Лятно или зимно часово време - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Лятно или зимно часово време
преди: 5 години, 1 месец, прочетена 2047 пъти
Здравейте, ще ми бъде интересно да видя мнението ви. Тъй като трябва да решим кое време да остане, прави ми впечатление че хората в обкръжението ми искат лятното време. Освен мен никой не иска зимното, аз си го обичам защото се наспивам добре, чувствам се бодра и отпочинала. Ставам в 3. 30, иначе трябва да е 2. 30. И защо все трябва да се месим в божиите работи? Има си истинско време и то е от края на октомври до края на март. Вие как мислите, ако остане лятното завинаги няма ли да е грешка и после да съжаляваме?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: 57c5c18bcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И аз съм за лятно. Денят е по-дълъг точно, когато времето е хубаво. А зимата така или иначе мръква рано.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: ccec2e35ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Я ги питай защо искат лятното!? Защо толкова искат зимата да трябва да тръгват за работа, когато освен рано, е и абсолютно тъмно и студено. Пиши какви са отговорите.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: e46bea48b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Ние нищо няма да решаваме. Миналата година имаше две анкети по въпроса, едната на сайта на министерския съвет свъзана с общото допитване на целия европейския съюз, при която около 50% бяха за астрономическото (наречено "зимно"), и около 32% за неастрономическото (наречено "лятно"). Другата анкета беше проучване на енергийното министерство, там резултатите са обратни - около 51% за лятното и около 38% за зимното. Официалната позиция на властта е, че ще изчакат да видят решенията на съседните държави и ще се съобразят с тях. Тоест "нямат топки" за елементарни решения, същото може да се каже и за европейския парламент, които влачат няколко години този несложнен проблем.

Аз съм за астрономическото (зимно), защото в повечето случаи то е по-благоприятно за здравословна жизнена дейност - ранно лягане и ранно ставане. Лятното време е подходящо за хора, които започват работа по-късно, за "нощните птици" и поспаланковците. Тоест освен първите, останалите са с по-малкък социален принос и не трябва решението да се съобразява с тях. Поддръжниците на лятното време за цялата година си нямат представа какъв автогол ще си вкарат със лятно време през зимата. Те си мислят, че като името е "лятно време" и зимата ще е по-томло. :D Точно обратното - сутрин ще е по-тъмно и съответно по-студено (обикновено най-студено е сутрините). Това ще е допълнителен стрес за току що пробуждащото се тяло, което има нужда от по-благоприятни условия след ставане. При "зимното" вечер ще се стъмва по-рано (както е досега) и тогава би трябвало да е малко по-студено, но не толква, колкото сутрин, а освен това организмът вече е "загрял" през целия ден и 1 час малко по-тъмно и малко по-студено не е такъв стрес, както сутринта.

Трябва да се отбележи, че досега никой от нас не е имал опит със "лятно" часово време през зимата, докато половината българи имат опит със "зимно" през лятото (смяната на часа е въведена 1979 година). Тоест тези, които искат "лятно" гласуват само въз основа на предположения, без да знаят как ще им се отрази то през зимата. Не знам за вас, но аз предпочитам да взимам рещения въз основа на реален опит, а не предположения.

Каквото и да изберат политиците, най-важното е, че ще спре безумната смяна на часа, която 40 години внасяше допълнително стрес в живота на хората.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: b3686f1409
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   За зимното съм и аз, но което и да сложат ми е все тая.

Зимното е много по-смислено и здравословно, но няма да се хабя да обяснявам.

Само едно нещо искам - ако изберат лятното, никой, АБСОЛЮТНО никой, който го е искал, да не се оплаква, ако установи/усети напред във времето, че нещо не му харесва...

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 2be31519b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Първо отказа от смяната на времето е пълна глупост. Тепърва ще се осъзнае от масата хора, защото и при двата варианта ще има сериозни разлики от до сега. Ако остане зимното време, лятото ще се стъмва още в 8 вечерта, сутрин като станеш и излезеш за работа в 8.30-9.00 вече ще е напекло и жега. При лятното- зимата в 9.00 сутринта още ще е тъмно. И всичко това заради 2-3 дни дискомфорт два пъти в годината при смяната на часа. Все пак при свършения факт според мен по-добре би било да остане лятното часово време, защото наистина би било неприятно бързото стъмване и жегата сутрин, докато тъмните зимни сутрини ще се преглътнат някак си. Освен това много фирми ще променят работното време според сезона, така че до голяма степен се обезсмисля тази инициатива за отказ от смяната на времето.

 
  ...


...
преди: 5 години, 1 месец
hash: f39bd280f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Във форумите в други сайтове се изненадвам, че 99 % от хората искат лятното часово време !!! Нямам търпение да видя резултатите тук.
Аз сън за зимното, тъй като не съм на държавна работа, а съм обикновен работещ човек и ми се налага да ставам в 04:00 през нощта за да се приготвя за работа.
Болшинството дето са гласували в анкети за лятното часово време явно:

1. Нямат деца, които зимата ще стават по студа за училище (в Бълария между другото повечето месеци са студени, а лятото е кратко).
2. Работят държавна работа, където се започва от 8 ч. или 10 ч. сутринта. Без 12 часови дневни и нощни смени!
3.Са безработни и им е все тая кога ще си пият бирата или кафето в местното заведение.
4. Работят в сивата икономика - нямат работно време, шеф, лимит за печалба.
5. Работят от вкъщи пред компютъра, ако са IT-та (за жалост не всички сме толкова умни).

За друго не се сещам :)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: a5670b6d7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   По-добре зимно. Предпочитам зимата да ми е по-добре, отколкото лятото. Пък и лятото няма много работа. Тогава са отпуските и морето. Иначе не мисля, че в следващите 10 години ще се направи закон за еднакво време.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: bedbeb3ca5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Лятно. Вечер 2 пъти седмично ходя на тренировки, излизам да се забавлявам. Имам към 35 години докато стана пенсионер.
Ако остане лятно малък проблем ще са сутрините Декември и Януари за сметка на 10 месеца кеф.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 0b3bd25c19
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

9.   Кое му е хубавото на зимното? Това, че лятото ще се съмва в 3 сутринта и напрактика ще спиш почти до обяд и ще излзизаш за работа вече в жегата или че като се прибереш лятото от работа, докато си измиеш чиниите вече ще почва да се мръква и трябва да се забиеш пак вкъщи, вместо да се разходиш точно в хладната привечер? Или може би това, че на практика ще спиш пред деня лятото през почивните дни, когато по традиция си лягаш по-късно? А само около коледните празници дали ще съмва в 7 или 8 разликата не е голяма. Замисли се, че през уикенда през лятото като си легнеш примерно в 12-1 през нощта и след 2 часа вече е ден. Близо до северния полюс точно затова се самоубиват много хора и изпадат в депресия, пък вие си мислете, че е много полезно да си лягаш в 8 като кокошките и да ставаш в 3 през нощта.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: ce0e35f567
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 2, 3 и 6 много сте прави. Дано и другите се замислят

 
  ...

...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 4767dc23bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Номер 3 "Аз съм за астрономическото (зимно), защото в повечето случаи то е по-благоприятно за здравословна жизнена дейност - ранно лягане и ранно ставане. Лятното време е подходящо за хора, които започват работа по-късно, за "нощните птици" и поспаланковците. " - мислете бе, хора, при "лятно часово време" ще се става 1 час по-рано през цялата година, а не през половината, както досега. Най-"здравословно" е това, което казва организма ти. Аз от 4 години съм редовна смяна (друга не съм била) и ми трябват 2 почивни дни, за да започна да лягам в 1-2 часа и да ставам в 10.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 481b48b0a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Толкова години се е сменяло времето и изведнъж сега се оказа, че това е най-големият проблем в Европа и трябва да го спрем.
Аз съм за зимното часово време, мисля, че е доста по-реално и адекватно. А бизнесът да си гледа работата...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: e81f4ba175
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Аз гласувам да не преминаваме на определено време, защото все пак сме свикнали с местенето на стрелките

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: eae856eaf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

15.   Лятното. Много е гадно зимата като се стъмни в 4. 30 следобед и на практика се прибираш по тъмно. И така 3-4 месеца подред. Доста е депресиращо. Като цяло не мога да твърдя как ще се отрази това на всички, но за мен си смятам че ще е ок. А и лятото ще има доста светло време след работа, за парк, разходки и т. н. както е сега. Както каза някой горе, но гласувайки за зимното време, не гледайте само зимата че ще ви е студено. То и така си е студено. Проблема е че лятото ще се прибирате по тъмно! И ще си лягате след новините!
Така или иначе дори към момента лятното време е 7 месеца, а зимното 5.
А да намесваме бог в тия работи е тъпо. Едно че не съществува, второ че времето и часовете са измислени от хората за удобство. Не са спуснати от някъде. В природата не съществуват часовници. Нищо не пречи да си ги настроим както ни е удобно.
Турция вече мина към вечно лятно време (както и доста други държави). Който има познати, може да черпи впечатлетия от там.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 40ecd73f10
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Аз съм за зимното. Много по-естествено ми струва от лятното. При оставане на лятното, сутрин през зимата би било по-голям стрес за организма на работещите хора, учениците и малките деца в градините докато се разсъни и влезе във форма, отколкото по-ранното стъмняване, както е казано в някои от по-горните коментари. А летните месеци, така или иначе, денят си е достатъчно дълъг и без лятно време и не задължително да е светло до 21 ч. (лично мнение и предпочитание).

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 719b77907c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Виж 15, за бог всеки си знае. Но Турция не ни я натрапвай.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 8c39cfae39
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   До номер 15. По голяма простотия не бях чела. Че в природата не съществували часовници. Хората измерват времето от праисторически времена, най простия пример е слънчевия часовник. Щом сянката на слънцето падне върху стрелката значи е 12 на обяд. И ти можеш да си направиш такъв.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 2fb3b6044a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Ако трябва да не сменяме определено съм за лятното но според мен е по-добре да сменяме защото при единия случай зимата ще е тъмно сутринта а при другия случай ще е тъмно следобед.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 50a5f98fd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Някой знае ли вече нещо по въпроса кое часово време ще остане?? Защото една роднина пък ми каза, че ще оставят лятното време, като го смнят на пролет и така щяло да бъде. Като чух това и направо сякаш се сринах отвътре и в същото време се ядосах как може да оставят измисленото време и да ни мъчат особено през зимата. Те някои си го казаха, че целят да ни разболеят и май ще им се сбъдне целта с това ненормално лятно време през зимата. Но чувам и други мнения и затова ще се радвам да чуя някой и тука дали вече знае нещо или все още никой нищо не е сигурен.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 992ba4c92a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Споко 20, ако има нещо по новините ще го съобщят 1000 пъти минимум.

 
  ...

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 2be31519b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   н. 20 защо мислиш, че зимното ще бъде много по-добре? Лятото като станеш и тръгнеш за работа към 8. 30-9. 00 вече ще е напекло и жега, в 8 вечерта вече ще е тъмно. Кое му е хубавото на това? Писал съм и по-горе, масата хора искащи да отпадне смяната на времето просто не осъзнават какво всъщност ще стане. Защото и лятното часово време през зимата няма да е никак гот- до 9. 00 сутрин ще е тъмно. За това хората са го измислили- смяната на времето, но тепърва ще се осъзнава от масите.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 6d79e842e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   22, аз осъзнавам, но все пак смятам, че да си останем на едно време, е по-малкото зло. Прекалено много стрес създава една такава смяна. В дните след всяка смяна спешното прелива от инфаркти и инсулти, това сериозно.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: a5cf5d6eb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   22, така е, но като са рекли да се избира само едното... Няма да е честно да остане лятното спрямо хората, които не обичат да стават рано, а другите - каквото и да се реши - пак могат да си стават колкото искат рано, докато совите ще станат по-неефективни, не знам кой печели от това...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker