Десен волан? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Десен волан?
преди: 5 години, 17 дни, прочетена 1163 пъти
Какъв е недостатъка на един автомобил, докаран от Япония или Англия? Естествено, изпреварването ще е малко по-трудно, но освен това? В града ми не са особено разпространени паркингите с бариери и за това и се замислям за вкарване на кола от Англия/Япония, защото ще излезе по-евтино.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 15 дни
hash: daeb0472cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Точно от Япония надали ще ти излезе по-евтино.

 
  ...
преди: 5 години, 15 дни
hash: 4608b2a37e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Япония? Нещо май си се объркал/а. Аз имам кола с десен волан, но си карам главно в Англия. Е миналата година се прибрах с нея и даже и до Гърция ходих. Относно шофирането много зависи какъв шофьор си. Относно колата зависи от много неща, но определено се подготви за корозия особенно по ходовата част. Това е сериозен проблем. Каквото и да решиш помни, че колата е материално средство създадено да улесни придвижването на човек от т.А до т.Б и най-вече безопасно. Успех

 
  ...
преди: 5 години, 15 дни
hash: a0a19c951f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Има доста недостатъци-както ти си отбелязал изпреварването, билетчетата на бариерите, смяната на предавките, паркирането, намалената видимост на шофьора. Общо взето по-добре някоя по-стара кола с ляв волан

 
  ... горе^
преди: 5 години, 15 дни
hash: f79b72bf1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не ги ли забраниха преди време (новия внос такива)? Иначе ще ти е доста трудно карането, изпреварване, включване в движение, излизане иззад паркирала кола и т.н. операции които изискват да имаш по-добра видимост. Като цяло безопастността не е за подценяване.

 
  ...
преди: 5 години, 14 дни
hash: fed3e1d60b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Не че нещо, но да караш кола с десен волан при дясно движение е върховна простотия. Каращите подобни коли са безотговорни и не осъзнават какъв риск представлява това за тях самите, а и за останалите на пътя. За мен трябва да се забрани вноса на такива коли.

Щяло да му излезе по-евтино. А ако блъснеш и убиеш някого или сам се претрепеш, колко ще спестиш? Ганьо си е тарикат на дребно. Мисли колко ще спести, но не мисли за собствената си безопасност и тази на другите. То пък щото с 1000 спестени лева ще вземе да забогатее.

 
  ...


...
преди: 5 години, 14 дни
hash: 342f2585f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Според мен не е удачно решение. Ще имаш намалена видимост за коли и пешеходци, лостът ти ще е до лявата ръка, голям майтап ще е взимането на билет за паркинг, изпреварването ще е по-трудно. Няма проблем, ако си свикнал с тези неща или можеш да се справиш с тях, но сигурно достатъчно много време си шофирал с десен волан, а ако си млад шофьор- забрави я тая работа. Ако живееш в Англия/Япония, добре, но в България движението ни не е направено за коли с десен волан. Не казвам, че не е възможно, просто е излишно трудно. Видимостта е второто най-важно след човека зад волана, не си я отнемай заради една сума пари.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 14 дни
hash: 21ffb34852
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Педалски коли. Ще караме нов мерцедес, ама ще е с десен волан, че е с 2000 евро по-ефтин. А с какво ще го подържаш? С китайски части? Или по-добре с газова уредба, че газовия инжекцион е оо-скъп.

 
  ...
преди: 5 години, 14 дни
hash: fed3e1d60b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Мнението ми е като на номер 7, но не го казах, че да не прозвучи грубо. Винаги ми е било смешно, като видя някоя уж скъпа и сравнително нова кола, ама с десен волан и газова уредба. Някои хора в стремежа си да се правят на гъзари, но да им излиза евтино, в крайна сметка изглеждат жалки и евтини вместо гъзари. Хем ще кара скъпа, хем ще е с газова уредба и десен волан.

И наистина е вярно, че колата не е само да я купиш, а и да я поддържаш. Хубаво - в началото ще я купиш с десен волан и ще спестиш 1-2 к, ами при първата повреда, какво правим, след като просто самия модел не е за твоя джоб и въобще не отговаря на стандарта ти?

В блока ми има един такъв умник, дето си купи Сааб с десен волан и то със заем, че да се прави на гъзар. И след няколко месеца му се прецака едно чипче за волана, при което бордовия му въобще отказа да стартира колата. И като му казаха 2 бона за нов чип, онзи се озъби. Еми хем искаш кола, която не е по джоба ти, хем после "ама то много пари, уааа". Еми като не си правиш сметката и си тарикат на дребно, аз ли да ти я правя? Айде остави и частите, ами ако направиш беля? И в пандиза можеш да влезеш, и инвалид можеш да останеш. Ама важното е да сме гъзари и за по-малко пари, ако може.

 
  ...
преди: 5 години, 14 дни
hash: f12ff7c2f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Доста е объркващо. Ако живееш в Англия примерно ок, ама в Бг не ти трябва такава кола.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 дни
hash: 4311ed4a61
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Съжалявам, че излизам от темата, ама специално за газовата не виждам защо продължавате да се пените. Ако можеше да се узаконяват по същия начин и ако инфраструктурата на запад беше толкова добра като в България, западняците щяха да си карат БМВ джиповете на газ. Никой, дори и най богатите не искат да дават излишни пари. Даже според мен гъзарлъка не е в това, че караш "хубава" кола, а в това че се правиш на много богат, прахосвайки парите си за бензин.... както и да прахосваш салфетки в дискотеката....

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker