Околна среда - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120659)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Околна среда
преди: 4 години, 10 месеца, прочетена 784 пъти
Здравейте. Купих си бамбукова чашка, за да пазя околната среда. Но само си дадох парите. На няколко места ми отказват да правят напитки в нея. Защо питам аз? Било им забранено и ми казаха, че с картонени чаши не се замърсява околната среда. Това са глупости. В ресторантите как се мият чинии и после други ядат в тях? Невинаги има време сутрин преди работа да си направиш топла напитка. Все пак е вредно на гладно. Първо трябва да се хапне. Как да опазим околната среда питам аз като не ни позволяват? Единственото, за което се сещам е вкъщи да си правим всичко. Преди ходих с термочаша, но тя се разля в чантата ми. От топла витрина да купиш пак в пластмасов съд ще ти сложат. Пластмасата много замърсява. Ползвам многократна торбичка за пазаруване. Как по друг начин мога да опазя околната среда? Призовавам всички да спрем да купуваме напитки, които се сипват в пластмасови или картонени чаши. Само помислете колко кратък е техният живот и колко бавно се разлагат. Само по този начин ще се оттегли забраната да правят топли напитки в наши чаши. Благодаря за вниманието.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 10 месеца
hash: 83d3573488
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да не се купуват картонени чаши, които се разграждат за 3-4 месеца, а бамбукови? Ако помислиш по-глобално(не чаши и чантички) ще разбереш, че проблемът въобще не е в употребата на пластмасата, a в това, че няма управление на отпадъците. Разликата в плътността на пластмасата и стъклото е между 2. 5-3 пъти, ако преминем на само стъклени бутилки, това означава, че вместо 1 камион ще пътуват 3, е какво точно опазваш? В медиите нон стоп се говори за пластмасата, защо не се казва за изхвърлянето на батерии(ти къде ги хвърляш? ) и електроника? Ами фасовете от цигари-разграждат се за 100 години, да си виждала някаква форма на организация?

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 85ed1325e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   до 1

Това за батериите и на мен ми е странно. Колко пъти ми се е случвало да ми се изтощават батериите и на опаковката пише да не се хвърлят в редовните кофи, но никъде не пише къде да се хвърлят. И в крайна сметка аз не знам къде да си хвърля. Виждал съм в магазините такива кутии, но са рядкост и да хукна примерно на другия край на града, за да хвърля 2 батерии няма да стане.

За пластмасата също съм се чудил, толкова ли е трудно да се рециклира, че ме карат да мъкна аз една и съща съдрана чанта всеки път, като пазарувам и ще ме гърбят по 30-80 ст. всеки път, ако не си нося чанта.

Другото е за автомобилите. В Германия голям трън в очите им бяха тези дизели и онзи ден чета, че измервали емисиите и се оказало, че всъщност без дизели въздухът е по-мръсен. Даже за пръв път от не знам си колко години има увеличение на емисиите от коли. После пък другата глупост - ще са минавали на електромобили. Било по-екологично,нямало газове. Ама никой не споменава как би повлияло едно масово производство на батерии за подобни коли. Представете си всички няколко милиарда коли ако минат на ток, това колко батерии са. И нима производството на ток от ТЕЦ-овете е екологично и как после ще се рециклират тези милиарди батерии, като се аморитизират?

Или пък щели да увеличат акцизите върху горивата с не знам си колко процента, защото въздуха бил мръсен. И с колко процента ще ми стане по-чист въздуха, като ми увеличат акциза - с дупка на геврек.

Значи то няма ясна организация, ама ние да не сме ползвали пластмаса, да сме плащали еко данъци и акцизи. Всички за мен е примиване на мозъци. Защото едно е да кажеш "трябват ни кинти и ще ви вдигнем данъците", друго е "абе, той въздуха е мръсен, голбално затопляне има, дайте едни 5-10% отгоре, че да не измрем след 20 г." и придружено с кадри на разпадащи се ледници и градски смок. А пък че нищо не се прави реално и дори няма ясна политика и организация, не е важно. Ама виж да се събират едни кинти и едни еколози да извиват ръце е важно.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 6c4bf4f247
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Да бе, ще спра да пия кафето си, щото ти искаш да опазвам околната среда или ще нося няква лайняна чаша с мен да ми правят в нея кафето. Глупости.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: eb8e964f57
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Подкрепям №2 и искам да питам авторката как точно опазва природата като си носи бамбукова чаша, като я мие не харчи ли вода и веро и до живот ли ще я ползва, тоест на колко време ще си купува нова бамбукова чаша? Замърсената с веро вода по полезна ли е за природата от хартиената чаша? И как барманите да пъхнат високата бамбукова чаша под кафе машината и как да преценят колко точно вода да пуснат, че да не стане прекалено рядко кафето й? Как да обяснят на другите си клиенти защо на теб чая ти е в украсена чаша, а техния в обикновена пластмасова?
"Как по друг начин мога да опазя околната среда?" като изхвърляш отпадъка си разделно надявайки се да бъде рециклиран! Лично обаче съм свидетел как камиона взема казана с стъкло и пластмаса и го изсипва на общото сметище, хората само си мислят че някой рециклира българския пластмасов боклук от кофите.
С подобно пестене от чаши, пластмасови кутии, торбички не се опазва природа! Май и с рециклиране се замърсява толкова много природата, че да не е рентабилно. Защото за да се рециклира пластмаса се изгаря толкова горива енергия че няма смисъл и това без да слагам факта че за производството на машини за рециклиране пак се влага енергия. Смятай само колко горива и ток.
1. Събиране на отпадаците от пластмаси
2. Сортиране по вид пластмаса и цвят
3. Натрошаване на едри парчета с шредери
4. Измиване и подсушаване
5. Смилане с мелници
6. стопяване
7. гранулиране
Да не забравя че и самото идване на работниците на работа в рециклиращото предприятие харчи горива за колите им.
Всичко изброено харчи толкова горива и замърсява, че е по логично да се произвежда нови чаши от нефт.
Твърдо за съм да опазваме природата, като изхвърляме на правилните места боклука си, като ограничим ползването и ползваме торбите по няколко пъти, но да си купя и нося бамбукава чаша е прекалено.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker