В софия по-добре ли се живее отколкото в пловдив - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

В софия по-добре ли се живее отколкото в пловдив
преди: 5 години, 1 месец, прочетена 996 пъти
Здравейте!

Преди няколко месеца с приятеля ми си сменихме квартирата и отначало всичко беше повече от добре, но към днешна дата вече е направо ад да се живее на това място. Ще спестя излишни подробности и ще отида направо на въпросите си.
1. В София би ли било по-добро място за живеене в сравнение с пловдив? Говоря от гледна точка на това хората да си гледат в тяхната си паничка, а не като в пловдив да попадам все на клюкари и завистници.
2. Законно ли е да се изисква такса от хора живеещи на партер, при това под наем, сума от 20 лева на месец за асансьор и за събирания евентуално за някакви ремонти.

Благодаря предварително на отзовалите се!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: 7f7f434d31
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   1. Зависи. Населеното място е без значение, относително е на какви съседи и колеги ще попаднеш. Живея в сегашната си квартира в София от година и малко. Някои от съседите ми са много кисели, поздравявам ги, а те ме гледат учудено и не ми отвръщат. Повечето са такива, всъщност. Имаме една любопитна съседка, която е задавала странни и нелогични въпроси. Имаме и съсед скандалджия, който все търси с кого да се заяде. Хората над нас са малко шумни, което стана тема на разговор на последното събрание и всички други съседи решиха, че ще ни съчувстват. На нас не ни пречат тези отгоре, но останалите обмислят някаква подписка, с която да ги изгонят. Все такива забавни случки тук.
В предишната квартира нямаше никакви подобни ексцесии, там повечето поздравяваха, никой нямаше оплаквания от никого, нямаше и любопитни погледи. За жалост, хазяите ни бяха леко странни, звъняха всеки ден с разни задачи за нас, като да проветрим, да изметем, да направим еди-какво си. Често идваха на проверки, по 2-3 пъти в месеца, като се обаждаха 10 минути предварително. Нямаше как да останем там още, понеже това постоянно звънене и следене за глупости ни побъркваше.
2.
Да, наемателите обикновено плащат входни такси. Понеже сте живущи във входа, то плащате за чистачка, за крушки по етажите и други подобни. За ползване на асансьор не знам, но пак ще имате определена сума за входни такси. Ремонти на асансьор или покрив би следвало да се поемат от собственика на имота, понеже са по-скъпи и вие сте само под наем. Такива неща обикновено трябва да са описани в договора. Според моя договор, аз трябва да плащам входни такси и средства нужни за апартамента (крушки,препарати), но ремонтни дейности от всякакво естество се поемат от собственика.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 8f6d234e21
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Направо отговсрям на заглавието - НЕ!

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: e2581702ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Категорично Не.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 9870aeed71
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм от Сф, но живях в Пл няколко години. Намирам Пл за мн по-приятен и спокоен за живеене, хората също ми се видяха по-приветливи и позитивни от колкото в Сф. За съседите, на такива сте попаднали. Таксите на входа са описани в договора, за асансьор обикновенно хората живеещи на първия етаж не плащат.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: ec25e47ec0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Нормално е да се плащат такси, но това трябва да е ясно посочено в договора.

Аз лично съм живяла и в София, и в Пловдив - и двата града имат добри и лоши страни. Истина е, че в Пловдив хората като цяло са по-комуникативни и имат навика да любопитстват. В София никой не се е интересувал от мен и си живеех по-скоро анонимно.

Ако сте млади хора препоръчвам София. Пловдив е по-добър за създаване на семейство.

 
  ...


...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 3cd568d3fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Живея от 4 години в Пловдив. Предстои ми да се местя в София заради приятеля ми. Моите лични впечатления за тези 4 години: чаровен град с много интересни и симпатични местенца, срещала съм както много приятни хора, така и пълни темерути. Но това си го има навсякъде. Обаче няма как да не спомена за пловдивските шофьори, като най-вече наблягам на тези от градския транспорт. Ноп стоп се возя по автобуси - 70% са пълни селяндури без капка възпитание, псуващи всичко и всеки, пропускат спирки, карат като бесни. Кондукторите и те не остават по-назад. Ако нямаш кола е ад предвижването с автобуси. Не мога да повярвам как град обявен за Европейска столица на културата има такъв отвратителен градски транспорт.
Не знам дали е заради факта, че в София гъмжи от народ и всеки е вглъбен в себе си, но там на никого не му пука как си се облякъл, какво правиш, защо го правиш. Аз на такива работи съм се нагледала, че.... просто не се обръща такова внимание. Номер 4, приятеля ми е от София и като ми идва на гости ми казва точно обратното - защо пловдивчани са толкова намръщени и го гледат като полезно изкопаемо ако се държи любезно и поздравява някого. В София много често се случва да заговаря служители я в супермаркет, я в мол, заведение. Хората са шеговити, усмихнати, смеят се. Но и аз не мога да се оплача от моите съседи, поздравяват ме винаги.
В отговор на първия ти въпрос - понякога е до късмет, но мисля че в София ще сте по-добре.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 39ead12188
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Хората в Сф не само, че си гледат в тяхната паничка, но и са готови да минат през теб. Толкова са се овълчили, че аз лично не ги понасям. Пълно е с всякакви и да ти кажа, точно хората в Сф са нещото, което ме кара все повече да мисля за чужбина. Толкова нагли, невъзпитани и някои надути до небето хора никъде не съм срещала. Просто някои са..нямам думи. И се бутат и се блъскат и през теб ще минат, изнервени, шофират супер бързо като камикадзета, единици са възпитаните. И повечето са шумни съседи, вечно ремонти, преустройства, ако може и да си надстроят терасата, живеят по сто човека в един апартамент, което означава шум...

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: e218dd587b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   леле колко бързо сменяте един град с друг. завиждам ви за куража, непукизма и адаптивността

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: d7009c965c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   до 5 - то зависи от човека а не от града

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker