Ами ако хората в нужда бяха хора с възможности? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Ами ако хората в нужда бяха хора с възможности?
преди: 5 години, 1 месец, прочетена 762 пъти
От доста време мисля за темата в заглавието, а именно ако този на когото ти помогнеш имаше възможността да помогне на някой в същото положение би ли го направил? Не говоря за приятелски услуги, а за бездомни хора, хора със заболяванияили народи от третия свят. За някой може да бъде изключително егоистично, че изобщо подхващам такава тема, но ми е интересно какво мислите. Естествено всички сме хора и трябва да си помагаме, но не мислите ли, че голяма част от хората помагат само, за да кажат "вижте ме аз направих това и това, за това съм невероятен човек''Според вас на кого трябва да се помага? Възможностите променят ли хората? И, ако човека в нужда би бил егоист, ако имаше пари или нямаше проблеми заслужва ли помощ?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: 24e2ee14b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здраве, авторе! Впредвид на това, което пишеш тук, имаш право! Ще ти кажа защо! Където има зелени площи, инвеститори ги застрояват! А как ми се иска да подарят апартаменти на крайно нуждаещите се! Вярно, трябва някъде да си инвестират парите! Но какво лошо има тези бизнесмени да осигурят покрив на хората в нужда, без да им вземат и стотинка! А тези изпаднали хора да се реализират на пазара на труда! Това ми е мечтата! Но едва ли някой ще ме чуе! Или пък другият вариант е да не застрояват зелените площи, а да купят къщи на тези хора, в селата, ако трябва, да ги стегнат, ако са запуснати, или да им построят нови! И да подчертая-инвеститорите не са никак бедни, но аз ако бях на мястото им, щях да построя няколко кооперации за бездомни! Това е от мен!

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 62a8ad3e38
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   В същност повечето хора в нужда по някое време в живота си са били хора с възможности или поне "нормални" с покрив над главата.
Дали е личен избор, дали е лоши решения, дали заради измама са се озовали там където са сега.
В същност никой не е застрахован.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 1d207ad8f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   95% от хората го правят за славата. Във фейсбук често виждам такива, "Аз както си вървях, видях една възръстна жена.... " и разказва някаква история как и помогнала, изслушала. Хубаво, ама защо трябва целият фейсбук да знае със снимки на себе си, и може би жената там?

И други примери мога да дам - едно момиче, лично го знам, добро момиче е, и като човек, но тази постъпка ме зачуди, и като има някой протест е там, снима се с хората, с потърпевшите... И разбира се после във фб.

За мен ако това беше реално - нямаше да го пишат във фб, освен ако не се налага набиране на средства. Всичко друго е търсене на внимание.

Ако нямаше фейсбук, инстаграм или хора наоколо да видят постъпката, дали същият човек пак ще помогне?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 701e28b1f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер1, човек, не знам колко познаваш човешката природа... май не особено. И затова ти пиша - малко да поразсъждаваш, че ако го изтърсиш това някъде навън сред хора може и за тъп да те помислят.
Значи, акоо някой направи това, което казваш, първо - повечето хора автоматично ще се превърнем в хора в нужда. (кой не иска да получи безплатен имот)
И второ - България ще се напълни с вякакви араби, африканци и други там бежанци разни, дето сега се бутат в западната Европа, която както върви ще стане запАдната Европа...

Иначе аз също съм мислила по въпроса защо бедните са бедни и с годините стигнах до извода, че основната причина е психологическа - насъбрани прекалено много комплекси, страхове, емоционални проблеми и. т. н.
Според мен истинска и наистина ефективна помощ би била безплатна психотерапия, но това мисля, че в този век няма как да се осъществи, поради супер супер супер много причини, които сега не ми се пишат. Е добре, все пак ще кажа една, и тя е, че реално няма чак толкова Наистина добри специалисти. То има супер много хора, които са завършили психология, всички знаем, но според мен това, което се преподава, с изключение на някои топ университети в света, (категорично не в България) е абсолютно недостатъчно, прекалено басизно, аз лично бих казала направо outdated.
А и много от тези хора в последствие разбират, че не им се занимава/работи с психиките на разни хора.
Както казах има още, и то мното по-сериозни причини, които не ми се пишат, но и да ми се пишеха, тука който тръгне да чете ще се затормози от дългото (ми) писане.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker