Въпрос за смяната на часовото време. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121029)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9587)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Въпрос за смяната на часовото време.
преди: 5 години, 1 месец, прочетена 893 пъти
Здравейте. На пръв поглед темата не е нещо важно, но имам желание да разбера кое часово време със сигурност ще остане, лятното или зимното последно ще остане трайно? Търсих в интернет и навсякъде пише различни неща и това само ме обърква. Някой спомена, че октомври последно щяло да се смени часа и така да остане. Но други са на мнение, че щяло да остане лятното часово време.
Лично аз изобщо не харесвам лятното часово време защото не се чувствам бодра сутрин, тъй като е още много тъмно и времето лети много бързо. А ако оставят него, зимата ще е много мъчително сутрин, защото навън ще е буквално нощ! А това според мене изобщо не изглежда полезно. Много се надявам зимното да остане. Малко грубо ще прозвуча, но не съм съгласна с тези, които искат лятното часово време. Помислете си през зимата сутрин какво ще е? Особено за тези които трябва да стават много рано... Според вас това не е ли повече вредно? ! Ще се радвам да ми отговорите. Приятен ден.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: af692d2685
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   С лятното часово време имаш повече от деня, защото се стъмва по-късно. Ставането по тъмно се преживява, но е кофти следобед да е вече тъмно като нощ.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: ec2c44159e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Още колко теми ще пуснеш?

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 677c571783
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Още не е решено, затова няма информация. Според мен лятното го искат само свързаните с туристическия бизнес. За всички останали зимното е по-добро, дори според мен с него повече се пести от осветление, защото при лятното сутрин е тъмно и се включва осветлението и понякога се забравя да се загаси, а вечер се ползва само колкото е нужно. А който иска лятно, може да си става колкото рано си иска, часа какво му пречи, докато при лятно време избор няма.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: bc693b2500
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Зимното часово време е нормалното време. Така е било в миналото навсякъде по света. Но някои американски идиоти решили през лятото часовника да се придвижи напред с един час и през зимата часовника да се върне един час назад в нормално време. Аз имам няколко часовника и ми омръзна да ги променям. Дано и България престане да копира всичко от Америка. Но нашите управници са роби на Америка и каквото Америка направи послушните български роби веднага копират. Дори американския щат Аризона не си сменя часовниците един час напред или един час назад. Така трябва да бъде и в България. Дано нашите политици го проумеят.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 2cc32efcb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   И аз подкрепям зимното, защото то е коректното астрономическо време и телата ни са пригодени към него. Ясно ми е, че много хора не си дават сметка, че ние се влияем изключително много от небесните тела около нас (просто физика) и изкуствената смяна на часовника нищо няма да промени.

Но човекът е егоистично животно и гледа само моментния си комфорт. Утре ще решат, че и облаците не са хубаво нещо и ще измислят методи да ги разпръскват още преди да са се оформили, щото искат да си пекат гъза на плажа. Просто нямам думи.

 
  ...


...
преди: 5 години, 1 месец
hash: b17ba4bd93
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ние нищо няма да решаваме. Миналата година имаше две анкети по въпроса, едната на сайта на министерския съвет свъзана с общото допитване на целия европейския съюз, при която около 50% бяха за астрономическото (наречено "зимно"), и около 32% за неастрономическото (наречено "лятно"). Другата анкета беше проучване на енергийното министерство, там резултатите са обратни - около 51% за лятното и около 38% за зимното. Официалната позиция на властта е, че ще изчакат да видят решенията на съседните държави и ще се съобразят с тях. Тоест "нямат топки" за елементарни решения, същото може да се каже и за европейския парламент, които влачат няколко години този несложнен проблем.

Аз съм за астрономическото (зимно), защото в повечето случаи то е по-благоприятно за здравословна жизнена дейност - ранно лягане и ранно ставане. Лятното време е подходящо за хора, които започват работа по-късно, за "нощните птици" и поспаланковците. Тоест освен първите, останалите са с по-малкък социален принос и не трябва решението да се съобразява с тях. Поддръжниците на лятното време за цялата година си нямат представа какъв автогол ще си вкарат със лятно време през зимата. Те си мислят, че като името е "лятно време" и зимата ще е по-томло. :D Точно обратното - сутрин ще е по-тъмно и съответно по-студено (обикновено най-студено е сутрините). Това ще е допълнителен стрес за току що пробуждащото се тяло, което има нужда от по-благоприятни условия след ставане. При "зимното" вечер ще се стъмва по-рано (както е досега) и тогава би трябвало да е малко по-студено, но не толква, колкото сутрин, а освен това организмът вече е "загрял" през целия ден и 1 час малко по-тъмно и малко по-студено не е такъв стрес, както сутринта.

Трябва да се отбележи, че досега никой от нас не е имал опит със "лятно" часово време през зимата, докато половината българи имат опит със "зимно" през лятото (смяната на часа е въведена 1979 година). Тоест тези, които искат "лятно" гласуват само въз основа на предположения, без да знаят как ще им се отрази то през зимата. Не знам за вас, но аз предпочитам да взимам рещения въз основа на реален опит, а не предположения.

Каквото и да изберат политиците, най-важното е, че ще спре безумната смяна на часа, която 40 години внасяше допълнително стрес в живота на хората.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 10634cffe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Сега феновете на лятното ще ти изпишат 3 км лекция.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 5e6644240c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   За съжаление и от Европейския парламент са същите размъкнати като нашите, та докато се наумуват кое да бъде... май последно решиха, че ще го махнат чак през 2021. А иначе зимното е астрономическото, а лятното е било измислено с цел пестене на енергия. Не знаем кое от двете е по-добро. Вярно, ако остане лятното зимата ще ставаме по тъмно, ама пък няма да става тъмно толкова рано. Ако пък оставим зимното, лятото ще се стъмва 1 час по-рано от това с което сме свикнали. Та не знам. Изобщо кой кретен е започнал цялата тази работа и е разбъркал биологичния ритъм на милиони хора по света? !

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 930f6f7b46
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Съгласна съм с повечето, но не и с номер 2. Тази тема е писана от друг човек! Това, че са съвпаднали темите и времето на тяхното пускане, не значи, че едно и също лице пише.
Номер 5 така е. За човек угодия няма. Нищо чудно да измислят нещо, с което да махат и облаците защото хората само мрънкат за слънце и не знаят, че и дъжда е много полезен и необходим. Ама кой да го осъзнае... всеки иска само комфорта както пишат някои. Другото изобщо не ги интересува дали ще е на добре или зле.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker