Бизнес в България или живот и работа в чужбина. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Бизнес в България или живот и работа в чужбина.
преди: 4 години, 11 месеца, прочетена 1392 пъти
Здравейте, имам голям проблем. Стигнах до кръстопът, който не търпи отлагане в коя посока да поема. Понеже цял живот работя за някого и всичките тези работодатели не искат да дават повече от 1000лв. заплата а тези пари не стигат за издръжката на семейството ми-имам жена и 2 деца. Жена ми също работи, но живеем в къща и трябват много пари за подръжката й. С една дума попадаме в графата работещи бедни. Аз стигнах до мнението, че човек трябва да работи за себе си или да излезе навън. Аз вече работя в чужбина и на няколко месеца се прибирам в България успях да направя доста ремонти, купих си и значително по-нова кола, но това е за сметка на дълги и трудни радзяли със семейството ми. Жена ми желае това да е последната ни раздяла и тук идва въпроса накъде? България или чужбина. Проучвам възможностите за бизнес в България и според мен трябва да вложа минимум 20000 лв. за старт, но тук идва въпроса с риска да изгубя едни пари, заради нашата несъвършенна и бедна България. Жена ми ме подкрепя, но виждам нейните притеснения а това ме кара и аз да се притеснявам, понеже жена ми вижда нещата по по-реалистичен начин нещата в България а аз съм принципно по-оптимистично настроен. А за живота навън, тук живота е много уреден -канализиран. Всеки си знае с точност всичко за много напред във времето. Моята заплата тук е равна с тази на местните и ако взема жена си и децата си тук ще мога да ги издържам само с моята заплата. Въпроса вече тук е по-скоро патриотичното ми настроение към България. Аз съм българин, жена ми е българка и децата ми са българки. Нашето място е в България. Ако дойдем тук ние ставаме чужденци а е възможно и децата ми да бъдат изгубени за България безвъзвратно, не се знае как ще се развие живота им. Това за мен е много трудно за преглъщане. Това е моята дилема. Моля за вашите съвети.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 11 месеца
hash: 6f69bd1182
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   "Въпроса вече тук е по-скоро патриотичното ми настроение "

Стой гладен тогава, пък бъди патриот. Патриотизма ще те храни.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 7e4ca748e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   ЧУЖБИНА. И стига с този патриотизъм. Аз пък съм жена и съм още тука, защото не знам как ще се оправя в началото в чужбина. Но ако имам мое семейство няма начин да стоя тука. Помисли си кое обичаш повече България или Семейството си.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: ae1bbf864e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Въпреки че съм патриот специално за теб чужбина, ще ти обясня и защо.
Защото мислиш че с бизнес създаден за 20 000лв ще изкарваш повече от 1000лв доход на месец. Какъв е този бизнес кажи и аз да отворя няколко такива които да ми правят над 60% годишна печалба. Защото имаш намерение да станеш от онези работодатели дето и минимална заплата трудно ще дават на българина. Защото мислиш че къща се поддържа по скъпо от друго жилище. Защото проблема ти, заради който си отишъл в чужбина и си оставил децата ти да растат без татко е бил ремонт и по-нова кола, това е което си купил, което ти е липсвало и го имаш за сметка на семейните преживявания и гушкането на децата ти. Едва ли не си продал прегръдката си, която се е полагала на децата ти за по нова кола.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 667336e217
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Няма никакъв смисъл да започваш бизнес в България. Тук вирят само големите международни компании, чийто инвестиции идват именно от чужбина, а печалбата изкаран с евтин труд тук се изнася също в чужбина.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 382a18134b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Върни се бе, брат. Майка Чалгария и сестра ѝ Вулгария ще се грижат и за теб и за семейството ти. Ще превърнат дъщерите ти в поредните гладни и завистливи женици, които ще търсят от евтино-скъпото.
Може пък някоя да се уреди с някой дебеланко, който да ви издържа.
Ама си струва. 20к и бизнес щял да прави...
Вместо да осигури на дъщерите си спокойствие, адекватно образование и най-важното бъдеще... той нашият му било мъчничко за татковината.
Малко повърнах в устата си, сори...


Братан.

 
  ...


...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: a2194b3378
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Живот и работа в България. Намерете си работа за повече парички, преместете се в близък по-голям град, ако трябва. Успех!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: d5ec7d543d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да караш хубаво такси ти трябват 20 000 лв, но ако знаеш как да печелиш от дадения бизнес ти ще си ги изкараш и с по малка инвестиция, но трябва да си навътре в конкретния бизнес преди въобще да си помислиш да инвестираш дори и стотинка. Бегай е съвета ми.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: f3bb932c6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

8.   България е нещастна бедна кочина, изпитание за нервите, с просто племе вместо народ!

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 860669ed1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Струва ми се, че нямаш конкретна идея за бизнес в България. При това положение и след като вече си се установил в чужбина, какво мислиш? Има ли гаранция, че децата ти няма все пак да емигрират след 10 години. Тогава каква файда, че са изкарали детството си тук - от цялата работа вместо да се интегрират докато са малки, ще трябва да жертват младостта си за същата цел. И вместо да имаш 5-6 внуци, ще имаш 2-3. Разбирам патриотизма, но не забравяй колко много германски, италиански и ирландски потомци има в САЩ примерно. Не са забравили какви са били предците им.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: e49700e9e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Много патриотично, но на кой политик му пука за теб, българчетата и т.н. Лошото е, че огромна част от българите живеят разделено, единят работи и се прибира за Коледа, защото страхът надделява. Защо жена ти не е с теб, независимо къде. Защо сте разделени? Какъвто и бизнес да правиш, каквато и заплата да получаваш, разделят ли се леглата се разделят и сърцата.

 
  ...

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: b9d27a0b45
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   попадаме в графата работещи бедни.
И с бизнес за 20 000 лв. пак може да си там. Щом в чужбина смяташ, че можеш с 1 заплата да издържаш цялото семейство, явно работиш за доста над минималната. Не се отказвай от подобни пари! Дано не надценяваш покупвателната способност на парите си!

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: a71595ab61
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ти може да си обичаш България и от чужбина. Ще се връщате на почивки, ще подпомагате икономиката на страната.
Баща ми остана в България има бизнес от който се издържат с майка ми, няколко пъти годишно се появяват някакви хора да изнудват ва пари. Плащаш имаш лиценз, не плащаш взимаме ти го. От фирмата дето му поддържаше касовия апарат са още по-нагли, те звънят няколко седмици преди да изтече срока и казват, че ако не отид да поднови договора ще сигнализират на данъчните.
Може да имаш страхотна идея, но просто държавата ни не предлага подкрепа за дребния бизнес. Ще съществуваш, но в постоянен стрес и страх за утрешния ден, в чужбина в това отношение е доста по-лесно.
А и помисли възможностите, които де отварят пред децата ти още един език ще говорят, като майчин.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: fe399a4a12
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   И ако останеш тук и мизерстваш от патриотизъм цял живот, да не мислиш, че някой ще те потупа по рамото и ще ти каже евала. Представи си се след много години на преклонна възраст вече в края на живота си. Мизерствал си цял живот, с нищо не си помогнал финансово на децата си, гледаш ги как не могат да си купят собствено жилище дори и бачкат здраво за едната квартира и за какво в крайна сметка? Заради един гол патриотизъм?

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: eef2aff25e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Хехе, спечели малко пари и хайде - нова кола.
Типично Ганьовско поведение е това. Оплакване, мрънкане, едва свързваш двата края, но за нов таралясник се отделя и от последния залък. С такова поведение няма да се замогнеш ако ще и на луната да идеш. Освен това, според мен правиш една сериозна грешка в преценката за чужбина. След като в БГ си работил за 1000 лева, явно и квалификацията и уменията ти не са толкова на ниво. Следователно и доходите ти там едва ли ще са кой знае какви. Колко ти е заплатата там? 1500 Евро чисти максимум ти давам. С тези пари си загнал, особено ако издържаш семейство с 2 деца. Няма да ти стигат само за наема, да не говорим за детска градина, поддръжка на кола, здравни осигуровки и пр. Да не се окаже, че си още по-беден, като идеш там? Сам човек е по-лесно - живееш скотски, на някой таван за минимален наем и спестяваш за трошката в БГ. Но със семейство? В БГ живеещ в къща, казваш. Ами това си е стандарт на живот, който никога няма да имаш в чужбина. Замисли се и по този въпрос.
Следователно:
- Направи си сметка какво имаш тук, което там няма да имаш никога. Не гледай само номиналната заплата, а смятай какво можеш да купиш с нея на съответното място.
- Увеличи финансовата си грамотност. Научи се да инвестираш спестяванията, не да ги харчиш за глупости
- Повиши си квалификацията, така и доходите ти ще се повишат
- За собствен бизнес не си узрял никак. Не всеки става за предприемач. Още по-малко пък такива като теб, дето профукват сестявания за предмети без стойност.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker