Вие пътувате ли сами? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Вие пътувате ли сами?
преди: 4 години, 11 месеца, прочетена 1428 пъти
Мъж на 26

Миналото лято бяхме с приятелката ми в чужбина. Малко след нова година се разделихме и до сега нямам сериозна връзка и жена до себе си. Предишни години ми се е случвало да ходя чрез агенция в чужбина сам и нямах проблем, но сега се замислям, че ще ми е доста самотно. Вие пътували ли сте сами в чужбина и бихте ли пътували?

Малко ми е терсене...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 11 месеца
hash: 816a9d4fc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   В чужбина - не. На организирана екскурзия от фирма - не.
Но сама си пътувам често. Всъщност миналата година ми бе първото море с партньор ама се разделихме след него. :-D
За организираните екскурзии съм предубедена, че няма да ми е готино, защото повечето хора ходят с компания и ти ТРЯБВА да се набуташ в някоя, за да се чувстваш комфортно. А аз не съм находчива в комуникацията с хора и само ще се сдухам, че съм сама и ще се депресирам през цялото време.
Но знам от моя приятелка, че на такива екскурзии редовно има по 1-2 самотници, които или се присламчват към някоя компания, или си правят група на самостоятелно пътуващите, ако са двама. Ако си комуникативен, сигурно ще си намериш с кой да си дърдориш по време на пребиваването в чужбина.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: fedc28ef2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Случвало ми се е веднъж. Да, малко е кофти първия ден, но после, ако си на организирана екскурзия, няма начин да не се заговориш с някой от групата и след това да си ходите наоколо с него или нея. Освен това винаги можеш да помолиш приятел да дойде с теб. Не е казано да ходиш на екскурзия само с приятелката си.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 5864491b73
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз много обичам да пътувам , не съм ходила сама , не съм много контактна . Иначе обмислям да отида някъде за един , два дни .

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: d7bd4782be
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Млад си още - стискай зъби и карай. Не губи време. Като минеш 30 тогава вече ще ти е криво, ако си още сам.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 3fa4633198
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ходя с най-добрата си приятелка, дори след 2 дена ни предстои ходене в Париж. Но бих искала и да отида някъде сама да се усамотя. Имам друга приятелка, която също ходи сама по екскурзии. Това, че си сам не бива да те спира да опознаваш други култури и да виждаш нови места. Така или иначе за момента си сам, по-добре да си сам в Италия (примерно), отколкото вкъщи. Ще си разнообразиш живота и като се прибереш ще има какво да разказваш. Ако имаш хубав фотоапарат се престори на фотограф, като ти е тоооолкова неудобно. Не осъзнаваш какъв късметлия си...
Ж27

 
  ...


...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 7e4aef1f57
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравей, аз често пътувам сама, най-вече из България, защото по принцип не обичам Чужбина. От 15-годишна си пътувам сама, дори без родителите ми да знаеха винаги, за да не се притесняват. Отивах си за 1 ден сама до някой град на 60-70 или пък на 170 км от родния ми и се прибирах с последния транспорт. Понякога се виждах с приятели от въпросните други градове, но често и бях сама. За самото пътуване винаги бях сама, слушам си музика, екстра ми е. На 18 години отидох и до морето сама, там имах една приятелка, но с нея бяхме само през деня, вечерта си бях сама и понякога се разхождах в града или пък седях в хотела и гледах нещо на лаптопа или ядех. Екстра ми беше. Едната вечер се разходих и с едно момче от там до късно и пак се прибрах. Направих си от Варна една екскурзия до Русе, видях се с един приятел от там, бяхме на ресторант и дискотека после, след което се върнах до Варна за още няколко дни и се прибрах към родния ми град. Ако става въпрос конкретно за Чужбина - тези дни отидох на Виена, за да видя една от любимите ми рок групи. Отидох със самолет, преди това предварително бях проучила къде се намира залата, как да се оправя в метрото във Виена и така. Самолета беше с прекачване от Кипър, нямах проблем с летищата, после и с метрото, намерих залата, аз знам английски и като не ми беше ясно нещо питах, доста хора знаеха поне малко езика. Концерта беше уникален, разходих се из града и на вечерта към 1 и нещо ми беше автобуса за България. Единствения проблем ми беше, че автобуса закъсня с 6 часа, защото идваше от Германия, а нямаше персонал на гарата и аз даже мислех, че съм го изпуснала, но се оправих, поседях през нощта около гарата, то имаше постоянно хора, чакащи автобуси и евентуално и моя дойде. На мен лично не ми е никакъв проблем да пътувам сама, нищо, че съм на 21, попадала съм на разни перверзници по нощните влакове, но не се панирах, а тактично се измъквах в друг вагон направо и така. Просто аз знам с какво мога и с какво не да се справя. В моя град редовно се разхождам и сама, не само с компания. За да свикнеш сам, пробвай първо да излизаш на разходки ей така сам и като свикнеш вече може и друго. Едно от най-хубавите неща е на човек да умее да се наслаждава на собствената си компания!

Сатурн

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: f4f8317214
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не, не съм, но честно казано винаги ми се е искало да пробвам. Повечето ми познати гледат подобни "самотници" с леко предубеждение, едва ли не са странни за тях, на мен обаче ми изглежда много освобождаващо - не се съобразяваш с никого, правиш каквото на теб ти харесва, ходиш на места, на които наистина искаш, а не по задължение. В крайна сметка са няколко дни, които посвещаваш само на себе си. Решила съм тази година да пробвам, пък да видим. Аз лично нямам нужда да говоря с някого постоянно, въпреки че ако се намери някой готин човек (или готини хора) сред пътуващите, няма да имам против да прекарваме част от времето заедно. Според мен не му мисли толкова, харесай дестинация и тръгвай. Сигурна съм, че няма да съжаляваш. :)

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 449b34830b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Много хора пътуват сами, намираш се компания. Като седиш вкъщи, какво?

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 9cb2500e90
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Никога не съм, но познавам страшно много хора, които го правят... и им се чудя, но в случая - аз съм странната. Миналата седмица мой приятел, на 22 години е, замина за Испания, за да извървява пътя Камино... съвсем сам. Същият този път друга моя приятелка го привърши миналия месец, отново съвсем сама... като каза, че си е намерила авери по пътя. Друг мой колега напусна работата си и замина за Тайланд съвсем сам и вече е там 4-ти месец. Четвърта моя приятелка остана в Индия сама, пътувайки... цяла година. Хората го правят, пич... не се и съмнявай. Не е странно, нито лошо. Стига да ти е окей на теб и наистина да ти е комфортно.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 894a2aff4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Още не, но искам да отида на организирана екскурзия сама, да си почина малко от семейството.

 
  ...

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 6070fd2283
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Аз живея в чужбина и съм пътувала сама из Европа. В Бг обикновено пътувам с компания защото си ходя с роднини, но иначе нямам нищо против това да пътувам сама. Супер е, с никого не се съобразяваш, ходиш където искаш, излизаш и се прибираш когато искаш. Единствено за снимките е малко кофти защото трябва други хора да помолиш, но останалото си е ок. По принцип ако си човек който обича своята собствена компания и няма проблем да отиде на мероприятие сам, няма защо да ти е скучно или самотно. Но има хора които предпочитат да са в компания, въпрпс на характер.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 84146ddc81
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Пътувам сама постоянно :)
По този начин човек преоткрива себе си.
Но този начин на скитосване не е за всеки.
Ако усещаш, че искаш да прочистиш ума си, ще ти хареса да посетиш някое ново място сам.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 2b12a1d0e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   пътувала съм сама по работа, но наред с това съм и обикаляла градове и разглеждала забележителности. Не е лошо, съобразяваш се само със себе си, разглеждаш и ходиш където ти е интересно, като се измориш - почиваш. Особено пък на организирана екскурзия е още по-лесно, все ще се запознаеш с някого от групата

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker