Аз ли нещо не съм нормален или бъркам? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Аз ли нещо не съм нормален или бъркам?
преди: 4 години, 11 месеца, прочетена 1270 пъти
Честно казано нямам идея от къде да започна, мисля, че ще бъде дълга история. Така. Значи, на 20 години съм от София и напоследък имам чувството че живея сред ненормален народ, просто ненормален народ. Да започна с една скорошна история: Прибирам се преди месец от Сърбия и съм си купил малко ключодържателче и фланелка със надпис ''Сърбия'', не е нещо ултра-националистко, провокативно и т. н. Но като се прибрах вкъщи вместо да минем към нещо съществено, баща ми който си пада ''голям патриот и националист'' ми направи скандал че съм се излагал, че е срамота и да съм си махал сувенирите от погледа му. Аз разбира се не го направих, но айде някой да ми обясни каква е причината при положение че винаги казвам, че политика и история не ме интересуват, защото хората не отговарят за постъпките на своите владетели, да се държи като примитивен дебил, който сякаш е имало нещо лично срещу него от страна на дадена държава през всичките години? Имам чувството, че някой е набивал на родителите ни и на народа ни, че сме най-великите, че сме най-най, плюем македонците, че са шовинисти, а ние все се изхвърляме как България това, как България онова.. Второ-отборите. В нашето семейство са левскари, а аз като по-малък заявих, че съм от ЦСКА, значи такива проблеми, фасони и едва ли не отношение спрямо мен сякаш съм предател и злодей, не е имало. Почти година подигравателно се говореше към мен, с цинизъм и т. н. А и освен семейната среда-хората на улиците, за един пиклив и жалък отбор ще се избият, комплексирана жалка пасмина-да бяха тия върли ''фенове'' футболисти или треньори с отнети титли и успехи от Левски/ЦСКА под носа бих го разбрал, а това са хора, предизвикващи побоища само защото някой им е втълпил кой колко е величествен.. Трето-семейства цели, задружни с добри отношения, в даден ден да се изпокарат, изпобият и озвереят един спрямо друг само заради може би най-известното нещо тук-имоти и земи. Какво ги бърка хората, живеещи в настоящето земята на техен роднина живял през 19 и началото на 20-ти век или неговия имот, който никой не го ползва, но все държат да е на някого приписан, сякаш нещо печелят от това. Малоумни ли са всички да се карат за земи и имущества без ясна причина конкретно? В смисъл, не че нещо, ама не са им приписани имоти на Червения площад, на бул ''Витошка'' и т. н, че да е такава истерия. Има още много примери да давам за толкова болен народ(НЕ казвам конкретно за всеки, но за една голяма част), но ще стане доста дълго. Бих искал от управителите на сайта да публикуват темата, за да чуя какво мислят другите хора по дадения въпрос!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 11 месеца
hash: eb9f7c78b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Нищо чудно няма, баща ти си е типичен българопитек. Аз нормален "националист" и "патриот" до сега не съм видял, пък за теб не знам.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: abb2dd7e95
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Съвсем нормален си си... за съжаление..

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 71267f0bcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Много добра дисекция на това сбъркано общество, все още функциониращо на примитивен племенен принцип. Не се чудете що са толкова недни.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 810f6b2a2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Баща ми ме мразеше заради 1 партия, за която беше гласувал и съм имал страшни скандали заради тая... глупост, защото аз бях против и си го казвах че са позьори. стигало се е дотам да ме удря и да припадам от тоя удар и да се напикая, не си усещах тялото като ме блъсна в стената и даже не беше викал лекар, събудих се на дивана без дрехи и целия във вода че ме е заливал като куче. И малоумник ми е казвал, и заради тая тъпотия щяхме да се избием. Сега той е на същото мнение като мене и не иска да гласува, сам псува същата партия и казва същото, че са боклуци! Какво да казвам повече, ВСИЧКО това е нарочно, да се караме за отбори, за раси, за пол, за тъпи партии и реалита, всичко е шоу, да не виждаме истинските проблеми и да не сме ОБЕДИНЕНИ! Нарочно сме разделени разберете го! Автора е прав и аз съм го усетил! Но повечето хора са овце и се подвеждат! Тва е истината!

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 503a2ccbf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Аз пък мисля че ти бъркаш. Обвиняваш баща си в патриотизъм, национализъм и шовинизъм, ти лично от малък знаеш какъв фанатик е и пак навираш в очите му своите си разбирания търсейки конфликт с него. Приличаш ми на гейовете, които правят гей парад за да навират в очите на хетеросексуалните точно обратните си разбирания. Купувай си сувенири, имай си ги, ако щеш и фланелка с надпис афганистан си направи, но не е нужно да ги навираш в очите на баща си в неговия дом, особено щом предварително знаеш, че ще го подразниш. Не си се запознал вчера с баща си, че да не му знаеш мнението и как ще реагира. Същото важи и за футболните отбори, подкрепяй си който си искаш, защо обаче е нужно да обявяваш любовта си към отбора си, пред хората, които подкрепят съперника, следователно търсиш конфликт, ти искаш да те нападат.
Колкото до имотите и земите това е финансов въпрос и е нормално всеки да иска своята част от парите. Изказваш се точно като хлапе сякаш не знаеш че имотите и земите струват пари "сякаш нещо печелят от това", всъщност роднините се борят точно за печалба. Всяка нивичка, всеки имот, има доходи от рента или наем, има си и стойност разбира се, нормално е всеки който има право да иска да се ползва от парите. Точно както ти не би оставил аз да наследя имотите на баща ти или дядо ти, а ще искаш ти да ги ползваш/продадеш.
Карат се за имоти, защото законите позволяват нелогични действия, примерно ако има 100 декара земя или апартамент собственост на 5-10-50 наследника достатъчно е само един от тях да подпише договор за аренда/наем и в последствие се оказва, че другите собственици нямат право да изберат друг наемодател/арендатор, че и парите ще ги прибира подписалия, ако раздели парите с роднините си, добре, ако не съдилища. Понякога се получава така, че един е продал нивите без знанието на другите с малко подкупи и фалшиви документи и това става, в моето семейство се случи. След като почина дядо ми разбрахме че брат му продал общите им 46 декара ниви в Добруджа и си похарчил парите, иди съди 85 годишния брат на починалия си дядо, докато свърши делото той няма да е жив, а дори и да е, няма от къде да ти извади 30-40 хиляди лева да ти наплати дела и чрез съдебно дело само ще докажеш че той е измамил и има да ти дава.

 
  ...


...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 51c8de2c6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   За съжаление си е точно така. Повечето хора така са се концентрирали върху тези неща, че е направо страшно! Аз също обичам да пътувам и където и да ходя винаги си купувам магнит за хладилник и тениска. И да, никога не съм имала проблем, че съм носила тениска в надпис "Барселона", "Париж" и т. н. та просто не разбирам как баща ти може да прави такава драма за това? ! Всъщност разбирам. Преди време си поръчах такси от нас до летището, пак щях да ходя на екскурзия някъде. И таксиметърът не спря да ме нарича ПРЕДАТЕЛКА, защото вместо в България съм щяла да си прекарам част от отпуската в чужбина. Търпеливо се опитах да му обясня, че 4 дневна екскурзия не е предателство, но не... накрая се отказах да споря, но бях потресена. А беше млад човек, с претенции! Е, добре, че не бях с някоя от любимите тениски, че сигурно и бой щях да ям. Страшна работа! Съчувствам ти.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 8f931cc8d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Автора до номер 9: Брат, аз да не съм прост да му викам нарочно ''Баща ми гледай ми тениската на Турция например'' или да му викам ''ЦСКА е върха, нема друг''. Що ми се струва че дори не си прочел историята ама айде, така и така си коментирал вече

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 6d48d41432
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Баща ти е прав що се отнася до Сърбия, това за отборите ми е малко прекалено и безсмислено, но тази наша съседка създаде македонци с помощта на фалшифицирана история и много пратени в лагерите българи. И не, не е минало, защото политиката им е същата. И до сега църквата им ги учи, че ние говорим сръбски и че Македония, Видин, София до Рила задължително са били населени със сърби, но лошите татари(българи) са ги "българизирали". Не сме най, но нашето си е наше и когато кажеш "не ме интересува историята", казваш и, че "жертвите на сръбските инспирации не са важни". Знаеш ли партията на македонците в България от кого е създадена? А кой я финансира да отива на Илинден да крещи "ставай гоце да тепаме българите"? А че след това като стане някакъв бой в Македония медиите гръмват със заглавия като: "македонците уште немат добиани права во Бугариjа"? А че хора определящи се като българи влизат в затвора, само защото са осъзнали произхода си? Да не бъдем крайни, бъди Левски, ЦСКА, изобщо не приемам за нормално, че баща ти има проблем с това, но да не бъдем и наивни и да не показваме уважение към тези решили да се борят срещу нашите хора в Македония... и не само.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker