Има ли как да стане ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Има ли как да стане ?
преди: 5 години, 11 дни, прочетена 1128 пъти
Здравейте, пише Ви едно доста неориентирано в тази област момиче, което има може би доста глупави и странни въпроси! Та, от скоро в главата ми се върти една цел, а именно след време да живея в малка къща/апартамент ( ново строителство ) от тези съвременните, по възможност в някой затворен комплекс или нещо такова. Нямам идея как се купува апартамент/къща, не работя, това е идея която обмислям за вбъдеще с помощ от семейството за да си имам мое местенце след време! Мислейки над тази моя идея се сетих за онези сглобяеми къщи, които нашумяха преди години. Влезнах в един сайт и намерих много стилни къщи, които отговарят на моите изисквания, а цените варираха от 2000 до 9000 за това, което аз търся и ме устройва. Прочетох малко информация от сайта, в който разглеждах въпросните къщички, но аз наистина не съм неясно с тези неща, за това Ви моля да ми обясните. Тези сглобяеми къщи се продават с площ или ти сам трябва да си купиш площ и след това къщата да се строи върху тази площ? Отделно фирмата, която продава къщите ли ги строи? Не знам какво още да питам, защото наистина съм невежа. В сайта пиша някакви неща за изследване на терена, археолози, акт 16, не знам си какво, аз не ги разбирам тези неща, а цените на тези къщи са доооста примамливи. Благодаря за отделеното време, надявам се някой по “ опитен “ и начетен в сферата да ми обясни по подробно тези неща...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 10 дни
hash: f73d876b19
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не е толкова лесно и евтино, колкото си мислиш. Ако беше, до сега всеки да си беше направил палат.

Големият проблем не е постройката, а терена и последващите разходи. Ти и от тухла да си построиш, разхода за самата постройка до груб строеж пак няма да е космическа сума. Обаче един терен на сравнително добро място в средно голям град в България струва не по-малко от 30 000 евро. И то ако намериш такъв, защото вече почти всичко е застроено. По-скоро ще трябва да купиш стара къща с терена, за да я събориш. Иначе ако искаш да е извън града, може и за по-малко да намериш, но пак ще е няколко хиляди, обаче няма да имаш вода, канализация, може би и ток. За всяко от тези неща ти трябват по още няколко хиляди, за да си ги прекараш. Отделно има куп други разходи като разрешителни, изследване на терена, план, излизаване на бетонна основа преди строежа и т.н. Те също са по няколко хиляди. После като я построиш имаш двор, огради, изолации, дограми, врати, обзавеждане - всяко едно от тези по още няколко хиляди. Тези 9000 лв, които си ги гледала, най-вероятно са само до груб строеж.

Колкото до тия къщи имам съученик, който работи в таква фирма и ми е разказвал, че това не са къщи, практични за постоянно живеене, а по-скоро за вила, колкото да си ходиш там за уикенда или за лятото. Не че няма и такива подходящи за постоянно живеене, но там говорим вече за съвсем други цени.

 
  ...
преди: 5 години, 10 дни
hash: 1635881784
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Наистина тези къщички са много примамливи, но реалността е по-различна от теорията. Тези постройки са подходящи за вила или просто място, на което няма да живееш постоянно и всеки ден, защото конструкцията обикновено е дървена или метална. Казвам го в качеството на учащ в сферата на строителството. Аз си падам по дървени къщи, но дървото не е най-удачния избор за конструкция на къща, в която смяташ да прекараш живота си. Американците правят леки конструкции, в България си падаме повече по тухли и бетон. Между двете страни има голяма разлика в климатичните условия, територията и начина на живот. Не е за подценяване.
Купуването на къщата е лесната част. Трябва да имаш площ, на която да поставиш къщата. Плащаш за земя, а после плащаш за къщата и сглобяването ѝ. Трябва да се излее плоча, върху която да застане конструкцията. Причините са логични и няма да ги изброявам. Не знам дали фирмата ще поеме този разход. Отделно се прекарват тръби, прави се изолация, слагат се прозорци, пуска се ток. Сигурно ще искаш да направиш мазилка, за да изглежда красиво и да не се виждат кабели и прочие. Може да се каже, че всичко това засяга само изграждането на къща, подходяща за пребиваване. Трябва да направиш акт 16, да платиш в кадастъра за обозначаването на конструкцията в плана. Разрешителните са неизбежна част от цялата тази работа. Тези 2000-9000 лева не са цялата сума, която ще бъде нужна. Желателно е да се свържеш с фирмата, която си харесала и да им зададеш куп въпроси, на които само те могат да отговорят. Като цяло ти си купуваш земя, фирмата строи къщата, но те правят грубия строеж и след това има още работа, за която отговаряш ти. Самата къща не е скъпа, но тя става скъпа с всички разрешителни и документи нужни за нея, както и с допълнителната работа по нея.

 
  ...
преди: 5 години, 8 дни
hash: 6107c7e622
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ако говориш за оня вид посторйки, които са като логистични контейнери (малки помещения от метал/дърво), то отговорът е не. Дори и ако става дума за онези малки къщурки в американски стил, отговорът пак е същият.

Цената на самата къща е примелив - можеш да изкараш парите със средноплатена работа за няколко месеца. Но това предполагам е само цената на самата постройка, трябва да провериш във фирмата дали включва и труд - самото построяване на обекта. Също така, ако ти кажат да, следващата ти стъпка е да питаш за какъв строеж говорят: груб строеж или по БДС? Груб означава просто да ти направят скелета и голите основи.

Както и другите казаха, фирмата ти дава само къщата и евентуално за още пари построяването, но земята си е твоя отговорност. Проблемът е, че площ в удобно място е винаги скъпа, вероятно вече застроена. Тоест, освен земята ще трябва да платиш и събарянето на обекта. После идват неща като полагане на основа под къщата, канализация ако вече няма и слагане на инсталация за ток, акт 16, тия-ония. Това са ти минималните условия, ако не искаш да живееш на камина и вода от кладенец. И това всичко идва преди да започнем и с другите разходи като евентуално изолация, звукоизолация ако искаш такава, обзавеждане на жилището и подобни.

Като цяло, не бих казал че си заслужава, защото инвестицията от примерните 9000 лева ще се оскъпи серозно с другите разходи. Накрая ще имаш недвижим имот, чиято стойност ще е далеч по-малка от началнта платена (мисли го като купуване на нова кола - в началото е лъскаво, но постепено губи стойност и накрая не е и 10% от нчалната цена). Ще похарчиш много, но при евентуална нужда за продаване няма да вземеш нужната компенсация за вложеното.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 дни
hash: 39bf43dfbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ти къщичка лесно ще си купиш, ама къде ще я сложиш? Трябва да имаш собствена земя и то в регулация, с разрешително за строеж, с прекаран ток и вода и изобщо става толкова сложно, че идея си нямаш. Ще ти трябват една количка документи докато ти разрешат да строиш. За това по-добре си купи готова къща или апартамент. Проблемът при тях обаче е, че е скъпо. Доста скъпо. За това, най-често хората теглят ипотечен кредит и после 20-30 години го изплащат. Другият вариант е ако разполагаш с друг имот, примерно наследствени ниви, да ги продадеш и с парите да си купиш жилище. Иначе твърде малко хора в България могат да си купят жилище, ей така без кредит или продажба на друг имот. Както ти казах, не ти трябва да се хващаш със строеж, ще ти отидат повече пари отколкото очакваш, а и разправиите са много.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker