Родителите ви не са вечни! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Родителите ви не са вечни!
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 1484 пъти
Искам да призова всички в този сайт, чиито родители са живи, да ги обичат, уважават и да им отделят подобаващо внимание! Не ги приемайти за даденост! Те са ви създали.. те са хората, които са ви вдъхнали живот! Не ги натъжавайте или оскърбявайте - благодарение но тах съществувате, макар че много хора биха си възпротивили, че са били наскърнявани и незаслужено унижавани. Оценявайте това, което имате! Някой ден просто ще носите бледи спомени в сърцата си за хората, които са ви давали безмерната и безусловната си любов, били са гладни, за да си нахраните вие и са си борили със зъби и нокти за вашето оцеляване! Бъдете благодарни за всеки един ден живот - не знаете колко хора нямат вашето щастие! Някои ден тези хора ще приключат съществуването си, а може би дори няма да можем да се сбогуваме с тях и да им напомним колко ги обичаме! Сълзите няма да върнат мъртвите! Пиша това съобщение за всички неразбиращи какво богатство притежават - незаменимо! Всичко би успяла да се поднови или създаде ново - имоти, пари, отношения, приятелства, но не и нашите скъпи родители! Искам просто да ви напомня да ги обичате!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: f0e3cd10fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хайде стига драми и манипулации с чувство за вина и дълг - драма, драма, драма. Надявам се, че под уважение и обич не разбираш всеки ден да им се звъни и всяка седмица да се ходи при тях - те гледат нас, ние децата си.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: d483fef3cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много хубаво написано! Досега не де бях замисляла, но преди месец откриха рак на баща ми. Много жалко, че трябваше да ми се случи нещо такова, за да започна да оценявам това, което имам. Хора, понякога вашите родители може да не са перфектни, но се радвайте, че има при кого да се приберете, когато сте разочаровани от всеки друг. Радвайте вашите родители, сигурна съм, че те ще се радват и на малко и не ги натъжавайте :)

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: f77c65a42a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Колко трогателно. Безмерна и безусловна любов - в замяна само обич, уважение, подобаващо внимание, без оскърбяване, без натъжаване. Какво правим ако за родителя това означава да звъниш всеки ден, да даваш отчет за всичко, което правиш, да отговаряш на секундата на всяка негова прищявка, всеки уикенд да обядваш с него, да пренебрегваш партньора, децата си и себе си, да го оставяш да обижда и мачка теб, партньора или детето ти, да оставяш да се меси, да позволяваш да ти идва неканен вкъщи и т.н.? Трябва да слушаш и изпълняваш, защото като умре ще те глозга чувство за вина? Наистина ли? Ако пренебрегваш детето и партньора, какво - не трябва да имаш чувство за вина, защото не са те създали? Това, че някой е станал родител, не означава, че е станал автоматично добър човек и че комуникацията с него ти добавя стойност. Между другото и животните правят секс и после “вдъхват живот”, грижат се и защитават малките, но ги оставят да порастнат, да се отделят и да имат малки на свой ред. Какво означава да седиш гладен, за да има за детето? Все си мисля, че деца се правят, когато имаш финансова възможност, а не за да има кой да те гледа на дърти години. Да се бориш със зъби и нокти - предполагам, че се има предвид нормалното - бебето се ражда, сменяш памперси, храниш, възпитаваш. Това носи радост, не е най-трудното и жертвоготовно нещо на света. Не го изкарвайте такова! Тази тема е чиста манипулация чрез чувство за вина и дълг! Добрият родител никога не би дрънкал подобни неща, а напротив - когато любовта е безусловна, не я използваш като разменна монета. Наистина ли сте ок да ви посещават от чувство за вина и дълг, а не защото сте готин човек, предлагате подкрепа, разбиране, добавяте стойност? Когато умрете, наистина ли най-важното е децата ви да съжаляват за времето, което не са прекарали с вас вместо да го преодолеят? С такива приказки това се постига! Обичам и уважвам родителите си и благодаря на Бог, че са живи, но те никога не биха натяквали какво са правили за мен и какво трябва да получат в замяна.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 1d386fed5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Така е човече , благодаря!

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 158dd2cb53
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Така е, но същото можеш да кажеш и за баба си и дядо си, а в моя случай точно баба и дядо бяха хората, които ме отгледаха. И сега ги няма и ми липсват безумно! А нашите, е не казвам, че не са ме обичали, но бяха толкова заети със собствените си кариери и развитие, че ги виждах само вечер за кратко, докато баба ми беше тази, която се мъчеше да ми обясни уроците от учебника, нищо че на моменти и на нея и беше трудно да ги разбира.

 
  ...


...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 70b6744d0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   2 и 3, очевидно нищо не сте разбрали от текста! Айде когато останете сами, без да има кой да ви помага, да видим дали няма да оцените вече загубеното и да сте на друго мнение. Никъде не е казано постоянно да даваш отчети или да звъниш по 50 пъти на ден на родителите си, а да се сещаш редовно за тях, да ги посещаваш, да се грижиш, когато са в нужда, да им звъниш и да ги изслушваш.
Наскоро загубих един от най-близките ми и любими хора в семейството и сега дълбоко се разкайвам за всички моменти, когато съм го наранявала и пренебрегвала.
Няма по-голяма болка от това да знаеш, че вече не можеш да си го върнеш. Затова хора, оценявайте близките си, дори и за най-дребното нещо, което правят, защото после вече ще е твърде късно и няма връщане назад.
Всичко бих дала да си върна най-любимата жена на света, всичко!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 897a6a7d5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Но когато имате Деца тях трябва да ги обичате много повече. Помисли си какво би направил ако имаш дете и родителите ти много искат след завършване да останат да учат в България, а ти и те искате в чужбина. Ще послушаш тях естествено. Ако човек мисли, че ще обича родителите си повече от мъжа/жена си и децата си е по-добре да няма свое семейство. И това, че родителите ти са те направили не означава, че винаги трябва да правиш каквото ти казват и да им звъниш. Това което много родители трябва да разберат е, че най-важното нещо на което трябва да научат децата си е да бъдат самостоятелни.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 31e5b264f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Омръзна ми с това чувство за вина и дълг! Цял живот ни манипулират с чувството за вина. Щом си майка, значи си светица. Пълни глупости. Отношенията трябва да са взаимни. Колко родители съсипват живота на децата си. Говорите някакви общи приказки от сорта на "Красотата ще спаси света". Откакто не поддържам близки отношения с родителите ми, се успокоих. Такава покъртителна вина ми бяха насъдили, че не ми се живееше. Сега се чуваме по празници. Започнах да пея. Не бях пяла от години. Слушам музика. Който е преживял болка от родител ще ме разбере. Останалите бъдете здрави и се радвайте на родителите си. Но спрете с тези изказвания за безусловната родителска любов, която я има само по филмите.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 31e5b264f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   До номер 3 - "Това, че някой е станал родител, не означава, че е станал автоматично добър човек и че комуникацията с него ти добавя стойност. " - Това е толкова добре казано, че не може по-ясно да се каже, за да се спре с тази манипулация. По логиката на автора, ромите, които са с по десет деца, са най-великите хора на света. Най-подлите хора, които познавам, са родители. И едни от най-добрите хора - не са родители. Нужно е да уважаваме родителите си, но ако това не вреди на душевното ни здраве. Ако вреди, се слагат граници. Само ще ви кажа една статистика - 90% от разводите при младите са от мнението на свекървата или тъщата, как трябва да се гледа семейство. Така че не ми обяснявайте за родителската любов, а прочетете книгата "Отровните родители", посетете няколко психолога да ви кажат какви са причините за депресиите и от къде идват - от детството, разбира се. Не ме разбирайте грешно, любовта е в основата на всички отношения и тя трябва да бъде взаимна. Когато е изкривена, хората се отдалечават и си съсипват живота. Обичайте себе си, обичайте партньора си, обичайте родителите си, но винаги поставяйте граница, когато ви боли, защото не сте длъжни на никой с нищо. Историите в сайта показват, че 90% от хората живеят нещастен живот с много проблеми. И тези призиви за дълг и вина не са уместни! Но комунизма това направи от нас. Вина и дълг, и никакво щастие. Трябва да сме отрудени женици, без мнение.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 3edc588502
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И аз съм съгласна, че след един момент родителите взимат повече от колкото са ти дали. Не трябва да се мешат в живота ти, това че ще помогна на моите деца да станат самостоятелни означава
че ще съм щастлива да не ми търсят помоща.

 
  ...

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 897a6a7d5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Не знам дали си мъж или жена, ама чувал ли си, че много майки на мъже се залепват за тях и им развалят връзките с много жени, защото казват че никоя не е достойна за него и само тя може да обича синът си много. Такива майки са ужасни. И това ли да ни е живота както написа Всеки ден да ги посещаваме. Е няма да стане. След 2 седмици заминавам в чужбина и вече ще им се обаждам сигурно по веднъж в месеца. Че и това ще е много.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: f0e3cd10fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 6, не съм на 10 да разчитам на мама и тате за помощ. Родителите не са длъжни да ни гледат цял живот, както и не сме длъжни ние да ги гледаме на стари години. Ако мислиш че си заслужава да пренебрегваш себе си, партньора и децата, за да обръщаш внимание на родителите, по-добре не прави семейство, както са писали по-горе. Мама и тате и тяхното щастие не трябва да ни бъдат приоритет цял живот и е много грешно да се смята, че щастието на родителите зависи от това колко често им обръщат внимание децата им. Не е редно да се втълпява чувство за вина и дълг. Ти или си жертва на подобно внимание, или си още финансово/емоционално зависима. Нормално е да си отиват преди нас, да скърбим, но не и да се изяждаме от чувство за вина - свикнете с тази мисъл веднъж за винаги.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 70b6744d0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Не знам в какви семейства живеете, ама големи независими личности се навъдихте. Може би защото съм от село и семейството ми винаги е било сплотено и затова ви се чудя, знам ли..
Моля, посочете ми, драги независими от родителите си хора, къде в текста на автора се споменава вменяване на вина и чувство за дълг? Къде се споменава за онези родители, които се месят в семейството на децата си?
Точно така, никъде!
Пише единствено за това да се отделя нужното внимание на родителя, да покажеш благодарност и да се сещаш редовно за него, а не съвсем да го зачеркнеш от живота си! Какво като имате ново собствено семейство? Нима това значи да забравиш родителите си, които цял живот за давали мило и драго за вас? Един умен и възпитан човек умее за съчетава и двете неща.
Вярно е, че има както лоши родители, така и лоши деца, но в тук съвсем не става въпрос за това, а всички вие по-горе го обърнахте на тотално различна тема.
И кажете ми, драги, когато изпаднете в беда кой ще ви помогне пръв - родителите ви или злобната съседка например?
Не знам изобщо защо се хабя да споря с хора, които нямат елементарни ценности.

От номер 6.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 264fdc0437
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Благодаря на автора, че ми го напомни. Те са всичко за мен, най-добрите ми приятели. Още днес ще прекарам страхотен ден с татко и вечерта ще си поговоря с майка.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 6e086ea6eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Когато бяхме малки, майка ни ни пребиваше жестоко. Направи ни плахи със сестра ми, аз все пак успях да се справя с живота, но сестра ми не успя. Тази зла жена успя да я пречупи. Сестра ми е на 50, още живее с нея, и още се страхува от нея. Нищо не й дължим на тази жена. Не мога да забравя никога раните, които нанесе на детската ми душа. Така че, това просто не се отнася за моята майка. Ходя да я виждам веднъж годишно, и дотам.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: f77c65a42a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Номер 6/13, както са писали по-горе, не е необходимо буквално да ти се каже, че трябва да се чувстваш виновен и длъжен, затова му се казва манипулация. Натяква ти се какво си получил и какво трябва да върнеш в замяна. Или няма смисъл да обяснявам на хора, които нямат елементарни познания в сферата на междуличностните отношения?
Това, което ти наричаш сплотено, психолозите го наричат емоционална зависимост (emotional dependence, enmeshment, toxic family) и ти си пример затова - живееш си на село, близо до вашите, много сте сплотени и те е страх да се отделиш от тях, защото няма да има кой да ти помага. 100% имаш ниско самочувствие, грам не искаш да рискуваш, да опитваш нови неща, да се развиваш, да бъдеш самостоятелен, да вярваш, че можеш сам да се справиш в живота, без мама и тате и това със сигурност ти е набивано от малък в главата. Нали знаеш, че живеем повече от родителите си? И още нещо - понеже много отдавна живея самостоятелно ще ти кажа, че има много начини да се справиш, когато имаш проблем - сам, приятели, колеги, да платиш на съответния специалист, парньора ти (бас хващам, че във вашето свмейство парньорите са чужди хора, намират се под път и над път, а кръвта вода не става - роднините са си роднини завинаги).

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker