Перфектна или просто избиване на комплекси? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Перфектна или просто избиване на комплекси?
преди: 13 години, 5 дни, прочетена 4242 пъти
Здравейте. От доста време се питам разни неща, които реших да споделя тук. Става дума за моя бивша приятелка и колежка в работата.

Отначало с нея нямахме общ език и не бяхме близки, но след няколко месеца се сближихме и започнах да я водя с мен и моята компания. Правех го защото будеше съжаление, защото все се оплакваше, че е сама, без пари, понеже е от малък провинциален град, родителите й са бедни, живее на квартира, а заплатата й е малка. Винаги й уреждах да идва на море с нас, на дискотеки, на купони... Доста пъти се е случвало да я черпя или да й плащам разни неща. Не че съм много богата, но винаги ми е изтъквала, че не плащам квартира.

С годините обаче, като я опознах, се дръпнах лека полека от нея. Страшно проблемен човек се оказа. Все правеше скандали и се налагаше. Излагаше ме където й да отидем, пред всичките ми познати. От друга страна е и адски злобна и завистлива. Опитваше се да застава между мен и приятелките ми и да ни разделя. Успя да ми отмъкне 2. Слава Богу, мъжете не са толкова тъпи (поне не всички). Понеже все беше сама, се опитвах да я запозная с мои познати мъже, но тя не харесваше никой. От друга страна те ми споделяха, че не е лоша, но не е техен тип, няма за какво да си говорят и като я опознаеш е по-скоро отблъскваща, отколкото приятна. Където и да отидем обаче, тя все искаше да е център на внимание и всички да я харесват. Все ми правеше евтини номерца и злорадстваше зад гърба ми. Външно първоначално беше хубавка, но с годините много се промени, злобата се изписа на лицето й, чертите й се изостриха, физиономията й не е на особено интелигентен човек и този фолк-стил, който поддържа я прави да изглежда като магистралка. Дори в момента колегите коментират, че изглежда ужасно.

Принципно всички колеги са много интелигентни, но тя... някак не се вписва в обстановката. Просто мястото й не е там. Няма манталитет и знания на човек, който има висше образование, дори не знам как е попаднала в университета. Само елементарни неща говори и прави. Заради поведението й спрямо околните, 2 мои колежки и наши общи приятелки я отсвириха и не й говорят от доста време. Преди 6 месеца, след като и на мен ми извъртя още един номер, й теглих една и аз, изтрих я от живота си и не съм общувала повече с нея. Тогава един познат ми каза, че сега на хорта нямало да им се налага да я търспят заради мен. И аз мислех, че ще ми олекне, но не... Оттогава тя се опитва да спечели всичките ни общи познати на нейна страна. Не че някой би й се вързал, но е доста натоварващо постоянно да се носят злобни коментари зад гърба ти и да ти въртят евтини номерца. Наистина не знам как да постъпя. Доста неща бих искала да й кажа, но не виждам смисъл, тя никога не си признава грешките и винаги се смята за права. Дали наистина го мисли и е толкова елементарна, че да не може да осъзнае кога греши, или просто не е човек, който признава грешките си? И нещото което ме изуми е, че е казала пред колеги, че се смята за перфектна!!! И който не я харесвал, значи си имал проблем. Що за самочувствие е това, или просто избиване на комплекси? Наитсина е странно, всички знаят, че мястото й не е там, всички виждат, че изглежда ужасно, само тя ли не може да се види какво представлява? Или просто не иска... В работата се налага, мисли се за много компетентна, а всъщност се излага и пречи. И как никой от шефовете не смее да й каже нищо в очите! Понякога си мисля, че има някакви дебели връзки, за да е там и да се налага така.

Вие как постъпвате с такива хора и как ги поставяте на мястото им? Имайки предвид, че не става дума за интелигентен човек, с който може да обсъдиш спокойно нещата, а за една "селска пръчка", с която по стечение на обстоятелствата трябва честичко да се сблъскваш.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 5 дни
hash: ca92b37591
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ето за това не допускам жени твърде близо до себе си. Не бих И обръщала внимание. Ти си се настроила яко срещу нея и търсиш всичко възможно негативно в нея. Няма смисъл.
Не се дразни, остави я да се прави на шут.

 
  ...
преди: 13 години, 5 дни
hash: 1bd042a35b
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

2.   Попадала съм за жалост на такива говеда:) Последната даже сваляше приятеля ми преди да станем двойка, макар че не го харесваше и знаеше много добре, че съм влюбена в него. Затова я и разкарах тотално. Никога не съм знаела как да постъпвам с такива тъпанарки и общо взето ми изпокъсват нервите. Всъщност и това не е точно казано. Знам как трябва да се постъпи - тотален игнор, забравяш, че съществуват, думите им не те интересуват, да си приказва, нали никой не ? вярва!... Знам, че така трябва да се постъпи. Проблемът е, че... нямам нерви, прекалено съм емоционална! Но... целта на такива хора е да привлекат внимание. Затова най - много ще ги накажеш ако ги лишиш от него. Ама тотално. Сега иначе е много модерно разни кифли да се правят на "перфектни" и да го раздрънкват наляво - надясно. Смешни са. Смей ? се на тази. Като почне да се хвали, просто се гаври с нея. Ще откачи. Но най - добре се прави, че не чуваш и не виждаш:) Успех! Аз не се справям особено добре, но дано ти успееш!

Борония

 
  ...
преди: 13 години, 5 дни
hash: e2bbba0e1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   2 е много права. И аз така преди често „осиновявах“ горкичките, но съм ги отрязала. Трудно ми е, защото са ме възпитавали нашите (грешно) да си играя с всички дечица, да помагам на слабите и онеправданите. Е, от горкичките не съм видяла до сега нищо добро. Предателство и неблагодарност е най-малкото, което съм получавала, най-голямото беше, че една такава беше любовница на първият ми приятел (оставих ? го за съпруг и ми направи голяма услуга в крайна сметка това момиче). Все правя грешката да допускам такива хора до себе си от съжаление и да се опитам да ги променя - ужас! Срещаш само отмъщение!!!
Постъпи както 2 ти казва - пълен игнор и не си трови нервите!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 4 дни
hash: 0c902f90e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Подкрепям номер 1.
Аз съм жена, също съм студентка, но не дипускам никого до себе си. Имам си семейство, имам си мъж до мен, не ми трябва друг....
Колегиални отношения. Не страня, но само толкова... Който има нужда - помагам, но не ги допускам в личния ми живот..
Откакто започнаха да ми водят сметка колко ми струват обувките и колко чифта имам ми стана ясно...
Стой настрана от това момиче, изглежда жалка... незнам външният и вид не струва нищпо като говори и се излага така...

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 1135f05670
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Хайде стига бе....

Прочетох за какво става дума и се изумих, че не само аз познавам и то 2 такива нагли същества. Наистина си мислех, че няма други като тях, но се оказа, че явно имало. Абсолютно същия начин на държание и вид на ``магистрална фолк-певачка`` Едната -по-малката(мои набор), се знаем с нея от детството. Първо от детската градина, после ни сложиха в 1 клас. И когато се наложи да сменя училището се почна ужаса. Само хора като вас биха разбрали за какво ви говоря. То не беше самосъжаления, не беше злоба към хората, не беше леко поведение. Така се беше вкопчила в мен, караше ме да и плащам всичко, въпреки, че не съм от богаташко семейство, но все пак (не го поставям като хвалебствен фактор) по-добре финансово от нейното семейство. Ама те точно такива ни надушват сякаш и ни знаят слабите местенца, мамка им...

Не искам да изпадам в подробности, защото е излишно, просто абсолютно същите номерца. Сестра и -вишистка, видимо без поне елементарни знания като за един студент (и интересно как попаднала в университет) беше същата, че и по-опитна змия от нея. И така се смееха на хората, все те им са криви за всичко, все те са най-хубавите и читавите, пък другите най-низшите на света... Те двете най-красивите и желаните(пък то как няма и аз да си вдигам краката на всеки срещнат -няма да ме търсят ли.. )Абе, какво обяснявам. И добре, че си нямах вземане даване със сестрата, ама тая наборката така ми беше опънала нервите, немога да ви опиша, не спираше да ме преследва чудех се как да се отърва веднъж за винаги, мислех че ще полудея накрая.

След като завърших, се наложи да си сменя номера, че не спираше да ме тормози и чак до нас да идва, след като виждаше, че не искам да имам контакт с нея. Меко казано-нагли и нахални хора. Постоянно искаше да знае аз какво правя, с какво се занимавам и тя да направи същото, за да не изостане.

Искаше да идва в моето училище въпреки ниските си знания и диплома, но нали се имаха все на голямо, с големите амбиции и претенции без покритие... Но не стана нейната и после започна да ме обижда, що съм учела там ми не в нейното училище, някакви такива празни глупости. Сега искаше много да научи къде съм решила да продължа с образованието си, та да може и там да ме тормози, но не стана нейната. Нямате си представа какъв товар ми падна, като се отървах от тоя трън.

Знам, че това е пуснато много отдавна и сигурно авторката не влиза, но наистина неможах да сдържа изумлението си по това, че не само аз познавам и съм си патила от такива ``хора``. И те разбирам напълно, авторке, колко ти е трудно да не се ядосваш. Искрено се надявам да си се спасила от тази напаст!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker