Нашите са против това, което работя! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Нашите са против това, което работя!
преди: 4 години, 11 месеца, прочетена 1995 пъти
Здравейте, на 24 години съм и работя като барман. Занимавам се с това от около 4 години. Първоначално започнах в кафене, а сега съм в нощно заведение. Професията ми носи удовлетворение - заплащането не е най-доброто, но успявам да преживея с него, храня се с качествени храни, поддържам автовобила си и успявам и да спестя някой лев. Запознал съм се с много хора - колеги, богаташи, момичета, чужденци и т. н. Проблемът е, че нашите не харесват това, което правя. Да, знам, че важното е на мен да ми харесва, но когато всекидневно ти се втълпява как това е опасно ("не знаеш на кой пиян побойник ще попаднеш"), как тази работа е до време и как ще имам разширени вени като стана на 40 от постоянното стоене на крак, как никой няма да ме вземе насериозно... Няма как да не ти повлияе. Те не приемат това, което правя като истинска професия, а има хора, които са забогатели от това. Имах планове със спестените пари да си изкарам и сертификат, с който заплащането ми ще се повиши, ще бъда по-търсен и ще мога да обучавам други хора. Сега започнах да се колебая заради техните приказки...
Вие как виждате нещата и какво мислите? Да продължа ли да се занимавам с това, което харесвам или да се вслушам в съветите на нашите? Да, голям съм, ще кажете, че сам трябва да взема решение, но ако беше толкова лесно, нямаше да си правя труда да пиша тук. Освен това винаги, повтарям - ВИНАГИ съм съжалявал, когато не съм се вслушал в техните съвети. Може би това ме кара да се съмнявам в себе си. Ще се радвам да чуя вашето мнение и съвети, надявам се да ми помогнат! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 11 месеца
hash: 73f57a4cf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен вашите не са против барманството конкретно, те просто искат нещо по-добро за теб. Сигурно са имали някакви амбиции. С нещо да се похвалят. С нещо да се гордеят. Сигурно и познати им подхвърлят "нашият стана доктор, вашия какво?"
Не съм запознат с перспективите в тази професия, виждаш ли много 35-40-55 годишни бармани?
По соц време беше престижна професия, с възможности за ... бизнес :)

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: fb218abdc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Бармани на 40 години в нощните заведения, които са по-готини не съм виждала, така че си прави сметката дали ще можеш да се занимаваш дълго време с това. А ако искаш семейство, направо се отказвай, финансите за това никога няма да стигнат с тази работа. Сертификат може да си изкараш и няма лошо, но не си длъжен цял живот да го ползваш.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: be23458d30
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Личното ми мнение е, че вашите са прави. Барманството е несериозна професия. Да, докато си студент примерно или си млад, може, но после вече е малко несериозно. Сега те кефи, млад си, кефят те нощните заведения, но тъпчеш на едно място. След 10-15 г. ще усетиш, че много от твоите връстници са се развили, а ти си си останал просто барман, даже по-скоро ще вървиш назад, защото в тази професия с възрастта ставаш все по-малко търсен. След 30-40 ще започне да ти тежи, отделно тази работа трудно се съвместява със семейство.

Според мен ако има нещо друго, което ти харесва, се преквалифицирай, докато си млад, като паралелно пак можеш да си работиш. Ако пък толкова ти харесва барманството, по-скоро се ориентирай да правиш бизнес в тая насока - примерно да обучаваш хора или да въртиш собствени заведения, или нещо подобно, защото барманството наистина е до време.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: f7dbbffaf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Това е професия за младите хора. Като станеш на възраст ще те измести млад барман и ти ще останеш без работа.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 0f4891c7c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Всички трябва са са изпълнителни директори според бг мама и тати. Щом ти харесва прави го, вземи си сертификат. На тази възраст решенията са единствено и само твои. Учи, развива се и след време ще погледнеш за нещо другоэи САМ ще решиш какво да правиш.

 
  ...


...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 7400142dc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   От здравна и физиологична точка родителите ви са абсолютно прави. Идея си нямате какво става с организма ви от това, че работите вечер и нощем и в такава лоша въздушна среда.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: ff0645b22a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Важно е човек да се занимава с нещо, което му носи удоволствие. Няма нищо по-хубаво от това да си обичаш професията. Вашите обаче също са прави донякъде. Помисли дали с тази работа може да изкарваш достатъчно, за да издържаш семейство някой ден. Помисли дали стоенето на крак няма да ти докара някакви здравословни проблеми. Аз например не мога да стоя права повече от 3-4 часа, защото започват да ме болят краката и кръстът. Безсънието също ще ти се отрази след време. Може сега да нямаш проблеми, но не се знае какво ще стане в бъдеще, затова винаги е добре да имаш и план Б.
Разбира се, че във всяка сфера има големи таланти, които знаят как да правят добри пари с труда си. Погледи обективно - ти от тях ли си и виждаш ли професионално развитие в този бизнес? Ако умееш да правиш интересни авторски коктейли, ефектни трикове и т.н. може би наистина има смисъл да се развиваш в тази сфера. Но ако си поредния посредствен барман, който лесно може да бъде заменен, то не виждам голямо бъдеще. Трябва да бъдеш незаменим и уникален, за да можеш някой ден да си изградиш име и да почнеш да правиш курсове и дори да си отвориш свое заведение. Попивай информация за бизнеса с мисъл за бъдещето.
Професията наистина не е от най-престижните, но с желание, труд, талант може да се откроиш от масата. Нищо не пречи през свободното си време да изкараш някой курс за нещо друго, което ти е интересно. Развивай се интелектуално и покажи на вашите, че си отговорен млад мъж. Седни и им обясни спокойно, че виждаш бъдеще и им разкажи за плановете си. И не си мисли, че винаги ще си барман в това нощно заведение. Утре ще те заменят по-млади. Затова до 5-10 години трябва да намериш начин да се развиеш и израстнеш в тази сфера.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 5865d8c990
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Всички изказали се до тук са хора които не познават професията ти и коментират само от погледа на клиенти на кафенета.
За мен можеш спокойно да се развиваш в професията си докато дойде ден да си имаш свое заведение и да продължаваш да си барман. Лично познавам двама по възрастни бармани единия на 64г другия на 41г. Този на 64 не се е развил останал си е само барман цял живот, но си има име човека и си го държат в ресторант в центъра на голям български град, все още обучава младежи. Другия вече 6 години е собственик на свое си заведение и продължава да поема смени заедно с работниците си. Важно е да ти харесва и да бъдеш добър в работата си, както е писал някой по горе не може всички да са директори.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: c51b36dcfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Прави само и единствено това, което носи удоволствие, съчетано с удовлетворение! Това е отговорът за щастлив и пълноценен живот.
Не слушай хора, които са си пропилели животите и продали душите.



Братан.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 8979b59c3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Порасни и прави каквото искаш. Утре жена ти няма да им хареса или нещо друго. Явно не те уважават като човек достатъчно. Покажи им, че има защо. Отстоявай позицията си. Не видях каква алтернатива имаш, какво ще работиш иначе?

 
  ...

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 91974680ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   И аз работя по складове, като отговарям и поръчвам стоката в тях. Не ми се говори с нашите за работа, всеедно им се отчитам. Наскоро почнах в нов склад, и майката ме пита по тела, ''пак в склад ли''?
Не че нещо, но обяда ми е осигурен, колкото искаш ядеш, аз не ям много, работя по 7часа и половина, почивам 2 дни, 810 Ваучери, мога да работя и извънредно до хилядарка.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: be23458d30
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   11, е щом е за "крупните" 810 лв, не е проблем. Майтапа на страна, но за сам човек, живеещ при родителите си горе-долу бива. Само че ако някой ден искаш да имаш семейство или поне да се отделиш от тях, си за никъде.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 8979b59c3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   До 12. При равни други условия ВИНАГИ ще предпочета да наема човек работил, изграждал и поддържал трудови навици пред човек, който е чакал при мама и татко големите пари. Това са им първите работи на хората. Матурата не ги назначва за шеф отдел. Тепърва ще се квалифицират и развиват. По-добре дотогава на 810 плюс екстри, отколкото да мрънка на майка си за джобни! А и някои хора са по-щастливи с по-малко отговорности. Не мери всички с твоя аршин.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: be23458d30
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   13, съгласен съм. И аз бих предпочел човек, който почва макар и от ниско стъпало, но иска да се развива пред човек, който не иска да почне, докато не му предложат директно 2 бона заплата. Само че в конкретния случай аз не виждам желание за развитие, а просто на човека му е добре да работи за 800 лв и не му се занимава. Поне така ми звучи на мен. Не че има лошо, така си е решил, така си прави.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 37ce761864
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Жена съм и работя за себе си.
С риск да получа порой от единички ще споделя, че на мен пък ми е мега смешно, че в БългейриЪ все още има работодатели, които обясняват какъв човек биха, видите ли, предпочели...!
Ма амбиции да имал, ма опит да имал, ма трудови навици да имал изградени. Едновременно с това предполагам - да е млад, да изглежда добре и.т.н. Е хора, вие с тея капризи хептен ще останете без хора, които да ви работят. Освен някой друг 60 годишен човек, някой ром.. ха, ма то и ромите се ориентираха към чужбина..
Еми така де. Тука не знам като ги пишете такива мнения сами вярвате ли си поне на фантазиите си.
Те хората, че искат да се развиват, искат. Ама не и при вас. При вас идват точно да се стартират, да съберат малко опит за чужбина, и така.
Малко сте ми като онези капризните жени, които много искат да се задомят, /ама нее, не да намерят любовта, а просто да 'си оправят живота'/ за богат и красив мъж, ама и кура да му е голям, и да може да върши и мъжки неща вкъщи ли какво беше там..

Номер 8 е прав.
Иначе авторът просто има 'късмета' да има родители с префърцунено мислене, което е породено от това, че са от поколение родено, расло и съзряло в кома.
Авторе, според мен замини за чужбина за да можеш да се откъснеш от вашите, защото сега само те товарят психически. Тамън и парички ще си изкараш. Някой тука те съветва да си им обяснявал какви ти били плановете. Ами според мен не им дължиш обяснения, нито отчети. На 24 си, не си на 17. Не дължиш пбяснения не само на вашите, а на когото и да било.
Ти, дори и да имаш някакви планове, най-голямата глупост, която можеш да направиш е да ги споделиш.. не питай защо, ако не ме разбираш ти обещавам, че след време ще ме разбереш.
Може цял живот да си барман, може след 5 или 15 години да решиш да се преориентираш към друго нещо. Бъдещето няма как да се предскаже. Нито пък планира, най-вече защото не сме в кома ;-)

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 91974680ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   От номер 11...
Пичове от 8 години със самостоятелен. Накратко, за 1500лева във склад-майка на супермаркети, 6 дни по 12 часа на един почивен, не се навих. Тук общо взето парите са ''малко'', но си тръгвам още в 4, отивам в 8, 2-3 часа от работния ден ти минава в чудене какво да прави, без едночасовата почивка и пушенето. Обядвам с порция дето е 5-6 лева в магазина, и за 30 да изям, никой нищо няма да каже. 2 дни почивам, който иска иска да работи за пари да работи, не че ге имам де, но не съм умрял гладен.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 1deaa01a6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Барманството е Супер! Имам някакви наблюдения в бранша. Като при всяка друга професия е нужно кариерно развитие. Нормално е след време да станеш управител, дори собственик на заведение. Просто това е пътя нагоре, но не е за всеки. Ти сам знаеш, че управителите понякога печелят по-малко от барманите при повече отговорности. За собствениците няма да коментирам, не съм в час.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 5865d8c990
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   До 16 логично е да избереш по платената работа, а реално от двете описани от теб работни места по платена е длъжността която заемаш за 810лв. Защото при "1500лева във склад-майка на супермаркети, 6 дни по 12 часа на един почивен" реално се работи за 5лв на час, а при 810лв по 8 часа на ден с два почивни излиза 5,10лв на час като сложим и храненето и почивките по време на работа по добре това.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 91551a31cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Естествено, че трябва да продължиш да си барман! Докато можеш, докато ти доставя удоволствие - със сигурност! После си е за после, не го мисли това и не ги слушай тези, които само те задяват какво ще бъде, когато станеш на 40 - живеем днес, идеята е да извлечем максимална полза и удоволствие от днешния ден, утрото никому не принадлежи! Пиша ти, защото се намирам в абсолютно същата ситуация, с единствената разлика, че работя в магазин за дрехи в столичен мол - паралелно с това "уча", по принуда на родителите си, като съм заявил, че нямам никакви намерения да го работя това нещо и да се забивам в офис между папки и документи за стартова заплата, солидно по-ниска от стартовата ми в магазина. Нещото, което поколението на родителите ни отказва да осъзнае, е, че вече в повечето случаи по-висока заплата на млади хора без трудов стаж и опит се дава за "неквалифициран" труд. Независимо, че ми беше заявено, че съм разочарованието на семейството, аз обожавам работата си в мола, забавно е, всички са на моите години, освен това изобщо не е трудно да бъдеш повишен и да получаваш още по-добра заплата, стига да си старателен! Предпочитам това, много повече отколкото да работя за 600 лева в някакъв офис от 9. 00 до 17. 00, залъгвайки се, че градя "кариера", умирайки от скука. Така че много хора сме в същата ситуация - горе главата и никога не предавай себе си и собствените си желания!

М22

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 41e9bd3ce5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Проблемът не идва от професията ти, тя си е ок, а от фака, че живееш при родителите ти. Разбираш ли? Докато си там винаги ще ти натякват разни неща, после ще почнат за приятелка, внуци. Моите родители живеят далеч от семейството ми и пак като се чуваме натякват, как внуците им израстват без тяхното присъствие и колко съм неблагодарна, а като ми дойдат на гости обесняват някакви тъпотии. Изкарай си лиценза и дори може да търсиш работа на круизен кораб, трябва ти и английски и/или нимски. Заплатите са наистина много добри.

 
  ...

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 5f5a156ca1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Момче, живей си живота така, както на теб ти се иска. Не може всички да са лекари, инженери, адвокати или директори. Щом тази работа ти доставя удоволствие, работи я. Утре можеш да решиш да си отвориш собствен бар, може и в самата сфера да ти научат името и да те викат на работа за всевъзможни празненства или в по-изискани барове. Нищо не се знае. Възможно е да стигнеш много по-далеч, но на теб и в момента ти е добре и това е важното. Ако се притесняваш и се замисляш над думите на родителите ти, запиши задочно някоя специалност, която те влече и бъди спокоен, че имаш план Б. Някои хора са бармани цял живот и изкарват добри пари, докато други го работят две-три години и им писва. Все някой трябва да е на бара, а добрите бармани се доказват с времето и се предпочитат от работодателите. Както и да е, животът си е твой и е за предпочитане да следваш собствените си интереси, вместо да се притесняваш от мнението на родителите ти. Разбирам те добре, всички сме минали по този път с разколебаването след разговор с родителите ни. Тези хора не ти мислят лошото, но не живеят в кожата ти и не могат да те разберат напълно. Пак ти казвам, ако имаш колебания, можеш да си измислиш план Б- образование, курс, нещичко също много твое и много приятно за теб. Имам приятели в сферата на услугите, които са били на твое място и сме говорили много по темата. Една част от тях записаха специалности като мениджмънт и предприемачество, след което се ориентираха към създаване на частен бизнес. Варианти има много. Вашите се притесняват да не си съсипеш здравето и да не останеш без диплома евентуално. Разбираеми притеснения, доброто ти мислят, но не е нужно да са прави.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker