Всичко ли е общуването?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Всичко ли е общуването?!
преди: 5 години, 1 месец, прочетена 1116 пъти
Здравейте. Още от малък изпитвам затруднения с общуването. В училище през повечето време си бях самичък. Нямам и много успех с момичетата. И сега напоследък се замислям: всичко ли е комуникация?

За да си успешен с жените и с хората като цяло, за да си успешен в работата и в бизнесът, въобще във всичко в живота е важно и е на първите места за успех в живота?

Пиша ви, за да ви попитам дали разсъжденията ми са правилни или не и да ме коригирате или да ме насърчите да си подобря общуването, държанието и оттам комуникацията и взаимоотниошенията ми като цяло... Благодаря :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: 9e00e49442
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Липсата на комуникация може да се превърне в болестно състояние сама по себе си. Отделно всякакви погубни зависимости- алкохол, наркотици, хазарат - пак са си от проблеми в комуникацията.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 3731772f9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   На прав път си, но не издигай общуването на пиедестал.
От теб не се иска да си много общителен и да заговаряш всеки, който е около теб. Не се иска просто да водиш някакви разговори. Иска се да го правиш с добро настроение, позитивна енергия и в моменти, в които наистина ти се говори. Събеседниците ни усещат нашите емоции, дори и ние да ги прикриваме.
Хората са малко като огледала. Ако ти не се усмихваш, на теб също няма да ти се усмихнат. Ако ти си негативен, също ще усещаш негативизъм от другите. Може да се каже, че всеки има своя собствена енергия, която е публично достояние. В един разговор между позитивен и негативен човек, обикновено печели този, чиято енергия е по-силна, а ако са равни, то се намира баланс. Тоест, негативният става малко по-позитивен, а позитивният по-негативен, а'бе, и двамата намират реализма. Така например, за да създадеш добро впечатление на интервю за работа е желателно да отидеш спокоен и уверен. Ако искаш първата ти среща да мине добре, то трябва да си усмихнат и разчупен. За всяка една ситуация има правилен подход, зареден с определено чувство. Затова притеснителните хора рядко имат добри социални умения. Тревожните хора пък намират проблеми навсякъде. Общуването е важно, но е много по-важно как ти си настроен към света. Понякога външните фактори влияят на нашите емоции, но по-често нашите емоции влияят на възприятието ни и ни карат да видим света по изкривен начин. В общуването това е ключов елемент. Много хора се вторачват в крайната цел, но методите за постигането ѝ са много по-важни. При теб общуването е крайна цел, но ако го правиш насила, никога няма да ти върви както ти се иска. Понякога се налага човек да се насили, за да свикне в определена среда. Всичко се получава с достатъчно много опити, но си е чист тормоз и ако не върши работа, първо трябва да решиш личните си проблеми. Това е като събличането, знаеш ли. Не можеш да свалиш първо потника си, а после ризата. Не прави общуването самоцел. Помогни си сам, разчисти живота си, намери правилното възприятие за теб и се стреми да се забавляваш повече. Живеем един живот, трябва да го живеем така, че да се чувстваме добре през повечето време. Ако сам се балансираш и се почувстваш по-щастлив, надали ще имаш особени проблеми в общуването. А щом общуването ти се подобри, да, ще ти е по-лесно в любовта и на работа.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: ceaed03ee0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Да, речта е основният начин за връзка с околните в повечето сфери от живота ни.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 5c18a8043a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да, важно е и ще ти обясня защо.
Може да се познаваш, може да чувстваш колко си ценен като човек, но другите могат да разберат това само ако общуваш с тях.
Освен това, колкото и да се познаваш, има неща за теб, които можеш да научиш само от общуването с другите.
Всичко живо в природата, което има някакво съзнание, се опитва да общува със себеподобни и не само. Общуването, независимо дали е свързано с положителни или отрицателни емоции, неизменно води към развитие.
Не общуваш, за да си спестиш неприятните емоции, но така бягаш от живота и от човека, който би могъл да станеш.
Не се бой от разочарования и нараняване, а вярвай, че те ще те направят по-добър и човечен.
Ти самият ще нараниш и разочароваш някои, съзнателно или не, но и това ще бъде просто част от техния "процес на обучение".

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 5c5882dda0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   "За да си успешен с жените и с хората като цяло, за да си успешен в работата и в бизнесът, въобще във всичко в живота е важно и е на първите места за успех в живота"

За успешния бизнес се иска най-вече определен начин на мислене, от който идват и упоритостта, поемането на рискове, вярата, многото бачкане и т. н. и т. н. При кариерното развитие не са нужни единствено добри комуникационни умения, а още много други фактори.

Относно личните взаимоотношения мисля, че общуването стои на първо място, защото ако нямаш дар слово много трудно, дори да не кажа невъзможно ще бъде да завържеш приятелства. Също е много важно да имаш високо самочувствие, особено, ако искаш да привлечеш вниманието на жените.

Мисля, че можеш да решиш проблема си просто, ако станеш по-уверен в себе си и излезеш от зоната си на комфорт. Излизай повече, ходи на места, където ще срещнеш хора с твоите интереси, бъди по-отпуснат, не се интересуват от мнението на другите и ще се получи.

 
  ...


...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 1650e63c2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Да, най-трудното нещо е да се научи човек да общува правилно- с родители, деца, приятели, колеги и т. н. Чети по въпроса и действай. Успех!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: fc503eb4a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Всичко е.
Всичко общува. Информацията тече. Всяко живо, дори растенията си общуват. Агресивно, пасивно. Едното прави сянка на другото или се увива около него, или паразитира.
Човеците първо общуват с майките си, после с татковците. Оттам тръгват много проблеми.
Всичко е общуване. От ставането сутрин - "добро утро". Да отвориш вратата на комшия с много багаж в ръцете. Да си купиш хляб и ракия, да кандидатстваш за работа, да представиш себе си, да се сприятелиш, да поддържаш интереса, някакъв твой труд. Да продадеш, да си поискаш по-висока заплата, да изнесеш презентация, да не се скараш, да се сдобриш, да отстояваш позицията си, да се защитиш, да поискаш помощ...
Да си успешен. чети книги за общуването и тренирай
https://youtu. be/sQyfwHSjZQg


10 s

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: f18b12f545
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не е важно да си много общителен. За да си успешен и реализираш плановете си, първо трябва да имаш достатъчно финанси. А за да имаш достатъчно финанси, трябва да имаш много идеи, остър ум, финансова грамотност и да работиш усърдно! След като натрупаш финансите, дори и да не си добър в общуването, ти може да наемеш такъв вид хора за целите си! По тоя начин ще компенсираш твоя недостатък!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker