Етажна собственост - деловодство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Етажна собственост - деловодство
преди: 5 години, 1 месец, прочетена 940 пъти
Здравейте.

Касиерите на ЕС, събират пари за ремонти и месечни такси, а домоуправителите уреждат случващото се чрез привикване на ЕС и предлагането на неща от всякакъв порядък, засягащи входа и съседите. Когато плащате такси за входа или за ремонти - кой трябва да издаде бележка/фактура/касов бон за сумата и за какво е събрана - домоуправителят или касиера? Когато плащате месечните такси за вход, дават ли ви някаква бележка?
Също така ми е интересно - какви такси за вход плащате и в какво състояние са входовете ви?
Имам съмнения, че се събират повече пари, а за входа няма нищо налице.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: 2cda867576
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не съм чувала до сега някой да издава бележка или касов бон за това че си си платил входа или си си платил своята част от ремонта в общите части. Евентуално след като фирма извърши ремонт на входа издава една фактура за целия ремонт и тя стои у домоуправителя, но и за такова нещо рядко съм чувала защото по входовете винаги за ремонт наемат лица, които нямат фирма, а работят без да плащат данъци /на частно/ или дори в повечето случаи някой от входа прави ремонта, а му купуват само материали и/или му опрощават няколко вноски.
Чудя се, седнала си да разпитваш за нашите входове или искаш съвет за вашия вход? Колкото до нашия вход имаме си доверие на касиера, разбира се винаги има мрънкащи, но след като нямат куража сами да се наемат с тази длъжност, като им се каже те да се заемат и млъкват. Ако пък искаш съвет за вашия вход си дал/а прекалено малко информация какво точно те притеснява.
Събирането на пари за вода не е и няма как да бъде точна сума за всички блокове, има голяма разлика в това дали е 8 или 18 етажа, дали е стар блок или нова кооперация.
Примерно при нас 8 етажа в стар блок, за чистачка имаме по 2, 10лв на врата, за асансьор и общ ток разделяме на калпак по около 1, 90лв, за да има в касата пари събираме и по 3лв на врата всеки месец и така ако в един апартамент живеят двама души излиза по 9лв на месец за апартамента. В съседния вход на общо събрание са решили всеки живущ да плаща по 5лв на месец и касиера да се занимава с разплащането и да им съобщава веднъж годишно колко събрани има в касата, а те да си кажат има ли нещо което да не им харесва или да има нужда да се поправя.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 0ab1e0bdad
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Живея в гр. Плевен, предполагам че има значение и местоживеенето като регион, определящ донякъде и финансовите възможности. Имаме касиер, който събира по 5лв на апартамент без оглед обитаемост на имота/ това стартира от януари 2019 поради ниска разполагаемост в касата/ и по 3 лв за режийни разходи. 8 етажен блок. Нищо не се прави, често чистя доброволно самата площадка пред апартамента. Но това не е оплакване от моя страна, считам че недостатъчно допринасяме за пространството извън собствеността ни. Според мен това показва личното ни самосъзнание. Не се почиства и околоблоково пространство. Няма и млади хора, които да дърпат напред входа. Имаше проблем с капандурата, която тече на моя коридор. На този етап няма възможност входа за поправка. Дори сложената от мен кофа за събиране на водата беше изчезнала на втория ден от поставянето й.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: ec1cce213b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   7 лева на човек в мизерен вход в Слатина.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 232608b0a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От автора - исках да напиша ”счетоводство”, а не деловодство, но сигурно сте ме разбрали.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 470e7c57a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   За около 15 години смених под наем в 4 различни квартири и квартали в София. Сградите бяха нови, поддържана се-хигиена, цветя, редовно се правеха събрания на входа. Таксите бяха5-10лв на човек. месечно или 20-40лв. за апартамент. От няколко години живея в т. Нар елитен квартал на столицата, основната част от населението са кореняк-софиянците, парадиращи с потеклото си. Блокът е стар, общите части занемарени-издраскани стени, счупена дограма, течащ покрив. Плащаме по 5лв/човек на месец. Събрания се правят рядко, решения за подобрения се вземат трудно. Има няколко млади семейства, подеха инициатива, направи се градинка с цветя пред блока. Но ти с години наред нищо по блока не е поправяне.

 
  ...


...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 232608b0a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Към 1, то е дълга история с нашия вход... Накратко - мизерен, в мизерен квартал, в София, междублоковото пространство е страшна скръб, а отсрещният блок си имат градинка, цветя, входовете им са с чип, с пощенски кутии, с чистач, с осветление, пейки и т. н. всичко, което ние нямаме, а блоковете са еднакви, те събира по 5 лв., ние по 3 лв., но не плащаме чистач, осветлението го няма, вратата е счупена, не знам какво се плаща, краде ли се, да направят таксата 5 лв., но да сме като блока отсреща, би било хубаво, но кой да го реши? ! За всичко са нужни нормални хора, но един-двама срещу 30 незаинтересовани... не става. Относно бележките, ами има си, как иначе се отчитат парите в Общината? Вече има частни фирми, които водят счетоводството на ЕС. май е най-добре, може и да има нещо налице.

Номер 3 - това е, сериозна гавра, всички ли са съгласни с тази такса за едното нищо?

Към 5 - наскоро бях в Цариградски комплекс, в Дружба 2 се намира, той е затворен комплекс, има охрана, камери, градинки, магазини, банки и т. н. цената на имотите там е 1600 евро на кв. м., в моя квартал е 1100-1300 евро на кв. м., но не знам какво отношение има това с таксите за вход, та... в този затворен комплекс плащат между 10-20 лв. на апартамент, реално е висока такса, но пък и условията си заслужават, а ние - мизерия, прибираш се и нямаш лампа, спъваш се, късаш си обувката и си посиняваш крака. Общината не мога да я съдя, , защото тези части се ремонтират от ЕС.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 2cda867576
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   от №1 Авторе значи е време да осъзнаеш, че след като си собственик на 1/30 част от общите ви части и искаш промяна трябва да поемеш инициатива и съответно отговорности и да отделиш от времето и енергията си както за своето така и за общото благо. Не знаеш за какво в вашия вход се събират по 3лв ами питай този който ги събира. Искаш нови неща предложи и се заеми с събирането на пари и изпълнението.
" Относно бележките, ами има си, как иначе се отчитат парите в Общината?"
Този Въпрос не го разбрах, поясни моля кой какво отчита в общината? Да поправиш нещо на стълбището си е като да поправиш нещо в хола си ти си собственик не отчиташ бележки в общината.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker