Има ли все още романтични мъже? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Има ли все още романтични мъже?
преди: 12 години, 11 месеца, прочетена 4929 пъти
Здравейте!

Една позната скоро ще се жени и вчера ми разказа как мъжът й е предложил - адски сладко и романтично. Това ме провокира да се замисля - има ли днес още такива мъже, и ако има - защо са толкова малко ? Останаха ли мъже, които ще ти подадат ръка на слизане от колата, които ще ти отстъпят място в трамвая, ще ти подаряват цветя без повод, вечеря на свещи и изобщо всякакви такива малки жестове, които значат много за една жена. Чудя се от какво зависи - от възпитание, характер, среда...?

Аз имам приятел, с когото сме заедно от повече от три години, обичам го с цялото си сърце, но така ми липсват точно тези моменти, в които да се почувствам специална, единствена. Не мога да го накарам дори едно цвете да ми подари! Радвам се безкрайно за моята позната, която е намерила такъв мъж, и благородно й завиждам. Знам, че приятелят ми ме обича, но тази дупка, която чувствам във връзката ни, ме убива. Какво мислите вие - има ли все още романтични мъже?
Благодаря за отделеното внимание.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 11 месеца
hash: bf6919dded
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Eee, не мога да повярвам. Само преди няколко дни имаше история от мъж, който се чудеше в него ли е проблемът, че бил толкова романтичен и кавалер и обсипващ с внимание, а жение не го оценявали. Явно все ще има недоволни....

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 32d6b29bd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не няма !!!

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 53efa6b081
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Имало е, има и ще има ВСЯКАКВИ хора. Това не зависи нито от пола, нито от епохата. Въпрос на шанс е да срещнеш именно този, когото търсиш. (Стоенето вкъщи не помага:).

Авторке, говори с мъжа си по тоя въпрос. Много мъже се боят да бъдат "романтични", за да не минат за "лигави".

Борония

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 243dbb2f7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, Боронония!
Повярвай ми пришки ми излязоха на езика от приказки по тая тема! Опитах се по хиляди начини да му обясня, че ми липсват онези малките неща, които правят жената щастлива. Той уж ме разбира, уж обещава да се промени положението - грам не се е променило до сега. Вече взех да си мисля, че той си е просто такъв, явно няма усет за тези неща. За което не е виновен, разбира се, но което все повече ме отдалечава от него. Това еднообразие ми пречи адски много, не мога постоянно да се самонадъхвам в убеждението си колко ме обича и колко сме щастливи. Искам и той да покаже нещо от себе си - и най-малкото бих оценила с безкрайна любов.
Авторката

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: b47036d7ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Не зная дали това е много добра идея, но защо не пробваш първо ти самата да го изненадаш по някакъв начин? Дори един малък смс може да е приятен романтичен жест. Възможно е след това да се замисли.

 
  ...


...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 53efa6b081
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Здравей, Авторке!

Разбирам те донякъде. Моят човек също не е особено романтичен. Просто си е такъв. Не е чак пън - купува ми цветя (но само с повод), пише ми стихове (но той обича това по принцип, не е почнал заради мен:)... Понякога е много мил и сладък, но същинската му природа си е делова. Ако аз го провокирам към романтика - откликва, ако не - сеща се от време на време. Просто си е такъв. Това в никакъв случай не намалява любовта му. Зимата, като бях болна, прекара една седмица буквално до леглото ми, винаги се грижи за мен, помага ми във всичко, в което имам нужда, най - добрият мъж на света. И аз безкрайно го обичам! Просто не е филмово романтичен, но... ще го преживеем. Бих те посъветвала да се радваш на това което имаш, а не да страдаш за това, което нямаш:) Имаш любов, наслади ? се!

Борония

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 243dbb2f7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 5, чувствам се изчерпана откъм идеи. Преди му правех клипчета с наши снимки и романтични песни. Направих му една голяма книга вътре с наши снимки, със спомени от изживените мигове, малки символични подаръчета, колажи, песни, с които го поздравявам и постоянно му напомням колко го обичам. Нищо не помага. Не, че не се трогва, но не се сеща да ми върне жеста. Не, че го правя за това де. Но вече и спрях да го правя.. поне по-рядко. Аз пиша поезия и веднъж бях решила да му посветя стихотворение, но той категорично отказа. Нямало нужда. Безсилна съм.
Авторката

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 3fdc2a8a9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ами... какво да ти кажа, има си мъже, които просто не са "по тази част". То или идва отвътре, или не. За съжаление.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 243dbb2f7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

9.   Благодаря ти за съвета, Борония. Именно затова съм още с него - старая се да оценявам любовта му и без това, което не ми дава. А и го обичам. Но той е практичен човек, а аз съм болна романтичка. Надявам се да успеем да съхраним връзката си при тази комбинация.
Авторката

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 53efa6b081
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Всъщност комбинацията си има силните страни. Аз, например, съм много импулсивна и не особено практична - възпирал ме е от някои глупости, които съм била убедена, че трябва да направя... Аз пък му помагам по - добре да разбира хората около себе си. И така... Заедно сте силни:) Желая ви щастие!

Б.

 
  ...

...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 556616445c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Виж сега - според мен ти смесваш два типа мъже ( ама не е задължително да се взаимоизключват). Казваш, че искаш приятелят ти да е по-романтичен, а описваш качества на мъж-джентълмен. Ако гаджето ти подарява плюшени мечоци, дори и отдавна да не си играеш на кукли, ако ти дрънчи серенада посред нощ с риск кака Гицка от съседния вход да му отнесе мъжествеността с кухненския нож, ако ти пали свещи приживе и тем подобни - е тва е баш романтик. И без това може да се живее. Е, можеш да го играеш малко Снежна кралица, докато се сети да те изненада с романтичен пикник, да речем.
Ако, обаче оставя летящите врати да ти отнасят муцунката, редовно забравя рождения ти ден, не се сеща да ти подаде палтото или да ти предложи собствената си връхна дреха, ако случаят го изисква - начи, лоша работа. Това са елементарни жестове на добро възпитание и нито един държащ на себе си мъж не би могъл да ги пропуска. Освен ако не иска да ти покаже нещо много явно... ти ще се сетиш какво. Помисли си какъв точно е твоят случай. Ако не отстояваш себе си, особено в любовта, ще си отгледаш едно дълбоко неудовлетворение, което ще намали самооценката ти и ще ти създаде кофти представа за връзката - нещо като: трай цял живот булка за хубост (ама тя и хубостта малко под въпрос :). Не позволявай незачитане.
Ел :)

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 4d746a4189
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Има! Аз съм такъв и се чудя дали има романтични жени... Защото жените напоследък "обърнаха резбата". Винаги съм смятал, че жените са нежни същества и така съм възпитан да се държа с тях. Срещите ми обаче с представителите на "нежния" пол ме накараха да се разочаровам от тези мои идеи. Дано ми излезе късметът. :) И на вас го желая

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 243dbb2f7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Здравей, Ел!
Мъжът тип джентълмен, поне според мен, също трябва да е от романтичните - никoй сухар не ми прилича на кавалер. А що се отнася до приятеля ми - за рождения ми ден поне се сеща.. Вярно, че всеки месец забравя датата, на която уж тръгнахме (е, не ме е питал "искаш ли да станем гаджета", просто беше първата целувка и приехме символично тази дата за началото на връзката ни), но аз го отчитам като сантименталност и не му се сърдя. Личи си, че ме обича - когато ми трябва помощ, ми я оказва, живо се интересува от обучението ми, как минава денят ми. Изобщо той е сериозен човек и за сериозните неща е номер едно. Останалите "глезотийки" ги смята за излишни - а аз така имам нужда от тях. То не е нещо кой знае какво - не искам да ми подарява къща или кола. Искам да се почувствам Жена, специална..Искам да умее не само да ме обича, но и да ми го показва. :)
Авторката

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 243dbb2f7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Номер 13, съгласна съм с теб! В днешно време може би и самата жена не цени толкова романтиката и нежността в един мъж, колкото дебелината на потфеила му. Което е доста жалко.
Авторката

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 556616445c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Привет пак :)!
Да, разбирам те. Аз лично не харесвам думата "джентълмен", звучи някак префърцунено и книжно, ама просто не се сетих за нещо по-подходящо. Исках да кажа, че отварянето на вратата, подаването на ръка са все атрибути на доброто възпитание, на мъжкото самосъзнание, че това са неговите малки жестове на отношение към жената, особено към неговото момиче. Тях трябва всякак да си ги изискваш :)!
По отношение на чисто романтичните жестове - ако за теб липсата им е наистина повод да се чувстваш нещастна, може би е добре да преоцениш връзката си. Все пак ще ти разкажа набързичко един мой спомен от студентството.
Бяхме три приятелки. Двете - с нормални, стандартни връзки (повече солидност, по-малко пеперуди :). Третата - с гадже-мечта. Бре, то не бяха малки пъстри картички под възглавницата за 'добро утро', огромни букети между лекциите, разходки до Арбанаси и Приморско, винаги наситени с някакви екзотични аромати - купи с плодове в хотелите, скариди, шампанско. Е, то кой не мечтае за такова чудо на мъжката природа :)). След една любовна година човекът замина за кратко, прати и дълго писмо за неувяхващата си привързаност, мина още седмица - ново писмо - нещо от сорта: "Миличко, не се сърди, ама обичам друга, от шест месеца се боря със себе си, обаче мацката е бременна, дано ми простиш, дрън-дрън, да си бъдем приятелчета.. ". Е това момиче (моята приятелка) не можа да се съвземе. Неописуемо е какво преживя. Месеци реване, ходене по гледачки, постепенна деградация, прекъсване на учебната година... Минаха години, последно знам, че се беше хванала в някакъв бар, имала и момиченце, но е сама. Това не е повод да се правят обобщения, но понякога човек не знае какво се крие зад твърде изобилната показност.
Опитай се да покажеш на приятеля си какво би те зарадвало, без да го изискваш от него. Ти бъди инициатор на някакви специални моменти. Но не влагай някакво очакване - доставяй си удоволствие. Само не го насилвай и не мрънкай. Така ще го запънеш като магаре на мост. Бъди с него, докато тази връзка ти носи удовлетворение. Имаш пълното право да искаш най-доброто за себе си.
Късмет :) Ел

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 243dbb2f7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Ел, благодаря ти за коментара. Определено ме накара да се замисля. Обичам приятеля си, но се уморих от тази едностранна активност по отношение на нежност, изненади, малки жестове. Но ти си права, че те не са водещото в една връзка и в никакъв случай не са мяра за любовта на един мъж към жената и обратно. Може би за пореден път трябва да преглътна и да направя компромис със себе си и желанието си да получа от него това, което толкова искам :)
Авторката

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 209dd6a25b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Навремето един голям местен Казанова ми каза следното:"Колко му е, малко внимание, малко подаръче, малко кавалерство и е твоя, па с омъжените е още по-лесно, щото момите и на малко се радват, каквито сте дръвници, а на омъжените мъжете им отдавна не се сещат за тях като за жени. Който го е разбрал, живот ще си живее". И прав беше човекът. А ние, дръвниците, си мислехме, че си ги говори, колкото да не заспи. И аз съм от полукавалерите - не давам жена да носи тежко, да стои права в транспорта, подавам ръка и всичко по етикета, така съм възпитан. За цветя се сещам по поводи, а за вечеря на на свещи, романтични залези - не ми иде отвътре, както казва и Борония, не съм филмово романтичен. Кътам парици и по празниците водя семейството по разни интересни места у нас и в съседни държави, сега съм приготвил програма-изненада за отпуската, обикновено съчетавам връщането от морето с ден-два отбиване на непознати места. Това е, понякога жена ми ме упреква в липса на романтика, но пък е доволна, че постигнах сам всичко дотук, не мрънкам за нищо и така изравняваме кантара.
Мечо Пух

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 243dbb2f7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Мечо Пух, радвам се, че успявате да запазите баланса в отношенията си с половинката. За съжаление при нас ми се струва, че липсва такъв. Може би сме коренно различни и не знам в кого от двамата е проблемът - дали в него, който си е просто такъв, или в мен, която не спирам да си представям нещата по друг начин.. И се разочаровам от това, което е в действителност. Понякога той се държи с мен както с приятелите си. Нищо по-особено, което да ме отличава като неговото Момиче. Това много ме потиска...
Авторката

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 26178d57eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   За мен Романтиката е цяла вечер да се целуваш с някои, без да правите секс :p
Дали е възможно реално незнам :D

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: f72823a8d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   прекалената романтика ми се струва сладникава, романтичните мъже са малко отегчителни, но възпитаните определено ми допадат.... ЗАРА 36

 
  ...

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 832e22a4df
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Да, има ги, аз съм един от тях. Но като че ли в днешно време романтиката е на по-заден план. Не защото жените не я търсите, а защото не я търсите от самото начало. Например, из различни теми тук в сайта стана въпрос за предлагане чрез поезия. И какви бяха отговорите? Повечето от рода на зарежи тия детски работи, действай директно, действай "по мъжки". Е, как да се разбира това в крайна сметка? Детско било, не било мъжко... еми то на човек не му става ясно за едната романтика заслужава ли си да рискува.

Иначе после все се намира някой да каже, че я цени, че му липсва тая романтика, ама а де. Аз примерно как да покажа това, като не знам дали момичето от интерес за мен не е на мнение като повечето останали, че това е ненужна лиготия?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker