Харчейки пари се чувствам щастлива! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Харчейки пари се чувствам щастлива!
преди: 5 години, 1 месец, прочетена 1322 пъти
Момиче, 19г. Работя от 8ми клас а от година вече не живея с нашите, а с моя приятел, с който си делим битовите разходи. Понеже нашите винаги са били с ограничени възможности, от момента, в който започнах да работя развих някаква мания за пазаруване. Не можех да повярвам, че вече имам собствени пари, с които мога да си купя каквото пожелая и да нося каквото пожелая, а не дрехите от втората употреба. С времето това се превърна в мания, която в началото се изразяваше в купуването на гримове и козметика, а сега в пазаруването на дрехи! Понеже работата ми е такава, че разчитам и на бакшиши на месец надхвърлям над 1000лв и може би 40% от тях ги харча по себе си. Когато се чувствам зле, някои ме е разстроил или имам проблем, едно ново червило мигновено ми подобрява настроението и ми става хубаво. Разбира се колкото по-скъпо нещо си купувам, толкова по-радостна се чувствам. Точно в момента си мечтая за часовник на Пандора и от няколко дни само ги разглеждам из интернет... това нормално ли е?? Приятелят ми казва, че съм типична жена и било нормално такива неща толкова да ме радват и на него мисля не му пречи манията ми. Дали нямам комплекси или нещо подобно??

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: 6cde9313ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Бедна незряла душица...

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: d00db5a8e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да, имаш комплекси. Часовник е малко доста тъпо според мен да се купува в 21 век, но това си е мое мнение, мой вкус.
Трябва да знаеш, че повечето хора имат адски комплекси за какво ли не, особено тука в България. Така че - СПОКО.

Ако си плащаш с твои си пари за харчовете ти няма абсолютно никакъв проблем. Харчи си и бъди щастлива!!

Само не с вкарвай в някакви кредити за каквото и да става въпрос.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: eef9c9dd10
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Приятелката ми е абсолютно същата, като малка техните са нямали възможности и сега наваксва. От 3 години сме заедно, дохода и започна от 600 на месец, сега вече е към 2000 и без значение от това, в средата на месеца винаги вече е без пари, просто покупките стават по-скъпи. Очила за 400, палто за 900, обувки за 500 и така... В началото не ми пречеше, но в последно време започна да ме дразни при 2000 заплата да остава без пари и все да се оплаква, че няма.
Тя си харчи нейните пари за глупости за нея си, пък после аз трябва да плащам почивки, разходки, ресторанти и т. н. Като си купя нещо скъпо за моите хобита ми се цупи, че вместо да сме идели някъде аз съм ги дал за това. Това не е нормално.
Според мен си промени приоритетите, защото по този начин цял живот ще си без пари, дори и при 10 хил. заплата, познавам такива хора.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 28d1928ffe
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Напълно нормално е, при положение, че в даден период от живота си, си живяла по-скромно. Не виждам нищо лошо, да си позволяваш хубави, маркови дрехи и аксесоари, с парите, които изкарваш с честен труд. Сега ти е времето да се обличаш, гримираш и да си позволяваш някоя и друга глезотия. Тази "мания" за пазаруване, както я наричаш, би говорила за проблем, ако купуваш излишни неща, които не биха ти влезли в приложение, само и само, за да си задоволиш нуждата да купиш нещо. Ако покупките ти вършат работа, използваш си ги и те карат да се чувстваш добре в кожата си, не мисля, че има какъвто и да било проблем. Единствено, бих ти дала съвет, който мисля, че няма да ти е излишен. Докато изкарваш прилични пари, опитай се да спестяваш всеки месец по някаква малка сума от заплатата си(40, 50лв. ), в случай, че изпаднеш в непредвидена ситуация. Аз правя така с всяка заплата и когато нещо се обърка, имам налични пари, с които да си покривам текущите разходи. Хубав ден от мен! :)

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 27e45b9959
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Според мен-абсолютно нормално, аз съм същият! Или поне бях навремето като изкарвах повече кинти. Сега хем ме е яд че вече нямам, хем ми е глупаво за какви "газарски неща" съм харчел преди. Най-лошото е, че навика остава и се развива и да изкараш и да си разполагаш, като наркотик е! Съвет, гледай да си запазиш заплатата.Не ставай алчна!Много лъскави неща са безполезни за човек с доход от около 1000лв. а след като ги купиш обикновено цената пада много.

 
  ...


...
преди: 5 години, 1 месец
hash: ca208229bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ще пазаруваш, ще се наситиш и ще осъзнаеш, че консуматорския живот е празен и е много по-важно какво оставяме след себе си, а не какво консумираме. Поздравявам те, че работиш от толкова рано, но все още си малка на възраст и много неща ще осъзнаваш тепърва. Представи си, че баба и правиш равносметка на живота си, едва ли ще остане в съзнанието колко броя червила си имала и колко дрехи си натрупала, а на колко хора си помогнала, какво си оставила след себе си - семейство, в професионален аспект, какви емоции си изпитала, какви приятелства си завързала...

Не е проблем да се облечеш добре, да се чувстваш красива, но е проблем ако това е единственото нещо, към което се стремиш и не се развиваш и в други аспекти. Отиди на театър, изложба, прочети някоя книга, гледай някой филм, отиди на планина с приятели, посети нови места, помогни на хора в нужда, развивай се професионално и като се усетиш пълноценна във всички аспекти - ще се почустваш много по-уверена и ще видиш каква нищожна част от живота е това просто да си купиш нещо.

Животът е богат на емоции и възможности, излез от тази рамка на обикновен консуматор и ще се почустваш много по-добре... Най-малкото пълно е с такива, не бъди поредната, бъди нещо повече! Вярвам, че ще го постигнеш - едва на 19 си. Помисли какво искаш да оставиш след себе си, с какво искаш да те запомнят :)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 29 дни
hash: 8d4d11ffee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Да харчиш по навик без да имаш нужда от покупките е вредно при всички случаи. Животът може да се развие по неприятен начин - ще се затрупаш с вещи, дрехи обувки, които не използваш; безпаричие (ако се разболееш например и нямаш застраховка); множество вредни навици в бъдеще, да продължиш да харчиш все повече и повече в един момент ще се наситиш и ще се чудиш защо не те удовлетворява като увеличаваш изхарчените суми за безсмислени вещи. За да се отърсиш от това може да пробваш с предварителен бюджет в началото на всеки месец или на заплата, като разпределиш каква сума за какво ще похарчиш предварително.

Изгледай тоя клип като за начало и ще ти дойдат идеи. Не обръщай внимание на рекламата накрая. https://youtu.be/aFjLhFtRFh8


10 s

 
  ...
преди: 5 години, 29 дни
hash: c527cc3e09
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Аз съм момиче на 21 години и знам напълно как се чувстваш. Аз съм същата. Като съм ядосана, тъжна, разочарована, отивам и си купувам някоя дреха или гримове и винаги искам да са скъпи, гледам козметиката на Шанел, червила по 80 лева. Евтините неща ме правят нещастна. Проблемът е там, че аз не работя и карам родителите ми да ми дават пари, по-сладко ми е да харча чужди пари. Когато имам свои пари, аз ги крия и не искам да ги пипам. За мен Пандора е нещо евтино, имам от там гривни, пръстени, но са много елементарни за това което искам аз. Така и не нося всичко което имам от там. Имам и пръстени с диаманти по 3000 лева и за мен те не са хубави. Сега имам мания по това да имам часовник Ролекс от чисто злато и този който съм си харесала е 32 000 евро. Никога няма да го имам и това ме ядосва.

 
  ...
преди: 5 години, 28 дни
hash: 4ce7bf18e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Това е инстинкт, остнала ни от преоисторически времена, когато сме били ловци и сме разчитали на това, да събираме, каквото можем, за да оцелеем. Тъй като в онези времена е било много рядко, да имаш нещо в излиък, то всичко, кеото е било считано за ценно се е обирало.
Днес, ценяме нещата най-често по пари, както и "колко яко е нещо".
Яке за 1800 лева, определено ни се струва много по-добор от това, за 79.99 лева, особено ако и изглежда по-добре. За съжаление, днес взимаш якето, оставяш го в "пеерата" и после виждаш ново. Едно процеси протичат в главата ти "нужно ми е", и го взимаш, а мозък ти казва "нужда задоволена"..

Помисли си над това, другия път, когато усетиш порива, да си кушиш нещо, което реално не ти е необходмо или поне има делче по-евтина алтернатива.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker