Днешната комерсиална Бг рап, поп и R&B музика. Мнения? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Днешната комерсиална Бг рап, поп и R&B музика. Мнения?
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 1347 пъти
Какво ви е мнението за днешния комерсиален български рап и комерсиалната Бг музика? Венци венц и Павел, Криско, 100 Кила, СкандаУ, Боро първи, Тита, Дара, Атанас Колев и т. н.
Мнението ви за тая навлязла мода, на всяка песен вокалите да са прекалено обработени с аутотюн?
Кой ги слуша тези музики и изпълнители? Тийнейджъри току-що навършили 18 години? Подрастващите 16 годишни момчета и момичета? И максимум 23 годишните, все още безработни и неориентирани дали да продължават, започват или да прекратяват висшето образование? Или може би и онези които не знаят че в интернет има музика колкото си искаш за слушане и за откриване, и си чакат до ден днешен Телевизора или радиото да им покаже каква музика е "готина" и трябва да слушат?
В училище помня някога, как в час по литература четохме стихотворения на Иван Вазов, на Христо Ботев и правехме анализи на стихотворенията. Учеха ни на поезия, на римови структури и т. н. и т. н.
А сега днешното поколение от 96-97 година какво учат по литература? Какво им преподават, че не разбират хич от поезия и вместо да слушат качествена музика, качествен рап, те слушат някакви подигравки с поезията и с римите, от страна на авторите на комерсиалния бг рап и бг музика (поп).
Знам че го правят за парите, но може ли чак толкова да не се напрягат да напишат свествен и хубав текст? А не само да отбиват номер пишейки песни, с наличието на колкото се може по-малко думи в текста?
Какво ви е мнението? Кой ги слуша, кой не ги слуша (от вас, коментиращите и като цяло)?
Мерси

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: 503cfb4024
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм на 35 г. от Варна, на 21. 02. 2019 имаше Ден на отворените врати в радио Варна! Повече-в сайта на БНР! Оттогава реших отново да слушам радио Варна, за да съм в час с местните събития! Прави ми впечатление, че никой не слуша местното радио, всеки си пуска в колата все някакви чалги, рапове, но не и радиото! Миналата година на 01. 10 си купих едно преносимо джобно радио с USB, а на самата флашка си качих най-хубавите ТРАНС изпълнения! Но сега, след като два пъти разгледах студията на Радиото, реших, че е по-добре да слушам него! Снимки има в сайта на БНР-радио Варна, новини, датата е 21. 02. 2019! По радио Варна никога не пускат търговски рап, но си има часове и предавания за българска музика! Радио Варна може да се слуша от всяка точка на света чрез сайта на БНР и от мобилното приложение БНР! На концерт да, гледал съм ги, но да ги пусна просто така, едва ли! Не ме привличат с нищо! А и печелят, защото има кой да ходи на концертите им, аз не ходя, а концерта беше на плажа, беше безплатен, организиран от Кока-Кола и телевизия "THE VOICE", в превод "ГЛАСЪТ"! Просто исках да видя как изглеждат на живо тези рапъри! Бих казал, че това е пошла музика, без всякакъв смисъл! Така че си прав, авторе! Хора с голямо ЕГН дали ги слушат, не знам, но аз на концерта освен ученици, други зрители не видях! Тук-там имаше и семейства с малки деца! И това беше! А иначе публиката им знаеше песните наизуст, все едно тя ще излиза на сцената! Шегата настрана, но виждам, че по-младите от мен, насън да ги бутнеш, ще ти издекламират всичките им песни! Пък за мен тези песни бяха нови за мен!

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 3e31596740
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Абе защо така омаловажавате българската музика вмомента.Била безсмилена, тъпа, нямала хубав текст.Има си песни и песни.От песен до песен има Балкан разлика.Има песни за клуб, на които да си крещиш колкото искаш и да се забавляваш, затва са и с елементарен и прост текст.Да го запомниш лесно и бам.Има си и песни върху които да размишляваш или просто ей тъй да си седиш спокойно и да се кефиш.Тва е.И хората, които ги слушат не са само деца или някакви пропаднали хора както пишеш.Слушат ги от тийнейджъри(12-18) до 30 годишни, дори 40 .
Всяка седмица пълнят клубове(500-1200 човека).СкандаУ ще напълнят Арена Армеец на 06.04.2018г. с 15 000 .
Вирго и ТРФ също събират 1000 човека на участие и правят супер качествената музика.И за по-малко от 2 години направиха много повече, отколкото някои други, които ги бутат медиите за 10 години.....
Боро също събира по 1000 човека, вече прави комерс музика, но продържава да пръска с текстовете и лирика.Същото се отнася и за Димчо, Весоу, NDOE, Мърда Бойз, МБТ, БНР и т.н.
Явката ДЛГ и Мадматик за тея двамата само хубаво или нищо.
Другите ъндърграунд рапъри няма да ги коментирам щото при тях си е ясна работата.Брутални текстове с много смисъл, ма не стават за клуб и тва е(Атила, Жлъч, Керанов, Имера, 42 и т.н.)Респект.
Вмомента БГ рапа е във възход и все по-добре ще става.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 47e0de5565
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Музиката в днешно време е само бизнес продукт. Имаш ли гръб от Криско /примерно/ можеш да станеш изпълнител с голяма аудитория и тн.
Текста естествено ще е някакъв банален, с някакви евтини римички и запомнящи се фрази, колкото да се набива в главите на хората.
Но виждаме как тези песни в рамките на месец- два се забравят.
А примерно песни на Спенс, Ъпсурт и подобни се пеят и знаят с години.
Това е разликата между това да правиш лятно хитче и да се мъчиш да правиш изкуство. Изкуството винаги се помни във времето, докато некачествените неща се забравят бързо. Както пееше Спенс в една негова песен- Тъпите рими вехнат бързо.
Аз съм 89-ти набор. Имах един съсед с около 10 години по- голям, който ме зариби по Тупак, Биги и тн. рап класици. А родителите ми винаги са слушали качествена музика, като започнем от рок, та чак до джаз и реге.
Така че хубавата музика развива доста ума. Едно е да слушаш изкуство, друго е да слушаш разни чалги и псевдо рапъри.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: e25979c3e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм на 21 години и ти гарантирам, че в час на литература са ни преподавали произведения на Иван Вазов и Христо Ботев, също така и ние сме писали анализи. Не бих казала, че всеки ученик е слушал в час, но предполагам, че това важи за всички поколения, а не само за моето.
В колата слушам всякаква музика. Комерсиалната музика е нещо, от което не можеш да се абстрахираш напълно. Звученето понякога ми харесва, но текстовете рядко ми допадат. Това е музиката, която бучи по време на трафик или пътуване, която се пуска в приятелска компания. Музика, която е да разпуснеш, а не да почувстваш нещо. Ако утре се събудя и имам прилив на ентусиазъм или пък се чувствам вдъхновена, няма да си пусна комерсиална музика. Баща ми работи в радио, като млад е бил музикант. Израснала съм с български песни и с рок. Харесват ми текстовете на старите песни, харесва ми, че са нещо, на което няма да танцуваш в дискотеката, но ще се отпуснеш вкъщи и ще почувстваш всяка дума. Когато говоря за музика с близките ми, аз не говоря за комерсиален БГ рап, поп или R&B. Любимата ми песен е на Стоян Михалев и Виктор - Откакто ти, споделям го в случай, че ти се струва важно или пък ти е интересно. Знам ли, хората казват, че любимите ти песни и книги те определят до голяма степен, затова го споделям.
Но ако трябва да съм честна, да, слушам и комерсиална музика, просто не мисля, че тя е за душата. Харесвам ритъма на някои песни, харесва ми, че не ме карат да мисля и мога просто да танцувам с приятелки или да си припявам тихо в колата с приятеля ми. Аналогично, аз харесвам и комерсиални песни. Уважавам мнението на всеки един човек, нямам против да ме съдят заради вкуса ми за музика, но наистина не мисля, че във всяка песен трябва да търсим дълбок смисъл. Не всяка песен е създадена за душата, някои просто са прекрасен фон и те отпускат. И да, модерно е музиката да е повече шум, отколкото музика. За щастие никой не е длъжен да слуша нещо, което не му харесва. Аз, например, не слушам чалга. Не ми харесва, но нямам против хората, които слушат този жанр. Не им обяснявам, че е грешно и пошло, всеки има право на избор. Разпускайте с музиката, която ви харесва и, моля ви, за ваше добро, не отделяйте от времето си да поучавате или съдите другите хора, за да не губите вие хубавите емоции и да не се трупате с негативизъм.
Наистина не е приятно да си млад и всяка седмица да се намира човек, който да ти обяснява, че поколението ти е много скапано. Още повече пък да трябва да се чувстваме глупави, защото слушаме и комерсиална музика.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 1b28da3545
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   По литература все още се учат същите неща. Учи се Вазов, учи се Ботев, учи се Славейков, учи се Яворов. Но това не определя стила музика, който ти харесва. Ти едно време какво си слушал/слушала? Не вярвам да са били записи как някой рецитира "Опълченците на Шипка". Освен това нищо не пречи да харесваш повече от едно нещо. Аз харесвам поезията на Славейков, но имам и албуми на Dim4ou, V:rgo и MBT. Музиката трябва да бъде нещо за разпускане, нещо с което си почиваш и се зареждаш с енергия. Няма как някой да ти наложи да харесваш нещо само защото го учиш в училище. Плюс, различните поети/писатели са имали различни стилове на писане. Ако в училище ни учеха какво да харесваме, всеки щеше да има проблеми, понеже щеше да се разкъсва между символистичните произведения на Лилиев, революционните на Вазов или експресионистичните на Славейков. Така че важният въпрос не е как еди кой си харесва някой вид музика, а кой ти харесва на теб. Слушай каквото ти е приятно и не обръщай внимание на останалите. Пък ако искаш слушай и записи на Вазов, не е престъпление! :)

 
  ...


...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: de69389e3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Много хора слушат тази музика, познавам и жени и мъже на по 22 - 29, които я слушат.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: f3c3cd816e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Добри и интересни коментари. Браво.
Всичко, което прочетох като коментари, очаквах да бъде написано. Тъй че, съм ги обмислил тези неща които всички споделихте и ги знам, преди да ми ги и напишете.

Проблема е в комерсиалната музика в САЩ. От там ние българите черпим вдъхновение и затова българския рап, например, е такъв.
За в клубовете каква музика да слушате? Някога 2000 година например комерсиалния рап беше качествен. Текста е текст, лириката е лирика, не е като днешното по телевизията... Пример са: Nelly - Hot in Here ; Tom Jones-Sex Bomb; 50 cent - In da club; Christina Aguilera ft. Redman - Dirrty

И някога нямаше тоя аутотун. И какво оставиха изпълнителите? Евъргриин песни!

И пак казвам, изпълнителя е изпълнител за да ми покаже какво е написал като текст. Ако е някакъв беден беден текст, като днешните в комерсиалната музика, то по-добре да си пусна Funk музика или Electro Swing ;) 5000 пъти по-добър избор.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker