Нервен и избухлив - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Нервен и избухлив
преди: 5 години, 1 месец, прочетена 1607 пъти
Здравейте, с приятелят ми сме заедно от две години и половина. На 23 (аз) и 25(той) сме. Той наистина е едно прекрасно и интелигентно момче, но адски трудно запазва самообладание. Почти всеки негов скандал прераства във физическа саморазправа, псува прекалено много, повишава тон, общо взето липса на самоконтрол. Естествено не би го направил ако не е предизвикан, но не е редно винаги да отвръща по този начин. До преди месец негов съсед искаше да го съди за побой и единствената причина да не се стигне до дело е, че най-добрият му приятел е силен адвокат с много връзки. И това не е единствения подобен случай. Адски много го обичам, но намирам агресивното му поведение за неприемливо, защото според мен е достатъчно интелигентен да се защити и без да се стига до бой. Говорила съм с него по тази тема и всеки път казва, че не го прави нарочно, че просто когато се почувства засегнат или се ядоса губи здравия си разум и става агресивен, а аз не желая да прекарам живота си с подобен човек и не знам как да постъпя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: 41b7bbf747
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ставаш и си заминаваш

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: ac17b022a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Може би ако отиде на психолог ще му бъде от полза.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: cb04ecb9af
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   "Той наистина е едно прекрасно и интелигентно момче"... Нито е толкова прекрасен, нито толкова интелигентен, щом решава проблемите си с агресия и бой. Това е показателно за много ниска емоционална интелигентност - няма самоконтрол, нито емпатия, иначе нямаше да причинява болка на друг човек, не знае какво да прави с негативните си емоции. Един ден ще бие и теб. Зарежи го, преди да е станало нещо непоправимо.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 1aa1434768
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Бягай от такъв тип хора. Нищо полезно за себе си не правиш с такъв човек. Живей си живота. Някой ден ще се питаш какво си постигнала и като се обърнеш ще осъзнаеш, че си си подарила живота на някой, който не го заслужава.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: fbf92a13cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Имам определени резерви свързани с такива истории, бих те съветвала много да внимаваш с този мъж и да си отваряш очите широко при всеки ваш спор.
Не може да се има прекалено голямо доверие към хора, които в определени ситуации губят контрол над здравия си разум и действията си. Аз познавам такива, била съм свидетел на много грозни сцени, макар и никога да не съм била личността, към която изливат гнева си. Днес може да е съседа, утре може да си ти. Възможно е и той да има много стабилно възпитание, да не е способен да удари жена или обичан от него човек, но никога не се знае кога, как и колко ще се вбеси. Такива хора понякога са толкова непредвидими, че са си чисто опасни. Дори никога да не ти посегне, той все ще крещи истерично при ваши скандали. На твое място не бих родила дете, ако знам, че то ще израсне в леко агресивна атмосфера и ще става свидетел на всевъзможни нервни изблици. Ако е момиче, ще сметне, че това е нормално мъжко поведение. Ако е момче, или ще стане същият, или ще бъде емоционално осакатен и напълно свит.
Аз съм склонна да вярвам, че приятелят ти не го прави нарочно. Както казах, познавам хора, които не контролират гнева си и съм наясно, че те губят разсъдък и в нормална ситуация не биха направили нищо подобно. Много е важно той да се опита да се вземе в ръце. Не да стои и да обяснява, че не го прави нарочно, а нарочно да се опита да не го прави повече. Ако той се стреми към това да разреши проблема си с гнева, има огромна вероятност да постигне успех и да си живеете мирно и кротко още дълги години. Ако ли не, изобщо не ти е работа да бъдеш негова половинка в живота, защото винаги ще има моменти, в които ще се тревожиш, че той ще стори някоя глупост. Както и да го гледаш, може да нарани теб, може да нарани друг човек, може да се наложи известно време да си сама с децата, защото той е задържан в полицията. Той просто трябва да намери нужния самоконтрол в себе си, трябва да намери място, на което да излива цялата си негативна енергия, за да може да води нормален живот и да ти предложи такъв.

 
  ...


...
преди: 5 години, 1 месец
hash: d6b300b7bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Първо, това се лекува. Второ, ако не се излекува, един ден ти също ще бъдеш мишена на агресията. Защото в семейството спречкванията са неизбежни. И тогава ще си имаш работа с неговия адвокат.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 1b64f3a960
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Научи го да играе табла и да го опухат... да се научи да губи. Тряа да се губи в живота, иначе човек си остава тъпак.
После го прати на психолог. И накрая: като го зарязваш - по-леко, да не те опердаши и теб.

10 s

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: a4f5b9ef8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Не вярвам да се промени бягай

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 0012f2f1e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 8 ти го каза, слушай нас големите, минали сме през това. На 33 год съм мъж, но ти казвам бягай!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 75592409c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Аз пък съм сигурен, че го прави по навик, защото подобен род поведение винаги му е помагало. Ясно е, че има едни 10% случаи в които ще си навреди. Теб от тях те е страх, иначе и ти си го харесала отчасти заради този тестостерон, поведение на мачо, доминация над другите и прочие.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker