Въпроси за яхтите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Въпроси за яхтите
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 1337 пъти
Здравейте, имам няколко въпросчета за яхтите като цяло и искам да съм подготвен преди да направя решение дали да си взема една, или не. Един от въпросите ми е дали задължително трябва да наема капитан и екипаж, ако искам да наема/купя голяма яхта. Имайте в предвид, че ще се лицензирам в близкото бъдеще и ще имам опит в карането на яхта. Малко ще ми е некомфортно някой непознат човек да гледа как с приятелите ми се забавляваме. Друг от въпросите ми е малко по- сложен- какъв тип яхта трябва да купя/наема, ако искам да прекося някой океан (Например Тихия)? Ще добавя към въпроса си още нещо- след като прекосявам океан евентуално трябва да имам известна доза сън, за това въпросът ми е дали мога да пусна котвата по средата на океана и да съм в безопасност от потъване на яхтата? И така стигнахме до последния ми въпрос- понеже ще искам да гледам филми с компанията си на яхтата, ще мога ли например да си донеса плазмата на плавателния съд и дали има контакти, където мога да включвам щепсели? Та това ми бяха важните въпроси- ще съм ви благодарен, ако не пестите информация :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: 6584de89ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   По така зададените въпроси бих ти дал следният отговор: Като спиш вечер под юрганя, загъвай и ходилата, виж как си се простудил и си си повярвал, че не си средностатистически роб и провал.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 5355984300
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За такава яхта, за каквото говориш, че ти трябват 8 цифрени суми.

Да пунеш котва по средата на океана, при това с яхта? Да беее! Хич не тролиш.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 170bb05340
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Искрено ме разсмя!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: a383784949
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хаха, това е голям бъзик. Но за да съм по темата - за всеки случай си вземи въже 11 километра, ако случайно ти се наложи да акостираш над Марианската падина, че ако е по-късо, котвата да не вземе да завлече яхтата към дъното. :)

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 7477917791
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   От автора:
Не знам защо си помислихте, че се бъзикам- всъщност нямам никакво образование на тема плавателни съдове. Исках само отговор от запознати, а не подиграващи се индивиди.

 
  ...


...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 267954bd08
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   5< мислиш ли, че ако си надвил на масрафа и си е купил яхта, ще виси по цял ден в този пропаднал сайт? И според колко процента от тукашните профани въобще са виждали яхта на живо?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: a2d3af50ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Тука сме все лицензирани капитани, добре че ни питаш, шти кажем всичко безплатно!
Пускаш котвата винаги близо до някой остров с корабокруширали жени. Мож да те изядат жив или да те опекат за да ти вземат яхтата, ама преди туй шта скъсат... отпред, отзад, отсякъде.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 642409f6c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Аз съм имал досег с тази сфера, имам и двама познати които се занимаваха с класически спортни яхти (с платна) през 90-те години обикаляха насам натам, единия ходи и до САЩ през Атлантика. И мога ти кажа следното:

1. Яхтите са ИЗКЛЮЧИТЕЛНО скъпо "удоволствие".

2. За да имаш собствена яхта без това да ти е основната работа, трябва да наемеш хора да се грижат за нея в зависимост каква е може да ти трябват от 1 до 5 човека наети сезонно.
Заплата на един яхтсмен е най малко 1500-2000 евро на месец.

3. Яхтата има изключително много разходи за подръжка Трябва да се чисти всеки ден и винаги има какво да се прави по нея. Лятото се плащат такси за пристанище и консумативи а през зимата се вади от водата и също се плаща за място и охрана където да се съхранява.

Където и да отидеш по света също се плаща по пристанищата и цените са солени. За да плаваш на дълги разстояния особенно през океана трябва имаш поне 10 години плавателен опит. Иначе рискуваш да изчезнеш безследно. Плаването през океана не е шега работа! Изисква изключителни познания, опит и подготовка. Тези пътувания се планират със месеци. Запаси, вода, храна, всякакви провизии, а яхтата трябва да е оборудвана с най различни джаджи по международните стандарти. Радарни системи, радио, GPS.... и трябва да имаш съответните разрешителни за да плаваш в международни води и да акустираш в чужди държави.

Изобщо ако човек иска сериозно да се занимава с яхти трябва да си приготви поне 500 000 лева за начало. И това е за малка яхта до 15 метра.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: c1cc7211af
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Сигурно баща ти е милионер, а ти току-що си завършил училище. Искаш да правиш оргии на яхта без странични лица да те гледат. Ако става въпрос да идеш от Варна до Бургас при хубаво време, ще се справиш и сам. Може да придобиеш правоспособност, всичко зависи от тонажа на лодката. За околосветски пътешествия забрави. За такова нещо ти трябва пасажерски лайнер а не някаква лодчица. Явно никога не си бил на море и не знаеш, че това не е мястото да си развяваш оная работа. Остави навигацията и поддръжаката на оборудването, това може да се научи. Като излезе бурята копеле, на твоята жалка яхтичка първо ще си изповръщаш червата и ще паднеш на пода, после ще се насереш от страх и накрая ще се удавиш или ще умреш от студ в океана. Никоя курва няма да тръгне с теб на презокеанско пътешествие като те види каква си шматка, даже и да имаш яхта. Искаш да се забавляваш в морето - купи няколко билета за дамите за презокеански лайнер и си гледайте кефа. На борда има и казина и спортни студиа, и ресторанти и каквото си поискаш.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: a58c2b8e8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   До номер 10: Братле, момчето нито е издало лична информация, нито нищо. Толкова си комплексиран, че направо ми става смешно. Правиш се на мъжага, който има познания за живота в морето, и се опитваш да му докажеш колко си велик като го обиждаш като каруцар, смятайки че ще го смачкаш. Човека просто пита за презокеанско пътешествие, за да трупа опит, а не е казвал, че ще го направи. Дори не е казвал, че ще си купи яхта, а че ОБМИСЛЯ да го направи. Вложи малко повече интелект като пишеш коментари и спри да обиждаш непознати, защото може от другата страна да седи някой по- голям (няма общо с възрастта, съдейки по интелекта ти ще си помислиш, че говоря за години) от цялата ти рода взета заедно. Мери си приказките. Никой не харесва отрепки като теб. Една малка яхта за наемане струва около 10 000 евро за седмица, не е чак толкова скъпо, имайки предвид възможностите, които имаш, когато си в морето с личен плавателен съд. С последното изречение дано да съм помогнал някак си на автора :). Айде и умната във водата

 
  ...

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: c1cc7211af
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От 10 до 11: Аз имам познания за живота в морето, примерно мога да си определя положението по два или три навигационни параметъра - пеленг и или дистанция, хоризонтален ъгъл, вертикален ъгъл. Знам какво е ортодромия и локсодромия. Плавал съм на кораби много по-тежки от яхта и ме е клатило като за Световно. Авторът ако не е някой фантазьор и наистина обмисля да си купи яхта, значи има пари да го направи. Обаче няма никакъв опит, не само морски ами и житейски. Как човек с толкова много пари няма да знае да пита в Морска администрация за правоспособност ами е тръгнал да пише тук. Това може да го направи само някое лапенце, което още не се е научило да мисли. Затова и повече от коментарите тук са снизходителни. Понякога така трябва. Я ми кажи, ти пък кой си? И с какъв акъл го окуражаваш в глупостите му?

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 40ad96948f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Номер 11, и ти си на нивото на автора. Дори и някой да има по-добра изходна позиция в живота, тя трябва да се развива, иначе ще бъде изгубена. А като опит и интелект авторът в момента е кръгла нула. Да беше попитал поне майка си и баща си, те щяха да знаят, но той и това не е направил, а планира да харчи парите им за яхти и сериозно мисли да преплава Тихия океан. Ако това момче имаше потенциал за такова нещо, той отдавна щеше да се занимава с яхти, да е участвал във ветроходни регати и да знае за какво става въпрос, а не да се излага. Той даже не разбира как се е изложил и защо му се смеят, както не си разбрал и ти. Виждал ли си някога неадекватен човек, такъв който крои някакви големи планове, а не знае А и Б? Такъв човек става смешен само като си отвори устата по неподходящ начин на абсолютно неподходящото място. Това е перфектната жертва. Дали ще тръгне по долни гащи в планината без компас, без екипировка и храна и ще го открият вкочанен, дали ще тръгне да си прави селфи и ще падне от покрива или ще го удари ток от жп-линията, дали първите мошеници ще го изтупат като брашнян чувал. Нашият герой решил да прекоси Тихия океан на яхта и му трябват контакти да си включи плазмата :-) А ти пък му суфлираш, че даже и знаеш и колко струва една яхта на седмица. 10 000 евро не ти се виждат скъпо. Браво, браво, няма нищо лошо да имаш самочувствие, лошото е когато то се гради на наследство и високомерие и не е подплатено с грам личен опит. Ако си останете на същото ниво, каквито и пари да имат родителите ви, ще ги профукате за нула време и ще свършите на улицата. Как ще ръководите Вие бизнес, като не сте способни въобще да мислите, да не говорим за стратегическо мислене, подготовка и предпазливост? Едни голи бръмбари шарят из главите ви и мислите само за забавления. А дано майка му и баща му на автора да прочетат тая тема. Един съвет мога да им дам. Ако имат пари за трошене да го пратят синчето си първо на един ветроход с опитен екипаж да плава някъде из океана. Като се върне се обзалагам, че няма да иска да види кораб до края на живота си. И да му теглят един бой след това, задето са го мислили толкова време жив ли е, здрав ли е. Айде умната и в кревата!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: f57d1e7e17
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Споко човече,
Даже и оптичен интернет може да имаш насред тихия океан- не се коси излишно.
2.За котвата-Ами при дълбочини от няколко хиляди метра, може да пуснеш котва единствено ако не е вързана с въже(имаш си котва,отвързваш я и я пускаш) и гледаш как потъва както Леонардо Дикаприо във филма "Титаник".
За капитана може за подкупиш някой полицай с чин капитан- за 20 лева, може и черна превръзка да му сложиш на очите -за да не Ви гледа с твоите авери !
Ако имаш други въпроси, моля не се притеснявай да ги публикуваш.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 5922668d51
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   :D не мога да си го представя тоз оптичен интернет....
Някаква огромна ролка кабел ли ще е? Тръгва яхтата и е вързана с оптичен кабел за някой рутер на пристанището хахах
Плава си по окена, а кабелът се развива и развива...
Оптичен хахаха :D
птичен мозък.
Или пък с лазер от някой стелит понеже нали е ОПТИЧЕН ;) Сателитът се цели с лазера в някакво "око" (хайде да е по-голямо метър на метър или 15x15 м . с два-три тона стъклена леща) и корабът си получава интернета. Само че идва вълничка и връзката се губи :P на всеки 30-40 секунди ахахахаха
Аахахахахаха! :D :D

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 5355984300
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   "Как ще ръководите Вие бизнес, като не сте способни въобще да мислите, да не говорим за стратегическо мислене, подготовка и предпазливост? "

Не знам за какви бизнеси говориш, но еовека е направил умнтоо нещо, да попита за насока.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: a58c2b8e8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   До 16: Явно отговор на въпросите си няма да получа от "професионалистите".. Не разбирам само защо трябваше да си избиват комплексите че знаят нещо вместо да отговорят дипломатично. Разбирам че някои от въпросите са ми глупави но това не им дава повод да отговарят като простаци. Правят си заключения какво искам да правя с яхтата макар и че не съм споменавал нищо. Исках просто отговор на въпросите си- все пак така се придобиват познания ако не си запознат с нещо.. Те не го разбират. Чак пък й определят баща ми като милионер- смешници. Сега гледах наем на една моторна яхта- 5 бона. Мога да ги изкарам от работа на круиз. Няма да харча парите на родителите си както всички тук си мислят.. С тази моторна яхта ще обикалям гръцките острови с приятели и така и не разбрах дали трябва да наема капитан или не. Поне на това можеха да отговорят вместо да избиват комплекси. Пак казвам че ако съм попитал за нещо конкретно не означава че ще го направя а че просто искам да знам в случай че някой ме попита. Абе в тоя умрял сайт 70% от хората са такива простаци и вече няма да искам помощ от интернет защото ще намеря само такива хора.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: ac0ba31a62
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Ба!
В кой океан са тия гръцки острови??
:D Върви си задай в някоя църква въпросите, може да е по-малко умряло. Пак ще си на "точното място" да питаш за професионални съвети за мореплаване, мхм.
Пет бона наем евтино ли ти се вижда за ден :D да не си мислиш че туй е месечен наем? Един месец бачкане - един ден на яхта.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker