Безработен съм! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Безработен съм!
преди: 5 години, 6 дни, прочетена 1598 пъти
Здравейте. От две седмици съм безработен. Това не ме притеснява защото и друг път съм оставал без работа, че за месец два, три. Издържам се сам, но все ме гложди усещането че останеш ли без работа, си нещо като лентяин. Не ми се излиза през деня, въпреки че в къщи откачам. Хора много, и са постоянно в движение. Смятам че ставам обект на приказки от всички край нас, на дърти клюкарки и на работещите наблизо. Без да те познават даже, знаят по добре от тебе какво правиш. Вземам си я по бира или винце, и си пийвам вкъщи, но усещането че се вижда че е ''безработен, и не си търси работа''не ме напуска. Не е редно.
НАПРОТИВ, звъняха ми от няколко места със заплащане близо 1000лв. Но вече ми е писнало, писнало ми е от всичко. Дори и да започна веднага, това няма да ме зарадва. Работя в една и съща сфера близо 10 години, като през последните две с по отговорни функций. Неща, уморил съм се от тъпунгери, горделиви и злонамерени, прости схващания за интриги, коли за по 5000лв. на кредит със заплата от 700лв., всякакви следящи те малки идийоти, връзкари, ниско интелигентни шефове и т. н. Искам да сменя средата си, но нямам финансова възможност, не ми се почва работа за да направя нещата лека полека, на 29 съм, не допускам хора до себе си. Чужбина също ме устройва, но доколкото се информирах, дори и чрез посредник за сигурна работа, ти трябват близо 400-500лв., за заминаването. Там бих търпял и работил за пари. Но тук ми трябва нещо съвсем различно, нещо където съм себе си, не трая по глупави индивиди с опити да те правят на глупак, както и подчинение към подобна личност, бързо ги прозирам. Не ставам и за подмазвач, че да се мазня да ме издигат, щото ми липсва постоянство и мотивация най вече. Объркан съм, и постъпването на работа която ще работя от няма накъде го смятам за грешка, но нямам и много време за ''почивка'', щото паричките свършват.
Какво бихте направили за себе си в такъв случай, имам нужда от мнения!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 дни
hash: 5fe8d5b825
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да завършиш нещо, което да е търсено. Поне да научиш нещо ново, с курс, дори нов език. Да усвоиш ново умение.

 
  ...
преди: 5 години, 6 дни
hash: d30d3ce4c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Напълно те разбира, защото и аз съм заобграден от подобни индивиди в работата, НО все още работя само заради моята мила майчица, която трябва да издържам. Не мога да си позволя лукса да остана без работа, тъй като обричам нея на страдание, а мен кучета ме яли...

 
  ...
преди: 5 години, 6 дни
hash: 832bf8dd97
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ти какво си работил до сега?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 дни
hash: 4a81679637
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако си ок за чужбина почни работа стисни зъби. Запиши вечерни курсове, за да понаучиш езика и да имаш и документ за това. Спестявай максимално. При 1000лв. заплата можеш 600-700 да заделяш, ако не си на квартира и за около половин максимум 1 година ще си навън. В чужбина трябва да изкараш до първа заплата, от написаното аз разбирам, че имаш и професия. Промяната е много хубаво нещо!

 
  ...
преди: 5 години, 6 дни
hash: 6779008862
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Голям кур, защото няма реален изход. И аз бях така и реших да се пробвам сам нещо да правя - е, повечето спестявания отидоха и не се получи. Сега пак съм на кофти работа и имам за шефове тъпи женски, които се дразнят, че изглеждам сравнително добре, нямам здравословни проблеми и не клюкарствам. Налягам си парцалите и това е. Скъсвам се от работа, нямам време за харчене, а и по принцип не обичам да харча за глупости. Така за година спестих 30 бона, ама пак кур. Какво да ги правя парите. Не стигат за нищо важно да започна, а не ми се напъва сам и да рискувам всичко.

 
  ...


...
преди: 5 години, 5 дни
hash: 20366772df
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Мисля че правилният отговор е (пре)квалифициране. Добий по-висока квалификация за повече пари. Ето, сега докато си на борсата имаш време да го направиш.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 дни
hash: ea9b230f0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Никой не знае работиш ли или не. Това е само в главата ти. Нормалните хора нямаме радар за професионалното развитие на непознати.
Добре, имаш запас от пари или странични доходи, за сега можеш да си позволиш почивката. На всеки му писва и му се иска да си почине за няколко месеца, разбирам го добре, просто не всички имат тази възможност. Можем да те считаме за късметлия или достатъчно пресметлив. Никой няма правото да те съди, животът си е твой и ти си взел решението сам. Твоя работа, не се връзвай на клюкарките пред блока. Какво те интересува? Плащаш си сметките, взимаш си храна и това е важното. Нито си гладен, нито си задлъжнял. Направил си си сметката. А за две седмици без работа не се превръщаш автоматично в лентяй. На всеки може да му се случи. Сега да оставим тази тема на една страна.
Ясно е като бял ден, че парите ти ще свършат и ще започнеш отново работа. Въпросът е кога. На твое място нямаше да рискувам да изхабя целия си резерв, защото понякога идват непредвидени разходи, а никой не иска да увисне във въздуха. Може да опиташ с нова работа, поне за година да видиш как е. Нещо различно от досегашните ти длъжности. Писнало ти е от каквото там работиш, опитай нещо ново. Когато натрупаш пари, можеш да ги инвестираш в образование/преквалификация и да си живееш щастливо. Ако искаш, ако не пък събери пари за заминаване в чужбина. Ти си решаваш, никой не може да ти казва. Единствено, от добра воля, ще ти споделя, че 400-500 не са достатъчна сума за заминаване в чужбина. Сумата в евро, примерно, няма да ти стигне да свържеш двата края в началото. А преди да заминеш трябва да вадиш документи и да превеждаш други, което общо погледнато е хубава сума. И самолетните билети не са жълти стотинки, така че ще ти трябват повече от 400лв. Тоест, преди да решиш да заминаваш, събери повече пари. Няма нищо страшно и нищо срамно. Ти си седнал сам да се осъждаш и да мислиш за чуждото мнение. Другите хора ли живеят твоя живот или ти си го живееш сам?

 
  ...
преди: 5 години, 5 дни
hash: a9bf27105a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Значи "там", т. е. в митичната чужбина - просто ще си гледаш работата, за която ти плащат и ще се съобразяваш с порядките във фирмата. "Тук", в България, обаче, искаш да си "себе си", т. е. цялата организация на бизнес структурата, която би те наела, да се върти около нежната душа и крехкото тяло на бачкатора Х. Като не искаш да търпиш "по-глупави индивиди" от теб да ти дават задачите, единственият начин да избегнеш това е да създадеш собствена фирма. Но... ти липсва "постоянство и мотивация", сам го казваш. Никой не ти е виновен, момко! Да пази Господ да работя с колега като теб!

 
  ...
преди: 5 години, 5 дни
hash: 267d502b25
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Посредниците ПО ЗАКОН нямат право да ти взимат пари.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 дни
hash: 63c4dcaab4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Активно си търси работа, но не приемай първата, а си избери нещо, което ще ти хареса и ще ти е интересно. 2 седмици не е много време, че да се притесняваш, но не се отпускай прекалено, защото двете седмици бързо ще станат 2 месеца, после ще е лято, всички ще хукнат по отпуски... и докато се усетиш вече ще е септември. За това вместо да си сетиш у вас без цел, търси, търси и пак търси. И ходи на интервюта, 5-10-15... на колкото те поканят на толкова. Важното е да ти е интересно и да те устройва финансовата страна, защото уви 99% от хората работят за пари. Не си в края на кариерата си, че да ти е късно да започнеш нещо ново, щом ти е омръзнало това, което правиш в момента, потърси си нещо различно. А иначе идиоти, подмазвачи и клюкари има навсякъде, но ако работата ти е интересна, ще ти е по-лесно да преглътнеш присъствието им.

 
  ...

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 7c62f4dd6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не разбирам примиренческото отношение към живота на масата хора(включително и на коментиращите тази история)! И най-вече не разбирам отношението Ви към работата. Как може да ти харесва една работа, с изключение на случаите, когато си надарен с талант за съответната професия? Във всеки друг случай работата е наказание за човека. Особено пък в нашето съвремие, в което сме заляти от огромно изобилие от блага. В миналото хората са нямали друг избор освен да работят, но сега е различно.... Поне би трябвало да е различно, и всички тези нови технологии да работят в наша полза, но както всички виждате това не се случва, а става тъкмо обратното. Ние работим все повече, но не за наша собствена изгода, а за все по-нарастващите печалби на предприемача, на който сме в робско подчинение.
В миналото всички сме работили за себе си, имали сме собствено стопанство, за което сме се грижили, и от което са идвали доходите ни. Животът може и да е бил на първично ниво в сравнение със съвремието ни, но всеки сам е определял колко точно да работи, в зависимост от нуждите си. А сега трябва да се съобразяваш с капиталиста, който първо иска да изработиш неговата печалба, пак после каквото остане е за теб. Ти пак можеш да избереш какво и колко да работиш, но все трябва да се съобразяваш с работното време наложено за съответния сектор и вид работа. Тоест, работното време зависи от конкуренцията в сектора. Ако конкуренцията е голяма, ще се работи повече, защото трябва да се гонят поръчки. Нищо, че отделният работник може да не иска да работи чак толкова, а да иска примерно да има повече свободно време. Реално от теб нищо не зависи, и никой не те пита! Ти си роб на системата! Разбира се, има и работа на половин работен ден, но пак трябва да роботиш през цялата седмица, а в същото време ти се плаща само половин заплата, която не е достатъчна да се издържаш. Тоест, работещия човек няма никакъв избор, нищо че на теория пазарната икономика е най-добрата система.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker