Воля ... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Воля ...
преди: 5 години, 1 месец, прочетена 1211 пъти
Не знам как да започна тази тема..
поколението x, y.. не знам как да ни нарека. Някакво си поколение, което прилича на последния електрон от ядрото на някой химичен елемент. или пък сме електрон, който е свободен в пространството и имаме нужда отчаяно да бъдем привлечени от нещо.
в момента нямаме голяма война, не живеем във време, в което да има взрив от нови открития. Ценностите от едно време почти са умрели, губят се, избледняват. Нямаме мотивация, нямаме цел.
Днес гледах новини и знаете ли.. мисля, че статистиката сочеше, че най- исканата работа след 10 години в България ще бъде ПРОДАВАЧ. Това означава, че моите набори или дори може би аз ще бъда продавачка. Какво по дяволите? Наистина ли младите хора си представят живота по този начин.
Хаотичността на написаното и кашата в главата ми са факт, личат си.
Родителите на сегашното поколение.. Повечето от родителите ни работят като роботи 24/7, за да получим образование, за да не сме лишени от нищо... Кой по дяволите е решил, че едно дете не трябва да бъде лишавано от нещо си? И че трябва да има всичко на готово? И че това е добре за него?
Консуматорстово.. манията за материални блага ни е превърнало в хора, който си мислят, че е лошо да ни липсва нещо. Ами моралният глад?
Кой мечтае в днешто време? Попитайте един млад човек за какво мечтае. Ами 90% от тях съм убедена, че нямат мечти, дори нямат нуждата да имат. Просто са се отдали на някаква депресия и апатия. Живее се предимно ден за ден, без да се мисли за бъдещето.
Това имаме ние.. ГОЛЯМА ДЕПРЕСИЯ.
Вбесявам се.
Няма воля в хората. А това е единственото нещо, което ни прави красиви.
Признавам си.. преди години нямах желание за нищо, не исках да уча, но намерих стимул и с малки стъпки се промених. Нещата са прости и се променят, но се изисква воля. Защо младите хора я нямат? Защо 20 годишните все по- рядко имат тази амбиция и блясък в очите? Защо хората не мечтаят?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: 65803a0308
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Вярно е, че хаотичността на това, което ни пишеш и кашата в главата ти си личат.

Всеки има мечти, просто повечето хора нямат смелост да ги преследват, защото са потиснати по различни причини. Проблемът на много хора е, че имат токсични, контролиращи и задушаващи родители, които натрапват своите виждания, та дори и мечти, на децата си.
Радвай се, че ти си намерила смелост да преследваш това, което искаш и не съди другите, защото не им е лесно, макар и не винаги да изглежда така.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 0b6e68f81f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Промити са ни мозъците от свободия, ето защо.
Много бързо порастваме, много бързо опитваме от всичко, защото любопитството ни е прекалено голямо. На 20 сме мъртви душевно, с прецакани организми, защото кой мисли за последиците. Широко ни е около врата, презадоволени сме с всякакви материални тъпотиики и пак не ни е достатъчно. Да, повечето са в голямата депресия, от там търси се отдушник, защото родителите ти уж не те разбират. Отдушника най-често е нещо, което те срива, било то човек или субстанция или хоби. Не при всички е така, разбира се, има изключения и слава богу, че има.
Мъртви ментално, мислещи, че излизайки от гимназията и на квартирка с някой авер ще се живее живот.
"Брат, аре дай некви пари, връщам ти ги до 2 дни"
Днеска 20 лв, утре като няма-няма. "Няма кво да ям? Е, голяма работа, то вкъщи винаги има храна, аз гладен няма да остана, нали нашите са за тва. "

Всеки гледа лесното, гледа тънкото. И пак, от свободия, презадоволеност и мързел. Какво като бачкаш продавач, нали вземаш някви пари там, млад си, "имам време, бе, аз в бъдеще ще си създам бизнес, споко".
Уволняват те. " Голям праз, ще опитам другаде. " И пак, и пак, и пак...
Това са цитати, които съм чувала в разговори.. мечти? Дори не се знае значението на думата. "Ми, мечтата ми е да бича айляк". Тва искат хората, тва си постигат.
Тъжно, но факт. Малцина са тези, които имат воля и мечти и нещо ги удря в главата на 16-18 и си казват, че сами трябва да си изградят живота.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 7b24201dab
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   „... Някакво си поколение, което прилича на последния електрон от ядрото на някой химичен елемент. или пък сме електрон, който е свободен в пространството... “


Ти, миличка, сериозно ли тръгна да критикуваш другите? ! Погледни първо себе си. Ето ти цел- да се ограмотиш, да се образоваш, да четеш много книжки, за да не се излагаш друг път така за елементарни неща. За сериозни да не говорим. Не се сърди, ами се запретвай, че от невежеството по-страшно няма! Успех!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 8d28f55d50
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Някои думи, проблеми и виждания са много модерни в момента, ето, виж: токсични връзки, душевна хармония, душевно извисяване, медитация, паник атаки, депресия, тревожност, разходки сред природата, спорт, здравословно хранене, четене на книги, интернет зависимост, провалено поколение, провал, самота, успешност, да си си самодостатъчен.
Виждаш ли, за някои неща много се говори, те са много модерни и се приемат от обществото. На теория тези неща съществуват, важни са и е хубаво, че им се отделя нужното внимание, но практиката е сбъркана спрямо теорията. Идеята на всичко е да се научим да приемаме околните, както и да приемаме себе си. Идеята е да се самоусъвършенстваме, но сами за себе си, а не в опит да достигнем друга личност. На практика се случва едно налагане на разсъждения, които не са годни за всяка ситуация. Човек трябва да се чувства свободен, че да живее нормално, а в днешно време има много изкуствено наложени норми. Влизаш в социалните мрежи и виждаш привидно идеални личности, искаш да си като тях, а те позират пред камера и изкривяват истината. Например, всеки може да подреди красиво тази част от стаята му, която се вижда на камерата, а останалата част може да тъне в хаос. Всеки може да заеме определена поза с тялото си, в която да изглежда слаб, стегнат и красив, но това да е само на снимката. Всеки може да изкача да изпадне в подходящо позитивно настроение и да започне да учи другите как да бъдат щастливи. Казваме, че всеки сам създава щастието си, но не спираме да следваме чуждите модели за създаване на щастие. Сбъркано е, разбираме нещо добре на теория, но на практика не усвояваме смисъла му. В социалните мрежи се вижда само част от нечии живот, а малко хора го осмислят.
После се появява депресията, струва ми се съвсем логично развитие.
Защо се изненадваш? Всеки втори се опитва да дава акъл на другите. Масово се налага западен модел на поведение, на размишляване, на начин на живот. Основно из интернет се вихрят моралисти, които са способни да изкарат всеки по-черен от дявола. Дават се еднакви съвети, които очевидно не вършат работа за всеки. Глупаво е, че се опитваме да се вместим в граници, които може и да не ни харесват.

Живеем във време, в което висшето образование е почти задължително, а не е лукс. След 10 години ще има повече инженери, адвокати, лекари, педагози, филолози, филосови и психолози, отколкото продавачи. След като продавачите станат търсени, ще започне да им се предлага по-високо заплащане и е напълно нормално да има борба за такава работа. Както в момента има известна борба за работните места на IT специалистите, а преди години имаше такава за икономистите. Ти и да си човек с висше, пак ще работиш за да храниш децата си. Колкото и да си харесвам специалността, аз искам да имам хляб на масата, а след време ще имам деца и за мен ще е важно те да са облечени прилично, да носят здрави обувки и да имат играчки. Наистина не искам да лишавам децата си и наистина разбирам всеки родител, които не иска да лишава децата си. Естествено, че детето не бива да получава всичко желано наготово, но защо пък трябва да се срамува, да се потиска и да е лишавано. Искам всички деца да са здрави и щастливи, искам всички възрастни да са спокойни и удовлетворени... много тъпа мечта, но е една от моите. Хората имат мечти, но те искат прилична реализация в живота, прилични доходи и спокоен живот. Едно време майка ми ми каза, че художник къща не храни. Сега съм ѝ благодарна, че ме насочи така, но още рисувам в свободното си време.

Остави младите сами да избират по кой път ще поемат. Остави младите да бъдат такива, каквито са. Спри да съдиш младите. Спри да сравняваш поколенията. Всяко поколение осъжда предходното и определя следващото за провал. Всяко поколение израства в негово си време, няма база за сравнение, животът си тече и се променя, а с него и идеалите, морала, вижданията. Ние не сме една голяма депресия, ние сме резултат от всичко, случващо се последните години. Ние сме объркани от всички норми, които коренно се измениха, докато растяхме. Ние чуваме разни мнения от всеки ъгъл, на нас ни се налага модел за живот и мислене, ние трябва да се впишем в настоящето и трябва да работим за едно по-добро бъдеще. Ние се учим, тепърва навлизаме в живота и ще ни отнеме малко време да намерим правилния за нас баланс. Ние може би ще бъдем добри родители, може би нашите деца ще са спокойни, уравновесени, чудесни, защото ние не сме били такива. Да, сега много от нас са тревожни и депресирани, но това няма да трае вечно, почакай да видиш. Говори за нас след 30 години, когато действията ни ще са дали резултат.

 
  ...
преди: 5 години, 29 дни
hash: 205fbb1199
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Е, аз съм част от това поколение, което критикуваш.
И аз съм на 25 в същата възрастова категория и познай, и аз работя в магазин. И не защото това е мечтаната ми работа, а защото нямаше кой да ме издържа. Зашото оттук нататък няма да има кой да ме издържа.
Прекъснах 2 пъти, за да изкарвам някакви пари за живот.
Работата, която в момента практикувам не ме определя какъв човек съм. Не определя дали имам мечти, или нямам. Не съди хората без да познаваш историята, която крият зад това, което виждаш.
Вечер се прибирам и чета руска литература, слушам класическа музика, джаз и ходя на театър, обаче това няма как да го знаеш. Не си мисли, че хората на по ниски позиции не разполагат с различни качества, които с които може би те превъзхождат.
В такова време живеем, че ако не получаваш пари си загубен и си с вързани ръце.
Днес работя в магазин, след 10 години ти може да работиш за мен и още да критикуваш поколенията.
Развивай се като личност, усъвършенствай се неорекъснато и не съди никой. Предпочитам да работя в магазин, докато успея да постигна това, което искам и намеря истинския си път, отколкото да слушам упреци и да заемам длъжност, която е обществено приета за успешна. Да съм с фалшивата маска на щастлив човек пред хората, а вътрешно да се терзая, че не съм истински, защото не слушам себе си.
Коя всъщност си ти, че да казваш, че 90 процента нямат мечти. Ти си просто анонимник в този сайт и нямаш право да категоризиташ.
Гледай собствения си живот.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker