Относно гей парадите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Относно гей парадите
преди: 4 години, 11 месеца, прочетена 1195 пъти
Здравейте!
Темата изобщо не е с цел провокация, но има неща, които просто не мога да си обясня, които са свързани с гей парадите.
Не разбирам защо трябва да се правят такива шествия. Какво точно искат от обществото? Имат ли свобода? Имат. Някой пречи ли им да се обичат? Не. Тогава защо е всичко това? Провокация или? Какви права точно искат? За по-специални ли се имат или..? Някак след всеки един парад забелязвам, че все повече бъдат намразвани. Аз нямам нищо против геойве, лесбийки и т. н, но да се обличат по такъв начин, да приличат мъжете на кукла Барби и да се държат като "педерасти" на парада а и извън него е крайно недопустимо. Онзи ден попаднах на една снимка, мъж, обличен в латекс, държи на каишка двама други мъже и те лязат като някакви кучета до него. Все едно са излезли от някакъв садо-мазо порно клип. Какви са тези простотии? И други образи има но.. на снимката имаше и деца. Как ще позволя детето ми да гледа такива неща? Даже си имат и публика, ръкопляскат им, на пиедестал ги издигат. Защо не се обличат и не се държат нормално? Един от моите най-близки приятели е бисексуален, клони повече към гей, много точно и умно момче, изглежда нормално, не провокира с вида си.
Не зная защо се правят такива шествия изобщо. Никого не ги спира да се обичат, и те са хора, и те имат чувства, не могат да се променят, но защо такава провокация?

Съжалявам ако съм обидила някого с текста си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 11 месеца
hash: 1bca22b4ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз лично съм хетеросексуална, но за мен има смисъл от тези паради. Така се предизвиква повече приемственост сред закостенялото общество. А повярвай ми сред малките градове наистина е така. Аз живея в по-малък град и съвсем скоро едно момче- хомосексуално се самоуби именно заради обидите и мъченията от съученици, родители и т.н. Нека има паради. Нека се говори за това открито. Това е нещо натурално и трябва да се приеме като такова. Докато не се приеме, нека има паради. Гей-двойките не пречат на никого по никакъв начин и търсят единствено разбиране!

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 7faf020381
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Те вече станаха повече от нас. Парадите им са триумф над нас - един вид вижте ни ние си правим каквото си искаме. Ако някой от нас излезе в латекс полугол, ще го съдят за нарушване на обществения ред. А те - да не ги обидим, да не ги засегнем. Имат едн милион права, дето ако бирли засегнати, може да ни съдят. Ние нямаме ли права?

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 31dbf73ef9
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Знаеш ли защо се правят гей прадите? Защото се борят като излязат да не ги пребиват от бой. Мислиш, че имат свобода. Еми нямат. Ако някой от половинката се разболее, нямат право на посещение в болницата. Нямат право да взимат попечителство над децата и нямат право да наследват партньора си. Това за теб добре ли е? Ако излязат свободно на улицата и се държат за ръка, веднага ще започне да се роптае какви са изроди, извратени, ненормални, а някой може да им скочи на бой. Не мислиш, че така ли? Ами онези случаи за пребитата собственичка на бар в София от случаен минувач и куп други зачестили случаи на побой, спрямо сексуалната ориентация. На теб никак няма да ти хареса ако излезеш с момчето/момичето си на разходка и някакви скинари тръгнат да ви бият или предизвикват да се натискате пред тях. Като ония случай с двете момичета в метрото в Англия. Гей парадите са не за да се натрапва или показва нещо, а с цел свободата всеки да си ляга с когото иска, и хората които им посягат и тормозят да получат правилното наказание спрямо хомофобски подбуди. А в момента такива биячи се разминават безнаказано. Това правилно ли е според теб? Да някои се обличат по екстравагантно, но защото искат. Това на теб пречи ли ти? На мен не. Като не ти е по вкуса просто подминаваш, без обиди и насилие. Но само малцина го правят и за това съществува Прайда!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: bcaf1b5d5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Тук имаме две основни гледни точки, от които може да произлизат още 200.
Аз нямам против хомосексуалистите, но по никакъв начин не ми харесват техните паради. Не за друго, а защото цялостно не си падам по парадите. Излизат група хора с обща цел, но целта им се забравя покрай цветните знамена, пресилените снимки, дрехите им и виковете.
Не ме интересува кой с кого спи. Мъж с мъж, жена с жена- не им светя. Познавам хомосексуалисти, съвсем нормални хора, за които може и по никакъв начин да не предположиш, че са с друга сексуална ориентация. Нямат женствен говор, облекло или друго. Мъже харесват мъже, иначе се държат нормално, изглеждат нормално и не парадират с нищо. Готини хора, не ги виждам като извратеняци или различни. Понеже виждам тях, аз веднага ги сравнявам със странните птици от парадите. Затова трудно възприемам гей шествията. Не ми се нрави. За мен е много шум за нищо. Ако гледах на хомосексуалистите като на друг вид хора, щях много да им се кефя на парадите, но за мен е като хетеросексуалните да си направят парад.
Другата гледна точка е следната, те тия хора наистина са съдени за сексуалността си. Получавали са обиди, подлагани са на дискриминация и тормоз. На много места не са разрешени еднополовите бракове или осиновяването на дете от такава двойка. За тях е проблем. Те го виждат така- обичаме се, но не можем да сключим брак и да създадем семейство официално. Нямам мнение по този въпрос, наистина мразя да го коментирам, защото съм 50/50 и ми е трудно да преценя. Работата е там, че хомосексуалните хора искат равноправие между тях и нас. Искат права и възможности, както и да не бъдат дискриминирани/обиждани. И сега вече това се приема, ама по времето на първите паради е било табу. Събрала се е общност, решила е да вдигне шум около себе си, да привлече внимание и да се надява, че ще промени възгледите на обществото. В началото е имало смисъл от паради, в момента, според мен, няма.
Мисля, че много се преекспонира темата за гейовете. Толкова шум се вдигна, толкова теории излязоха, толкова статии се изписаха... безсмислено е, това само подсилва сблъсъка на мнения. Има хора като мен, които нямат против обратните, но имат против тяхната врява на моменти (парадите). Хубаво, аз няма да се озлобя, но някой по-различен от мен може и да го направи. Всяка една идея за равноправие е добра, докато не прекрачи границата на нормалното. Същото се случва и с феминизма в момента. В началото жените са искали равноправие, възможност да работят, гласуват и да не бъдат съдени. Сега жените имаме равноправие, но една маса феминистки са преминали границата и достигат ниво "мъжемразки". И с еднополовите двойки се получава същото. Искат права- да сключват брак, да имат деца. На много места е разрешено, но една част ни приключват дотам, те продължават да напъват и напъват. Сякаш спираме да говорим за равноправие и започваме да говорим за специални привилегии. За расизма да не говорим. Ти може да не харесваш един човек, защото характерът му не ти е приятен и в този случай няма значение дали този човек е жена, негър или обратен. Част от тия общности ми оставят впечатлението, че приемат всеки отказ и нехаресване за липса на емпатия, за открита дискриминация, а то не е така. Много хетеросексуални двойки не успяват лесно да си осиновят дете, а има държави, в които е разрешено на хомосексуалистите, но не им се получава бързо и те веднага обвиняват институциите в дискриминация. Да, ама толкова преекспонираме малките "различни" общности, че дискриминацията пада върху раменете на мъже, белокожи или хетеросексуални, на другите- останалите. Не се озлобявам към "различните" (не са различни), донякъде наистина са дискриминирани и им е тежко, но част от тях ме дразнят с целия си шум и крайните си мнения.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: bdb112d184
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Нямат свободата на хетеро двойките. Признавам си, че ми е гадно да видя двама мъже, които се целуват и държат за ръце. Аз няма да им направя нищо, но много други ще скочат на бой, което не намирам за правилно. Тук парадът минава доста културно. Трябва да видиш какво правят по тъмно в Берлин...

Повече ме притеснява лобито, което стои зад гейовете. Не знам от кой град си, аз живея и работя в центъра на София и тук има много силна и досадна пропаганда - от знаменца по улиците и магазините, през дрехи с цветовете на дъгата по разни витрини до "гей бургер на месеца" и прочее глупости в заведения за хранене. Да не говорим за огромния брой известни личности, които стоят зад тях. Защо Галена не отиде да пее на протеста на майките и техните деца с увреждания - "Системата ни убива" примерно? Защо свободната любов е по-важна и заслужава повече внимание от тези изстрадали жени? Защото е шаренко и веселко? Чудя се къде е далаверата и кой плаща за цялото внимание и организация. Ако някой знае, нека сподели.

 
  ...


...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: dbad5e570e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Гей парадите и в България, но и в цяла Европа се правят с цел либерална (либерастка) пропаганда! А тия които ходят на тия паради са си просто педали.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 59335bb4a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Изобщо запознат ли си с гей правата? Очевидно не.. ммого хора ги спират да бъдат себе си и да обичат някого, живеят в страх... аман ог ограничено мислене

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 13827c4349
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз съм лесбийка на средна възраст. Не съм била на прайда, но се надявам да отида. Относно показността. Видът ми издава, че съм лесбийка, защото съм негримирана, без прическа, предпочитам маратонки пред токчета, и т. н. Няма нужда да се обличам специално. Гей мъжете са по женствени като цяло, целия им маниер го издава, те пък са чувствително по изрядни от останалите мъже. Не е показност, такива сме, ежеднежно.
Мъжете с каишки, жени закрили гърдите си с тиксо, драг кралиците (травестити) са шоуто и разни форми на протест и са 0, 01% от участниците. Лошото е, че защото са най- изпъкващи се представя, че всички участници изглеждат така.
Прайдът се прави основно за самоподкрепа. Защото хомосексуалните хора са малък процент, често са социално по изолирани и идеята е да знаят, че не са сами. Друг момент е обществото да види, че има такива хора.
Не знам на колко години е питащия, но както едно време разводите не бяха забранени, но ако си разведен тежко ти и горко- е същото е и с гей хората в момента. Или ако е по лесно за разбиране ако си първото дете с очила. Но ако се подиграваш на тях родителите ти ще те смъмрят, то с гей хората, родителите нахъсват.
Другата борба е по някакъв начин тези партньорства да могат да се регистрират от гледна точка на наследяване, права върху деца, пенсии и други, които ги няма и когато се събира голяма група хора на някой да му свестне, че имат нужда от регулация.
Относно децата, аз нямам свои, но племенниците ми не изпитват никакви затруднения с приемането на връзката ми. За тях просто това е положението и няма нищо за разбиране. Леля живее с друга кака и толкова.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: f05faa1f9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Имам братовчедка лесбийка и 1-2ма приятели и колеги гейове.
Дори и братовчедка ми не харесва и не ходи на гей парадите. Според нея те нямат никакъв смисъл. Въпреки че е лесбийка, никой никога не я е дискриминирал, пребивал, уволнявал от работа и тн. Жената просто си живее живота, работи си, плаща си данъците и тн.
Имал съм и в университета колеги гейове, свестни момчета, завършиха си нормално и си работят. Оценяваха ги според знанията им, а не според ориентацията им.
Тоест искам да кажа, че в България НЯМА дискриминация спрямо хомосексуалните. Разни платени хора, които пищят, че са дискриминирани явно не знаят какво е истинска дискриминация.
Например дискриминирани са били чернокожите в Америка.
Не са им давали да се образоват, не са ги допускали в автобусите, не са могли да посещават заведения за бели, сегрегирали са ги, биели са ги и тн. Ей това е дискриминация.
Целта на гей парадите и изобщо на подобни неща е отвличане на вниманието и любимият лаф на всички БГ политици "Разделяй и владей".
Помислете малко...
Започва гей парад, пишмян националистическите партии се активизират, събират разни хора, стават провокации, някой ошамарил някой, друг цапардосал друг и започват разправиите. Хомосексуалистите се дърлят, пишмян патриотите скачат отново, намесва се и църквата и някой пишмян поп с 10 ролекса на ръката.
В един момент Каракачанов с 10-те тераси и присвоени милиони започва да си прави PR и да си изчиства имиджа, имитирайки спасител на християнските вековни ценности.
Няма да се учудя и ако партийките и организаторите на гей парадите се хранят на една маса. Направете си гей парада, ние ще ви поотупаме малко, вие ще креснете, и така без да разберат пак ще откраднем едни милиончета.
Никой не иска обединен народ. Нарочно стават такива неща с цел разделяне на народа. Тамън да стане нещо- българин набил циганин, циганин набил българин, някой си набил някой гей и тн...
Ако се обединим всички и видим реалните проблеми, то тези по горните етажи ще изгорят, а те не искат това.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 24228f7c1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 3, какво попечителство. Никое дете не трябва да бива наказвано като бъде дадено на тези. Това е болест и не го казвам с омраза. Само много, ама много ограничен индивид би се заблудил, че това е нормално. Не трябва да ги бият, но не трябва да забравяме, че голяма част от педофилите са гейове, по-точно голямата част. И това е толкова ясно, че много от тях сами не го крият. На много паради излизат с надписи като:"някои хора са влюбени в децата, свикнете и го приемете", "любовта няма граници". За последното съм съгласен, но любовта няма общо с психическите проблеми и извращенията последвали от тях. В природата има мъж и жена, и би било доста античовешко, надменно и цинично да се самозалъгваме, че това е нормално само за да можем да кажем, че сме "толерантни". Видяхме на много паради какво се случва с тази толерантност. Някой в коментарите каза за политическия въпрос, да гейовете са като циганите - лесно контролирани. В много западни страни организации създадени от пострадали семейства се борят със системата, която е решила да осигури деца на природно бездетните за да си играят на семейства. Така че е ясно и очевидно, че тази идеология цели да унищожи досегашните разбирания за семейни ценноси, създаващи своебразна институция готова да защитава правата си. Темата е твърде дълбока за хора които смятат за толерантност да подкрепят нещо противо-естествено и антиприродно.

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 88d3a1abf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Хомосексуален съм и от няколко години живея с партньора си. Нико кога не съм намирал за необходимо еднополовите връзки да бъда бъдат... узаконявани като бракове. Все пак всеки може да си живее живота, както намери за добре, без да бъде вкарва в някакъв текст от закона, стига разбира се това да не нарушава останалите... такива. Та от тази гледна точка тези паради са много шум за нищо. Не е нужно да навираш в очите на хората, че си еди какъв си и аз никога не съм го правил.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker