Малко Философия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Малко Философия
преди: 5 години, 2 часа, прочетена 988 пъти
Често си задавам въпроси от сорта на "От къде сме се появили ние хората? ", "Защо сме се появили? ", "На къде отиваме? ". Да знам, че има много теории, които отговарят на тези простички, на пръв поглед въпроси, но въпросите стоят. Дали сме просто част от евоюцията, или пък Бог е нашият създател, а защо да не сме експеримент на някой висш ум? На мен като че ли последната версия най ми харесва. Може би защото донякъде "обединява" другите две. Интересното е, че ако сме някакъв експеримент се очаква да има някакъв резултат, а тук идва и въпросът "На какво ниво ще да е този експеримент? ". Дали ще да е достигане на някакни отговари от самият индивид, или масата като цяло. Залагам на единичния човек, поради лични съображиния.
В момента съм на кръстопът, защото скоро ми предстоят големи промени в начина на живот, от гледна точка на това как ще се развие целият ми живот. Падам си малко дървен философ, сега имам предостатъчно време да мисля по всякакви интересни, безинтересни, смислени и безсмислени теми, но скоро това ще се промени. Защото винаги или почти винаги някой или нещо е с приоритет. Когато си избрал кой е с приоритет нещата драстично се променят, а може би за по-добро...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 11 месеца
hash: 28817928ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз си мисля, че сме експеримент.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: bdb5dddf2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да може да сме експеримент на по висш разум, може да сме в нещо като матрицата, може всичко това да е просто един сън и всичко това да се случва в твоето съзнание, може да сме в няква виртуална игра която се играе от някви пишлемета например.
Но какво значение има всичко това, голяма вероятност няма да разберем истината (поне докато сме живи). Затова вместо да си губиш времето в такива размисли, намери си някоя Кауза и се отдай на 100% и ще видиш как живота ти ще почне да придобива смисъл!

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 5fad6e7720
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ааа, вечният въпрос! И аз много пъти съм си го задавала. Също като теб съм привърженик на мисълта, че сме експеримент. Преди имах някаква теория, че има ад и рай. Раят е горе на небето, а адът е тук - на земята, и който се провини и бъде изгонен от горе, бива пратен тук за да страда. Затова и се раждаме с плач. Малко е фантасмагорско, но съм го мислила на моменти. Ако някой си научи урока навреме, бива пратен обратно горе, затова и често се питаме защо добрите хора си отиват рано.
По - възможно е да сме една случайност и така да се самозатрием някой ден и да не остане и следа от нас. Смисъла за всеки е различен. За мен сега е детето и съпруга ми, като бях на 20, беше да си купя парцали и гримове... постоянно се променя смисъла и за всеки е различен.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 5fff4af56d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Това драги не е философия, а приказки за маса. Иначе не е чак толкова голяма мистерията, Човекът е просто вид маймуна, и особено днес си личи особено болезнено. Дали с този вид маймуна някой по-висша проява на живота си е поиграла в миналото... Може, аз лично го приемам за напълно вероятно, защото гледайки тая маймуна, ми се струва, че колкото и милиона години да минат, тя ще си остане все същата маймуна... По-скоро ми мяза на експеримент, отколкото на нормално същество. Но тъй като няма доказателства, нито неоспорима логика, това не е нито философия, нито наука, а просто мнение. А както знаеш, мнението е като задника, всеки го има...

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 8b93861bb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Планетата Земя е платформа, чиято главна цел е инкарнацация с цел експериментиране. Да, тялото ти е създадено от извънземни, но по-важното е, това което наистина си. А ти си едно могъщо същество. Истинското ти аз съществува извън време и пространство. Не притежава тяло. Няма и пол.
Гледай на това като на игра. Самият ти си решил да се инкарнираш в човешко тяло, тъй като изживяването е уникално само по себе си. Очевидно си искал да изживееш нещо определено, избрал си мъжко тяло, избрал си и как да умреш. Много вероятно е смъртта ти да е нещото, заради което си тук. По-голямото предизвикателство е, че при всяка нова инкарнация, губиш всичките си спомени.

В този момент имаш стотици инкарнации в различни времеви периоди, които изживяват различни неща. Жени, мъже, бедни, богати, хомосексуални, жертви и агресори. За истинското ти аз няма никакво значение дали си беден на Земята, тъй като съществува отвъд дуалностите. Ерго, всичко за него е просто преживяване и накратко всичко просто е.

Самият факт, че си задаваш въпроса “На какво ниво е този експеримент” е показателен. Няма нива. Играеш за себе си и толкова. Много хора очакват да получат резултат от всичко, което правят. Някои дори очакват да отидат в рая, ако бъдат добри. Предвид, че добро и зло са чисто човешки понятия, това няма как да стане. Доброто, като понятие съществува, защото има и понятие зло. Това също е аспект от играта, да избягаш отвъд полярностите. Да разбереш, че всичко е. Вероятно някоя от инкарнациите ти е стигнала до там, но не е тази тук. Но това не е съзтезание, имаш всичкото време на света. Да се опитваш да станеш духовен или по напреднал е абсолютно безсмислено. Или разбираш нещата или не. В даден момент ще ги разбереш, без да си чел много или медитирал.


Междувременно, радвай се, че си тук. Няма къде другаде да изпиташ такива емоции, като в човешко тяло. Любов, болка, щастие, омраза. От всичко по малко.

 
  ...


...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 94e7916fdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От автора
До номер 6

Съгласна съм с повечето неща. Но нищо не е доказано, всеки има мнение...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker