Проблемът с уличните кучета - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Проблемът с уличните кучета
преди: 4 години, 10 месеца, прочетена 1651 пъти
Понеже доста движа из София последната година имам поне 5 рискови ситуации с улични кучета. Знам, че не винаги, когато куче те нападне и те лае е с идеята да те захапе, но самото нападение е достатъчно стресово. При някои от ситуациите дори ми се е налагало да излизам на пътното платно, понеже ме нападат откъм тротоара. Днес ходих в Малашевци и засякох 2 различни лаещи глутници от по 3-4 кучета. Този път бях с кола, но в повечето случаи съм пеш. Напоследък това с кучетата се превърна като нещо от рода на мода и мания. Кучетата започнаха да имат повече права от хората. Всеки ги защитава и "обича". Фейсубк е пълен с призиви за доброта към кучетата. А реално никой не се грижи за тях и са оставени на произвола, от което и стават опасни. Струва ми се, че повечето хора не си дават ясна сметка каква отговорност е отглеждането на куче и че това са 10-15 години от живота ти, в които плътно трябва да се грижиш за животното. Смятам, че много хора си взимат кучета и като им дойде в повече да го разхождат ежедневно и да се грижат за тях ги захвърлят на улицата след година-две. Което води и до проблема с уличните кучета. София или поне местата, по които аз движа са пълни с бездомни кучета. Какво е вашето мнение по въпроса?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 10 месеца
hash: 7517211247
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм съгласна с теб. Имам много примери пред очите си за хора, които си взимат кучета защото им е интересно и като видят че това е голяма отговорност се отказват от него. Мен лично много ме е страх от кучета, такава съм си... та не ме питай как се разхождам из София. Тъкмо днес се ядосвах на постове във фейсбук как домашните кучетата не били опасни. Добре, нека не са, но има хора които имат вроден страх. Не може ли да си ги пускат да си играят на определени за това места, а не когато аз минавам през парка, в който си играят децата едно огромно куче да ми се блъсне в краката, докато в игра се гони с друго куче, и аз да си изкарвам акъла и после с дни да не мога да се успокоя, а някаква лигла/лигльо (собственика на кучето) отстрани да ми се смее и да ми обяснява как то не било страшно и лошо.... е хубаво ама го разкарай от мен. Хората биват нападани от такива "мили" домашни любимци и улични също, биват ранявани и дори убивани, а продължава да се тръби колко са възпитани и че не са страшни. Ако има правила и те се спазват, така че кучетата да не пречат на хората наоколо ще е добре, но да ми се пускат да обикалят навсякъде никак не е ок. Разберете, хората са различни, вие обичате кучето си, но на нас то не ни е приятно. Не ни го навирайте пред очите и ценете личното ни пространство!

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: b8ccf9a4db
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Мнението ми е, че общината нищо няма да реши и ще се налага да се оправяме сами. Купи си свирка Кучегон, парализиращ спрей или електрошок и избягвай запустели места. Животните не са ни виновни - те действат по инстинкт.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 85623028e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Защото се превърнахме в кучкарска държава.Оставам с впечатлението, че болшинството българки са любители на кучетата.....
лед 17:00 като се прибирам от работа по улиците вече са излезнали жени с песовете си и доволно крачат със своите домашни любимци. Доста често ме лаят и налитат, въпреки, че стопанина ги държи........ А ако се възмутя ме наричат простак ???!!!
Да не говорим, че милите им песове оставят акита по градинки вечер, а там е пълно с деца, които искат да си поиграят след училище.
Както и да е - противни са ми такива жени ! То хората са си го казали, че с течение на времето стопанина заприличва на кучето (или май беше обратното).....

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: fe47d4be62
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Наблюденията ти са верни - домашният любимец е отговорност, за която малко хора са готови. Ветеринари са ми разправяли как при тях водят здрави животни за евтаназия, защото семейството има дете/заминава/не може да го гледа вече/омръзнало им е/имат ново куче. Такива са за публичен бой, глоба и забрана да отглеждат дори хлебарки.
Нормалните хора, обичащи животни, не искат те да са на улицата - опасно е за всички. Тук въпросът е: "защо не си ги взимат у тях тогва?". В 99% от случаите тези хора вече имат 1, 2 или повече животни, които са спасили от улицата или осиновили от приют. За съжаление манталитетът ни е крайно ориенталски и за нас е нормално да не си кастрираме животните, да раждат веднъж за здраве и да пуснем малките да оцеляват по улиците. Неработещата система провокира всякакви изроди да дирибействат, застрашава и хората, защото има много агресивни кучета, а постоянно изникват нови и нови. Въртим се в един омагьсан кръг на корупция, незаинтересованост и мизерия. И това не е само с кучетата - котки, зайци, костенурки, гризачи - жертви на човешката жестокост и тъпотия има сред всички видове. Народ от скотове сме, това е. Нормалните народи отдавна са решили тези проблеми, имат мислещо и отговорно общество, което не иска да живее в кочина... на нас явно си ни харесва така. Погледни какво става на по-високо ниво и ще разбереш защо през 2019 имаме бездомни животни по улиците.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 293e0d27f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Хората са виновни. Но са виновни и управляващите. Решението всъщност е много просто, само трябва да се регулира продажбата на домашни любимци. Проблемът идва от там, че много хора си купувт любимци и като им писнат ги пускат на улицата, където те се множат. Трябва домашните любимци задължително да се продават кастрирани, както се прави в Западна Европа и това за определен период от време ще реши проблема окончателно, защото няма да се множат и постепенно ще измрат. Само че това не се прави умишлено, защото е голям бизнес. Тези кучета някой уж ги хваща, уж ги кастрира, маркира, ваксинира, нищо че често виждам маркирана кучка уж кастрирана, а с кученца около нея. Хубавите се и продават и т.н.

 
  ...


...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 4861adc724
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Купи си свирка, която ги дразни и гони лютив спрей. Иначе и аз съм отвратен от кучетата и мисля, че единственото смислено решение е ИЗБИВАНЕ. И ако някой ревне и вземе да се репчи, че не е това начина, ще му разясня, че в Германия, САЩ и Франция примерно процедурата е такава: Залавя се бездомно куче, държи се 2 седмици ако е изгубено да дойде да си го прибере стопанинът и след това... се умъртвява! Не се прави фиктивна кастрация и обратно на улицата, а се УБИВА. Това го правят в белите държави. А в изостаналите като нашата чули недоразбрали взели да хранят помияри и да гонят всеки, който иска да ги изтребва. Прост народ, слаба държава са казали хората. И е голяма илюзия, че бездомните кучета масово са били домашни и са прогонени. Не е така - 90% са родени на улицата и със "съвестно" отношение като не се гонят от дома изобщо няма да намалеят. А тия дето уж кастрират имат интерес да са колкото може повече, за да искат повече пари. Все едно крупието в казиното да убеждава играещите, че нямат шанс срещу системата...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: a2094a4fc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Страната ни е на първо място в Европа и на второ в Света по Кучешка Тения. Естествено по медиите никога не се говори за това.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: c7461a80b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   Животнолюбците показват колко са човечни в коментари под статии за кучета, особено такива, в които човек е направил зло на куче. Обиди, заплахи, щели да го бият, щели да го убият... Вижда се, че моралните им ценности са обърнати - поставят живота на едно куче над живота на човек. Даже някои пишат, че който не обичал животните, не обичал и хората. В коментарите обаче аз виждам друго - който обича животните, мрази хората.

Нормалните хора правят разлика между куче и човек и се отнасят към кучето като към куче, а към човека - като човек. Те много добре знаят, че живота и здравето на хората са по-важни и по-ценни от тези на кучето. Когато куче застрашава човек, човекът трябва да се защити. Точно кучкарите са ненормалните, защото поставят кучето наравно с човека, говорят му като на дете, държат се като куче в глутница - ако някой каже нещо лошо за кучето, го нападат. С една дума - психично болни.

Кучкарите не правят разлика между човек и куче, докато нормалните хора правят. Така че изказвания от рода на "днес куче, утре - човек" са смехотворни. Хората са много по-ценни и техният живот и безопасност са по-важни.

В "Българи от старо време" авторът пише: "Българите са научени от малки да бият кучетата с камъни, а тая страст остава в тях през всичкия им живот." А сега какво е - кучетата имат повече права от хората. Хората имат право да бъдат събуждани през нощта от лай, да бъдат хапани от бълхи и от кучета, да бъдат заразявани от тения. А утрепеш ли куче или дори само да го вържеш за теглича за малко - 3 години затвор. Това нормално ли е? Сега гледах статистиката - 50% от всички заразени от кучешка тения в ЕС са българи. Тук са и най-много бездомните кучета. Слочаеност? Не мисля.

Говори се, че само в София се харчат около 3 млн.годишно за справяне с проблема с бездомните кучета. Както виждате - резултатът не е добър. В София в момента имало между 30 и 50 хил такива кучета. Ако се даде награда от 50лв за куче (общо прави между 1,5 и 2,5 млн лв), за няколко месеца ще има окончателно решение на проблема. След това могат да се отделят по 20-30 хил годишно за поддържане. А сега - 3 млн лв всяка година отиват на вятъра.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 6f2cfee250
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

9.   Вчера съобщиха, че огромни кучета в Искърското дефиле са разкъсали и убили млад мъж. Било е във вилна зона, показаха и муцуната на собственикът им, същата като на кучетата. Хората многократно са пускали жалби до МВР и общината, но никой не им обръщал внимание!? Сега всички отговорни служители трябва да бъдат уволнени, защото ако си гледаха работата, днес този млад човек щеше да си е жив и здрав! У нас кучетата имат по големи права отколкото хората! Ако човек убие куче отива в затвора, ако куче убие човек, бива оправдавано, как да има общество?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: ead326fd34
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Прав си авторе, но главният проблем идва от държавата, гражданите кучкари са невинни защото няма написана наредба, която да ги задължава, пък и да има, няма кой да ги хване че нарушават наредбата. Приемат нашите управляващи европейските закони и норми половинчато. Приемат европейския закон за защита на животните и едва ли не затвор ако нараниш куче, но не правят това, което правят европейските управляващи.
Братовчед ми живее в Франция, там няма улични кучета, всичко е прибрано в кучкарници, и закона гласи ако кучето е хванато на улицата без чип и не е потърсено до 8 денонощия от собственика се разрешава на приюта да го евтаназира, ако бъде потърсено от собственик той се глобява, че притежава куче без чип, ако кучето има чип собственика се издирва и се глобява че е пуснал кучето без надзор, повод и намордник. Приютите са частни. Собственика на приюта сам взема решение дали да евтаназира кучето на 9 ден или да го отглежда и чипира на собствени разноски надявайки се да го продаде за 100-300 евро. Ако едно домашно куче прави поразии на съседи, като е опасно за тях или техните домашни животни, оплакват се на кмета и той взема решение, кучето да бъде отглеждано в приют, а собственика му да плаща разходите и да може да ходи да си го вижда. Ако едно куче лае и има оплаквания от съседи собственика се глобява от общината с първа глоба 68 евро, при второ оплакване кучето се отнема и се дава в приют и собственика сам решава дали ще плаща на приюта за отглеждане на кучето или то да се евтаназира на 9-тия ден.
Та братовчед ми реши, че иска куче, в приютите в Франция е най евтино да си вземеш куче, той си взе далматинец за 150 евро, съответно чипиран и го записаха на името на братовчеда. Обаче само след 10 дни, братовчед ми стигна до извода, че не може да се грижи за куче и правилата са такива, връщаш кучето в кучкарника от където си го взел, защото ако го пуснеш ей така на улицата и го хванат с чип на твое име глобата е голяма. Та връщаш кучето, но парите си които си дал остават за приюта и все едно си си платил 150 евро да си горд собственик на куче за 10 дни.

 
  ...

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 0b265b7e41
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Лелеле каква омраза към животните се сипе тук!? Гадни били, противни били, дай да земем да ги убиваме... да знаете, че кучето мяза на хората - ако го бият и то става злобно и хапе, ако го обичат и се грижат за него е мило и послушно. Не кучетата са ви проблема, а ВИЕ, че сте зли и неграмотни! Проблемът с бездомните животни трябва да го реши милата родина и да се налагат глоби на хората, които ги изхвърлят на улицата, не се грижат за тях както трябва или ги оставят на произвола! Номер 9 я ми посочи човек, отишъл в затвора заради куче? Преди години имаше снимки на един помиар, влачил кучето си с колата по магистралата... какво стана с този случай? Сбърканият човек си живурка наляво и надясно, а кучето умря от раните си! Или вие щото сте злобни душички и обичате да гледате насилие над по-слабите ви става гот като гледате как извергите тормозят кучетата? Номер 8 това, че хората са по-важни от кучетата означава ли, че трябва да ги избием всичките и да ги заличим от съществуване само защото не ни се нрави да съществуваме с тях или защото човекът е над всичко? Кой ти дава правото да решаваш кой има право да живее и да умре? Ами то и скъпите хора нападат, изнасилват и убиват деца, но няма да поискаш тяхната евтаназия толкова силно нали?

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 87f972f446
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   №10, какво пречи тези правила да се въведат и у нас? Нашите държавници се скъсаха да ходят до Брюксел, нима не са научили за тези правила? Ако се въведат и в България, проблема с кучетата ще бъде решен, няма да има страдащи хора, няма да има бедстващи кучета и ще заживеем цивилизовано. Едва ли оня кучкар от "четири лапи" чете подобни сайтове, но даже и да ги чете, няма да въведат подобни правила, защото имат интерес от кучешкият проблем, от него добре си препечелват.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 87f972f446
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   №8, малко статистика. Пишеш, че в София се разхождат над 40 хиляди кучета(без домашните). Ако сметнем, че едно куче средно изхвърля из градинките по 0. 2 кг говна, излиза, че всеки ден в столицата се разпръскват около 8 тона кучешки говна(нагледно това е един голям камион пълен до горе). Това е всеки Божи ден, как няма да сме на първо място, по болеста кучешка тения? Представете си върху какво играят нашите деца. Преди демокрацията нямаше кучета по улиците, но сега, за 30 години кучкарска демокрация не съм видял нито един случай, някой кучелюбец да прибере фъшкиите му от улицата, напротив, чака кротко кучето хубаво да си свърши работата и си продължават разходката спокойно, като след себе си остават едно отромно кучешко говно. Към каква цивилизована Европа сме тръгнали, няма да ни приемат даже в задният двор!?

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: ef743130a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Знам за какво говориш аз съм израстнала в тази част на София и винаги е имало много. С колело е доста неприятно тогава тичат доста нохъсано след теб и лаят, а ти гледаш да караш колкото се може по-бързо, за да се изморят и спрат. Случвало ми се е да се опита да ме нападне и куче докато одех пеша, тогава имах късмет и по улицата минаваше човек с кола и той зави към него и кучето се отказа и избяга. Имах шпрей ама трябваше все да го държа с пръст на спусака и понякога си укепазявах джобовете, а после нашите ми купиха някаква джаджа и така ходех.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: b8ccf9a4db
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   8 - ти Господ ли си, че смееш да кажеш чий живот бил по-ценен? Да не би да е логично да поставяме живота на най-големите вредители на планетата на първо място? Що за малоумно изказване беше това?

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: a2094a4fc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Нали искахте Европейски ценности !? Сега се оплаквате- Кучешка Тения, Ларва Мигранс, Токсоплазма....

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 293e0d27f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   до 16

май не го обмислихме добре. Друго си беше да изпълняваме петилетки.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 8bdd5e34e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   "Хората са виновни. Но са виновни и управляващите. Решението всъщност е много просто, само трябва да се регулира продажбата на домашни любимци. "

Сгласен съм, но какво правим с големите бездомни кучета?

И другото:

Да, има хора, които са виновни за ситуацията с кучетата, но да ги сочим и да не ги сочим, те няма да решат проблема. А да оставяме кучетата да си виреят и да убиват хора всяка година, не е нищо повече от безумие, маскирано като някакъв вид морал.

"Номер 8 това, че хората са по-важни от кучетата означава ли, че трябва да ги избием всичките и да ги заличим от съществуване само защото не ни се нрави да съществуваме с тях"

Не трябва да ги избиваме, а просто ДА ГИ РАЗКАРАМЕ от улиците си. Кучетата могат да имат всички гори, баири, планинки, пещери и прочие.
Ако няма стопанин за кучето, кучето се праща в гората или ако искаш, давай пари за отглеждането им.
Аз не искам да живея в страх, че 17те кучета, които таршуват из кофите до работат ми, няма да ме нападнат някой ден, защото не са се наяли или просто са "надушили страха ми".
И не, не трябва да храня зверовете, с цел да не ме нападат. Това е все едно, да давам пари на някой, че да не ме ограби.
Не съм гледал кучета, не планувам да гледам кучета, радвам се на кучетата, но моля ви, не ме изкарвайте Хитлер, защото не желая, да стана като онзи професор или мъжът, който бе разкъсан от недохранените кучета на някакъв психопат.

Искам просто, всяко куче да се води на отчет, да няма бездомни зверове, както и да се следи за хора, които имат 9 ротвайлера.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: e88e22e55e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   14, кучетата ми по-добре владеят български от теб. Онзи мразещия всичко и всички, чиято любима дума е "говна", няма и да го коментирам. Но, определено кучетата ми са с по-добри маниери и култура от него.
И да, събирам си отпадъците, представете си.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 9aedd33b73
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Авторът съм. Въпреки че почти със сигурност съм страдал от кучешка агресия повече от много от вас няма да апелирам към избиване на кучетата. Кучетата са 20% от проблема, останалите 80% са плиткоумните собственици. Именно към тях ми е апелът. Драги кучеобожатели, моля ви престанете да си купувате куче, ако нямате времето, финансите, желанието да се грижите за него дългосрочно! Драги младежи престанете да си взимате питбули, за да мутреете с тях и да се мислите за много тежки! Разхождайте си кучетата вързани или с намордник. Ако искате да ги пускате си ги разхождайте някъде из Софийското равно поле развързани ако щете! Не сме ви длъжни да търпим характерите на вашите кучета, окей? И не, няма такова нещо като "улично куче, което е от улицата". Всички улични кучета са потомци на изоставени домашни кучета, които са се омешали и размножили, за да станат улични. Освен всичко друго едно улично куче е и много по заразно, да не говорим по какви места умират, аз съм виждал в устието на Перловска река, сещате се как смърди лятото и какви зарази могат да тръгнат! Моля ви бъдете по-отговорни към живота на вашите домашни любимци, както и към спокойствието на останалите граждани. Това, че имате "куче" не ви дава някакви специални права - нито на вас, нито на вашите кучета.

 
  ...

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 9aedd33b73
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Зимата имах много кофти ситуация с улично куче и то в центъра на града, близо до мол Сердика. Както си вървях късно вечерта зад една кофа имаше голямо каракачанско куче, не го виждах, та явно и аз го изненадах и то мен. Започна да лае и ръмжи, личеше си че иска да хапе. Имаше половин синджър на врата, беше скъсало синджира някъде. Беше с кървясали очи и така ръмжеше, че мисля че беше болно от нещо. Може би бяс. Започнах да се отдалечавам много бавно докато го гледах в очите. Запазих хладнокръвие, ако бях побягнал съм почти сигурен, че щеше да нападне. Но като цяло много кофти ситуация. Уличните кучета наистина могат да станат много опасни, налага им се да търсят прехрана, както и често да влизат в схватки с други домашни и улични кучета. Което ги прави преди всичко хищници. Кофти проблем е. Аз съм голям човек, мъж и пак се чувствам несигурен понякога. Някое дете или възрастен човек могат много кофти да си изпатят.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: a2094a4fc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Много вероятно е "началниците от Брюксел" да са изнамерили още 1 начин за зачистка на територията ни от българи чрез болести.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: ead326fd34
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   "Номер 9 я ми посочи човек, отишъл в затвора заради куче? "
Отговор от №9
Районният съд във Видин постанови ефективната присъда от три месеца, която подсъдимият Мариян Ф. трябва да излежи, след като сключи споразумение с прокуратурата и се призна за виновен пред магистратите. Мъжът от видинското село Градец влиза в затвора заради убийство на куче през 2014г

Случай 2
Осъдиха мъж на 7 месеца затвор заради побой над кучето на негов приятел. Побоят бил извършен на 4 юли 2017 г. в ж. к. "Връбница 1" в София.
Случай 3
Мъж убил с брадва куче пред очите на дете, ще лежи в затвора 3 месеца реши Районният съд в Лом. Жестоката случка се разиграла на 7 май 2015г в село Якимово.
Ако кажеш още случаи ще изровя.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 6a48b509ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Не мога да нараня животно, ама проблемът с уличните кучета хич не е за пренебрегване. Кастрирането не помага за хапането. Пари няма, за да ги прибират в приюти. Не съм специалист, но кучетата вече са сериозна заплаха за хората и в тоя смисъл разбирам изтребването им от такива, дето вече не могат да понасят това положение. Или в приют, или... не и на улицата!!! Не приемам куче да се гледа в апартамент, колкото и да разправят, че е чисто. Грижите са като за дете, благодаря! Достатъчни са ми децата, нямам възможност за качествено гледане на куче.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: a2094a4fc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Присвояването е 280 лв. за 1 улично куче.

 
  ...

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 58964278af
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Страх ме е от улични кучета, доста често съм ограничена от тях, от къде да мина, заобикалям, не мога да мина сама и т. н. Мисля си, че е нарочно това положение, проблема е очевиден, но не се решава. Ей така, за стрес и терор на българите. Нито ние сме щастливи от факта, нито кучетата - гладни на студено и т. н. Просто терор над гражданите и над кучетата.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: a2094a4fc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Към 28- подкрепям те с 2 ръце, стрес и терор над българите. Обаче дали на местно ниво са го решили, или е заповед от Брюксел!? !

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 4d419bec60
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Кучетата не трябва да се тровят - виж малоумните им почитатели е задължително. Както християните са ги хвърляли на лъвовете - мисля че тази чест трябва да бъде дадена и на екозашитниците - да храним бездомни псета с еколози.

Иначе моят съвет ако имате улични кучета, отровете ги, 50 ст е едно хапче, абсолютно безвредно за хора и смъртоносно за помиярите. Няма шанс да ви хванат и вършите едно полезно дело.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 4d419bec60
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Впрочем българският народ явно не е достатъчно беден - щом може да храниш помияр, по-добре охранен от български пенсионер, представям си каква им е ценностната система на тези.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker