Осъждане на Facebook - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Осъждане на Facebook
преди: 5 години, 3 месеца, прочетена 1200 пъти
Здравейте!
От заглавието ви става ясно за какво е темата. Върпросът ми към вас как може да стане това, причината е че аз съм една от жертвите на Facebook за защита на правата и личната информация. Вече няколко пъти съм хваща, че Facebook ми следи личния чат с хора които си пиша и др. С тези хора си пиша неща свързани с политика и си пращаме статии от интернет, и се случва от време на време на Facebook да не им хареса нещо и ме блокират.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 3 месеца
hash: 714dd13503
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Явно си от хората, които ме четат правилата, с които се съгласяват, а просто слагат отметката и толкова. Няма лошо. И аз съм така. Но трябва да знаеш, че щом ползваш платформата им за комуникация те имат право да те следят. И между другото е важно да отбележим, че ако качите ваша снимка или видео във Фейсбук, автоматично си губите правата върху тях :).

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 43d99fccbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Помниш ли договора, на който си се съгласила, когато си казала "agree" без дори да четеш условията? Нека припомним:

"We collect the content, communications and other information you provide when you use our Products, including when you sign up for an account, create or share content and message or communicate with others"

Източник:
https://www. facebook. com/about/privacy/update

Казано инак - каквото поставиш там, това вече е информация, с която те разполагат според сключената вече сделка и с която могат да боравят, което включва и цензура.
Така че не си никаква жертва. И ако искаш да политиканстваш, не е трудно да се загрее, че това не трябва да се прави по социални мрежи или подобни оператори. Няма адвокат, който да ти приеме случая, дори и да имаше парите да му платиш, защото съдът по дефиниция ще прекрати делото щом разполага с документ на твоето съгласие. Ако не четеш на какво се съгласяваш, жалко - това си е твоя отоворност и твоя вина. На колко си, 13?

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 049a5389fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Колко си проста, ще умра направо! Значи, ти ползваш тяхната трибуна, ама не се кефиш, когато трябва да поемеш отговорност...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 631a3a2469
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ъъъъ... Ще се трябва, да дадеш доста по-подробно обяснемие с примери. Facebook не е медия, а частна социлна мрежа, която има право, да цензурира собственото си съдържание, независимо от това, кой го е публикувал. Всичко е в онези клаузи, с които си се съгласила при първоначалната си регистрация. Facebook няма никакви задължения, да запазва и разпространява информация, която ти си публикувала. Facebook не преглежда личния ти чат, осен ако няма репорт, но достъп на трети лица до чата се дават само, ако има съдебен иск за това, но съществуват автоматизирани и системи, които предотвратяват пращането на педофилски материали, споделянето на линкове от несигурни сайтове.
Ако е нещо друго, то да, можеш да се опиташ, да съдиш Facebook, но си подготви 5-6 цифрени суми за адвокати и транспортни разходи, защото това дело, няма да се разглежда в София.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: dc5d7fb040
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Нещо си с голяма грешка. Фейсбук може да използва данните ти и какво правиш в него както пожелае, стига да не предоставя тези неща на трети лица. Което пак не е 100% вярно, защото принципно държавата може да ги притисне ако те подозират в нещо, и ще те изпеят.

 
  ...


...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 78a03dd66b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ако използваш Facsbook през мрежата на TOR, едва ли ще имаш проблеми, пробвай, нищо не губиш!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker