Като скована съм, уж съм екстра, но всъщност се чувствам по-безпомощна от всякога - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Като скована съм, уж съм екстра, но всъщност се чувствам по-безпомощна от всякога
преди: 5 години, 1 месец, прочетена 1080 пъти
Сякаш съм застинала и не мога да направя почти нищо, което изисква някаква проактивност. Върша си ежедневните неща, но имам нужда от външни стимули за да се активизирам за нещо различно, което изисква някакво усилие от мен. Имах много натоварена и изискваща работа, смених я с нещо далеч по-спокойно и физически чувствам много добре, но душевно съвсем се обърках. В момента правя предимно неща, които са ми приятни и направо изпадам в паника като трябва да свърша нещо ново или в което не съм уверена. Преди нямах този проблем. Мислех си че след като напусна и минимизирам неприятните изживявания ще преодолея стреса, а се чувствам толкова безпомощна и скована и абсолютно неспособна да променя каквото и да е в живота си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: a4f23f8512
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Историята ти ми е крайно позната и отчасти се припознавам в написаното. Припознавам това, което бях преди година-две.
Има нещо, което аз наричам приятен стрес. Това е "стрес", който те активизира, кара те да се чувстваш силен, адаптивен и продуктивен. Фактически те натоварва по един приятен начин. Пак има дребни ядове, пак обмисляш разни малки проблеми, работиш усилено, стараеш се и това са си стресови елементи, но душевно си удовлетворен и имаш хъс да се справиш. Преди време изпадах в разни нервни състояния, причинени от стрес, приличаше на една постоянна паника. Премахнах стресовите фактори от живота си, но тогава изпаднах в лека безтегловност, нямах посока, още се страхувах, просто не бях натоварена и сякаш бездействах. Не ми беше добре, физически бях живнала, емоционално се бях стабилизирала, но бях далеч от щастието. Започнах да си набавям от този полезен стрес в умерени дози. Занимавах се с неща, които ми носиха удоволствие, но се предизвиквах и излизах от зоната си на комфорт. Така зоната ми на комфорт започна да се разширява, границите ми се изместиха значително и се чувствах по-продуктивна. Не просто върших разни неща, а се чувствах удовлетворена, че го правя и успявам да изпълнявам малки цели една по една.
Много е лошо да си без посока и да си спрял на едно място. Така може и да ти е удобно, но сякаш не живееш живота си. Добре разбирам това чувство, доста се борих с него. Когато дълго време си под стрес, първата ти работа е да премахнеш стреса или да го намалиш до минимум. Втората ти задача е да намериш занимания, които те карат да се чувстваш жив и те предизвикват. Предизвикателствата понякога са страшни, но стига да са желани, те ни помагат да надграждаме. Ако не се бориш със страха, той е победител. Увереността, че се справяме с нещо, се натрупва с опити да подобрим уменията си. Прави тези опити за нещата, за които не си уверена. Колкото до другите, с които никак не се справяш. Дай си малко време, направи си лесен план от съвсем малки крачки и започни да работиш постепенно, за да се научиш. Никой не е роден със знания, човек опитва, учи се, прави грешки и така става добър в начинанията си. Приеми, че е напълно нормално да не се справяш с всичко, но полагай нужните усилия.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: e00a6b3edd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм същия. Чувствам се празен за нови идеи на работа, а като някой ми каже да науча нещо ново, за да замествам колега... и... познайте какво става :( Бяло петно, нищо ново не мога да усвоя...

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: d2068d6e30
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Веднъж когато стреса наистина те смаже ей тогава става страшно. Говоря от личен опит.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker