Таблет или Лаптоп ползвате повече? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Таблет или Лаптоп ползвате повече?
преди: 5 години, 3 месеца, прочетена 964 пъти
Смартфон ползва всеки, но това си е телефон, не може да замени лаптопа. Таблетите обаче могат! Говоря за работа, за забавление те и сега са по-желани. Досега бях твърд фен на лаптопа и не можех да си представя да го заменя изцяло с таблет, но си отворих очите. Таблетите са бъдещето. Както настолните компютри почти изчезнаха и вече всеки е с лаптоп, така скоро таблетите ще заменят лаптопите. Таблета е по-евтин, по-гъвкав, повече държи батерията, Android е по-приятен за работа и по-модерен от Windows и т. н., за Apple няма да говоря защото са скъпи. Просто им трябва още малко време да станат още по-мощни за цената си и ще можем да погребем лаптопа си.
Аз като бях дете все още нямаше таблети и смартфони. Телефоните бяха с копчета, лаптопи почти нямаше. Всеки имаше настолен компютър - оная голяма кутия с отделен монитор, отделна клавиатура и сума ти кабели. Кутия която като я сложиш някъде, тя пуска корени и няма мърдане. Но никой не можеше да си представи как лаптопа ще замени настолния - обаче ето, че това се случи. Сега много хора не могат да си представят как таблета ще замени лаптопа. За ужас на старомодните и консервативни хора - да, това е факт. Поради някаква причина, като излезе нова технология, хората първо са скептични и я приемат като играчка и глезотия, но с времето тази играчка става основния им инструмент и се чудят как досега са живяли без нея. Времето на лаптопите за мен е към края си :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 3 месеца
hash: 40b249b942
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Лаптоп , всичко останало е с много малък екран , не е естествено за очите

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 913dadfc7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Зависи за какво ти трябва. Според мен лаптопът е много по-функционален. Винаги са ми били нужни разни програми, които просто не са за андроид. На таблет не мога да отворя Аутокад, не мога да напиша свестен документ или да свърша нещо особено полезно. Таблетите не са ми удобни за писане на коментари или друго по-обемно. Ако просто ми трябваше някакво устройство, от което да си проверявам фейсбука, да, бих предпочела таблет или телефон, но положението е различно.
Ако има значение, на 20 години съм и не влизам в графата стари и консервативни хора.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 3eee8c48bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Имам и лаптоп, и таблет. Повече използвам лаптопа. Таблета го ползвах доста още като го взех и беше новичък, и му се радвах. Е нарадвах му се и сега стои настрана.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 42c3dbebfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   аз пък мисля, че таблетите лека-полека ще изчезнат. Защо? ! Защото смартфоните изземват все повече функциите на таблетите. Докато лаптопът си е персонален компютър, с тази разлика, че не позволява толкова много възможности за ъпгрейд на хардуера - питайте геймърите, те ще ви кажат :)))

Аз мисля, че в бъдеще три вида устройства ще намират приложение - смартфони, лаптопи и десктоп системи.

-Смартфони - едно време GSM-ите ставаха все по-компактни, а сега смартфоните все по-големи и функционални.
-Лаптопите - преносими компютри, които имат много повече възможности от който и да е таблет.
-Десктоп системите няма да изчезнат толкова лесно, защото те са отлична платформа за геймъри и хардуерни маняци.

Таблетите са някъде по средата между смартфоните и лаптопите. Или едните или другите ще ги заменят.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: b5cbfe4ea9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   "За ужас на старомодните и консервативни хора - да, това е факт. "

3. 74% пазарен дял на даблетите, за предния месец спрямо телефони и компютри е факт.

Имам два лаптопа и таблет.
Двата лаптопа са, защото имам супер машина, но получих служебен Macbook Air от работа, който е на път, да стане основния компютър на майка ми, защото ни ги "продават" след година работа. Но да ти кажа - не съм изобщо разочарован от работата на макбука. Далеч по-стабилно е от Windows-a и не се налага, да правя ходя, че да правя профилактика през месец, защото родителите ми щракат като луди из сайтовете.
А таблета (който е от 2015-а) го ползвам, за да чета книги, да гледам Netflix и YouTube, докато пътувам някъде или седя на дивана у нас. Абсурд е, да си помисля, че ще свърша каквато и да е работа, на 10 инчов екран. Андроидските апликации са много рядко оптимизирани за таблет, а ако ползваш нещо по-сложно, то почти сигурно е, че го няма в Play Store-a, или е много скапана версия. Честно казано и за игри не го ползвам, защото си взех Nintendo Switch.

Не планувам да си сменя талбета, докато не ме изостави, но при положение, че основният ми лаптоп е тежи 1. 2 кг и има 14 инча екра, с 10 часа живот на батерията, не мисля, че някога ще си купя нов таблет.

 
  ...


...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 3be2936c9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ужас, сигурно си забавен по партита. Нали зависи за какво ти трябва? Как ще работиш на таблет? Ако е за фейсбук и клипчета ок, но ти се изхвърляш прекалено много.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: afa0f3c51c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мобилните ОС и ARM процесорите нямат нищо общо с компютърните. Таблета засега е направен за забавление. Как на таблет се свързат монитори? Съвместими ли са стандартни клавиатури? Как се работи със странни файлови формати и графика? Има време, освен ако не вършиш никаква работа и ти трябва практичност. :)

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 6e8416febf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Лаптоп

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: d6cf56f7d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Имам 17" лаптоп с Windows, както и таблет с Windows (с х86 платформа, а не ARM, т. е. си е нормален лаптоп, просто е по-малък). Ами и двете ползвам. Най-вече ползвам лаптопа, защото е доста по-мощен и с по-голям екран. За Андроид не съм съгласен, че става за нещо повече от операционна система за телефон, а и използвам програми, които ги няма за Андроид.

Ако трябваше да избирам да имам само едното - определено лаптоп с Windows.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 776335726b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Може на таблета да ти е най-удобно да браузваш порно, но работа се върши на компютър.

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 2e9e51a2b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Всеки използва каквото му душа поиска.
А теб какво те интересува?
За какво ти е тази информация?
Да не си някой служител от технополис, техномаркет или нещо такова?

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: ed2e7279a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз съм мъж на 35! Мен ако питате, ще си кажа откровено, че искам да си купя един магнетофон! Не са толкова скъпи, 100 лева винаги ще мога да намеря, мечтая си и за един грамофон с маринела! Членувам във форум "САНДЪЦИТИЕ"-има много интересни статии, снимки на множество техника, има един млад колекционер, това е Антон Оруш, благодарение на който научавам за техниката от зората на социализма-перални, печки, бойлери, телевизори, радиоапарати, магнетофони, грамофони и касетофони! Радвам се, че Антон Оруш поддържа контакти с хора, които му дават редки екземпляри на всякаква техника, така той увековечава последните бройки, тъй като и заводите отдавна са сринати със земята, а тази техника отдавна не се произвежда, а всеки, който иска да види кой е първия български бойлер, акумулираща печка и автоматична пералня, хладилник, телевизор, просто да посети форум "САНДЪЦИТЕ" и да разгледа виртуалния музей, както и темите, които са много интересни! А относно дали настолните компютри ще изчезнат-не, защото те са по-удобни за административна работа-когато ходиш в банката, на гарата, обърни внимание какви компютри използват хората-разбира се, че това са настолни компютри! А като пътуваш, много ясно е, че ще използваш съвременен телефон! А горния пример-не трябва да изхвърляме всичко с лека ръка-дори и един стар бойлер със стъклена вата пак може да се използва при подмяна на вътрешния балон с неръждаем! И така бойлера ще живее нов живот! Радиото на баба ти-при подмяна на изгорелите лампи с нови, подмяна на изсъхналите кондензатори и подмяна на изгорелите скални крушки, радиото отново ще запее! Антон Оруш е и реставратор-издирва редки части за техниката-хем да е изправна, хем да се види как работи!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 39ffc9fd25
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Абе тиня, как всеки ще е с лаптоп? Ти си някакво тъпо лапе, я се опитай да напишеш доклад от 30 страници или научен труд на таблет!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: afd4b0d755
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Какво те кара да мислиш, че таблетите ще заместят лаптопа? Както повечето хора, които са коментирали и аз ще ти кажа едно. Таблета е удобен за гледане на клипове в YouTube, да си цъкаш в Instagram, Facebook. Лаптопа е създаден, за да РАБОТИШ на него и да правиш същите неща, обаче по-става за работа. Тази "история" получи много негативни коментари, относно твоята мисъл, че таблетите ще заместят лаптопа. Първо си помисли, какво ще напишеш и тогава го пиши! Таблетите щели да заместят лаптопа, да бе да!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker