За постигнатите мечти ;) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

За постигнатите мечти ;)
преди: 5 години, 3 месеца, прочетена 1663 пъти
Две от темите тук ме накараха да се замисля за постигнатите мечти, каквито и аз съм имал.

Накратко:

Имаш си мечта (пари, кола, жена или друго). Влагаш в постигането на същата пари, време, труд, нерви и още каквото се сетите.

Идва момента в който мечтата ти се сбъдва и точно тогава - греда. Оказва се, че мечтата не е точно това за което си се напъвал толкова време и въпреки вложения талант, време, пари и т. н. НЕ си удовлетворен от постигнатото, а за капак не можеш да си върнеш нищо от вложеното, особено времето и нервите.

И к'о прайм са? ;)

а: Насаждаме си мисълта, че постигнатото е достатъчно добро (белкем променим мнението си)

б: зарязваме "мечтата" и се насочваме към нова ;)

в: Вие сте ;))

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 3 месеца
hash: 597398c64b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Е, понкога пък се оказва, че е точно това, което си си представял.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 9c1b10c740
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мечтите почти никога не са това, което си си представял. Когато нямаш нещо и мечтаеш за него не виждаш отрицателните му страни, а точно те в повечето случаи са причина за разочарованията.

Имал съм мечти, постигал съм ги, разочарован съм донякъде, но пък ми остава удовлетворението, че съм ги постигнал. Това е донакъде защото мечтите ми бяха реални и що годе постижими.
Да мечтае може всеки, но трябва и малко реализъм защото познавам и много хора поставили си толокова нереални мечти, че си останаха само с гоненето им ;)

Е не виждам да са щастливи ;)) Или поне аз така мисля ;))

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 62fe76bb25
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Авторът:

<1> На мен не ми се случвало ;)

<2> Прав си за нереалните мечти, но и за реалните е така поне донякъде. Като малък имах мечта да си имам джобно ножче, после гадже, после кола, после жилище. Всичко това вече го имам, но някак си май не съм си мечтал за правилните неща.

Има ли правилни мечти ?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 99bf48896b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Обзалагам се, че просто ти липсва внимание.
По -конкретно от типа: 'олеее. колко си умен и оправен, колко си успял, колко много ти се възхищавам, ти си супер интелигентен и другите мъже направо бледнеят пред теб - връстниците ти са глупаци на заплата, а младите момчета и на малкия пръст не могат да ти стъпят. '
Тази нужда се е появила, защото като малък прекалено много са ти обръщали внимание вашите, и сега просто не можеш да приемеш действителността, която е, че с нищо не си по-специален от повечето хора. Че то и мечтите, които си изброил в 3 са едно към едно с техните.

Има ли правилни мечти? - много тъп въпрос.

Обзалагам се и за това че, че си някой чичко, който го е страх да избере "б".

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: ba3acef65e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Интересна тема, авторе. Мисля, че всичко зависи от мечтата. Ако мечтата ми е била, примерно нова кола, отговорът е А - насаждам си мисълта, че колата е достатъчно добра. Ако мечтата е била да живея в определена държава, но се окаже, че тя не е това, което съм си представял, ами отговорът е Б. Няма какво да се мъча, зарязах мечтата след 3 години и сега вече 9 години живея в друга страна, където се чувствам на мястото си.

При всички случаи, обаче, когато достигна една мечта се насочвам към друга и мисля, че повечето хора са така, защото за мен мечтите, особено ако са постижими са реално цели. И това не означава непремено, зарязване на старата мечта, а просто развитие напред. Примерно, ако мечтаеш да станеш лекар, като те приемат медицина или като я завършиш, какво, ще спреш да мечтаеш ли? ! Дори да си много щастлив, че вече си лекар, това вече е достигната цел/мечта и е нормално да имаш нова следваща мечта/цел. Всички дейни хора са така, трябва им нещо да ги движи, а не да живеят ден за ден.
Учителката ми по психология в гимназията ни каза веднъж, че ни пожелава никога да не постигнем най-голямата си мечта и като ни видя шокираните погледи, допълни, че казва това, защото постигането на най-големите ти мечти обикновено води до най-големите разочарования. Аз, обаче, пожелавам на всички да достигнат най-голямата си мечта, защото дори и да се разочароваш, ти си достигнал мечтаното и вече знаеш какво е, а ако не си го постигнал, може цял живот да те гложди това. Ето сега има много българи, които са мечтали да посетят Париж, Лондон или Ню Йорк и като го направят някои от тях са разочаровани, но баба ми, да почива в мир, винаги ми е казвала, че иска да види Виена и Париж и понеже така и не ги видя, все повтаряше, аз не успях, поне ти ги виж. Същото е с много други мечти. Имах съсед, който мечтаеше да стане капитан на кораб от дете. В крайна сметка стана такъв, но след година се отказа, каза, че не е за него това и се преквалифицира за да бъде на брега само. Но, съм чувал няколко пъти различни хора на по 50 и повече години да казват, ех аз на времето исках да стана капитан, но еди какво се случи и така и не станах, ех, колко жалко и т. н. Затова вярвам, че човек трябва да си постига мечтите за да се убеди сам дали това е за него или не. Ако е доволен, чудесно, ако не, трябва да се насочи към нови мечти.

 
  ...


...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 62fe76bb25
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Авторът:

<4> Малко акъл се иска да се сетиш, че човек, който си е купил жилище отдавна не е на 20 ;) Повтарям - малко акъл ;))

<5> Много добър пост. Мечтата си е цел - вярно. Човек без цел в живота си е просто машина за унищожение на храна ;)

Много вярно е това, което е казала учителката ти. В края на краищата ако НЕ постигнеш нещо няма как да се разочароваш от него - нали ?

Започвам да си мисля, че в същност мечтите ни карат да намираме смисъл в живота, а това дали ги постигаме или не не е толкова важно. :))

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 3bcab6917c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   "Започвам да си мисля, че в същност мечтите ни карат да намираме смисъл в живота," - АМИ ДОБРО УТРО!! Малко акъл се искаше да се сетиш, и то при условие, че си човек, който одавна вече не е на 20. Повтарям - малко акъл ;))


"а това дали ги постигаме или не не е толкова важно" - Глупост и лъжа, която Пораженецът използва за да се самоуспокои ;)

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: a5f722263b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   "в същност мечтите ни карат да намираме смисъл в живота, а това дали ги постигаме или не не е толкова важно"

Вярно е, но парадокса е, че когато вече знаеш, че смисъла на мечтите е просто да имаш такава, без да е необходимо да е постигаш, вече не ти дават този смисъл, който биха ти дали, ако не знаеше и се надяваше да ги постигнеш.

Сега след като вече го разбра, вече и самото наличие на мечти няма да ти помогне.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 62fe76bb25
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Авторът:

<7> Ако и ти си се успокоил и аз вече ще съм спокоен :)

<8> Не просто мечта, а постижима мечта, която да има някакво положително въздействие върху мен.

Няма да си мечтая да стана президент, но виж да взема сертификат за английски - може и да взема да по мечтая , пък и да понауча някоя и друга дума ъндъстиш ли ;)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 3bcab6917c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не само, че ми е спокойно, а ми е и забавно :)

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 6096b0b52d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Проблемът е само един, поне в моите очи. Човек толкова силно се привързва в идеята да има/постигне нещо, че започва да го идеализира с всички сили.
Ще използвам твоят пример. Искаш семейство. Ти се вкопчваш в идеята толкова силно, мислиш си, че семейството ти ще поправи всички проблеми, които имаш в другите сфери. Сключваш брак, на 2 на 3, просто си искал жена, която ще ти роди деца. Вкопчил си се в идеята да носиш халка и да имаш малко дете толкова силно, че си спрял да внимаваш в изборите и решенията си отностно постигането на мечтата, спрял си и да мислиш за това, какво ще се случи по-нататък. Възможно е да избереш жена, с която не си пасвате добре като характери, само защото и двамата сте имали желанието да създадете семейство. И така, ражда ви се дете, но вие спорите за всяко второ нещо. Имаш семейство, но в него няма разбирателство, не си щастлив вкъщи, а проблемите, които си имал в другите сфери не са се разрешили. Дори жената да е идеална, да си бил влюбен и да се разбирате чудесно, то в даден момент може да си спрял да оценяш постигнатата мечта.
Хората масово вярват, че е трудно да постигнат мечтите си, но според мен е много по-трудно да продължат да ценят всичко, което имат. Искаш да си писател и идеализираш това. Постигаш го, написваш много добра книга, тя се чете от много хора, тиражите се продават бързо и името ти става запомнящо се. Възможно е. После усещаш тежестта на постигнатото, времето ти намалява, толкова си зает с автографи, представяния и предавания в ефир, че музата започва да ти бяга. Вече не си само ти и твоята книга, вече има един куп читатели, има редактори, има крайни срокове, има изисквания към теб. Някак си тези неща ти убиват кефа от писането на романи. Хората мислят за мечтата си като максима, но животът не е роман, в който да постигнеш желаното и на следващата страница да пише Щастлив край. Животът продължава и след като срещнеш голямата любов, продължава след като станеш успешен, продължава след като си купиш желаната кола. И от всяко едно нещо има последствия. Постигайки една мечта, трябва да я съхнариш в себе си възможно най-дълго време, да не я натоварваш с излишна тежест и да не се тормозиш, че е можело да бъде 100 пъти по-добре. Винаги може повече, винаги може и по-малко.

Аз съм от хората, които мечтаят. Освен това имам добро въображение, което не спира да работи и не ми дава мира. За мен е най-сладко да работя по мечтите си, аз се концентрирам в самият процес. Стигна ли връхната точка, давам си малко време да се адаптирам, да преодоля началната еуфория и продължавам напред. Записвам си тези постижения, докато са ми пресни. Правя го, за да може да прочета старите си мисли, когато те са заменени с нови и по-мрачни. Така успявам по-дълго време да запомня щастието си, за да го ценя повече и да съм по-доволна от постигнатото. Мечтая все за неща, които искрено желая и обожавам. Обожавам самото действие, процесите свързани с тях, реализирането им. Ако беше пътуване, щях да кажа, че съм влюбена в самият път и всяка негова отбивка, а не толкова в крайната дестинация, която, нали, е много голяма. Стигайки крайната цел, ще мисля за целия път. Ако мечтая да бъда писател, то ще съм влюбена в литературата, в писането и ще чувствам удоволствие през цялото време, докато се боря да издам бестселър. По-скоро мечтата ми ще бъде винаги да пиша, а не да бъда известен автор. Не обичам да шофирам, затова никога не съм мечтала за хубава кола, просто няма да ми носи удоволствие на душата, ще задоволява само очите ми.
Не съм сигурна, че коментарът ми е напълно ясен, но се постарах да обясня гледната си точка.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 4499ad1ceb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Нормално, хората забравят, че бъдещето е непредсказуемо. Не можеш да диктуваш с точност какво и къде ще отидеш. Все едно да очакваш, като искачиш върха, там да има пейка за да седнеш, да ама там може да има нещо друго по-интересно. Това му е интересното. Можеш да определиш само посоката, да работиш здраво и да развиваш въображението си, но никога не можеш да прогнозираш на 100% къде ще си след време. Той иначе живота нямаше да е интересен. Всичко се случва, а това предсказване на бъдещето е най-голямото пропускане на живота, неоценяване и неосъзнаване на настоящия момент. Сега е живота, не утре, не вдруги ден. То е едно пътуване, което е сега. Можеш да инвестираш със спорт, труд, борба, креативност, въображение и да се наслаждаваш на прогреса. А прогреса е един подарък- изненада.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: cb083e0c5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Не знам на кое отгоре наричате автора пораженец. Осъщестрвил си е мечтите сам - не са му ги осигурили мама и тати.

Правилна мечта ? Може би здраве. Езикът също е правилна мечта. В края на краищата и де на го научиш не е фатално.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: d6cd58220d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Авторът:

<10> - Радвам се за теб ;))

<13> Сигурно това им е мечтата на хората да нарекат някой "пораженец", "чичак" или там каквото им дойде и да се почувстват щастливи ;) Ако това им е единствената радост в живота простено им е ;)

п.п. "де на го научиш" ме усмихна ;)) Мерси !

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 797c544162
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   е 13, много ти пролича, че си солидарен с автора ;) Чак си се развълнувал и си объркал разни буквички от вълнение :)

Иначе и на мен нищо не са ми осигурили мама и тати, спекулата ти удари на кухо ;)

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 1309eccecd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   И с теб 15 съм солираден. Ето даже бече си личи ;))

14 - тъй като не споделят други свои мечти явно е така.
Грешката беше неволна, но вече е изтълкувана като солидарност. Извинете солирадност исках да напиша ама пусто влънение ;))

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: d6cd58220d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Автор: <15> Аз и не очаквам да кажеш друго ;))

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: fcfa9a3101
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   В) Давам си сметка, дали безкрайното гонене на мечти е продуктивно. Ако зарязвайки постигнатото ще нараня хора, които са повярвали в мен, ще си нося кръста. Ако ли пък не, ще се захвана с нещо ново, ако изглежда постижимо.

Дядо Торбалан

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 27720dfec9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   г. СПИРАМЕ поне за момент и се радваме на постигнатото!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: d6cd58220d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Авторът:

<19> В първия момент винаги е така. После идва другото ;)

<18> Безкрайното гонене е по-прадуктивно от безкрайното чакане и безкрайните оправдания, че някой ни пречи ;)

Да споделя една моя мечта:

Имам мечта някаква тайствена смъртоносна болест да покоси маргиналите в обществото. Знам, че е неосъществима, но не ми пречи да я имам ;))

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: fcfa9a3101
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Авторе, гоненето на вятъра не винаги е по-продуктивно. След триумф винаги има момент на пустота. Постигнал си мечтата и си казваш, "Това ли беше?!". Добре е, да се изчака да отмине, както еуфорията, така и депресията, че върхът е изкачен. Тогава, да се прецени на трезва глава, дали си струва или не. Но съм напълно съгласен, че да се търси кой ни е виновен е загуба на време.

Не бързай с маргиналите, понякога от тях може да се научи много. Те ти дават гледна точка, за която дори не би подозирал, че съществува.

Дядо Торбалан

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 9867c79f10
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

22.   Авторе, внимавай какво си пожелаваш, че може да ти се случи. Уточнявам - не го казвам аз, това е китайска поговорка. Защото всеки неграмотник е маргинал в една или друга степен.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: e8caddd23d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   BEHOLD this great fall! It is Soo Disgraceful.
Леле-леле-леле, тотално се закопа този автор, какво падение - тъжно, но пък и комично някак :-)
Това да стигнеш до там да искаш чак пък смъртта на някакви хора, които поне да бяха наранили някой от семейството ти, ако имаш такова, или нещо такова. Ама Не - искал да умрат, че били щото различни..
А не искаш ли и Хитлер да те изведе на среща, а ;)
Авторе, с последният си коментар според мен изгуби не само немаргиналните хора, ами подизирам дори и самите модератори :)

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: d6cd58220d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   <21> Торбалане, ако толкова искаш да се поучиш от маргиналите зарежи таз пуста чужбина и си купи къща у някоя маала. Професор ще станеш ;)

<22> Викаш да не влезна в извадката, а ;) Колко му е ;)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 88603664e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Охо, в махалата хич не са маргинали! Даже вървят към мнозинство. Маргинал е Салвадор Дали, а Манго от махалата е представителна извадка. Не съм те разбрал, иначе и на мен паразитите не биха ми липсвали.

Дядо Торбалан

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 23dff371ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Авторът:
<23> Права си - аз съм на дъното, а ти плуваш на повърхността. ;))

<25> За жалост това е факт в някои населени места. Идиокрация в действие.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 81b6ebe4e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   22 всъщност има предвид, че вече Си в тази извадка ;-)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 109e317493
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Автор:
<27> И к'во? Той нали не е ;) Да почерпи ;))

Не знам защо, но си мислех, че в темата ще се споделят мечти. Тук списващите май нямат такива ;))

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker