и направихме.
Преди малко повече от три години се преместихме обратно в България. Избрахме квартира в Бургас, защото исках да мога да виждам родителите си от време на време и започнахме да оглеждаме къщи. Намерихме няколко, които са достатъчно добри и се оказа, че с моята заплата можем да ги изплатим много бързо. Исках да вземем сравнително евтина кола (не повече от 5000лв) но приятелката ми започна да се противи. Били стари, били грозни. Искаше да вземе нещо ново. И като казвам, че иска - в момента, в който се спомене друга опция тя започваше да плаче, изпадаше в депресии за дни. Не говореше. Ако беше някакъв детски плач - щях да ѝ се скарам че се лигави, но тя казваше, че разбира че не можем да си позволим. Сърцето ми се късаше. Намерих допълнително работа, работих часове отгоре, отложих къщата и вземахме нова кола.
Съвсем скоро тя реши, че квартирата не е достатъчно голяма. Искаше нещо с три спални. Една за мое работно място, една за нейно и една за спане. Квартирите са скъпи и не ми се даваха толкова пари при положение че идеята беше да си купим къща в скоро време а вече давах 800лв на месец за вноска на колата. Ситуацията обаче се повтори - тя залиня, като я питам какво ѝ има ми казва, че нищо ѝ няма. Малко ѝ било тъжно само за квартирата и това е. Това продължи с месеци. Накрая не издържах и намерихме нова квартира. Каквато тя иска.
Мина се време и изплатих колата. Това беше миналата година. Стана време за купуване не къща. Започнахме пак огледи и намерихме прекрасна къща. Почти без нужда от ремонт. Водих архитекти, инженери да я гледат - всичко ѝ беше безупречно. Дори можех да я изплатя за 10 години.
Точно тогава приятелката ми започна пак по същият начин да ми говори, че била млада да си купува къща. Иска да отидем да живеем в София. Там имало хора, култура. Ама пак с голяма квартира и то на центъра. Аз отказах, защото тая къща я говорим откакто се запознахме.. пък и квартира в центъра на София с три спални.. не ми се мисли как ще си го позволя това.. от края на миналата година се води тоя разговор а тя е в депресия. Не яде, не излиза. Почти не говори.. вече нямам идея какво да я правя. Чувствам се виновен, защото я доведох в България. Тя не работи вече с години... ако беше останала в Лондон щеше да си намери нещо в един момент.. а сега сякаш създадох инвалид. На 28 години, без един ден стаж и големи изисквания...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: 9c88f92b55
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   В този живот всичко е поправимо, освен смъртта.
Може би съм твърде сурова, но как така ти си създал инвалид, а тя е на 28г.? И как за Бога жените успяват да измъкнат и получат всичко това от половинките си?
Аз съм на нейната възраст и във връзка от година, като за последните 8 месеца живеем в моята квартира, за която аз плащам наем плюс разход за консуматив. Приятелят ми няма книжка, а аз разполагам с кола и сама я поддръжам. Той дори не я зарежда, а го разкарвам като принцеса.
Явно съм голяма глупачка, защото аз не получавам нищо отсреща, а повярвай ми знам, че съм и хубава, и образована.
Не си втълпявай вина и не приемай крайни компромиси.
Двойката и семейството се състои от двама, а тези двама трябва да се подкрепят, а не само единият да тегли. Никъде не споменаваш как тя се държи с теб? На теб добре ли ти е да отглеждаш жена си като цвете?

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: bd062b86b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторе, приятелката ти доста успешно те манипулира. Сигурна съм, че си похапва тайно. Нослед като си дава вид,че не яде, спри да купуваш храна. Да видиш как ще извие на умряло, като няма с какво да се тъпче нощем.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 5df5d3e028
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Вади пачките, пич, така ще и мине депресията. Само, че темата много ми напомня на една друга с подобен сюжет, така че не съм съвсем убеден до колко е истинска. Ако все пак е истинска, толкова по- зле за теб. Жената те има за донор, така че плащай луксозния ви живот и всичко ще е ок. Ако не можеш ще духне много бързо. Това ви е лошото на програмистите, че в реалния живот 98% от вас просто не може да се справяте. Или самотни, девствени и стиснати, или с някоя доячка за паричките ви.
Все пак като съвет, въпреки че е доста късно според мен, пращаш я да работи и си делите в някакво съотношение разходите за животът ви. Ако не иска, пътя, чантата и за хляб.......

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 71726795ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ще я накарам да работи. И ще купя къщата. Ако не и харесва- да се маха и да си живее живота където и както иска. Не се поддавай на манипулации! Успех с мечтите!

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 0481596bc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   ха-ха-ха, не е истина как лесно те работи мацката :-) залинявала викаш :-)) и толкова страда, че трябва незабавно да й се удовлетвори капризът :-)))
Сега по-сериозно: това са евтини манипулации, не знам как някой се хваща на тях. Ако човек наистина иска нещо, работи за да постигне мечтата си, не тропа с краче на някой друг. Ако наистина беше мечта и мацката беше свястна, щяхте да седнете като семейство, каквото се предполага, че сте (от равноправни партньори), да сметнете колко ви трябват, кой колко може да изкара и дали излизат сметките. Така правят разумните и свестни хора. Твоята е кифла и пробва докъде ще й минат номерата. Ако утре поиска яхта? Я я пращай да работи, стига се е мислила за принцеса

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker