Най-големия идиот --> аз - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Най-големия идиот --> аз
преди: 5 години, 13 дни, прочетена 1184 пъти
така... историята ми е доста дълга но ще се опитам да я съкратя на макс. Общо казано неработя (на 24 съм, наще ме издържат още.. ) работил съм но много малко време, и главно не ми се работи защото освен нещо за ядене аз друго не си купувам, учих 2 години в уни, но по скоро само ходех до там, и се отказах. През последните главното което правя е да играя игри или да гледам разни забавни видеа, снимки, мастурбиране и т. н. Спомням си като малък колко мечти имах и исках да постигна много, но всеки път като започна уж да се занимавам с нещо смислено ми омръзва след няколко дена. И това се случва не само там, дори повечето игри вече не ме задържат да ги играя повече от седмица. Проблеми със семейство и приятели нямам, което е странно (благодарен съм на наще че не са ме изгонили все още) имам доста приятели, винаги ми помагат ако ми трябва нещо и мога да разчитам на тях. Наскоро дори и се пристрастих към храната, не съм дебел все още, но постоянно мисля за храна, главно ям вафли, шоколади, чипсове абе все гадости... Поне съм доволен че все още непия, непуша и тем подобни. За момичета няма смисъл да говоря, никога несъм имал приятелка, и доста хора са ми казвали че съм грозен, но това вече не ми е чак толкова голям проблем, помня преди време ми беше бая гадно за тези неща.. Та това е горе доло.
Ако някой може да даде някакъв съвет, как да се измъкна от тази въртележка на ада, ще е много добре. Неискам да стана на 30, 40, 50.. и все още да неправя нищо, трябва да променя нещо.
HELP!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 9 дни
hash: d8ebb94d73
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Като за начало може да се научиш да пишеш грамотно, че ми иде и на мен да захвърля всичко и да вляза и аз в тази "въртележка на ада".
Освен игрите и прекарването на голяма част от времето ти в Интернет, си намери и друго хоби-някое, което ти е било интересно преди. Продължи следването си. Потърси си работа. Помагай на родителите си с домашните задължения. Излизай с приятелите си. Пробвай нещо ново...сякаш не знаеш какво трябва да направиш, че питаш нас. Спор няма, че ще ти е трудно в началото. Спокойно. Свиква се, стига да излезеш от зоната си на комфорт.

 
  ...
преди: 5 години, 9 дни
hash: fa2edc0e35
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не искаш да бездействаш, ама продължаваш да бездействаш? Логиката ти бяга, да си знаеш. Харчиш само за храна, но това си мислиш ти, а истината е друга. Всеки нормален човек има неизбежни разходи. Първият такъв разход е храната, това си е от важност, а после имаш разходи за ток, вода, жилище, интернет и евентуално парно. Такива разходи са неизбежни, просто в момента ги поемат родителите ти, а не ти и това те кара да си мислиш, че ти трябват пари само за храна. Отделно и транспортът струва пари, ако не ходиш пеша. Това са разходи за градски транспорт или за гориво. Ако работиш или се занимаваш с нещо активно навън, то няма как да не пътуваш от точка А до точка Б.
Радвам се, че никой не те е оставил да се мъчиш сам, но няма да е така вечно. Решил си и си прекъснал, твоя работа, никой няма правото да те съди. Обаче няма как да бездействаш цял живот. Родителите ти не са вечни. Ако тях ги няма, кой ще ти плаща сметките? Започни някаква работа, та поне да се издържаш и да се социализираш малко. Няма лошо, че играеш игри, но игрите не ти осигуряват покрив над главата и е хубаво да го помниш. Трябва ти разнообразие, ти си потънал в едно удобно сиво ежедневие, а там радости няма.

 
  ...
преди: 5 години, 9 дни
hash: 5215826471
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Като човек, работещ от 17-годишна възраст и сам издържал се в Университета, ми е непонятно как е възможно 24 годишен мъж да седи без работа. Това депресира и те кара да се чувстваш жалък.
Да не говорим, че на тази възраст трябва вече да си придобил необходимия социален опит, вместо да си вечното дете.
Намираш си работа - каква да е, не бъди много претенциозен и се изнеси на квартира. Ако си от сравнително голям град опитай Макдоналдс, да речем. Работи се на смени и ако не те мързи ще изкараш достатъчно да си покриеш наем за една стая и елементарни нужди. Аз като студент съм карал с месеци на варива и картофи и разходите ми за храна са били минимални. Така се почва. Опитай се и да поспестиш нещо и си търси по-добра работа.
Тежко е, но няма как. Сам си го казал, че ако сега не направиш нещо, и на 30, и 40 може да си в същото положение.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 дни
hash: ec1b6bccf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Като начало си купи книжки и започни да четеш! Че пишеш като някой от маалата! След това сериозно седни и помисли как си представяш живота след 10 години. Защото ок, сега родителите ти те издържат, но един ден или ще са пенсионери и парите няма да стигат или ще са стари и болни или няма да ги има. И тогава? Какво правиш ти тогава? Ровиш по кофите за да оцелееш? Така, че като си представиш цялата картинка как ровиш по кофите и предаваш каквото намериш на вторични суровини, мисля, че ще се стегнеш. След това започваш да си търсиш работа! Не казвам, че ще е лесно, но всеки път като ти иде да се откажеш... еми погледни кофите! Докато си търсиш работа, не е лошо и да започнеш да помагаш в домакинството малко. Здрав, прав мъж, пък чакаш майка си да ти изпере и да ти сготви. Поне малко уважение и любов към нея не изпитваш ли? Така, че вместо да ядеш чипс пред компютъра, вземи, стани от дивана и помогни на майка си с нещо! Защото колкото повече време минава, толкова повече ще задълбаваш така и ако сега ти е трудно, след години ще ти е още по-трудно. Да не говорим, че сега имаш шанс да те вземат на работа, но ако минеш 30 и си без трудов стаж, направо става страшно! СТЕГНИ СЕ! Защото сега е трудно, а някой ден ще е направо невъзможно и ще си завършиш живота като клошар и бездомник! Както казах, вашите няма да живеят вечно, нито ще са вечно млади и здрави, че да те хранят.

 
  ...
преди: 5 години, 9 дни
hash: 9c0d0ee740
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Трябва ти преживяване, което да ти достави нови емоции и гледни точки. Ако приятелите ти ходят на екскурзии отивай с тях. Ако не - организирай такава сам. Ако трябва и сам отиди някъде.

 
  ...


...
преди: 5 години, 8 дни
hash: b4350cd892
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Много е просто. Спорт. Трябва да събереш воля и да започнеш да тренираш. Нищо драстично, 5 км. бягане дневно, 100 коремни и 50 лицеви. Гарантирано след две седмици тонусът ти ще се повиши, либидото също. В момента на тялото ти му липсва движение и си попаднал в летаргична спирала. Ако нямаш воля да тренираш, се запиши на някакъв спорт, покрай другите и ти ще буташ напред.

Дядо Торбалан

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 дни
hash: 2a2c1a06d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не ми харесват коментарите дотук... Има истини в написаното, но драматизират относно намирането на работа и самоиздръжката. Лесно е да се намери работа, лесно е да живееш сам. Има едно голямо НО, в случая е - уменията ти. Наблегни на себе си, развивай се, имаш много свободно време, с което няма да разполагаш ако работиш. Направи така, че да не ти се налага да работиш нещо, само и само, за да не умреш от глад.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 5215826471
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   7 - уменията най-добре се придобиват с практика, а не на теория. Дали сме съвет на автора да си намери работа, защото губи изключително ценни години социален опит, който, ако му липсва, каквито и умения да има, няма да успее успешно да ги приложи.
Не става въпрос само да живееш сам, а да се научиш да си психологически независим от мама и татко; да ти се случат неща, с които ще трябва да се справяш сам; ще ти се наложи да се сблъскваш с различни хора с различни от твоите разбирания, които иначе избягваш, когато има кой да ти върши задълженията и т. н.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 2a2c1a06d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   До 8 от 7

Уменията идват с практиката, не споря, но аз го съветвам, да чете книги, да се просветли сега, защото когато започне да работи, особено ако работи за някой друг, няма да има физическото време да чете и да се научи, да анализира, да мисли. Не подценявайте четенето на подходяща литература.
Социализирането е важно, но е важно да е с подходящи хора, защото ежедневно виждам хора, които са много социални, но са неправилно функциониращи, сбъркани и объркани, защото общуват с неподходящи хора. Не приветствам концепцията, че лошото в живота ни учи. Това се случва само при осъзнатите и смирени хора, при всички други действа смазващо, и е по-правилно да избягват хора, и ситуации, които са негативни за тях.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: edac08b697
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Достатъчна мотивация трябва да ти е че имаш различни проблеми от други, поради това че късмет имаш родители. При това, доста толерантни родитили. Само родштел може да се лиши, да търпи болка, нерви, разочарования само и само детето им да е добре. Много те обичат. Работата е там че времето минава. Тах някой ден нама да ги има. Трябва да учи човек на самостоятелност, а това отнема време, усилие, нерви и адаптация към тях. В момента не изпитваш накои проблеми заради решението на родителите ти те да ги поемат. При все, времето тече.

Излез от комфортната си зона. Аз също играх игри като дете, избягвайки във мой си свят. Идва момент когато трябва да пораснем. Трябва да се научиш да се издържащ сам и да си полезен на общиството.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker