Избор на лаптоп - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Избор на лаптоп
преди: 5 години, 3 месеца, прочетена 724 пъти
Здравейте!

Бих искал да се допитам до вас, за да получа мнение за различните устройства. Изборът ми е между: MacBook Air 2018 ( 8gb, 128/256ssd), MacBook Pro 2017 ( 8gb, 256ssd), huawei matebook x ( 8 gb , 256 ssd) и HP Spectre ( 8gb , 256 ssd). Аз съм програмист и главно пиша на Java и framework Spring. Също така имам интерес и към Machine Learning и невронни мрежи, но basic неща ( след време може да взема и външна видео карта ако се наложи). Имал съм малък допир до macOS и ми допадна, а вмомента съм Linux user, така че ако изборът е един от huawei / HP лаптопите , то тогава те ще работят с линукс. Важното за мен е лаптопът да ми върши работа поне в следващите 4 години и да има добра батерия. Бих искал да чуя Вашите мнения за различните устройства.

Поздрави :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 3 месеца
hash: fcc4cc1f53
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз лично бих взел Macbook Pro с 16GB Ram памет и 256 GB SSD, защото macOS и iOS разработка, ако някога ти потрябва. А и 16 GB рам, защото след 3-4 години, не за знае, както ще караш на този комп'тър и дали, работодателя ти, ще ти предостави служебен. Честно казано, още в 2016-а изпитвах проблеми с 8GB рам. И аз работих със Sprint тогава, но трябваше, да карам и frontend-а, a неоптимизиран GUI, при това в development, може да източи много ресурси. Все пак, всеки има индивидуални очаквания и нужди. Лошото е, че масововече ram-a е несменяем, а при MacBook, същото важи и за SSD-то.
Батериите са много адекватни!
Apple обещава, че след 1000 цикъла, батерията им пак ще държи поне 80% от оригиналното си ниво на заряд. Това е за моделите от близките години. Работата е, че другите машини вече са с еквивалентни, или дори по-добри батерии.
Моите съвети са да намалиш максимално времето, което ползваш лаптопа на батерия и никога, да не караш нищо тежко, когато си на батерия. Ако батерията ти падне под 15%, просто изключи машината, защото така се скапват най-лесно.

И не знам за другите, но реално погледнато, можеш да заредиш Macbook-а От зарядно на телефон, макар че отнема 10 вместо два часа за Air-а и малко над 1 час за Pro. Тук говоря, ако зареждаш батерията от 20 до 100%.

В никакъв случай, не си взимай 128 GB, поне не и на мак, че ще ти писка, как няма памет. Даже и Pro от 2017 (предполагам, че говориш за модела с бутони, е с 1000 лева по-евтин от Thouchbar-а), на който ми му се вади SSD-то, просот няма варианти за смяна.
A ако трябва да избираш, между новия Air и Pro, без да навлизам в прекалено дълбоки детайли:

Pro:
Батерията държи над 10 часа.
Дисплея е с около 60% по-ярък.
Тежи 1370 грама.
Вграденото GPU е с 50% по-добра производителност.
Производителността на CPUто е с от 10 до 30% по-висока.

Air:
Батерията трае около 11 часа (Apple твърди повече, ама... )
Дисплея има по-хубави цветове.
Тежи 1250 грама.

Аз лично предпочитам Pro, но ти сам решаваш. И двата подържат до 2 4k монитора на 60 Hz.

Каквото и да избереш, проблем са липсата на портове. Ще се наложи, да си вземеш специален dongle, ако ти трябват HDMI, SD card slot, USB A порто и Ethernet. Лошото е, че подобни може да струват от 40 лева, за единичен, до 350 лева, за такива с много различни портове.

А eGPU... Накратко ще получиш 60-70% от производителността на тази карта, която си решил да ползваш, при това ако видеото е през външен монитор. След това, малкото процесорче и скапаното охлаждане (поне за целите на ML), ще ударят бруталн bottleneck.
Не стига всичко това, ами един eGPU док е от 600 до 1200 лева.
Ако е абсолютно необходимо, то изчакай малко, за Dell, да пуснат нов XPS с GTX 2050ti Max-q, или каквото ще е. Може, да потърсищ и моделите с GTX1050ti, защото вече взеха, да им падат цените.
Колкото до Linux на Mac - Батерията продължава, да е голям проблем. Ако ти държи по 10 часа на macOS или Windows, при Linux пада на 5-6. Възможно е, след доста играчка, да ограничиш и промениш голям брой процеси, докарвайки живот на батерията до -8.

Ами това е - успех в работата и личния живот, и дано останеш доволен от избора.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker