Защо хората в Интернет са толкова злобни? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо хората в Интернет са толкова злобни?
преди: 5 години, 3 месеца, прочетена 1490 пъти
От много години забелязвам, че хората онлайн общуват някак по-директно и грубо. Във Фейсбук, тук, по новинарски сайтове, по форуми постоянно има дърления. Както се беше изразила една поетеса Интернет прилича на друсан клозет. Защо има толкова негативизъм, храчки и помия? Още 2009 г. бях написъл това стихотворение и за съжаление в днешно време е още по-вярно:

Помия се в Нета се излива,
Бясно храчките хвърчат.
Помия в Нета и то на поразия
Ето тука Есен и една секира как се карат,
Коя е крива и коя е права - истина си има всяка
Там по форумите Златина - фенката на Слави
Антифеновете гадно плюе.
Изпада тя в несвяст от бяс.
Храчките хвърчат, дори към страничните лица.
Храчки виртуални - храчки от отрова.
Помията заля и Нета
Помията във Нета е на поразия.

Но защо е така, какво кара хората онлайн да са злобни, дори и във ФБ където застават с истинските си имена и снимки?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 3 месеца
hash: 1008c03162
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Злобни са, защото са тъпи - мислят, че чуждото щастие пречи на тяхното. Точно обратното е, то те не го схващат, затова ще си останем в блатото.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: db334db859
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Злобни са може би защото избиват комплекси, или просто по природа са си злобни. Вярвам че има и свестни хора, които не те обиждат и не се заяждат без причина в интернет, но е трудно да попаднеш на такъв. По принцип и в реалността е нещо подобно, но е някак по-слабо изразена тази злоба. Така си мисля, може и да не съм прав.

М20

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: dfc184be60
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Защото, когато си Интернет до някаква степен говориш ананонимно или поне не говориш лице в лице с дадения човек, което ти дава повече кураж. Не се интересуваш чак толкова много от мнението на хората и следователно си по-уверен.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 7d836f618f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Най-вероятно защото тук са като в свои води, а на улицата не смеят да гъкнат, защото ще станат за резил! А в интернет си търсят изкупителни жертви! Но ако искам, мога и да ги порицая по влаковата уредба, поне да чуят другите що за стока са. А има и хора, които и интернет нямат в домовете си, просто не им трябва, не разбират нищо от компютри и така! Някои имат само една радиоточка, могат и без телевизия! Например Лили Иванова е вдигнала ръце от всички електронни забавления, също и от печата-каза, че това я натоварва и затова ги избягва! Предпочита да вложи времето си за подготовка за концерт, да си почива, да записва песни! Вярно е, че тя е особен човек, но всеки мисли за себе си, не живее за хората, а и това, което пишат за нея, са бабини деветини! Респект към нея!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 3f17ef6e35
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Абе, бих казал, че е заради анонимността, но като се замисля колко безумни спорове с плювни съм виждал във фейсбук, където като цъкнеш на профила на човека веднага може да го видиш какво представлява, значи анонимността не е толкова застъпена.

Може би Интернет позволява на хората лесно да намират такива теми, които да ги развълнуват, макар и по-често да е по негативен начин. Примерно писал си за фенките на Слави и спорът им с антифенките (виждал съм подобни спорове много). Ами истината е, че в реалния живот такъв спор е доста по-трудно да се завърже. Компанията на феновете на Слави ще е на неговия концерт, а антифеновете му няма да са. Те даже може да не се срещнат в реалния живот, а дори и да се срещнат ще е в някакъв контекст, в който няма да им се налага да си споделят възгледите за Слави. Примерно може да са колежки на работа. Едната си пуска на слушалките Слави, другата си пуска метъл...

Та, според мен просто Интернет дава много бърз и лесен достъп до такива теми, дето да разпалват хората с простотии. За който иска, де. Аз едно време доста се разпалвах в разни интернет спорове, но от доста време не съм участвал в такива. Споделям си мнението без да сипвам на другите и това е. Който е съгласен - съгласен, който не - все тая. Като цяло като човек си намери по-интересни занимания рядко му е до онлайн спорове.

 
  ...


...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 5520a0c90e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Защо хората са ЗЛИ! КОВАРНО И ЗЛОБНИ СА!

А и е по-безопасно. Кажи на 10 човека, че са тъпи на улицата, ама ей така, когато няма други. Гаранция че поне двама двама ще ти на летят с нож и ще те заколят. Така е!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 50a352cfc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами аз ще изкажа наблюденията си за хората на възраст над 40 години, защото смятам, че над тези години човек трябва да е опознал достатъчно добре себе си, в частност своите комплекси, също и човешката природа като цяло, и съответно да се държи по-улегнало и зряло - да проявява разбиране и такт към хората, особено към тези, които са на по-малко години от него.

Действителността за мое разочарование (малко силна дума, но става) е, че всъщност немалко от тези хора са страшно назлобени, изпълнени с жлъч поради личните си несгоди и несполуки било то в любовта или другаде и активно проектират проблемите си в нета поради неистовото си желание да проявяват тази жлъч, което желание осъществяват при всяка възможност, (тук в този сайт дори и сами си създават такива възможности чрез пускане на тъпи теми, като класическа е нещо за жиньитьи) а тя обикновено е свързана с човек/хора на по-малко години от тях, което както казах според моята логика е абсолютно незряло.

Така, по-горе споменах вече за хора от коя възрастова група пиша, и защо.
В интернет пространството забелязвам, че главно мъже са най-силно изявените вербални агресори, явни или прикрити, най-активно изявяващи се като такива. Жените сякаш се държат по-улегнало, а и като цяло май някак не ги влече толкова силно, и особено с такава обсесивност и компулсивност да се изказват в мрежата, поне повечето.
Е от време на време се намира по някоя и друга истерясала домакиня, която да се заяде с някое младо момиче или изобщо с някой в тинейджърска възраст, но това е сравнително рядко.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 5613dc14fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Не знам, но и аз съм забелязал, че Интернет вади най-лошото от хората.
Преди време исках да уча програмиране в една школа. Във форума, в който питах, ми беше обяснено, че няма как да стане, че школата е зле, че аз съм тъп и по-добре да мъкна тухли. Слава богу не ги послушах и сега си изкарвам прилични пари и се справям добре.
Исках да инвестирам в един стартиращ бизнес проект. За самия проект 90% от коментарите бяха негативни, имаше страшна кампания срещу него. Още не съм видял крайния резултат, но за момента се движи много добре.
Тук, този форум, като че ли държи много ниско ниво. Пълно е с отчаяни, девствени и злобни хора. Може да не са мнозинство, но са най-гласовити. Затова вече и чета по-малко. Настройвам се негативно просто. Ако ги слушаш никога няма да си намериш половинка, всъчки мъже/жени са боклуци и т.н. И като се почне с "да ти обясня как...".
Аз самият се замислям колко пъти съм се държал в нета като пълен идиот. И още колко пак съм го правил, без да осъзная. Вече избягвам да вземам мнения от нета.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 76d0489cda
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Просто интернет е най-лесното място да се избиват комплексите, които в реалния живот не могат. Лошото е, че покрай комплексарите страдат и нормалните хора.

В моя случай в реалния живот няма къде да споря с глупави хора, защото колегите ми не са идиоти като 2/3 от форумците, или съм със семейството си, които също са нормални хора и можеш да се разбереш с нормален тон, или съм с приятели, за които важи същото. Но във фоорума сме влезли, за да обсъждаме теми и то с непознати, сред които масово са пълни дебили и не разбират от нормален разговор и аргументи. И аз по навик очаквам, че тук има разбрани хора, с които може да се говори нормално и с аргументи. Обаче тук аргументите не важат, защото в голямата си част влизат утайките на обществото, защото те нямат и личен живот.

Започвам да давам аргументи с надеждата да вдянат, само че начина им на диалог не е с аргументи, а просто да са прави и последното мнение в спора да е тяхно дори ако трябва да е обида, един вид, че са те затапили. От това тяхно отношение аз се изнервям още повече и започваям и аз с рогата и става мазало. И ако някой ми прочете мненията, вече когато съм запалил метлата, ще каже, че съм ебати злобния, а аз просто съм реагирал на простотията на идиотите, з акоето разбира се, съм си виновен по-скоро аз, а не идиотите, защото ако те са идиоти, аз нали уж съм по-умен и не трябва да им се връзвам, но пък и аз не мога да се сдържа на прекалената идиотия. Даже се питам защо изобщо продължавам да влизам в този пропаднал сайт с 2/3 пропаднали хора.

С две думи в реалния живот съм в моята си нормална интелигентна среда от хора с някакво ниво на интелект и духовност. А тук 2/3 са като Дядо Торбалан. Т.е. целта им е просто да са прави и да си придадат важност, а не реално да се обсъждат нещата с доводи. Защото в реалния живот никой не ги бръсне за слива и трябва някъде да се избият тези комплекси.

Има една приказа, че куче, което лае, не хапе. Та и много хора във форума са "голяма" работа, обаче защо ли имат нуждата да го навират в носовете на непознати хора по форумите.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 37bc8ba162
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ж21
Накратко, защото лице в лице с някого не им стиска. Знаят, че ще си го получат, и то с бонуси...
Страхливи, злобни, завистливи и комплексирани са. Опитват да си избият комплексите, обиждайки другите. По така мисля аз. Среден пръст за вас, страхливи хейтъри!

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: dca358ea81
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Защото да се правиш на интерес там е по-лесно.На живо всички са гола вода!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: a589a643d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   7, май не си влизал/а в Бг мама. :)
Аз най-щастлив бях като бях зарязал всякакво онлайн общуване. Бях си изтрил всички социални мрежи и ФБ. За съжаление много приятели срещнах в чужбина и ФБ ми е единствената връзка с тях.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 76d0489cda
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Американски форум - питаш и ти отговарят
Руски форум - питаш и теб те питат
Български форум - питаш и ти обясняват колко си прост

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 7facf069f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Защото са страхливи мишоци! Скрити в анонимност са много смели и лесно избиват комплексите си, но на живо треперят като мишки. Отначало много им се дразнех, но вече не им обръщам внимание, какво да се дразни човек, те са за съжаление, веднъж Господ ги е наказал, оставил ги е с опънати мозъци, а после и живота ги наказва, направил ги е комплексари, които трябва да се крият от живо общуване. Не сте ли чували за компютърни келеши, ето това са те, тези комплексирани страхливи мишки! Ако никой не се връзва на простотиите им, те ще си умрат като червеи на слънце!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 41ef5dad28
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Много са злобни за съжаление! Скоро си бях направила регистрация в един форум и бях писала тема относно бракът, колко много се вълнувам и чакам да ми се случи. Отсреща получих само обиди и мнения за това как връзката ми не вървяла колко ниска самооценка съм имала и т. н. Всичко тръгна от там, че дамите видяха, че съм доста поддържана с добър външен вид, а не това което очакваха - отчаяна лелка, която няма да хване нито един влак. Говоря за бг мама, там не ви препоръчвам да влизате хора без работа цял ден ти говорят колко не ставаш, колко си ограничен и как понеже имаш удължения на косата си боклук. Това е, всеки плюе и си мисли, че така ще изпъкне, но не е това начинът. Масово в България срещам хора с такова поведение и ме отвращават. Не само в Интернет е така, в реалния живот е същото, особено ако имат компания с която да плюят по теб, а сами са мишоци.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker