Защо раждат отново за момче? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121238)
 Любов и изневяра (29721)
 Секс и интимност (14365)
 Тинейджърски (21898)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4702)
 На работното място (3180)
 Образование (7305)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18535)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо раждат отново за момче?
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 1352 пъти
Забелязали ли сте някаква тенденция да се "искат" повече мъжки рожби? Това, естествено, не е концерт по желание и няма как да се дирижира този процес, но имам доста познати, които искат да имат момчета.
Имат второ дете само за да се случи този път "чудото" да имат момче, а като се роди пак момиче, казват "еми, като не можем да направим момче, ще си гледаме момичето".
После се оплакват, че с две деца им е трудно и ако са знаели какво е, са щяли са имат само едно, с едно било песен.
Защо майки с момченца гледат доста по-намусено от майки с момиченца, пък. И това се забелязва, явно жените пък искат момичета, някаква част от тях, голяма.
Изобщо доста хора имат претенции, а не са готови да приемат това, което им се "падне".
Никой не съдя, просто се опитвам да си обясня най-вече защо искат момче и защо се раждат деца само за да се "постигне" даден пол.
Имате ли обяснение?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: 818303c1b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти самата разпознаваш факта, че едни искат момчета, други момичета. Да, може би е наклонено към собствения пол на искащия, но това може да се обясни със желанието да имаш "втори шанс" да направиш всичко правилно за детето си, което не е било за теб. Като да се изживее един живот точно като твоя минус негативите. Може би... не можем да знаем, но това обяснява донякъде.
Колкото до може би малко по-често срещаното желание за мъжка рожба, според мен може да е по няколко причини и преди да ги изброя моля теб и всички останали, които ще прочетат коментара да не ги считат за моята лична позиция по въпроса, а просто за предположенията ми защо някой би искал да има момче и не би спрял да опитва докато не му се случи.
Първо, може да е от желание да се продължи името, рода. Това е малко остаряваща представа и вече не всички жени приемат името на мъжа си, нито децата се кръщават автоматично само с бащината си фамилия, но има семейства, които се гордеят със дългия си род и името, което е съществувало може би няколкостотин години.
Може да е от идеята, че момчета "по-лесно" се гледат. Някои родители виждат имането на момиче като доживотна "бодигардска" работа и смятат, че винаги ще трябва да се притесняват да не и направят нещо, колкото и качествено да е отгледана и да не се събира с лоши хора.
А може просто да виждат отглеждането на момче и фазите през които минава то като интересен аспект от живота, който са чакали и за който са си мечтали.
А може и да е по съвсем друга причина.. кой знае...
S. A. D.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 960862066e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Виж сега тези вълнения, за които говориш, пък и цяла тема си пуснал/а за тях, са присъщи само на ПРОСТОЛЮДИЕТО - само на най-простите и ограничени хорица. Няма смисъл да разсъждаваш и размишляваш върху тях, защото освен да изгубиш времето си, нищо друго няма да постигнеш, абсолютно НИЩО!

Няма смисъл да "си обясняваш" каквото и да било за такива хора. Гледай своето си щастие и просперитет.
Разбери, че тези хора внимание не заслужават.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 696e8e2a25
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   От генетична гледна точка нещата са прости. Гените искат да се разпространят възможно най-много в бъдещите поколения. Ако си беден, по-добре е да имаш дъщеря. Ако си богат, по-добре е да имаш син. Бедна дъщеря има шанс да си намери богат съпруг, от когото да има много деца и да успее да ги отгледа всичките с парите му. Богат син има шанс да преспи с много жени и да му се родят много деца от различни жени. Беден син няма да може да преспи с много жени и няма да има много деца. Богата дъщеря ще си намери някакъв мъж и ще има деца, но те нямат потенциала да са толкова много, колкото би могла да има ако беше богат мъж, който спи с много жени.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 31cabbdf7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Доста стара традиция е да се иска мъжко. Все пак момчетата са продължавали рода, а момичетата - рода на мъжете си. Съответно момчетата са оставали в бащината си къща и са се грижили за родителите си, като остареят.
Дори сега синовете се грижат повече за родителите си, отколкото зетьовете.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: bef3f9a1dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Една от причините, поради която се разделих с един бивш беше, че директно ми каза, че няма да обича момиче. Щели сме да работим до момче, щял да го възпита, да го изучи... За момичето ми каза "ти ще я раждаш, ти ще я гледаш, ако стане ку*ва ти ще го мислиш, аз не искам да се занимавам". Ще се изненадаш колко много мъже мислят така...

 
  ...


...
преди: 5 години, 1 месец
hash: d54ee2ecac
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   А съм мъж и искам момиче, пък. Говорите глупости тука. Комплексираните мъже искат момчета, а вие и с такива се хващате. Нормалните си стоим сами

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 0a523f3bec
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Към номер3: Марш при психиатър !!

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: a76f073845
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Едни мои съседи намразиха снаха си, понеже раждала само момичета на сина им. На обяснението ми, че полът на детето зависи единствено от сперматозоида (т. е. от сина им) ме гледаха умно-умно. Особено дядото се вайка, че родът им нямало да бъде продължен и че род по женска линия не се броял.
Досега имат две внучки, наскоро разбрах че снаха им била бременна с трето и пак щяло да е момиче.... Впрочем младите едва свързват двата края, но изглежда ще правят опити докато най-накрая се появи мечтаният наследник.

Впрочем в Индия е скъпо удоволствие да имаш дъщеря, понеже там се плаща на младоженеца, за да я вземе. Много момичета са избивани като бебета (или се абортират) по тази причина. И изведнъж се оказва, че липсват жени и циганорът не може да си намира булки...

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 8d8354992b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   А не е ли по-важно детето ти да се роди живо и здраво? Ама било момиче, ама било момче... Много важно! За мен полът няма значение щом детенцето е здраво и се развива добре.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker