Приятелства към края си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Приятелства към края си
преди: 5 години, 1 месец, прочетена 1023 пъти
Здравейте.
Искам да получа мнение тук, защото ценя напълно безпристрастното мнение. Аз съм доста комуникативен човек, имам голяма среда от познати, но малка от приятели, тъй като съм много избирателна за хората, с които ще излизам и ще съм приятелка. По принцип приятелствата ми са дълги(всички по над5 години). Но напоследък се случва нещо с тях... да речем от 3 години насам започвам да осъзнавам как хората, с които съм споделяла всичко може би не са за мен. Просто така го чувствам на интуитивно ниво. Едното момиче, което наричах най-добра приятелка чувствах, че ми завижда... Постоянно се опитваше да се докаже пред мен по някакъв начин, че и тя също може подобно на моите неща да си купи, или че тя също може да напраеи/постигне/изживее нещо подобно на моя живот и постоянно го изтъкваше, а аз не очаквам такова поведение. Нещото което аз очаквам от приятелството е разбирателство, лоялност и добре прекарано време. С нея бяхме много близки и си спдоеляхме всичко, но имах чувството че ме орочасва.. Сравняваше си дрехите, заплата и всичко друго с моите. Показва ми интимни снимки с приятеля си, без това мен да ме интересува... Например като си купя нещо ново (дори и съвсем незначително) последвал комплимент, който обаче чувствахм като неискрен. За два месеца спрях да комуникирам с нея и бях много по- успешна във всяко отношение!
С второто момиче също сме много близки, но тя има много консервативно мислене и нулево възпитание. Има си близки хора които я обичат и се държи сякаш не е длъжна да се доказва на никого, но в това си държание е студена, груба и не възпитана, на моменти даже агресивна и крайна. Случвало се е да ми се развика в ресторант, защото съм я снимала без нейно разрешение. Тя много държи на мен, никога не съм чувствала завист, винаги ми помага, когато има нужда, не ме забравя, но е толкова самовглъбена от себе си (буквално е кон с капаци) понякога, че се чувства волна да не се съобразява с никого и явно да го заяви. Например като отидем на дискотека и се прибираме и зависим от нея, цялата компания трябва да си тръгне, защото й се е приспало или винаги трябва да се съобразим с нейните желания. Голяма глезла във всякакво отношение. Всички са длъжни да се съобразяват с нея и когато не го правят се развиква и си тръгва. Та аз напоследък все повече й се ядосвам за своеволните грубиянства и все по-рядко си прекарване хубаво като преди, защото просто тя се държи като истинска лигла. Не знам какво да правя в тази ситуация, защото тя наистина ми е приятелка от дълги години и нищо лошо от нея не съм видяла, но напоследък все по самонадеяна става. Просто никога не е готова на компруомид заради приятелите си или да се съобрази преди да ти се развика пред хората или преди да се размрънка. И когато тя мрънка всичко е наред, а когато някое друго момиче мрънак тя се ядосва....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: 1799f89970
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Майка ми винаги ми е повтаряла, че трябва да избираме хората до себе си такива, че да можем да понасяме с лекота лошите им качества.
Лошите качества са критерия, който определя как ще се чувстваш в нечия компания. Не ги съди, ако не са ти приятни, но не общувай с тях често. Трябва да знаеш, че всеки един човек в живота ти ще има лоша страна и периоди, в които тази лоша страна ще бъде на показ по-често от хубавата. За теб важи същото.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: b9d5824aa7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Истинските прителства нямат срок на годност - нито 3 нито 5 години. Но щом въпросните хора не ти са приятни - просто намаляш контактите с тях и това е.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 1e026f43e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Като имаш толкова против нея, говори с нея или просто я приеми такава, каквато е. Сигурна съм, че и ти не си по-перфектна. И в момента, ако не осъзнаваш, и говориш зад гърба, което не е особено окей.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 15c683e5a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей. И аз съм момиче и бях със същите проблеми, просто аз се промених и моите интереси същото. Не мога да ставам свидетел на такова просташко поведение. И при мен лично, това доста ме натоварваше и реших да се лиша с някои от приягелките си. Намерих нови, с които имаме съвпадение в характерите сега и се чувствам добре :))

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker