Да карам ли шофьорски изпити.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Да карам ли шофьорски изпити..
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 926 пъти
Така. Момиче съм на 16 години. Знам, че има време за шофьорски изпити, но се чудя нещо... На мен ми става лошо по време на път и винаги в кола съм някак неспокойна и ме е страх да не ми стане лошо... И се чудя дали въобще да се явявам на изпити.. От една страна какъв е смисъла да имам кола като ще ме е страх да я карам? А от друга страна си представям как карам кола, как се забавлявам и как имам пълна свобода (да знам звучи странно).. Объркана съм много. Знам, че изборът е мой, но все пак искам някакъв съвет!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: 2a92a62d91
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На мен също ми става лошо при пътуване, но е различно, когато си зад волана. Мога да се возя отпред около час-два, а отзад не повече от 10 минути. Ако имам избор дали да карам, или да стоя на задната седалка, просто взимам ключовете и си спестявам дълбокото дишане и държането на торбичка в скута. Притеснявах се, че ще ми прилошава зад волана, но никога не ми се е случвало. Концентрирам се върху пътната обстановка и забравям, че е възможно да ми се повдигне. Ако се изморя или се почувствам нервност, отбивам на първото възможно място и правя кратка почивка. Такива почивки никога не са ми били сигурни, когато се возя с приятели. Зад волана е различно, там вниманието ти е върху пътя, предварително знаеш, че колата ще се раздруса или че завоят е остър и тялото ти се стяга преди тези неща. Мобилизираш се към пътуването, по-трудно ти прилошава и ти имаш по-голям контрол. Аз, например, ако трябва да мина през шипка, карам, защото возенето там не ми понася. Карам внимателно, предварително правя преценка за радиуса на завоя и пътната настилка и се чувствам много по-добре, отколкото при возене.
Вече, ако те е страх да шофираш, нещата стоят различно. Всеки млад шофьор изпитва известни притеснения, но при някои страха е много силен и книжките им само събират прах. В такава ситуация ще дадеш 500( )лв напразно. Стига да можеш да се пречупиш да караш, ще се убедиш, че понякога е по-сигурно ти да си зад волана, защото така имаш по-голям контрол. Имам приятели, които са екстремни шофьори- карат бързо, влизат в завои с голяма скорост, минават през всички дупки, реагират в последния момент при опасност. Аз карам по друг начин и се чувствам по-сигурно зад волана, макар и да си е тежка отговорност. Може и при теб да е така, а може би страхът ти е различен. Прецени за себе си. Въпросът е можеш ли да се пречупиш да се качиш на кола и да шофираш, или ще дадеш едни пари за курсове и никога няма да използваш книжката си.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 94e704a01f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей! Пише ти момиче, малко по-голямо от теб, но минало по този път не толкова отдавна.

Първото което бих те посъветвала е да се зарадваш, че имаш право на избор, защото в моето семейство не можеше имането на книжка да се постави под въпрос.
След това те моля да си помислиш сериозно- става ти лошо като си пътник на задната седалка или по-скоро изтръпваш, когато си седяла на предната и си представиш, че ти управляваш колата?
Мен винаги ме е било страх да карам кола (да, още ме е страх, а изкарах книжка и взех всички изпити от раз). Дори като бях малка имах такива кошмари и изобщо не се вълнувах като другите деца от тази мисъл. Преди да се кача в колата съм треперела, обаждах се на гаджето си и докато не ме успокои по телефона не съм се качвала. Още преди за първи път да запаля автомобила избухнах в плач и инструкторът ми малко се панира…Беше много мил човек и разбираше паниката ми. (Тук вмъквам, че е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО важно учещият те да е търпелив, защото ако избухва за всяко нещо това само влошава положението) Всеки ден беше така. Месеци наред. Прибирайки се след поредния час практика си задавах въпроса що за деградирало същество съм, че да се боя от нещо толкова естествено, но никога не можах да си отговоря на този въпрос. Като капак започнах да се боя от всичко, което правя, да го поставям под въпрос „а дали правилно го направих“… Симптоми на психично разстройство.
Ден преди практическия ми изпит с карането една кола, която не видях на кръстовище, щеше да ме помете и прекарах вечерта преди въпросния изпит в плач и страх от очакващото ме.

Защо ти казвам това- просто искам да те посъветвам да не правиш нещо такова насила, защото сериозно би ти навредило на психиката… Единственото хубаво, от целия този ужас, който ми причиниха родителите беше, че ми платиха всички разходи покрай книжката, но каква файда- седи най-отзад в в картите ми и забравям, че е там, а понякога дори не искам да я гледам.
Ако си мислиш, че можеш да направиш катастрофа по време на кормуване с инструктор - невъзможно, бият ти спирачките и си в безопасност.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 0681f35381
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Момиче, шофьорски изпити не се карат, на шофьорски изпити се явяваш. Това, което се "кара" се нарича шофьорски курс. А след като изкараш такъв, дали ще вземеш изпитите или няма, е божа работа. А дали ще стане изобщо шофьор от теб, дори и с взети изпити и книжка - съвсем.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: cf998bce2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Като станеш на 18 си намираш автоинструктор и отиваш на 1-2 пробни часа. Моя вземаше мисля 15 лв. на час извън курса, в смисъл можеш да отидеш и да покараш 40 мин или час и 20 мин за 15 или 30 лв, без да си записана на курс. Като покараш кола ще видиш дали ти понася или не и така ще решиш. Друг вариант е да покараш с някой роднина по някой затънтен път. Аз съм се учил по черни пътища покрай реката и така.Трябва да импровизираш.
Карането няма нищо общо с возенето. Ако все пак много не ти понася и се страхуваш не се мъчи, защото си е опасно - много хора загинаха по улиците.
Пък и нали си момиче :Д, все ще се намери някой момък с кола :Д.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 0f1103b6bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Докато не се качиш зад волана, няма как да знаеш дали ти харесва, дали ти става лошо или не. Така, че ако искаш дори не записвай цял курс, а само 1-2 часа да видиш как се чувстваш и ако решиш, че ти харесва-давай смело.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker