Хора, които крещят - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Хора, които крещят
преди: 5 години, 1 месец, прочетена 2208 пъти
Здравейте,

Какво мислите за хора, които имат навика да крещят когато нещо не им хареса? Повишават тон когато някой има различно от тяхното мнение и искат да се налагат, спорят, и създават скандали, злорадстват, подиграват се, и т. н. Не умеят да водят спокоен и смислен разговор, и не се интересуват от другия в комуникацията, прекъсват го, викат, налат се, и всичко, което описах по-горе.
Как бихте оприличили подобно поведение? Ясно, че човекът е такъв-какъвто е, няма да се промени, въпрос на характер е на емоционална зрялост, на възпитание дори, но ми е интересно да прочета чужно мнение.

Срещате ли подобни хора и къде, колко често, преобладават ли в ежедневието ви или по-скоро не?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: 561b87bad0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Е не виждаш ли, че 99% от ганьовците са именно такива. Не виждаш ли, че тук на някое комплексирано селянче като му се каже истината и какво правят хората в реалния живот, направо се изяждат после в коментарите. Хем се вижда, че мисленето му няма общо с реалноста, хем се напъва все повече да се налага. За повечето хора може би изглежда просто като свада между простовати селяни на пазара, но според мен си е сериозен психически проблем като гледам до какви крайни и нереални изказвания стигат. То е като да си имаш работа със шизофреник, бълнува и не се знае кога и как ще откачи.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 445dc3cae9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Тези, които се налагат и се подиграват, не винаги са същите тези, които „викат“.
Има хора, които се държат агресивно без да повишават тон и без да използват нецензурни думи. Тези хора също прекъсват и не могат да приемат чуждите мнения, защото се смятат за най-умни на света.
Тези хора стават причина другите да викат и да крещят доста често.
Иначе е ясно, че крясъците не са приятни на никого. Хората си викат, когато не могат да се разберат.
Знам, ти говориш за тези, дето повишават тон за всяко нещо, те просто нямат способност да са търпеливи. Но не всеки, който повишава тон, може да бъде сложен под този общ знаменател на „дразнител“. Доста често той е раздразненият.
Обикновено дразнителите са тези, които те провокират и те изкарват извън равновесие. Тогава е ясно какво става.
Но мен повече ме дразнят, тези дето размахват пръстче и искат само да ти плямпат, без да могат да те изслушат. Тези хора те предизвикват да им се развикаш, а после се оплакват от теб и те изкарват лошия, защото си „викал“. Друг е въпросът, че не са чули това, което си изкрещял и не са разбрали това, което си извикал.
С такива хора също не може да говориш нормално, защото те провокират с арогантността си. Не стига, че те изкарват извън нерви, ами после те упрекват, защо си се разкрещял. Едва ли не излиза, че ти си направил нещо лошо и че само ти трябва даги слушаш.
Ето за това е най-добре да стоиш настрана от такива хора. Така нито ти лазят по нервите, нито има шанс някой да се развика и да излезе извън нерви.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 787e52414c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Има разлика между заглавието ти и това което си описала лед това. По заглавието - аз лично съм по темпераментен и по природа избухлив. Научил съм се да се държа уравновесено, но характера си е характер и в определени, подчертавам определени ситуации, в които смятам че съм прав, а отсрещната страна се мъчи да ме баламосва или носи вода от 9 кладенеца - откачам :) При разумен и искрен диалог, без хитруване, или замазване с приказки, няма какво да ме изкара извън контрол, напротив, разговора е удоволствие. Но ако някой си мисли че ще пробутва евтини номера, под енявайки интелекта ми, това е неуважение към мен, рефлектирам със същото. Това което описваш, е човек който е несигурен в себе си, реагиращ първосигнално.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: aa3479f186
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Дразнят ме и се старая да ги избягвам. Крещенето е признак на невъзпитание и липса на умение за елементарна комуникация. Очевидно е, че имаш някой предвид. Ако ти е близък и на теб това ти пречи, бъди откровена с него, и му кажи да се опита да ограничи високия тон, защото той не помага с нищо.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: b14e787e3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Като човек търпял дълги години подобни хора ще ти кажа, че това са комплексари, които разчитат на най-простата манипулация страха. Като крещят или се правят на страшни те се налагат, но е важно да се отбележи, че в много от случаите те повишават глас най-умишлено, защото са забелязали как хората се стряскат от някой който се прави на луд.

 
  ...


...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 3052c4a586
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   точно такъв тип хора могат да бъдат и доста успешни!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 13574749c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Смятам, че общувам с такива хора сравнително добре. Близките ми ме определят като много спокойна и уравновесена, макар и аз да знам за лабилните си моменти, но сигурно това оказва влияние.
Говоря еднакво с всички, избягвам да повишавам тон, стремя се да съм медиатор в ситуация, в която напрежението се покачва. Това не означава, че не изказвам мнението си, а че гледам да не съм участник в интриги. Търся подход за всеки човек, няма универсален начин. Познавам и по-емоционални хора. Случвало се е да кажа нещо, а човекът срещу мен да стане, да запали цигара, да почне да вика и тропа, да вдигне всичко на главата си. Оставям го да се накрещи. Колко може да вика изобщо, ако аз не реагирам? Обикновено отнема около минута-две да се отпусне малко. Питам го защо вика, какво го е засегнало, какво го е притеснило, какъв компромис може да измисли и с кое точно не е съгласен. Вярваш или не, една голяма част от хората свалят градусите, когато получат подобна реакция. Тогава вече разговорът става по-градивен, макар и пак да е емоционален. Поне се слушаме взаимно, а това за мен е достатъчно.
Избягвам конфликтни личности. Около сухото гори и мокрото. Аз съм си такъв човек, обичам да ми е тихо и избягвам шума и агресията. Не се срещам ежедневно с подобни хора, защото избягвам те да стават част от моето обкръжение. Понякога някой непознат решава да се развика за нещо дребно- може да е клиент, може да е човекът на съседната седалка в автобуса, може да е някои съсед или случаен минувач, но това не ме трогва особено. Пак същото, изчаквам го да си изкара емоцията и го питам какво точно иска да бъде направено и кое точно го е ядосало до тази степен. Понякога на човек просто му е крив деня, а на други явно им е крив живота. Не се затормозявам с техните проблеми, няма смисъл да ги мисля все едно са на моята глава. Харесвам емоционални хора, при тях всичко е искрено, но не харесвам агресията, не я толерирам и не я допускам в живота си.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 9ea3edba9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Ами по мои наблюдения повечето българи са такива, особено от предните поколения наборите, родени преди 80та година. Е не, че няма спокойни и уравновесени измежду тях, но повечто не са. Както разбира се има и доста от въпросните в темата ти и в по-новите набори, но са по-малко в сравнение с по-предните набори, поне по мои наблюдения.

Като цяло сякаш по-бедняшките държави хората са все такива - сприхави, със супер много комплекси и със силно желание, но нереализирано
(поради огромни липси на емоционална и социална интелигентност, а често и на способности)
във външа среда (смятайте в обществото, в работата и. т. н. ) да командват, да бъдат възприемани за авторитет. Затова се държат така както ти си описал/а доста добре и, поради което аз не виждам смисал да пиша още :)

Само ще заключа, че България е страна на комплексари, мишкари и като цяло на псевдоавторитети.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 08aa75b525
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   За мен това е вътрешно несигурен човек, който си мисли, че като крещи и надвика другите, някой ще му обърне внимание. Ти ако си знаеш цената и знаеш как да си отстояваш мнението, просто няма нужда да крещиш и да се налагаш за да убедиш другите в правотата си. Впрочем това е доста характерно поведение и за домашните насилници, с тази разлика, че при тях насилието ескалира и се стига и до удари, но вътрешно са си просто едни жалки човечета, които изпитват неистов страх, че никой не ги уважава и си мислят, че като крещят ще постигнат уважение. Жалка история! С крещене и викове при мен нищо няма да постигнеш, в същото време познавам хора, които е достатъчно да ми кажат само една дума и то с напълно спокоен тон и знам, че е по-добре да се съглася и да прекратя спора. Обаче тези хора са заслужили моето уважение и точно защото ги познавам добре не си позволявам да се правя на отворена пред тях. А иначе някой да ми крещи и да ми тропа с крачета… ще ме извинява, ама ми прилича на разглезено детенце, което си мисли, че като ревне с цяло гърло и тропа с крачета повтаряйки "Искааааааааммммм! " до безкрай и накрая няма начин да не стане на неговото. Е, да, ама не става.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 003cd12c6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Благодаря Ви за коментарите.

Автор.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker