Смятате ли себе си за специални, предопределени и единствени по рода си? (W.?) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Смятате ли себе си за специални, предопределени и единствени по рода си? (W.?)
преди: 5 години, 1 месец, прочетена 1342 пъти
Здравейте читатели..
Реших да се възползвам от удобствата на сайта и да започна да качвам публикации, които ще имат цел да провокират мисленето чрез различни въпроси зададени от мен - и всеки ще може да остави своя индивидуален отговор.

Темата е такава:
"Смятате ли себе си за специални, предопределени и единствени по рода си?
Което ще има в предвид, дали сте се съмнявали някога в своето съществуване, дали вярвате, че имате неподозирани способности и някаква конкретна цел в живота.
Мислите ли, че знаете нещо което другите не знаят, че чувствате нещо което другите не чувстват като вас и прочее..

:)

Оставете своите коментари по темата.. можете да дадете и предложения за следващото заглавие.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: 4bb9e16801
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Смятам че съм абсолютно безполезен 19 годишен, който не се отличава по абсолютно нищо от другите. Мисля и знАм, че не допринасям с нищо за развитието нА света и само черпя ценните му ресурси. Общо взето мисля, че светът би бил по-добре без мен

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: e3a832ed34
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   мНе, аз съм си... обикновен човек съм си.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: b3c19a00f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Дядо Торбалан определено се смята за специален и че е близо до Господа.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 77ece72a3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Аз смятам, че всеки човек е специален, предопределен и единствен по рода си.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 756c3edbf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   В тийнейджърските си години се смятах за много специална и различна. От както прехвърлих двайсетте виждам все повече прилики между мен и останалите и не мисля, че има нещо особено уникално в мен.

 
  ...


...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 3236721c01
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   На 12 всеки се има за специален, после като го поблъска живота доста бързо слиза на земята. Така, че от доста време вече не се имам за нещо изключително и знам, че светът не се върти около мен

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: d9c0844ac4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Аз съм уникат без аналог в световната теория и практика, без мен Вселената просто би рухнала на мига.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 0ba9f331af
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Единствена, уникална, да. Както впрочем е всеки. Тоест, напълно нормална жена. Нищо не ми е предопределено, сама си кова съдбата. Другото са оправдания за слабост и мързел, ох горката жертва, така ѝ било писано. Къде е писано? Таратанци. Нещата се правят с правене.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 19a2a339a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   ОТ АВТОРА:
До номер 1. Ако вярваш че не допринасяш с нищо за света - то мисля че без теб той едва ли ще бъде по-добро място - нищо не би се променило - почти.. може би бил по-празен..
иначе има достатъчно ресурс.. определено. Живей за себе си и взимай каквото можеш. Докато можеш...

До номер 5. Има нещо вярно..

До номер 6. Основната стъпка към преминаването в зрялост на един човек е да осъзнае положението си в този свят - и истинската си стойност.
Иначе всички се раждаме егоцентрици - докато не спрем да ревем - или не спрат да обръщат внимание на плачът ни. (Говоря за децата)
Защото в един момент могат вече да се посегнат към онова което искат а и виждат че другите около тях не живеят за тях. А си имат други задължения и свои си нужди.. и те са личности и всеки за своя гръб.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: a66053de8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   4, да не забравяме Чичката!

 
  ...

...
преди: 5 години, 1 месец
hash: b3c19a00f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ако всеки е толкова уникален, както споменаха някои, значи уникалността не е толкова уникална.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: fb9fe45950
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   12, явно приемаш уникалността като нещо, което е (трябва да е) рядко срещано.
За мое голямо съжаление влиянието на комунизЪма още не е изветряло..., виждам в някои от коментарите тук.

Да, според мен повечето хора имат способности, за които не подозират. И за съжаление на немалко от тях се случва да изживеят целия си живот така, че да не проявят смелостта да ги открият и развият.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: a5b8ed315a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Може би. Мисля, че зависи от гледната точка, а в случая има много гледни точки.
Като за начало ще кажа, че съм от хората, които искрено вярват, че в живота има някакъв смисъл и някаква цел. Не ви говоря за големи и грандиозни постижения, имам предвид, че не вярвам в случайностите. Случвало се е непознат да ми опари деня с добра дума и това ми повлиява до степен, че денят ми минава много продуктивно, а настроението ми не се разваля от дреболии. Малки неща могат да променят по-големи неща. Всяко едно съществуване променя живота на околните. Ако номер 1 го нямаше, всичко щеше да е коренно различно. Гледали ли сте Ефектът на пеперудата? Замислете се. Номер 1 го няма, вместо него изпитват друг ученик, той изкарва двойка, родителите му го наказват, така пропуска излизането следобед с приятели и не се запознава с еди-кой си човек, с когото биха станали добри приятели и заедно са щели да отворят заведение след н-брой години. Звучи много нафилмирано, знам. Просто вярвам, че съществуването на дадена личност изменя събитията до степен, че те да бъдат важни в дългосрочен план. За някои смисълът на живота им може да докосват хората около себе си, да ги зареждат с любов и емоции. Е, сигурно други са родени, за да бъдат първокласни дразнители.
Кой колко е уникален, не знам! Аз лично не познавам двама еднакви човеци. Вярвам, че във всеки един има странности, които го правят по-различен във възприятието на околните. Също така вярвам, че хората не се различават много помежду си- всички имаме чувства, преминаваме през трудности, израстваме и се променяме през целия си живот. Естествено, както спомена номер 12, щом всеки има нещо уникално в себе си, значи уникалността не е толкова уникална. Да, ама този факт не ме кара да пренебрегвам личните качества на познатите си, не ме кара да ги подценявам. Имам приятелка, която често си припява и смея да кажа, че има уникален глас. Не е единствената, има доста по-добри певци от нея, но точно тя ми пее, когато пия кафе в почивките. И няма втори глас напълно идентичен с нейния. И понякога наистина това тананикане ми повлиява. Гледам приятеля си и си мисля, че е уникално същество. Заедно сме от години, далеч не съм влюбена и загубена в този човек, защото връзката ни е на етап, в който нямаме лично пространство дори в мокрото помещение. Уникален е, бе. Друг не ме дразни по същия начин и друг не съм обичала по същия начин. Нещо в него е различно, нещо във всеки, който познавам е различно. Ако енергиите са истина, то това обяснява много неща.
Никога не съм се смятала за много специална. Аз знам, че всеки може да ме замени на работа, вкъщи или във връзките ми. Имах ниско самочувствие през пубертета. После пораснах и осъзнах, че моите сълзи не струват по-малко от сълзите на другите хора. Осъзнах, че моите трудности за мен са толкова тежки, колкото и тези на другите хора за тях. Всеки има свое разбиране и свои чувства, вярвам, че тези неща са индивидуални и няма 2 еднакви усещания за различни хора. Всеки пречупва всичко през собствената си призма, а призмите ни не са еднакви със сигурност. Започнах да се уважавам малко повече, толкова, че да възприемам себе си така, както възприемам другите хора. Не съм специална, не съм единствена по рода си, не съм кой знае какво, ама няма втора такава гад като мен. Всеки е малко или много егоист, но се старая да давам нужното внимание на хората, защото не им е лесно. Аз оценявам близките си и ги приемам за специални, те правят същото за мен. Явно всеки един от нас е различен, специален и единствен по рода си (по хубав или лош начин), но не според цялото общество, а според тези, които са в обкръжението му. Хората си влияят, правят разни неща и оказват ефект върху реда на събитията.
И не, не съм се съмнявала в съществуването си, макар че доста се бях задълбочила в теорията, че земният ни път е сън, а истинската част започва със смъртта ни. Знам, странна съм. Неподозирани способности? Не подозирам да имам такива, но мечтата ми е да мога да затворя вратата на спалнята без да ставам вечер.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 1c089fe5ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

15.   Мисля, че ние сме просто биоматериал. Има седем типа хора в света и всеки прилича на някого. Каква ти уникалност. Само за криминалистите е важно всъщност.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: e1d4a52f4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   ДО АВТОРА, (пиша го с главни букви защото вие така сте написали за себе си ОТ АВТОРА).
Тази ваша тема наистина ме провокира и ще кажа с какво, но първо ще ви цитирам:
"Реших да се възползвам от удобствата на сайта и ДА ЗАПОЧНА ДА КАЧВАМ ПУБЛИКАЦИИ, които ще имат цел да провокират мисленето чрез различни въпроси зададени от мен-и ВСЕКИ ЩЕ МОЖЕ да остави своя индивидуален отговор".
Първо искам да ви кажа, че аз съм аналитичен човек. Всяко нещо, което прочета или чуя от човек или от медиите аз го анализирам. Така анализирам и вашия текст, който цитирам. Решили сте да се възползвате от удобствата на сайта и да започнете да качвате публикации. Такова ваше изказване ми говори, че вие работите в сайта и за вас няма да е проблем да качвате колкото си искате публикации. А и това: "ВСЕКИ ЩЕ МОЖЕ" да остави своя индивидуален отговор. Наистина ли, без цензура!!?? Нов подход ли имате вече, нека видим какво ще излезе от всичко това. До сега сте прилагали страхотна цензура, а по думите ви "ВСЕКИ ЩЕ МОЖЕ" звучи много окуражаващо. Да видим дали ще има промяна. Кажете коя е истината, в сайта ли работите. Защо пазите толкова големи тайни, нито знаем мъже ли сте, жени ли сте, или колко човека работите в сайта. В сайта "Rozali. com" няма такива тайни като при вас. Знаем, че екипа им е от 4 жени, знаем и имената им и можем да им пишем. Там се проверява само темата/историята/, а коментарите ние сами си ги публикуваме. При вас много нормални теми не сте публикували, а някои изключително цинични и вулгарни истории постоянно публикувате без никакво притеснение от ваша страна и много често от една и съща авторка. Вие знаете кои са тези истории, но ако искате ще ви дам десетки заглавия на такива истории. Само ваши публикации ли ще четем, а ще публикувате ли и наши, на читателите ви, истории?
Ще направя коментар по темата ви когато получа отговор на този мой коментар. Чакам да видя каква ще бъде реакцията ви. Пълно мълчание, или...?

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 4874ef01a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Аз пък смятам, че съм различна от всички останали. И то в най-лошия смисъл. Никога не успях да завържа приятелства, аз се интересувам от неща, които не вълнуват другите. И сякаш колкото повече израствам, толкова повече се отличавам. Да съм специална, не по скоро сякаш се чувствам прокълната да съм различна... не е хубаво...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker