Котката ми падна от терасата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121029)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9587)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Котката ми падна от терасата
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 5794 пъти
Здравейте,

Днес се случи нещо ужасяващо, което няма да забравя никога със сигурност. Изключително тежко ми е и не знам какво ще се случи, затова бих искала да ме окуражите доколкото е възможно. Преди малко реших да сляза до колата, за да проверя едни цифри от таблото и в този момент чух как котката ми измяука от терасата, явно виждайки ме навън. Помня само как се обърнах и чух туп...туп. Буквално я видях как лети надолу точно както хората от 11-ти септември....Гледка, която няма да забравя никога. Височината е от втори етажна къщата ни. Бързо се стрелнах към котето, тя побягна , но като разбра, че съм аз, се предаде. Взех я на ръце, имаше кръв по носа и одрана козина под едното око. Нищо счупено видимо, избърсах кръвта...повече не е текла. Засега.
Ходи нормално, но е в шок...Какви са шансовете и според вас?! За момента няма как да я заведа на вет, защото минава 22ч....Дали това проскубаното петно ще се възстанови, ако евентуално не и с случи нещо фатално.Аз също съм в шок, не смея да я пипна. Единствено проверих за счупвания. На пръв поглед никакви. ...страхувам се да няма сериозен вътрешен кръвоизлив.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: 557ba2c2ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Спокойно, котки са падали от по-високо и са оцелявали. Типично е, всеки собственик на котка знае, че има периоди, в които животинките се пробват да избягат. Обикновено го правят защото са разгонени, но котката на мой приятел скочи от терасата заради птичка. За котките е нещо често срещано, но телата им са различни от нашите. Едно скачане от втория етаж на теб ще ти причини повече злини, отколкото на котето. Сама виждаш, че котката е сравнително подвижна, леко одраскана и повече стресната. Щом се движи, не е страшно. За твое успокоение ще ти кажа, че котката на мой познат си оцеля и беше съвсем добре, след като скочи от 4 етаж. Как го постигна и аз не знам. Природата им е различна, те са много по-здрави, отколкото изглеждат.
Единствено трябва да я заведеш на ветеринар при първа възможност. Специалистите си разбират от работата. През това време трябва да я пазиш да не дивее много. Ветеринарът ще я прегледа, ще прецени дали има счупвания и всички други възможни проблеми. Одраскванията ще минат сравнително бързо, знам го от опит. Възможно е да ти дадат мазило, с което да я лекуваш, за по-бързо оздравяване, но ще се оправи.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 5bf4501443
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Знам, че като стопанин те боли, което е нормално, разбира се, но наистина не се притеснявай, нищо и няма. Дори не е и стресирана. Котките са пословични с това си умение да падат от високо, без да се нараняват. Знам за котка, паднала от 4 етаж без драскотина. Знам и за такава, паднала от 7 ет. и се оттърва само със счупен крак, но после се оправи напълно. Втори етаж е нищо за котка. Може би е паднала малко настрани и се е претърколила и затова се е поожулила, но това е бял кахър. Ще и мине, спокойно.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 534e218de3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Втори етаж не е нищо.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: c06c2daddd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Преди години моята падна от 6тия етаж на апартамента и нищо и нямаше, доста са издръжливи.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: a437654869
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Моята котка падна от 7 етаж но беше голяма, нищо и няма въстанови се сама. Не се претеснявай козината ще порасне спокойно.

 
  ...


...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: b7d8f5ed71
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз си викам, че дребосъка е скочил поне от петия етаж на блок, а то било от втория етаж на къщата ви. Не се филмирай. Няма нищо общо с хората, които са скачали от кулите близнаци. Моите котки скачаха от третия етаж на блока ми и оцеляваха. Не съм ги виждал, но не съм виждал и труп, а ако имаше жената на първия етаж щеше да каже. Не мисля, че на котката ѝ има нещо. За всеки случай най-добре я заведи на лекар да провери, но не вярвам да е нещо сериозно. Всички физически и психически рани ше ѝ минат скоро. Не се притеснявай. Котешкото тяло е устроено и за много по-големи височини. Много котки са скачали от още по-високо и са още живи. И твоята също ще оживее. Дори и да е още малка и недоразвита пак нищо сериозно няма да стане. Не се бой. Скоро котето ше са оправи и всичко ше си е както преди. Но най-добре го заведи на лекар.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: ea8174793b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Моята падна от втори етаж и то бременна и нищо й нямаше, но нямаше никакви следи. Заведи на ветеринар да няма нещо счупено или някой вътрешен кръвоизлив. Котките не показват болка, но това не означава, че не ги боли. По-скоро изглеждат неадекватни, когато им е зле.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 6b92d26f51
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Веднага на ветеринар - винаги при падане на котка от високо трябва да се направи инжекция, за да не се увредят бъбреците - падали са ми за съжаление няколко котки и то от висок етаж, оцеляват и нямат видимо нищо счупено, но инжекцията е жизнено важна!

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: c1c7102c1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Това не е опасна височина за котка, нищо й няма.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: e0d21b933b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Привет на всички, авторката е.
Котката ми се храни и разхожда, освен белезите по муцуната (които се надявам да зарастнат, понеже е голяма хубавица) не можеш да кажеш, че е падала. НО изглежда си е натъртила носа жестоко, защото киха и подсмърча при хранене. Не искам да си мисля, че е счупен. Днес бях при вета (без нея, защото не искам да и причинявам още дискомфорт)... взех грануфорин (мисля, че беше) по препоръка за раните. Какво ще ме посъветвате да направя с носа и.? Предполагам, че трябва снимка, което не е трудно.... повече се притеснявам от следствието - операция или наместване (ако изобщо е възможно).

 
  ...

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 2976da4927
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Лично съм виждал как котка скача от 4-я етаж, пада по корем на плочите на тротоара, след което става и побягва. След няколко дена пак я мернах - беше добре.
Изобщо няма за какво да се притесняваш. Освен ако не е паднала върху главата си, което няма как да стане, понеже котките имат рефлекси.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 1d59ec8312
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   "Изключително тежко ми е и не знам какво ще се случи, затова бих искала да ме окуражите доколкото е възможно. "

Окуражавам те. Хвърли я пак!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 2dc1c4be35
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Заведи я на ветеринар.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 4504e94562
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Котките нямат проблем с падането от такава височина. Не би следвало да и има нищо, най-много леко да е понатъртила лапичките. Остави я да си почива и бързо ще се оправи, но ако толкова те е страх, заведе я на ветеринар, но 99,9% и няма нищо освен стрес.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: cdf61b7b95
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Котката на моя приятелка падна от 8мия етаж. Дори нямаше нищо счупено.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 14cf4a67b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Не случайно, котките са животни на които се приписва "способността"да изживеят 9 живота. При падане от високо, котката, за разлика от повечето животни, извива гръбнака си по особен начин, така, че да запази равновесие и да няма фатални последствия. Не се притеснявай, както са ти казали по-нагоре, височина от втори етаж е нищо за котките :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker