Ще ни стигат ли за нормален живот? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Ще ни стигат ли за нормален живот?
преди: 4 години, 11 месеца, прочетена 2224 пъти
Здравейте,

Аз и моят приятел имаме предложения за работа в София. Офертите са за по 2000 лева нетна заплата, т.е около 4000 лева общо. Ще ни стигнат ли тези пари?
Позициите са с възможност за развитие дори в други компании в бъдеще. Бонусите са отделно. Януари месец ще има преразглеждане на заплащането. Нормални ли са тези заплати за София или са ниски, средни? Достатучно ли са за закупуване и на имот скоро?
Извинявам се, ако ви се струва, че въпросът ми е глупав, но идваме от чужбина. Аз заминах след завършване на висше образование, а моят приятел е заминал преди навършване на пълнолетие, около 17 годишен.
От познати и приятели има хора в двете крайности- 3000 лева общо ще ви стигат, но има такива, които казват поне по 2500 на човек.
Разбира се, ние сме направили проучване за цени на квартири, замеми за жилище, ток, вода и транспорт. Но все пак има и други разходи.
Искаме да водим нормален начин на живот, качествена храна, нормални дрехи и почивки. Имаме и спестени пари.

Благодаря ви предварително!

Бъдете здрави!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 11 месеца
hash: beabb18014
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Този въпрос звучи смешно. Двама души с 4000 лева. Те хората имат по 2-3 деца и пак им стигат 4000 лв.

Квартира - 600 лв.
Комунални разходи - 200 лв.
Автомобил и градски транспорт - 200 лв.
Храна и напитки - 600 лв.
Нехранителни - 300 лв.
Други - 300 лв.

Общо - 2200 лв. Това за двамата. Има хора, които и с по 500 лв. живеят. Тук съм сметнала луксове.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: e07792454e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не звучи смешно, ако си живял в чужбина и не си ориентиран. Ще ви стигнат и ще живеете много прилично за тукашните стандарти. Има мегдан и за спестяване - с добра организация ще може да отделяте по 500-600 лева месечно, може би даже и 1000, вие сте двама все пак.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 5d42508722
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Малко тролски изглежда тоя въпрос...
Както и да е, за София, без жилище, двама ги оправят 2500 лева чудесно.
Всичко по-нагоре означава възможност за спестяване, глезене и прочие.
С 4к доход съвсем спокойно може да вземете жилищен кредит.
Не знам само как някой идва от чужбина и не е заделил поне половината средства?
В Чалгария не само парите са фактор обаче. Нямате деца, ама те ще трябва да раснат в държава, в която омразата и завистта са на почит и се прокрадват в обествените порядки като паразит, без да се усетиш.
За мен лично е безумие някой да се връща там, ако може да има уреден живот където и да е другаде.

Наслука!




Братан.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 5195da1046
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Ще ви стигнат за всичко и ще ви остават даже! Ако не сте някакви супер префарцунени хора, дето винаги са недоволни.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 5732fdb1b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Спокойно! Ще ви стигат! Доколкото разбирам, не сте хора с някакви екстравагантни представи за лукс. 4000 лв. ви покриват основните разходи плюс скромни развлечения като кино, театър, ресторант, книги, уикенд някъде и т.н. Ако обаче наистина държите на здравословния начин на живот, бих ви посъветвала да проучите цените на недвижимите имоти в предградията и в близките до София селца. Къщите там са евтини, природата - прекрасна, а и усещането да живееш в собствен имот с градина, тишина и спокойствие е несравнимо с обитаването на градската джунгла. За жалост, столицата ни все по-малко прилича на комфортно за живот място. Повечето ми приятели, в това число и моето семейство, се изнасяме от тук поне за топлите месеци. Транспортът до работното място не е проблем, пътищата са удобни.

 
  ...


...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: c131d9b0cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Зависи за каква позиция говорим и в коя компания. Те че ще стигнат, ще стигнат, въпроса е дали самата позиция не позволява повече в друга компания. Номер 1 добре ги е сметнал нещата, но имайте в предвид че жилищата са скъпи в момента и препоръчвам да изчакате да се спука балона до след 1-2 години и тогава да купувате, ако не бързате разбира се.

Иначе ако ви интересува как горе-долу се случват нещата в България, може ви би ви било интересно да чуете и това:
- Тук първоначално като започнеш да работиш по специалността си (без стаж и опит говоря, само с образование) се радваш ако ти дават 600 лв. бруто (сервитьорите взимат по 2 000 нето) и така в продължение на 1-3 години се издигаш до към 1 500 бруто. След което се считаш за човек с опит, вдига ти се самочувствието, предлагат ти работа в друга компания за малко повече пари (1 800 - 2 000 бруто) и от там нататък сам си гониш растежа. Дали ще е в една и съща компания, дали в друга, все се стремим на горе.
- Тук ви разказах моя личен опит и този на хората в моята сфера, а именно - завършено висше икономическо образование и работа в сферата на счетоводството и одита.
- В IT сферата е съвсем друго, но всичко останало е по примера по-горе.

От тази гледна точка 2 000 нето, каквото ви предлагат, е добра оферта. Разбира се зависи вие на какъв живот сте свикнали.

Като за финал бих казала, че е добър повод да се върнете в България и да си търсите щастието тук.

Успех!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 6c6046ff5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   1 "Луксове" за тея пари ама друг път... За 600 ще е доста мизерна квартирата, а и изобщо сметките ти по никакъв начин не съвпадат с понятието "нормален живот", за тези пари някой може да си позволи не кой знае какво количество от най-евтините боклуци. Тея хора като теб, които живеят с по 500 не живеят, а имат жалко оцеляване на ръба. Автора говори за нормален живот на бял човек, а не робуването на ганьо, нито го еня, че някой си бил живял с 500 лева. И те сигурно са длъжни по тая причина да живеят с 500?!!

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 5c37224033
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Здравейте,

Аз съм авторката :)
Благодаря на всички включили се, оценявам много, че сте отделили време да отговорите на моя въпрос.

Да си призная, аз лично нямах огромни съмнения, но приятеля ми се притеснява повече , защото той от 11 години живее в чужбина. Идвал си е само за почивки, ваканции и т.н. Исках да му покажа, че няма за какво да се тревожи и всичко ще е наред.
Бих казала , че сме нормална двойка, не харчим без мярка и за глупости.

№6 Съгласна съм с Вас, но за начало ще сме в София докато навлезем в работата, свикнем с града и научим кое как е. После обмисляме да си вземем и имот извън града-планина, море, а може и да живеем извън града. Но просто в началото няма как.

Към №4

Благодаря Ви за гледната точка. Не се опитвам с въпроса си да засегна никого, наистина исках да получа мнение от хора, които не ни познават.
Разбира се, имаме спестени пари, но нямаме никаква кредитна история в България. Само аз имам сметка, която е спестовна .За нас е важно да имаме възможност за кредит независимо от спестените пари.

Злобата и зависта не подминава и българите в чужбина, от личен опит го казвам. А другите не горят от голямо желание да си помагате и да сте много близки.

Аз смятам, че България и българите имат и много положителни черти и аз избирам да се фокусирам върху тях. Просто повечето хора търсят само негативното. Около 90% от нашите приятели са в България и са много щастливи, няма злоба в тях, даже всички до един ни предложиха помощ в намиране на работа, квартира, багаж и да останем в тях докато се установим. Вярвам, че и ние ще сме щастливи.
Пожелавам успех и на Вас!

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: ca79b78c4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не разбирам защо ще се връщате. Ако живеете достатъчно време в нормална западноевропейска държава и работите нормална (не прекалено ниско квалифицирана) работа, предполагам, че все взимате по едни 2000 евро, общо 4000. А в София цените не са много по-ниски от Западна Европа, най-много квартирите да са една идея по-евтини, но пък по-мизерни. Със сигурност в Западна Европа с 4000 евро ще живеете по-добре, отколкото с 4000 лв в София.

Да не говорим за манталитета. Уверявам ви, че манталитета в чужбина е на светлинни години от София. Като ви се троснат двама случайни "софиянци", че имате наглостта да не знаете къде се намира нещо, като ви напсува някой шофьор на пътя, за дето не сте му дали път, докато кара в града с 200 и като ви натровят душата двама интриганти колеги и бързо ще се запитате къде сте попаднали и за чий ви е трябвало да се връщате. Още повече някой ден ако имате деца, със сигурност не искате да растат с подобен манталитет и в подобна среда.

За грозни дупки, панелки, корупция, несправедливост и неработеща държава съвсем да не говорим. Не всичко е пари. Не че в чужбина е ток и жица, но е на светлинни години от България. Ако там малко от малко сте се устроили, това би било огромна крачка назад, колкото и да ме нахейтят сега "патриотите". Те хората от тук бягат навън, а вие от вън идвате в кочината.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 580e0d6031
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Темата е чиста провокация...

 
  ...

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: f58fdc2c98
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Парите ще стигнат. Факт. Не го мислете. Но се подгответе за културен шок. Чудя се как съм работила в България преди, шумни, невъзпитани, любопитни колеги и това е офис в голяма фирма. На последното ми прибиране в България чакайки в офиса на голяма фирма да бъда обслужена ми се наду главата да им слушам глупостите и личните истории, не бях единственият клиент. Просто манталитет. Тук отивам на работа, тихо, кротко, работя в офиса,, 90 % от разговорите са служебни.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 326f6e0749
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Подкрепям 10. Обаче
Авторката е решила да купува семейно жилище в близко бъдеще. Ето тука вече цените в чужбина май са доста по-високи, ако не сме ги стигнали и по това западняците.
До Авторката!!
Внимавайте с приятелите с които се виждате докато сте на почивка в България. Да не се окажат съвсем други хора през останалото време от годината.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 4d68e1ac84
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Авторке, не знам от кога не живееш в България, но те уверявам, че си позабравила българската действителност и имаш прекалено романтична представа за България заради носталгията. Често се случва с хора, пребивавали в чужбина няколко години и когато се върнат, действителността ги връхлита със страшна сила и преживяват истински културен шок. Това, че имате добри приятели е добре, но с тях ще се виждате най-много за 1-2 ч след работа, през останалото време обаче сте сред други хора - постоянно ще се сблъсквате с интриги, завист, клюкарстване, злоба.

Каквото и да изберете успех!

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 8c58ceca22
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

15.   Авторката:

Здравейте,
Ако знаех, че темата ще се превърне в "Защо ще се връщате в България" , щях да напиша, че просто идваме от друг град.
Не смятам, че е нужно да обосноваваме решението си. Приемете просто, че има хора с друга гледна точка, които не искат да живеят в "уредената" чужбина.
Живея само от 5 години в чужбина, така че няма толкова драстични промени в България.

Според мен, не аз , а вие сте сложили розовите очила гледайки към чужбина.

Преживели сме много, работим в големи компании и ако си мислите, че тук в офиса няма интриги, клюки, лизане на д-та и повишение на любимците, помислете пак. Може би, ако работиш за себе си не е така, но в нашата професия не е възможно.
Да, улиците са по-чисти, сградите са запазени, хората са се научили като роботи да повтарят: Благодаря и Извинявай, но в пиков час в метрото едва ли ще ги чуеш.
3 месеца ме влачиха заради едно ухо по лекари, а имам Частно осигуряване, но тук не може така да си отидеш, минава се през личен лекар. А ако мислите, че на рецепция са били много мили....
Апартаменти в хубавите квартали достигат до над 1 милион лева и това за две спални.
Държавните детски градини работят до 15 часа, а частните са около 1200 паунда, то има хора, които това са им заплатите...
Даже не искам да коментирам липсата на социален живот или дори социален контакт.

Тези и ред други причини сме имали предвид, когато решихме да се върнем! Свят като цвят- пъстър!
Искаме да сме щастливи, а тук не сме. А защо ми е този живот, ако не направя всичко възможно да съм?

Хубав ден :)

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 4d68e1ac84
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   15, да бе, никой не е казал, че в чужбина е цвете, но мисълта ми беше, че вие имате грешна представа, че едва ли в България проблема е само в грозните панелки. Ами не е. И да, 5 г. са достатъчно време да забравиш лошото. Знам го от майка ми, която също беше много ентусиазирана да се връща. Само че като се върна, се сблъска с реалността.

Ето ти от един пост се изнерви, че са ти изместили темата. Ами добре дошла в България, това ще е най-малкия ти проблем с хората тук. Не казвам да не идвате, а просто помислете няколко пъти и имайте правилните очаквания. Казвам го най-приятелски. Не се заяждам и не навивам никого.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 6c6046ff5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

17.   Охх тука някакъв дебил обикаля темите от един месец и всичките са "провокация". Една дума ли има в изостаналия ти речник?!

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 732d0c7da9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   И аз мисля като №.11, че темата е провокация. Авторката се бъзика с нас и ни се подиграва. От познати и приятели получили някаква информация, а те нямат ли родители или роднини та ще питат нас. В коя държава сте живели досега, там не можахте ли да се уредите с вашите квалификации та сега сте решили да опитате в България. Виждам само фалш в тази история.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: d06b8b692e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Да авторката.

Мисля, че много от проблемите, които са описнаи в коментар с номер 16, ще бъдат същите за теб и в София.
В офисите ни има откровенно криминални изпълнения на моменти, от рода на криене на данъци, лъжи за произход на стоки и прочие. Ако поискаш ден неплатен отпуск, някои решават, че си ненормална и те гонят, а после никой не те наема,защото осъзнаваш че всички са си дружки. И интригите са по-гадни при нас. Влизаш в офиса, някой колега казва - "Ах, ето я изсъхналата лесбийка". Ти се олакваш на шефа си, а той казва "Ми виж ся, човека е преценил, че мязаш на изсъхнала лесийка, и си казва мнението, коет си му е право". А ако ти си кажеш меннеито, че е простак, шефа те гони и не ти дава последната заплата.

Софийското метро е също толкова шумно. И у на се чува и из българия, но "за майката и други роднини" също е често сещано.

Шофьорите са някакви абсолютни олигофрени. Като ставаш да караш кола, не пий кафе, че ще ти докарат инфаркт.

Един апартамен с "две спални" в София може да мине 300 000 лева, при това за размери 75-90 квадрата, ако кваратал е "хубав". Разликата е, че е много по лесно, банката да ти завиши вноските. Точно са минали 6-7 годни и вноската е "олекнала", а ти получаваш писмо с "ДГД, давай още пари, защото аз казвам!". В Германия, не че не става, ама е доооста по-трудно и умерено.

Държавните детски градни работят до 17:00, да, но това е, ако има места в тях. Частните детски градни вариарт от 450 до 1000 лева, но повечето са около 550-600.

Просто искам, да си доготвена за реалността в страната. Аз заминах, когато бях на 19 и много работи не ми бяха ясни.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 39bb309e7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   18, темата не е провокация, просто има един лумпен, който под всяка тема пише, че е провокация. Това трябва да спре вече. Моля модераторите да обърнат внимание.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: ea9c3dc6a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   С толкова пари тук твоя може и любовница да си хване даже. Аман от заблудени женици търсещи отговори на тъпи въпроси тук

 
  ...

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: ec7ae0412e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

22.   Авторката, във форума е пълно с комплексари, на които други са им виновни за собствените провали- държавата, политиците, фирмите, космоса. Просто не им обръщай внимание.
На въпроса ти, с тези пари ще живееш съвсем нормален живот, дори бих казал над средната класа. Голям апартамент в хубав квартал в София струва в интервала 200-250 хил лв, с един ипотечен кредит ще ти струва на месец макс 7-800 лв, като ще можеш и да го обзаведеш. Останалите пари от заплатите ви ще стигат за един напълно нормален живот. Естествено ако искаш винаги да си с последния модел айфон и всеки месец да сменяш чанти и обувки от по 500-1000 лв едва ли ще ти стиган, но нещата са въпрос на приоритети. Много правилно сте се ориентирали, забелязал съм, че все повече българи стигат до този извод. Успех!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 5732fdb1b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

23.   Разбира се, че темата НЕ е провокация (редактор съм, една фалшива "нота" да имаше, щях да я хвана). Половината ми приятели са в чужбина и си задават същите въпроси като авторката и бъдещия й съпруг. По-комбинативните сред тях намериха някакъв среден вариант: живеят тук, но бизнесът им е на Запад. Макар че това също е червиво с проблеми, въпреки надеждните съвременни комуникации. Онези, които избраха да пуснат котва в България, в момента си скубят косите и погребват последните останки от нещастните си опити да осъществят някаква предприемчива идея в родината си. Други пък, окончателно се установиха зад граница и хем ми липсват, хем им се радвам, защото реализираха и най-смелите си професионални проекти. Само за справка: един от тях е световноизвестен режисьор, друг има просперираща правна кантора в Лондон, трети е търсен кинооператор, четвърти натрупа милиони от търговия с недвижими имоти в ЮАР, имам приятелка известен интериорен дизайнер в Ню Йорк. Но пък други приятели направиха кариера тук: няма университет в България, в който поне с един от професорите да не сме кателири връх Мусала или да не сме спали на палатка по плажовете някога. Мой приятел, собственик на най-голямата верига сервизи за електроника, навремето започна от мазето на баба си, където поправяше транзисторите на комшиите. И така нататък, и така нататък. България има много предимства, ако говорим за качество на живот. У нас все още може да се живее екологично и да се поддържа здравословен режим. Аз сама отглеждам зеленчуците, плодовете и подправките си на вилата; купувам млечни продукти от съседите, които имат животни, пресните яйца са от кокошки, които кълват тревичка и жито, виното е от чисто грозде, има току-що уловена риба, гъби, набрани от поляната, през отворения прозорец чувам птички и щурчета и прочее. А имам роднини в Германия, които купуват на баснословни цени от пазара червиви ябълки и като ги попитах защо, отговориха: "Защото червеите живеят само в плодове, които не са торени с химия". Завалиите просто не могат да открият продукт, който да не е наблъскан с отрови. Т.е. нашата природа все още не е толкова замърсена и връзката град-село не е напълно заличена, както е в световните мегаполиси. Друго предимство - липсата на качествени кадри в абсолютно всички браншове. Парадоксът е, че се отчита безработица, докато бизнесът крещи от недостиг на хора. Да, обаче от качествени хора, от истински професионалисти, каквито не останаха, защото хванаха пътя преди години. Днес има една вълна на завръщащи се млади специалисти, в които всъщност ни е надеждата. Желая на авторката и приятеля й да се устроят добре тук, да не се поддават на песимизма, който е станал нещо като национален спорт, и да оползотворят добре възможностите, които, сигурна съм, ще открият. Но наистина най-важното е да не се поддават на масовото хленчене. Работа има, кадърните хора са добре платени, чакаме ви!

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 9b1676b4d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   Госпожа редакторката, "й" не е "ѝ" - излагате се.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 80e0580d79
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Здравей, според мен 4000 лв за двама човека са малко защото аз изкарвам по около 3000-3500, а съпруга ми около 2000. Купихме си жилище преди две години, изплащаме го и още дълго ще го изплащаме. Харчим всичките пари, изобщо не ни остават спестявания, а още дори нямаме деца. Всичко зависи от начина ви но живот, може би 4000 ще ви стигнат ако се лишавате от някои неща. Ние наистина не се лишаваме от нищо и затова харчим всичко. Но, аз работя по 14-15 часа на ден и естествено два пъти на ден се храня по ресторанти защото съм си вкъщи само когато спя. За мен 4000 лв са малко защото моя начин на живот е различен. Сигурна съм, че на някой 4000 лв ще му се сторят много.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 4a91b67fb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   2000 лева нето са чисто статистически 50% над средното ниво за София-Град. Реално обаче не са нищо кой-знае какво, особено за хора с опит и образование в чужбина, езици и пр. Все пак зависи от позицията и компанията. Познавам доста хора, които се върнаха наскоро (вкл. и аз самият), не знам заплатите на всички, но са малко тези с под 3000 лева чисто. Има и единични изключения с по над 6к. Ако това са първите ви оферти за работа, ви съветвам да проучите по-добре пазара и да се явите на повече интервюта, преди да подписвате с конкретен работодател.

За разходите: Наемите на кв.м. в добрите райони са към 10 лева. За жилище с консумативите ще отиват към 1000 лева максимум. За храна да кажем още толкова. Автомобил в София не ви трябва (или най-много някоя трошка, която да можете да прежалите, ако я откраднат или я блъснат). От 4к ще ви остават поне едни 1500 лева, които можете да харчите за лукс или да пестите.

И още един съвет. Не си и помисляйте да теглите кредит за жилище. Имотите са надценени с поне едни 50%. Лихвите са 4% и са стигнали дъното, като предстои да се покачват. Пазарът е един надут балон пред пръсване. Далеч по-изгодно е да се живее под наем.

 
  ...

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 5c37224033
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Здравейте,

Аз съм авторката.

Към № 25 и №26

това са ни чистите заплати, бонусите са отделно, но понеже ние искаме да ги спестяваме за жилище/инвестиция не ги коментирам. Исках да знам дали тези само ще ни стигат или ще се наложи да харчим и от бонусите.
Моят приятел има гарантиран бонус от 750 лева, а иначе няма ограничение колко може да изкара отгоре. Аз съм малко по-плаваща, зашото при мен бонуса е част от чистата печалба за отдела, разделена между отбора. Като минимума ми е 500 лева, не знам нагоре как е.

Отделно Януари ще има преразглеждане като на приятеля ми му дават и възможност за смяна на позиция, ако реши. Просто сега понеже сменя сферата на работа, за да натрупа опит искат да опознае пазара и работата. Ако реши да остане на същата позиция предвиденото увеличение след пробационния период е около 1000 лева, ще ви излъжа не помня. Моето ще е с 500 лева.

Ние не сме търсили много, но вече искаме да се приберем. Ако това ще ни стига за начало после винаги на място можем да търсим нова работа. Не смятаме да взимаме кола, свикнали сме с метро, а моят приятел ще ходи пеш.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 1e5dd6fbac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Авторке, ние сме 3 души и средно 3000 лева на месец ни оправят перфектно - разходи, кола (която гълта много, но трябва заради местоработата ми, понеже живеем в къща в покрайнините), храна без ограничения, както и разни глезотийки. Аз работя сам, приятелката ми гледа детето. С високи доходи съм и можем да си позволим да работя само аз. С 4 бона плюс бонусите ще имате висок стандарт на живот, повярвай ми. А и тепърва доходите ви ще растат, така че за начало не е зле.

Правилно те съветват по-долу. Внимавайте с разни алчни брокери, банки и пр. Изчакайте с покупката на имот, сега не е подходящ момент. Замислете се за селата около София - има изгодни парцели, една малка къща излиза колкото среден апартамент. Чистият въздух е решаващо предимство. Да се буташ в презастроените "елитни" квартали за по 1500 Евро и нагоре на квадрат е самоубийство, повярвай ми. За мен София е необходимото зло заради работата - сутрин рано до офиса, вечер късно обратно. Скоро ще мога да работя дистанционно и повече няма да стъпя в тая кочина.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker