Набутаха ни в Европейския съюз, без някой да ни пита. Нямаше референдум. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Набутаха ни в Европейския съюз, без някой да ни пита. Нямаше референдум.
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 1764 пъти
Здравейте! Случайно попаднах на тази тема в сайт, в който няма възможност да се коментира, а силно ме вълнува какво мислят българите по подобни теми. Аз също съм много недоволен, че по такъв жизнено важен проблем, не беше питан българският народ. Петко Славейков го е казал, всичко което се прави за народа, но без народа е противозаконно! Смятате ли, че това натрапено ни членство е противозаконно? Много моля модераторите да допуснат питането ми, много искам да науча какво мислят сънародниците ми!? Мисля, че това членство преобърна живота ни!

"Политиците си взеха „комисионните“, осребриха си предателството и си уредиха живота. Оставиха българите да се борим с джендър идеологията, убийствата на животни, сривът в енергетиката, пълната катастрофа в икономиката и правата на „недосегаемите“. Срещу ЕДИН МИЛИАРД на година за честта да сме там.

Набутаха ни в НАТО. Отново без да ни питат. Отново без референдум. Отново един евреин ни набута там, където българите не искаха. Трабантът на Мони за мен е символът на това, което се случи – нарязахме самолети, ракети, танкове, оръжия, съкратихме войската, за да получим един трабант. И да ни карат да тръгнем срещу Русия. Няма по-голям грях от неблагодарността! Получихме и шест американски бази на българска земя – без да ни плащат, естествено. Но ние плащаме – отново ЕДИН МИЛИАРД на година за честта.

Сега Борисов иска да ни набута в еврозоната. Въпреки неистовата съпротива на българите. Безмозъчните същества от гербавите се опитват да ни убедят, как всичко ще цъфне, като приемем еврото. Освен загуба на суверенитет, българският лев е символ. Символ на България. Другото ще е още по-голяма мизерия, бедност и фалити. Но на тях не им пука. Те вече са си договорили комисионните. И нямат нито мозъка, нито националното чувство да помислят в какво блато ни набутват. Важното е Европа да ги потупа по кухите глави!

И голямата чест да ни пуснат в ЧАКАЛНЯ! Унизително, позорно и глупаво! И ще го отчетат гербавите отново като успех, пред който светът немее….А аз вече немея и нямам думи да опиша колко са ми омръзнали. Няма нищо по-страшно от малоумния простак на власт!

И май вече няма смисъл да пиша: „Бог да пази България“. Сами трябва да се опазим и да изметем шайката, или загиваме. Свобода или смърт в колония – това ще е изборът на нашето поколение!"

Адв. Елена Гунчева във Фейсбук

Извинявам се на адв. Гунчева, че препечатвам темата й, но тя затова е публикувана, за да се сподели с повече хора!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: 2b394dc7ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Народът щеше да гласува за, защото всеки си мислеше, че едва ли не на 1 Януари 2007 ще потекат реки от Евро и всеки ще забогатее. Никой не е мислил в каква кочина ще попаднем.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 6d70a1e484
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Нямаше особено голяма съпротивление, срещу приемането ни и в двата съюза. А и не забравяй, че България се управляваше основно от бивши комунисти, когато бяха гласувани тези неща. Те не са свикнали, да се питат до народа. Ако си толкова против еврозоната, организирай подписка и поискай референдум.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 57f2e5ebaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Нашите земи са отредени на друг и затова се маниполират и контролират всички институции включително и най вече медиите. Дали ще е Боко или друд все ще си е така докато не стане нещо много драстично. Трябва ни такова кръвопролитие, че да се пише във всички учебници години наред.

Според световните сили, главно Америка, Англия и Турция ние нямаме право на земите и живота си.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 1e6400315f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не ти ли е ясно, че от нас нищо не зависи... Борисов прави точно това което му кажат, иначе само се слюмчи на свободна воля. България не е фактор от около 800 години. Който мине през тук, той ни поробва... Българския народ е най-бързо стопяващият се в цял свят. Да не говорим, че освен да се стопява, и затъпява, деградира. Периодът в който сме сега бих го определил - единствено да влезем в гроба който си копахме толкова време като нация... И това не е драматизация, а просто как стоят нещата. Жалко за децата които останаха в тая "държава".

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: cb54241203
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   България се превръща в колония и страна на услугите. Населението ще оскотява и затъпява. Жените не раждат деца, защото мъжете нямат собатвено жилище, кола и и доход около 2-3 к. Повярвайте, провеждал съм експеримент да говоря с различни жени над 20 г възраст. Мироглед катастрофа. Това е американаки империализъм, нормално. Принципите и методите му действат така. Защо САЩ имат бази навсякъде? Искат да станат хегемон. Те са хегемон! Лошото е, че ако се обадим ще ни сполети съдбата на Югославия. Там им измислиха националисти от Косово и Босна, тук ще ни измислят Кърджали и цигански произвол. Сррщу системата сме безсилни да се борим. България ще се оправи, когато бедната класа мине към средна, а буржоазната към остров Персин. Осъзнайте, че богаташите са препядствие пред голямата промяна. Разбира се, това може да го отречете и да ме залеете с минуси но до 2050та България ще умре. Национализация и смърт за частното произвидство или цялата страна ще изгние.

 
  ...


...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 64f190301c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   №1, прав си, и аз мисля, че даже и да беше проведен референдум за влезане в ЕС, много щяха да гласуват ЗА точно по причини които посочваш. Тогава всички ахнаха от надежда, най сетне ще опитаме западният стандарт на живот, и с лекота се полъга народа, последва комсомолските секретари на БКП, маскирани тогава като "демократи". Даже дисиденти се изкараха, подскача народа по площадите за по добър живот, но днес виждаме друг резултат. Които подскачаха днес негодуват, но онези които призоваваха хората да скачат, днес си живуркат, излапаха "зелника" без да им пука за народа. Тогава ни поставиха на пързалката и още летим по нанадолнището.
№2, много искам да организирам референдум, но нямам сили да го сторя, пък и при това разединение на народа, едва ли ще има добър резултат. Слави нали направи, кой му признава референдума, защо сега не искат да се гласува с машини, защото трудно ще манипулират изборите, с химикалката става по лесно поправянето на протоколите. Мисля, че нещата ще си дойдат на мястото, но първо трябва да изпием горчивата чаша, дано само не е станало късно!? Но по добре да опитаме късно, отколкото да продължим мизерията! Длъжни сме да опитаме, неволята няма да ни помогне!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 8499aabc66
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мисля че дори и да имаше референдуми народа щеше да иска да влезе в евросъюза защото знаеше, че в Европа хората живеят по добре и мислеше, че влизайки при тях ще живеем като тях. В днешни дни обаче ако се гласува за това дали да продължаваме да сме в евро съюза резултатът пак ще е същият, защото много българи пътуват и работят и живеят в Европа те биха гласували да сме в евросъюза дори в еврозоната, защото за тях е по удобно да обикалят Европа без визи и само с бг лична карта и да имат правата за работа дадени от европейски съюз.
А за всички минуси, които си описал мисля че не са ни виновни европейците а самите мие и нашие политици.
Точно ние самите, ако всички си бяхме възпитавали децата и държахме на качеството на образованието и уважавахме учителите, като предците си ни джендър щеше да ни залее, ни правата на "недосегаемите". Следствие на домашното и училищното възпитание са както джендърите, така и недосегаемите, така и убийците на животни, така и политиците от които зависят енергетика, икономика и военни решения.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 64f190301c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   №4, не не мисля, че от народа нищо не зависи. Зависи и то много, но проблема е, че тарикатите успяха да нацепят народа, народиха се, сини, червени, пимбени, русофоби и русофили, соросоиди и патриоти, разединени сме и по етнически произход, и всеки дърпа чергата към себе си. Затова не постигаме добри резултати, на младите им писна и заминаха където им е по лесно, а това е добре дошло за шайката която ни управлява. Карат я по правилото разделяй и владей. Затова и оставят циганите да си правят каквото искат, хем ги използват за гласове, хем чрез тях потискат народа и си играят със съдбата ни! Не може да няма промяна, но ще има когато народа се вразуми и изрита шайката!

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 2a3eedfe01
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Все едно да ни бяха питали, мнението на българина не е много компетентно. За нашата смотана държава най-добре да се придържаме към силните, защото сами освен да се изтрепеме помежду си, нищо друго не можем да направим. Най-смотания народ, но с претенции да се допитват до мнението му... и с мнение по всеки въпрос.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 8bbc5418d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Права е адвокатката и всичко вече е загубено, понеже 80% от българите са...по Иво Христов. Единственият ни шанс е случайността, тоест външна намеса. Примерно националистите вземат властта в Европа и това неминуемо рефлектира и тук. Или Русия, Китай и Турция изтласкват НАТО от Балканите и т.н. Промяна в България може да дойде само отвън. Иначе гербавите и цялата държава да разсипят напълно и да остане живот единствено в София, пак няма да се вдигнем на оръжие.

 
  ...

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 654f5704aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   И тогава щях да гласувам За и сега бих гласувал За.

Проблема не е в ЕС а се корени във ниското развитие на българите и белега от комунизма.

Капитализма казва че ти си уникален, различен, имаш свои лични таланти и интереси, няма друг като теб. Във свободна пазарна икономика следователно ако искаш, можеш да градиш, да създаваш бизнес, да предлагаш на консуматорите това от което смяташ че имат нужда или биха купили, можеш да търгуваш и да богатееш колкото искаш.

Комунизма казва обратното че ти и всички останали сте еднакви, всички сте равни, изклйчва личните ти интереси и таланти и това че ти се различаваш от други. Следвала се е планова икономика където всичко е по равно независимо от това колко работиш или труд влагаш. Всъщност дори комунистическите сгради са изградени по начин пресъздаващ този психологически ифект на идеологията.

Населението е силно неразвито и необразовано. Би отнело поколения за да се научат индивидуални личности на капитализъм и да предават знанията на децата си и хората около тях. Броя работническа класа в страната е неописуем. Просто хората са неразвити. Тук не става въпрос за възприятието което имат и болшинството, че 'дипломата' отваря вратите. Тя е само хартия - инстромент олицетворяващ уж доказателство за положен труд за развитие. Реалното знание са книгите прочетени и идеята за тест - проба на практическо ниво.

Ако българите бяха продуктивни, щеше да има висок брутен вътрешен продукт и покупателна способност. Уви вътрешният пазар не е развит, не се плащат и данъци, има висок сив сектор, корупцията е из всички нива и из управление и граждани. Отблъсква реално инвеститори за изграждане на работни места. Друг е въпроса че много от 'чистите' инвестиции' са реално импортирани пари от българи зад граница, пращащи пари на семействата си.

Ако хората произвеждаха и градяха, нямаше да ходят на други места където други са създали бизнеси за да работят за тях. Можеше те да са производители и износители (и пак не говоря за агрикултура) а за продукция било то ако ще във други храни и изделия, машини, финансови услуги, IT и какво още дойде. Всеки мозък е човешки потенциал за системата за която живее и рабати.

ЕС е добър, защото има икономическа и политическа насока. България не е била не зависима от векове. Било то заради византийци, османци, комунисти. Това продължава и до ден днешен. Ако не е в ЕС, ще бъде смукана и от Турция и от Русия. Плюс това, като част от този съюз има малко или много повече териториална защита от абсорбиране.

Писах от телефон.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 8b9b9c0a63
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И откъде накъде ще потичат реки от пари от съюза?? Все чакаме на някой баси. Отворените граници са най-хубавото нещо, което се е случвало на България от години.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: ff69c79da9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Не че нещо, ама да те питам...
А когато ни набутаха в СССР, някой питал ли е народа. Когато съветските войски окупират България и избиват сумати невинни хора, обявявайки ги за фашисти, някой питал ли е народа. Когато бяхме под комунистическа власт, някой пита ли народа дали е съгласен с това.
Естествено никой никога не пита народа за каквото и да е било.
Не ти е виновен нито ЕС, нито Нато, нито демокрацията.
Виновна ти е липсата на демокрация, защото такава в България няма.
Поживей малко в някоя наистина демократична европейска държава, за да видиш разликите.
Не е луд този който яде баницата, а този който му я дава. Не ни е виновен ЕС, той даже е много хубаво нещо, виновни са нашите политици предатели. Едно време си даваха гъза на СССР, сега го дават на ЕС, а никой не мисли народа.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 8b6d69a330
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   :D бахти якото беше като не бяхме в Европейския съюз.
Решиш да отидеш на разходка някъде навън - визи, прегледи, гъзобрък, кръвни изследвания...
Предложат ти хубав проект в чужбина - визи, прегледи, гъзобрък...
Учиш по някаква програма из Европа (дори в Гърция) - пак визи, прегледи и подновяване на визата и прегледи, щото можело само за 4 месеца максимум. :D
За бизнес проблемите няма да ви говоря, че едва ли някой подръжник на адвокатката разбира бъкел от международен бизнес, внос/износ, изисквания сертификати, мита за да направи разликата колко "яко" е било преди ЕС.

А пък като влязохме в НАТО се прецакахме адски... вече не ни пази Великата Русия с Великата си армия и Великите си политически условия за НАШИЯ вътрешен ред, НАШАТА култура, какво да учат децата и коя част от историята ни трябва да се премълчава...

Сега е гадно в НАТО като ВСИЧКИТЕ ни съседни държави са ни съюзници... треперим и поддържаме 500 хилядна казарма с "ултрапрофесионални" наборници, които умеят предимно да маршируват и то сено-слама, защото не знаят кое е ляво и дясно. Вярно че данъците ни са двойно по-ниски, но пък всички сме навити и с драго сърце бихме дарявали още толкова от заработеното за да се поддържа тая многобройна ВИСОКОПРОФЕСИОНАЛНА, ЕФЕКТИВНА, наборна войска от преди натовското ни членство.

Тая адвокатка да не е от някоя църква? :D

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 6567b5d541
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Не мисля, че са ни набутали в Европейския съюз, това са пълни глупости. Редица правителства, на СДС, НДСВ, ГЕРБ, че и Станишев от БСП между тях поддържаха политиката на интеграция на България е ЕС и НАТО и открито в предизборните си платформи казваха, особено тези от СДС и НДСВ, че целта им е влизане на България в НАТО и ЕС, а българите гласувахме за тях с мнозинство. При влизането ни в НАТО и ЕС също нямаше масови протести по улиците. За НАТО ентусиазмът беше по-малък, но при влизането ни в ЕС имаше буквално еуфория и в медиите и сред много хора по улиците, които развълнувано коментираха еее, най-после ни приеха в ЕС, браво, сега ще можем да пътуваме, живеем и работим навсякъде в Западна Европа. Така че дори и да имаше референдум, резултатът е ясен, така че не виждам защо са тези манипулации как българите не искали, ама видите ли, набутали ги били в ЕС, едва ли не на сила. Подобни писаници обикновено идват от хора на руска хранилка.
И да, все още за България, ЕС е най-добрата опция. ЕС ни дава доста финансиране за всякакви инфраструктурни проекти, земеделие, култура, изисква реформи в съдебната система и критикува случаите на корупция, имаме финансова стабилност благодарение на валутния борд, имаме и възможност да пътуваме, живеем, работим и учим в целия ЕС, неща за които предишните поколения са можели само да мечтаят. Така че не виждам за какво са подобни сълзливи теми. Като не вярвате, организирайте един референдум да видим дали няма и днес хората да гласуват с огромно мнозинство за оставане в ЕС. Не забравяйте, че всеки трети или четвърти българин има роднина, който работи и живее някъде в ЕС.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 104f1797ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   А не отвори ли куп нови възможности това присъединяване?
Всеки втори смуче пари. Млади фермери, европейски проекти.
Плюс това си обикаляме с лични карти из цяла европа без дерт.
Преди да изеш на работа в Гърция-фирми, визи, пари за какви ли не документи

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 046a360feb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Хора в къв свят живеете?? В бг е рай има пари има работа вървим нагоре, преди беше кенеф. Дано вкарат еврото колкото се може по-бързо, за да ни вдигнат заплатите като в западна европа. За авторката мога да кажа само много си заблудена да си знаеш.

Ворика Пловдив

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: d3f03c580c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Изобщо не разбираш от политика, членството ни в ес, носи огромни икономически ползи на България. Първо на първо може без особени трудности да живееш и пътуваш в който град в Европа си избереш. Второ мн такси за търговия отпадат, трето ес ни дава адски мн пари за различни проекти, така че минимум половината от това, което плащаме като вноска за членство се връща, има и мн други, но не ми се пише толкова. Всички англичани в момента се чудят колко лоши ще са последствията от напускането им. Така че не гледай само от една точка, хората, които наистина разбират от политика са малко и определено не са тези в парламента. Защото истинската политика е едно, а тази, за която говорим на по бира е съвсем друго.

Чакам си хейта от всички "разбирачи" че обясних как седят нещата с членството в ЕС

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 96d35195ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Как не те е питал никой бе, човек, нали си гласувал за свои представители, които да решават такива въпроси от твое име. Пък и да ти кажа честно, сега поне никой не те спира да излезеш извън ЕС и да заживееш на друго място. А пък в рамките на ЕС да се преместиш е още по-лесно. Така че всички карти са в ръцете ти, научи се просто да играеш.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 27d38bcdf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   А за да ни натрапят комунизма питали ли са случайно народа? Не нали? Какво толкова плюете по Евросъюза все е еднпо той ни е виновен че страната ни е тъне в мизерия? Народът е виновен че търпи да ни управляват дебили и мафиоти. Само се ежите по форумите и търсите виновни другаде. Много преди да влезем в ЕС бяхме затънали до гуша. Европа не е длъжна да ни издържа. Най-добре да се засрамим и всеки да види какво може да направи за България, а не да чака всичко наготово. Мисюим се за големи тарикати, а сме най-бедната страна в ЕС. Да не говорим че младите хора масово бягат от България.
А относно Русия, ако ти ислаш да ходиш да лижеш гъза на руснаците, иди и го прави. Ако ти харесва ПуТкин, иди да му се кланяш. Но недей да намесваш останалите българи.

 
  ...

...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 09251f4cdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Хората всъщност се съгласиха негласно. Нито някой е протестирал, нито някой е гласвал за евроскептична партия. И да имаше референдум, резултата щеше да е категоричен. 99% искаха да сме в ЕС. Вкл. и аз. Сега си давам сметка, че не е чак така, както съм очаквал, но все още съм на мнение, че е по-добре, отколкото да сме извън ЕС. Ползи има, но трябва малко по-широк мироглед да имаш, за да ги видиш. Ако си комунист по убеждени, няма как да ги видиш. Всъщност според европейски изследвания сме на първите места от страните членки по обществена подкрепа на членството.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: affcddaeda
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

23.   №21, дали англичаните са комунисти, че си проведоха референдум и прецениха, че трябва да напуснат ЕС? Нима те са глупаци и не преценяват какво правят? Нима сте доволни от тези глупави директиви и ограничения на ЕС? Не ви ли дразни факта, че ЕС манипулира децата ни, като на девет годишни поставят въпроси, дали са момчета, момичета или "други"!? Тази джендария която ни налагат, не ви ли уронва достойнството? Или, щом ни допускат до по богатата си трапеза, трябва да се прекланяме и да се подлагаме като слуги? Предпочитам бедно да живея, но с достойнство, а не да ме третират за слуга!

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 09251f4cdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   23, англичаните са друга тема, аз мислех, че темата е за България. За Англия ако искаш направи отделна тема, защото и там има какво да се дискутира, но не мисля, че е удачно в тази тема.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 9bce745bce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Ами къде другаде бе, в Африканския съюз ли искате? Бугарска работа.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: fcd7161677
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Уау, адвокатката съвсем не е наясно какви дивиденти ни носи това че сме част от Европейският съюз. Уау. Точно затова и не е имало референдум... "умници" като като нея да не гласуват против. Едно от малкото положителни неща които са се случили на България- членство в ЕС. Плашещото е какви хора имаме на високопоставени длъжности.. ей затова бъдещото изглежда несигурно..

 
  ...

...
преди: 5 години, 1 месец
hash: e263ced3b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

27.   26, с Уау нищо няма да постигнеш! Ти като си умник, защо не изразиш свое мнение, да ги чуем тези огромни облаги които ни предлага ЕС, а единственото което правиш е да плюеш по мненията на другите? Всеки има право да изрази мнението си. Хем си доволен от членството ни в ЕС, хем роптаеш, че по върховете на управлението на държавата има плашещо неподходящи хора!? А кой им диктува на тези управляващи да са такива, кой им спуска директивите и те като послушковци само ги изпълняват? Излиза, че положението в което се намираме е плод на Европейските директиви, какво е положителното тогава?

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: ff69c79da9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Ако еврофондовете се усвояваха като хората, ако в България имаше реална демокрация с референдуми за всяко нещо, ако имаше истински демократични закони, а не пост-комунистически-мутренски, то 99 на 100 щяха да са доволни от членството ни в ЕС.
Тоест ЕС не ни е виновен за нищо. Ние сме си виновни за самото положение. Виновни сме ние, че избираме такива политици, виновни сме, че не протестираме когато трябва, виновни сме, че всеки втори прави далавери и че не сме обединени.
Повечето ни политици са бивши комунисти, деца на комунисти и с ДС минало. Как очакваш подобен тип хора да мислят наистина демократично и да се вслушват в народа.
Не ни е виновен ЕС или демокрацията, виновни сме ние, че не можем да я използваме като хората.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: c332d8d9d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   А когато ни направиха Задунаевска губерния и искаха да ни правят част от СССР някой питал ли ни е?

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 639d593030
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   23, абе ти с англичаните ли ще ни сравняваш? Те си имат икономика, имат си бивши колонии, с които търгуват, имат си кадърни управляващи, които няма нужда някой от горе да ги контролира, нямат нужда от еврофондове, те са вносител, а не износител на работна ръка, имат си силна международна валута и т.н. Разликите са от земята до небето. Сравнението ти е много нелепо.

И между другото дори и за тях не е добре и това ще се види след няколко години, ако наистина излязат. Но няма да изпадам в подробности, то времето само ще си покаже.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 9bce745bce
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Айде стига сте лъгали бугари, англичаните не искат да излизат от ЕС, референдума беше спечелен с 51:49, защото гласуваха всички пенсионери, ако референдума беше се провел днес, когато тогавашните 16-годишни вече щяха да имат 18 и можеха да гласуват, референдума щеше да завърши в полза на оставането в ЕС. Абе казано накратко - младите искат в ЕС, а дъртите пенсии които още живеят във Втората световна война не искат.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 1 месец
hash: d77ce27d55
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   В Европейския съюз пътуват само хората които имат пари тоест малцинството от хора с възможности. Майка ми не е била член на БКП нито някой в семейството ми е член на БКП но въпреки всичко е ходила в Прага, Варшава Будапеща, Букурещ, Белград , Загреб, Берлин и Дрезден. през 80-те. И смята, че е видяла достатъчно свят. Но сега сигурно някой ще ми заспори, че тия страни са били соц. И Какво от това? Сега почти всички ходят в Гърция понеже ЕС е Ок хахаха. В Гърция е евтино и близо. Хората гледат с коли даже да ходят. Иначе Западна и Източна Европа са различни във всяко едно отношение. Тук след 100 години капитализъм ще се затрием като народ те ще си съществуват. Изток няма как да е като Запад и е пагубно да се опитва. Виждаме какво става 30г.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: ceac2a85b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   Да, да точно така, всичките ни проблеми идват с влизането ни в ЕС. До тогава всичко цъфтеше, имаше работа за всички, виденовата зима не беше кой знае колко лоша, хората тогсес взимаха по 5-7 долара заплата на месец. Българите не напускаха държавата ни, селата бяха пълни с хора и работеха земята, циганите не се множаха и също работеха.......
Хайде да не продължавам. Един съвет от мен.
Не слушайте тролове и слуги на чужди държави (отнася се и за руските такива, и за уж десните либерално-незнам си какви)
Ако искаме да сме добре, да имаме добри доходи, да има работа за всички, да идват чужди инвестиции и да догоним западния стандарт, трябва да сме към ЕС, но да защитаваме нашия си интерес. Ако бъдем слуги, винаги ще ни мачкат, независимо към кои сме.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: fb8c14ba1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

34.   Направо съм потресен от тази статия.Нека да направим бърз разбор на какво се крепи икономиката ни:
1.Българи,работещи в чужбина(главно ЕС) пращат над 1 млрд. евро годишно
2.Европейски фондове-за първия период(2007-2013) са усвоени 15 млрд. лева
3 Чужди инвестиции в България-(главно от ЕС)-около 1 млрд. годишно
4 Продажби в ЕС-около 20 млрд лева.
Нали разбирате какво точно ще се случи,ако излезнем от ЕС-тотална икономическа и политическа изолация,нека паметливите да кажат за 90те.Не знам какво я обижда адвокатката,че сме в чакалнята за ЕС,може би е по-добре да чакаме от 5 часа за хляб?Това единствено ще спомогне за нови инвестиции,за родния бизнес,които изнася,хората които получават пари от роднини няма да плащат комисионни и тн.Кое ни е по-важно икономиката ни или символът на родния лев?И като излезнем от ЕС ще се можем да се конкурираме с Франция ли?Англия излезе от ЕС единствено защото и омръзна да дава луди пари,който да потъват в бедни държави като Гърция,България и ко,за това и се говори за Европа на две скорости.Като заключение бих казал,че ЕС не е само цветя и рози-има си отрицателни черти-като законите за мигрантите,лобистки закони и тн,но за бедна държава като нас плюсовете са много повече.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: ff69c79da9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

35.   Номер 32, нещо не съм съгласен с теб. По- скоро подкрепян номер 33.
Не ни е виновен капитализма или демокрацията. Виновни сме си ние.
Живея на запад, където демокрацията е истинска. Тук в България не е демокрация, а соц-мутро-феодализъм. Разни олигарси с ДС минало и деца на партизани са си поделили България на парчета и си смучат вече доста години. От червени са станали сини, сменят партийки и прочие, уж се карат за пред хората, но всъщност си пият кафето заедно- там някъде зад завесите.
Отвъд всички пропаганди и простотии, цифрите говорят.
Всички страни които бяхме към соца сме по- бедни, по- корумпирани, по- слабо развити и тн. Това трябва да ви говори много. Явно все пак демокрацията е по- доброто нещо.
И отново, не демокрацията ни е виновна, виновни сме ние, че просто не я използваме като хората. Даже хората живеещи в България не знаят какво е реална демокрация. Все едно да ти дам ябълка, пък да ти кажа, че е круша.
За съжаление комунизма е нанесъл доста щети на нас, както и на другите държави, които бяха под този строй. Няма как толкова много години комунизъм, и внезапно народа да узрее за демокрация.
Лошото е, че нашите политици на времето бяха най- големи комсомолски подмазвачи и редовно целуваха портрета на Сталин. Сега същите се кланят на запада. Тоест това не са достойни хора, а фурнаджийски лопати, които продават народа си ту на изтока, ту на запада.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: bfbaa04102
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   Добре, нека уточним. Ти се оплакваш, че имаш нормален живот, не живееш бедно, имаш защита от авторитарните режими, че си един от първите, които се добарват до модерните технологии. И това е проблема ти, защото...:
- Няколко хора са гейове.
- Че България няма достатъчно полицай, които да следят реда, понеже такива като теб са заети да се бият срещу зловещия ЕС, и не им пука как ще помогнат на страната.
Това ли са основните ти проблеми? Българите сега живеят невероятно добър живот. Сравни ни с Китай например. Или с Русия. Но разбира се е важно да се плюе по запада. Половин век комунизъм си казва думата. Решените сте да погребете България. Надявам се да отидете в Индонезия, за да видите какви предимства ни носи ЕС.

 
  ...

...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 2997f14ec8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   И да бяха ни питали, за ЕС със сигурност щяхме да гласуваме с мнозинство за членство. Обикновения човек и тогава и сега живее с илюзии, че в Германия е рай и се радва, че няма да има нужда от визи за пътуване. Политиците мислят само как да отклонят еврофондовете към свои хора. И сега да ни питат, пак мнозинството ще гласува за оставане. Само който е живял сам на Запад и реално е нетен платец на данъци, знае в какъв абсурд се е превърнала системата. Няма спасение никъде. Гответе се за глобален колапс, барикади като във Франция и хиперинфлация.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: c37c298e3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   Някой задавал ли си е въпроса защо всички останали вървят напред и се развиват, само ние дълбаем дъното от 30 години! Погледнете Чехия, Словакия, Унгария, Полша, Литва, Латвия, Естония, Словения. Дори Хърватска, която влезе в ЕС 6 години след нас е далеч напред. Румъния също ни изпревари с години.
У нас просто си управляват комунистите, техните синове, дъщери и внуци. Властта никога не се е сменяла. Мутрите си бяха техен проект и се отчитаха на тях. Щом им станаха излишни, просто ги убиха. Организацията им е много стройна и не допуска никакви отклонения. Икономиката е в техни ръце, позициите с високи заплати също се разпределят между техни хора. Изключение прави може би само ИТ сектора, всичко останало обаче е 100% контролирано. Лично съм виждал как за финансов директор на чужда компания се препоръчва абсолютно некадърна дъщеря на секретар на БКП. Препоръката е направена също от известна консултантска компания, естествено и тя управлявана от комунисти. Това, разбира се не пречи въпросната персона да получава по 10 000 лева месечна заплата, без изобщо да има представа от финанси. По същият начин лично съм виждал как внучка на партизанин става управител на средно голяма фирма, без никакъв опит и образование! Преди това е работила като обикновен технически сътрудник. В същата фирма заплатите са по 500-600 лева при ужасни условия на труд. Най-лошото е, че кадърните хора и онези, не искащи да се примирят с това положение, просто се изнасят от държавата. Провинцията се обезлюдява буквално с всеки изминал ден и час. Остават разни по-дребни връзкари, назначени по държавни и общински служби и шепа комунисти по високите позиции на няколкото техни фирми. Другото е някаква джунгла от доносници извън "системата", даващи мило и драго да се докопат до нея и готови за 50 лева повече да наклеветят всеки колега, приятел или дори близък. Е, има и някакъв минимален процент свестни, но те остават избутани в ъгъла. Неслучайно чужди инвестиции у нас няма. Най-големият чужд инвеститор са българите работещи в чужбина и изпращащи пари у нас, което е потресаващо!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker