Един по-необикновен ден. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Един по-необикновен ден.
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 1271 пъти
Здравейте. Бих искал да ви разкажа просто ей така за един по-необичаен ден от моя живот. На 25 години съм, основно работя и запълвам част от свободното си време като уча- магистратура в УНСС. Не знам защо и поради каква причина, но живота ми се е стекъл по такъв начин, че нито имам приятели, нито социален живот. Нямам и приятелка, не съм и имал никога. Не съм правил и секс. Но това не е темата на тази история.
Новата година и месец януари започнаха както винаги обнадеждаващо. Имах изпитна сесия и много за учене. Работя като механик в сервиз за товарни автомобили и през този месец също поради естеството си, работата е много. И както казах по-горе, нямам приятели, така е и в работата. Разбира се поддържам добрия тон с колегите, но само дотам. Определено отношенията ни са чисто професионални, другите се събират, излизат по кафета, кръчми на по бира-две, но аз винаги съм извън техните сметки. Свикнал съм с това хората да не ме взимат на сериозно, защото това продължава от много много години назад. Може да се каже, че така се отнасят и колегите ми от университета, въпреки че там общо взето положението е всеки сам за себе се. Беше труден месец, в работата ми някои от колегите се обърнаха срещу мен и много упорито се опитват да ме накарат да напусна. Дори колега, на който съм му помогнал и съм гарантирал за него пред началниците ми- и той злослови срещу мен сега. Не обърнах много внимание на тези нападки, защото имах много учене и нямах време да се разправям с простотии. В университета също беше доста трудно, изпити проекти и т. н. Общо взето всичко ставаше все по- черно и по-черно и трудно. За капак се оказа, че и не съм изработил достатъчно, за да взема цяла заплата. И така до 31 януари четвъртък. Този четвъртък съм сигурен, че ще го помня още доста време. Отидох в университета, за да предам един проект. Мислех, че само аз от групата ми не съм го предал. Оказа се че още една колежка ще предава заедно с мен. Тя влезе първа при преподавателя, а аз чаках отвън.
И тогава дойде едно непознато момиче. Много стилно облечена и доста наперена. Запознахме се, оказа се че и тя беше от нашата група. Не я бях виждал досега, а мога да кажа, че бях от студентите, които редовно посещават лекциите. Поговорихме малко, обясних й набързо какво сме правили през семестъра и се разбрахме да я изчакам, за да й дам едни лекции след като приключи предаването на проектите. Предадох си проекта, заговорих се с преподавателя и просто забравих да я изчакам въпросната нова колежка. Тръгнах си и след около 15 минути, телефона ми позвъня. Беше тя, попита ме къде съм. Казах й, че съм си тръгнал, помоли ме може ли да се върна ако е удобно. Върнах се, видяхме се и след като й дадох лекциите тя ме помоли да остана с нея още малко ако е възможно, за да й разкажа за другите предмети и изпити, както и какво сме правили през семестъра. Седнахме на една пейка, и тя започна да ми разказва за нея, какво работи и защо е решила да учи точно това.. И в този момент тя направо ми отвя главата- буквално. Оказа се, че седя и говоря не с някаква кифла и мамина принцеса, а до успешна бизнес дама на моята възраст, амбицирана и следваща мечтите си. И сега както не виждах смисъл да ходя на лекции, съм решен да ходя, за да мога да помагам с каквото на тази колежка, защото тя няма възможност да идва на лекции.
И така няколко дни след тази случка всъщност си дадох сметка, че дори само за 2 часа си струваше целия месец да е толкова труден. Това не го пиша с някаква цел, а просто ей така, да разкажа за един от много малкото интересни дни в живота ми. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: 00ed67ee07
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Батеее, тази само те използва и когато вече не си и нужен, ще те забрави и захвърли като мръсно коте.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 5ff4c9590d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Изглеждаш ми зрял и интелигентен мъж. Действай смело с колжката, щом я харесваш. Може това да е началото на нещо много хубаво. Стискам палци! :)

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 103a94dcf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Продължавай връзката, може един ден да си легнете заедно. Така е в живота, идеш ли в гората не знаеш от кой храст ще изскочи заека.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 2104d8623f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До коментар 1- и на мен ми минават такива мисли през главата, но съм склонен да помогна на млад човек, който се опитва да направи нещо смислено в живота си, а не да го пропилява като повечето на нашата възраст.

Колкото до коментар 2- признавам си го съвсем честно, нямам смелост за подобни неща на този етап. За момента се възхищавам единствено на постиженията й. Личи си, че родителите й не са случайни, личи си че е доста заможна и определено не мога да се меря с нея. А пък и другото, което не знам е дали е обвързана или не.
С две думи отношенията ни са чисто професионални, просто може би понякакъв начин започна да ме вдъхновява да се взема в, ръце и да се опитам да постигна и аз моите мечти.

От автора.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: afd5cc9fc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ами според мен може да се окаже прав номер1, но може да се окаже прав и номер2.
Продължавай да си позитивен човек каквото и да стане.

 
  ...


...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 481be70cef
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Такива са ми познати - въртят се около теб за лекции и да си подсигурят минаване на семестъра. Аз съм жена, но едно време приятелките ми от университета се въртяха около мен за лекции по същия начин. Пробвай да не и даваш лекции и инфо и виж колко ще се задържи покрай теб. Дано е свястна и станете гаджета. Заслужаваш да ти се случи нещо добро. Милия, стана ми тъжно. Аз на 23 бях вече женена и живеех сама. Вече съм на 36г и пак съм със същият мъж и вече имаме две дечица. Кураж момче, ако не е тя-друга ще е. Но щом те е пленила не се отказвай, само направи тест дали не те използва за лекции и инфо, понеже ще е кофти да си дадеш всичко и после да спре да те търси.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 26a36cc08f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Според мен ти трябва много сериозно да се вземеш в ръце и да се социализираш доколкото можеш и да оставиш идеализирането и боготворенето на колежката на заден план.

Като е успешна бизнес дама за кво ѝ е да учи неща, на които даже не може да присъства дори не частично, ами изцяло?

На теб каква ти е ползата от цялата работа също не разбирам? Да, знам, че да търсим все лична изгода е много лицемерно и неискрено, но все пак трябва нещо да се случи и за теб, нали? Дори хората, които уж правят неща от чист алтруизъм, обикновено го правят, защото задоволяват някакви свои вътрешни потребности (да се чувстват нужни или важни, да "изкупят" някои грях, т. е. като индулгенция, да чувстват, че допринасят и тн. ), т. е. пак получават нещо. А ти какво получаваш?

Мислиш си, че като ѝ лижеш подметките донасяйки ѝ лекциите ще те хареса ли? Не познаваш жените. Наистина не е странно, че не си правил секс на 25. Както казах по-горе - почни да общуваш с другите, вглеждай се в себе си и бъди само-критичен и не живей в някакъв модел, наложен ти от родителската ти среда, че си перфектен както си си така и не е нужно да можеш да общуваш с другите. Аз също не съм най-общителния, но винаги съм имал колеги и на работа и в унито, с които да излизаме. Съответно от там съм създал познаства с жени и тн.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 2104d8623f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   До коментар 6- Със сигурност ще се вслушам в съветите ти. Полза със сигурност нямам, но според мен не ми пречи да й помагам, тъй като така и така ходя редовно. Винаги ли трябва да имаме лична полза от нещо. Давам пример- По образование съм инженер(колкото и да не я харесвам тази дума). Работил съм като проектант на различниместа и бях главен проектант по един проект, свързан с хидроенергетика. И след едногодишен труд от моя страна и разработки, които са абсолютно мое дело, ръководителя реши, че вече не съм нужен. Ползата от това нещо за мен трябваше да бъде в размер на няколко десетки хиляди лева, както и да ми отвори вратите за бъдещо развитие, но не стана. Преди тези събития пак при работата ми като проектант, без да имам финансова или друга полза, съм създал приятелства с хора, от които мога да поискам съвет когато имам нужда. Това го казвам само като пример.

В конкретния случай желанието ми да помогна също е породено и от факта, че при тази колежка израза „не мога” не съществува. И тъй като аз поради ред причини не съм успял да сбъдна мечтите си, искам да помогна с каквото мога тя да сбъдне нейните.

Относно социализацията ще кажа, че само последната седмица от 20 колеги в работата ми 15 16 не ми говорят, странят от мен и при опит от моя страна да разбера каква е причината, не казват, а странят.

И да кажа, че семейна среда няма.

От автора :)

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 15bbeb69ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Айдеее, кухите домакини почнаха и на момчета да си избиват комплексите ахахахааа.
6, ти на 23 женена ли си била или вече си живеела сама, че по пътя на елементарната логика няма как и двете неща едновременно. Също така се казва ОМЪЖЕНА, а не женена. Много си проста, жал ме е за децата ти.
Всъщност, да не си някой от поучаващите чичковци тук?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 65bb6a77bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И така. Измина месец откакто Ви разказах за моят необикновен ден. Какво се случи ли? Ами видях се още няколко пъти с въпросното момиче, разбира се, срещите ни бяха свързани изцяло със следването ни, но..
Както бях казал по-горе в историята, бях впечатлен от нейните постижения чисто в професионален план, т. е искам да кажа, че любов от пръв поглед със сигурност нямаше. Но след като се видяхме още няколко пъти, тя започна да се държи и по-свободно с мен, докато аз, както се казва не мога да разчупя ледовете. Все по-често започна да ми говори как съм й помагал много, как без мен не знаела какво ще прави. Също имаше и приказки от сорта "Кой те изпрати в живота ми". Един път ме попита "Как да ти се отблагодаря затова, че ми помагаш". Разбира се на езика ми беше да й кажа, че искам да опитаме да сме заедно, но пак не събрах смелост и ситуацията беше много неловка. Въпросът е, че съм налапал стръвта много сериозно. Не знам какво е, човек да е влюбен, но мисля че съм. Постоянно мисля за нея, как е, какво прави, добре ли е, не ми излиза от главата. Много пъти ми се искаше да й пиша или да й се обадя, просто ей така да й чуя гласа, но не събирам смелост да го направя. Смело мога да кажа, че времето което прекарвах с нея, беше най-хубавото нещо през този един месец. Сега не съм я виждал от една седмица, но намерих профила й в социалните мрежи. Досега не ми е казвала дали има приятел или не, но видях в профила й че пише обвързана, но това което повече ме притесни, е че на една от снимките на ръката й имаше пръстен, много приличащ на годежен.
Въпроса е, че ако наистина е сгодена, всичко губи смисъл, защото определено мога да кажа, че изпитвам някакви чувства и любовни трепети към нея. В ученическите ми години може да се каже, че донякъде имах такава несподелена любов, може би това ми се е отразило по някакъв начин на живота ми. И затова определено не искам да се повтаря това нещо.
Бих Ви помолил за съвет какво да правя или поне да се опитам на направя, но като се замисля нямам много опции.

От автора.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker